kemal.bahadır
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 492
- İsim
- Kemal Bahadır Çakır
- Başlangıç
- 2013—14
- Bisiklet
- Kron
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Bu yıl çevremde de katılan hiç olmadı ya. Forumdan eşlik edecek birileri olur mu diye yazdım ama sanırım yok.Çok istiyordum bu sene katılmayı ama seçim tarihlerini kaçırdım malesef.
Sagolun hocam. Sizede başarılar. Koşabilsem hep istiyorum triatlon ama maalesef koşu yok😊Merhaba, seçmeleri kaçırdığım için bende katılamıyorum. Ama 2. Oral B İstanbul Boğaziçi Triatlonuna katılıyorum (11 Eylül)
Size başarılar dilerim. Seneye inşallah.
😁 Oo sevindim buralardan birilerinin olmasına. Tamam bakalım 1857 benimkide👍2078 bone numarası ile yarıştayım, haberleşelim.
Eger hedef derece yapmak değil ise ve teknikte problem yok ise bence elemeler için 3 ay, sonrası içinde 3 aylık bir antrenman yeterli diye düşünüyorum😊hocam ben de katılmayı istiyorum ama sene boyunca idman yapmak lazım. Umumi havuzlara da bir türlü sıcak bakamadığımdan kaldı. Katılan herkesi kendi havuzu var kabul ediyorum.
Evet güzel etkinlik oldu😊34.sü bitti. Boğazda yüzmek gerçekten keyifli. Ben yarış olarak bakmıyorum açıkçası. O muhteşem boğazı(gercekten ülke olarak çok şanslıyız)durmadan, izlemeden keyfini çıkarmadan yüzmek bana anlamsız geliyor hea kürsü veya derece hedefin varsa tabiki orası ayrı.@kemal.bahadır @berkay özyürek
Yarın ki yarışı inşallah başarıyla tamamlarsınız.tecrubelerinizi buraya yazarsınız.
Tv den izledim. Akıntı 3-4 knot imiş dün .Evet güzel etkinlik oldu😊34.sü bitti. Boğazda yüzmek gerçekten keyifli. Ben yarış olarak bakmıyorum açıkçası. O muhteşem boğazı(gercekten ülke olarak çok şanslıyız)durmadan, izlemeden keyfini çıkarmadan yüzmek bana anlamsız geliyor hea kürsü veya derece hedefin varsa tabiki orası ayrı.
Şansımıza hava güzeldi. Neredeyse hiç dalga yoktu, suyun sıcaklığı muhteşem desem yeri. Ara ara deniz anaları denk geldi hepsini teğet geçtim şükür çünkü değenler olmuş finişte gördüm. Gs adasından finise kadar biraz çalkaladı deniz o kadar. Gs adasına kadar resmen güle oynaya geliniyor. Eğitim videolarında denilenleri uygulayınca hiç bir ters durum yaşanmıyor akıntı ve yön tayini anlamında. Son bitirişe biraz güçlü gelmek gerekiyor bence. Zaten sakin gitmiştim. Son 300mt tempo yaptım son 100m sprinti atınca iskelede buluyorsunuz kendinizi😁 Anlamlı antrenmanlar yapmakta fayda var. Antrenmansız gitmek eziyete dönüştürebilir malum 6,5km.
Organizasyonu genel olarak beğeniyorum gerçekten çok eğlenceli yanlız inanılmaz siniri bozan bir durum var bazı şeyleri paraya dökmüşler. Zaten kayit olurken yüksek bir meblağ veriyorsun ama bir anı madalyası bile verilmiyor. Sayı olarak çok daha fazla kişinin katıldığı ist maratonunda bile anı madalyası veriliyor. Hadi verilmiyor onada kabul ama madalyayı parayla satmak nedir ya 250tl ücreti. 🤦♂️ bence utanç verici bir durum. Neyse güzel taraftan bakmakta fayda var katılım belgesini online olarak indirebiliyorsunuz😊
Akıntı tahminimce her zamankinden biraz daha azdı benim hissettiğim ve genel derecelere o şekilde yansıdı. Soğuk suyu hissetiysen akıntıya bulmuşsun deniyor ama gs adasına kadar hiç hissetmedim. Gs adasından finişe kadar ara ara soğuk su geldi sadece.Tv den izledim. Akıntı 3-4 knot imiş dün .
Finishi kaçıranlar da cok oluyormuş. siz heralde capraza yuzmek yerine ilk basta karsiya daha sonra aşağıya doğru yuzdunuz. Asagi yukari hangi mevkilerde avrupa yakasina yaklastiniz?
Dereceniz kaç dakika geldi?
Şu umumi havuz şeysini bi aşabilsem keşke ben de katilicam
Havuzdan tiksinme durumu varsa pek yapabilecek birsey yok açıkçası. Denetiminin iyi olduğu ve hijyeninden kısmen emin olduğunuz bir yer bulmak rahatlatabilir.Tv den izledim. Akıntı 3-4 knot imiş dün .
Finishi kaçıranlar da cok oluyormuş. siz heralde capraza yuzmek yerine ilk basta karsiya daha sonra aşağıya doğru yuzdunuz. Asagi yukari hangi mevkilerde avrupa yakasina yaklastiniz?
Dereceniz kaç dakika geldi?
Şu umumi havuz şeysini bi aşabilsem keşke ben de katilicam
Suyun sıcaklığı benide şaşırttı gerçektenBen 6. kez katıldım Boğaziçi yarışına ilk defa akıntı bu derece az geldi, su sıcaklığı ilk defa bu kadar yüksekti. Rotayı bulma konusunda da sıkıntı yarattı benim için, Anadoluya yakın gittiğimi farkettim sonra Avrupa'ya yanaşmaya çalışırken galatasaray adasına cok yaklasıyorum diye kafa karısıklığı oldu. Finish i kacırma tehlikesi atlatıp son anda paralel olarak giriş yaptım. 1.10 derecem , süreler genel anlamda artmıştı ama seneye yine seçmedeyiz muhtemelHaftaya Çanakkale yaraşı'ndayım onda daha iyi bir rota tutturmaya çalışıcaz bakalım.
tamamdır hocam challenge accepted diyorum.Akıntı tahminimce her zamankinden biraz daha azdı benim hissettiğim ve genel derecelere o şekilde yansıdı. Soğuk suyu hissetiysen akıntıya bulmuşsun deniyor ama gs adasına kadar hiç hissetmedim. Gs adasından finişe kadar ara ara soğuk su geldi sadece.
90 derece ile girmedim finişe. Gs adasindan sanırım 200 250m açığından geçip biraz ilerledikten sonra hafif sağa yanaşmaya başladım ilerlerken çaprazimda kaldı finiş ve 100m civarı bir mesafeden caprazlama daldım, ters akıntı yoktu rahat gidebildim çünkü. Anladığım kadarıyla 90 derece girmek için şartlar uygundu sert rüzgar yoktu ve akinti aşırı değildi. Belki öyle yapsam daha avantajlı olabilirdi ama tercihi diğer türlü kullandımiçgüdüsel sanırım. Bu arada finişi kaçıranlar vardı yine çıkarken gözüme takıldı.
Genelde nerelere yakın gittiğimi tam bilmek zor saat yasak malum. Ama avrupaya daha yakın gittiğimi düşünüyorum özellikle burunlara yakın geçtim denebilir. Koylardan olabildiğince uzaklaştım. Klasik denilenleri uygulayınca guzargah otomatik oluşur aslında. Starta atlayıp fatih köprüsünün Avrupa ayağına yüzüp boğaz ortaliyorsun(zaten akıntı seni sola atıyor) sonra köprüyü dönüp yüzmeye devam köprü gecince yüksek gerilim hattının suya en yakın yerini hedefliyorsun onu yakalayınca boğaziçi köprüsü karşında anadolu ayağına yüzdüm sonra gs adası açığında devam edip finiş.
Derecem 1.11
Havuzdan tiksinme durumu varsa pek yapabilecek birsey yok açıkçası. Denetiminin iyi olduğu ve hijyeninden kısmen emin olduğunuz bir yer bulmak rahatlatabilir.
3 yıl büyük bir tesisin havuzunda çalıştım çoğu havuz sistemleri gerçekten işini iyi yapıyor emin olabilirsiniz bir çoğu otomatik ilaçlamasini kişiye bırakmadan kendi yapiyor ve 7/24 su sürekli devirdaim halinde biliyorsunuz. Yani sürekli filtreden geçiyor. Biz tesiste her gün sonu en önemli olan ph ve diğer değerleri cihazla ölçülüyorduk ona göre ilaç dozajı ayarlaniyor. Dip temizliği de süpürge ile çekiliyor. Sabah ilk seanslar suyun en temiz oldugu angece boyu temizlenmiş olur ordan yürüyebilirsiniz, zaten alışınca bir süreden sonra çok takılmayacaksiniz
Geçen yıl 3 adet jammer model mayo aldım en dayanıklısi ve en uygunu decaltondan aldığım model çıktı(nabaiji)tamamdır hocam challenge accepted diyorum.
dediğiniz gibi sabah saatine yazılmayı düşünüyorum. Bana f/p mayo gözlük bone tavsiyesi verirseniz seneye kadar idman yapmaya başlim. Yarıştan önce bu başlığı uplarım inşallah.
hocam decathlonda 50-100 tl ye de gözlük var 250 liraya da. Yüze oturmasını bir kenara bırakırsak dayanıklılık ve uzun kullanım açısından bu gözlükler fark ediyor mu?Geçen yıl 3 adet jammer model mayo aldım en dayanıklısi ve en uygunu decaltondan aldığım model çıktı(nabaiji)
Gözlük işi çok karışık yüzünüze uygun rahat bir gözlük seçmek en mantıklısı. Denemeden almayın derim. Yine decathlondan bir model kullandım tüm yıl antrenmanlarda çok çabuk buharlanma yapmaya başladı 4 5 ayın sonunda artık çekilmez oldu. Diğer markalarda aşağı yukarı aynı bence speedo ve arenada kullandım. Decatlon bu konuda f/p gibi. Bone konusunda speedo üstün çok dayanıklı uygun şartlarda kullanıp bakılırsa. Ama fiyat olarak uygun değil maalesef 😅
Tecrübe ettiğim iki gözlük var. 50 ile 300tl gözlük arasında muhakkak dayanıklılık, konfor VS anlamında fark vardır. En kralı bile bir süre sonra buhulaniyor o yüzden rahat olanı tercih edin. Uzun süre antrenman yapacağınızı hesaba katarsak yüzünüzü rahatsız eden bir gözlükle antrenman verimi düşer. Burun ayarı olması benim için büyük avantaj burnum çok büyük çünkühocam decathlonda 50-100 tl ye de gözlük var 250 liraya da. Yüze oturmasını bir kenara bırakırsak dayanıklılık ve uzun kullanım açısından bu gözlükler fark ediyor mu?