Scudo Sports

32 yerine 34 takabilmek icin 150tl farka deger mi?

50-34 aynakol, 11-32 kaset kullanıyorum. Bu oranların kullanımı son bir iki yıldır artmaya başladı. Örneğin geçen yıllarda endurans bisikletlerde 11-28 kasetle beraber ikili veya üçlü aynakol görürdük. Bu yılsa çoğunlukla ikili aynakol ve 11-32 kaset görüyoruz. Bkz. Cannondale Synapse, Specialized Roubaix

11-32 kaset 11-28'den sadece 4 diş fazla fakat o 4 diş bana yokuşlarda rahatlık olarak fazlasıyla dönüyor. 28 dişle tırmanış yaptığımda nabzım hızlı yükseliyor ama 32 dişte kontrol benim elimde...

Düşünceniz doğru. Daha fazla oran, daha fazla hız aralığı, daha fazla rahatlık. 300 tl vermeye değer. Tavsiye ederim.

Scudo
Aynakolu üçlüye çıkarıp en küçük aynakol dişlisinde sürmek daha mantıklı olmaz mı?
Bu işlerden pek anlamıyorum ama önde 34'ten sonra 28 veya 24 olsa daha fazla seçeneğimiz olmaz mı?

@MehmetAliB. Merhaba.. 1 hafta bisiklete binememe arasından sonra yüksek eğimli bir tırmanışta nabız aldı başını gitdi sanırım bende 11-28 rublemi değişteceğim sansıma uzun bacak bir aktarıcı kullanıyorum.mevcut rublem bu 11-32 kaset hangi model ve marka kullanıyorsunuz... biraz gezindim bilindik yurtiçi sitelerde ama bulamadım..

@berbu
Aynı mantık. Daha fazla dişli oranı, daha fazla hız oranı. Fakat kaset yerine aynakolda değişiklik yapmak daha maliyetli diye biliyorum.

@deniz AYLIKCI
Merhaba. Benim kaset maalesef 11'li sistem, Shimano 105 5800 serisi. Bolca bulunabiliyor ama sizin 10'lu sisteme olmaz.

@berbu uclu ayna kol ile daha agir daha maliyetli bir cozum olacak. İkili ayna kol daha genis ruble ile tek sikinti vites araliklarini. İyice acilmasi olacak. Ama en makul cozum bu simdilik

@deniz AYLIKCI Shimano'nun 10'lu yol serilerinde 32 diş ruble mevcut değil. Deore, slx gibi 10'lu mtb serilerinin rublelerinden kullanabilirsiniz. Sram'ın 10'lu rubleleri de uyar.

50-34 arka 11-28 çalışma gerektiren bi sistem,yani haftanın 3 'günü eğimlerde olursanız ve de 100 km yaparsanız kimse sizi tutamaz,çok süratli çıkarsınız
50-34 arka 11-36 onlu sistem geri kalır (benim sistem)
performans yapmayacak iseniz ve kısa yapacak iseniz yola takın 11-36 rubleyi,( vites sistemleri sram force ve tiagra olacak)yaşınız 50 ve üstü ise 200 km 'de 11-36 yapın,
bisiklet sporunu yaparken kendimizi riske atamayız ,isim vermiyorum genç kuşakta sayılmaz gerçi ,56 ayna kol çeviren benden 2 yaş küçük arkadaşımızın dizleri perşembe pazarına dönmüş,haberler sağlam kaynaktan ,56 ile eğim çıkmak nereye kadar,53 ayna kollarda genç işidir,gençken iş başka yaşlanınca iş başka ,eddy mezarlık kitabesine dönmüş 70 'in üstünde,basabilirmi eskisi gibi ,imkansız.

Şu anda adliyenin merdivenlerini ağrıyla çıkıyorum. Bisiklet dışında dizlerimi zorlayan bir başka spor daha yapıyorum. Dolayısıyla 32 veya yukarısı bana şart. Haftanın üç günü uzun ve tırmanışlı tür yapmam imkansız. Mesleğim gereği zaten haftanın iki günü şehir dışındayım. Ayrıca yaptığım öteki spor da var.
Ben haftada 100 km bisiklet süren, bir gün tırmanış yapmayı planlayan biriyim. Dolayısıyla 28 beni kesinlikle kurtarmıyor. Bakalım 32 kurtaracak mı...

@Ozan k.

ozan dostum,bu ağrının nedeni diğer yaptığın spor ile olabilirmi?
bir soruda
kilitli pedal kullanıyordun galba !

Evet o spordan dolayı bir kaç senedir abarttığım günlerde dizlerim şişiyordu. egzersiz yapınca geçiyor.
Hem polenez hem de ertesi günü ve dün maç yapmak zorunda kalınca dizler gene isyan etti...
Bugün cuma cumartesi maçların var. Bu tempoda artik iyicw yorulunca beni eve goturecek bir bites orani lazim bana..,

@Ozan k.

kilitli pedal kullanıyorsan sonuç ağrıdır,nedeni şu,kaslar farklı gelişir,ben çok kilitli pedal kullandığım için 3 km yürüyemedim ,ve diz çekmedi,sonra yürüyüş yaptım,geçti,futbol oynarken kuvveti iterek yaparsın,kilitli pedalda çekerek bunun neticesi ağrı oluşur,ama sistemli olunursa bi gün futbol bi gün bisiklet sorun olmayabilir tabi haftada 1 kez futbol 1 kez bisiklet ile bir sistem ile başlamak bence uygun.cuma ct maç var ise 3.üncü gün bisiklet sorun olur dinlenme şart

Kilitli pedal kullanmamla birlikte bu problem artis gostermedi acikcasi.
Ayaga cok kalkarsam veya kadansi yuksek tutamazsam diz agrisi oluyor.
Yine de kallerin pozisyonunu gozden gecireyim zira sol dizim sağa gore saha erken pes ederdi, şimdi ise sağ dizim daha erken su koydu.

Kilitli pedal kullanmamla birlikte bu problem artis gostermedi acikcasi.
Ayaga cok kalkarsam veya kadansi yuksek tutamazsam diz agrisi oluyor.
Yine de kallerin pozisyonunu gozden gecireyim zira sol dizim sağa gore saha erken pes ederdi, şimdi ise sağ dizim daha erken su koydu.

Bisiklet ,futbol, yüzme çok güzel ama ileri zamanlarda yürümeyi riske atmamak lazım. Dizde bir süredir ağrı varsa sağlık kuruluşuna müracaat güvenli olacaktır.

10 lu sistem uzun bacak aktarıcı 32 li sram pg1050 ya da 1070 seri rulelerle iyi ayar yapılırsa çalışıyor. İLk denemelerimde vites geçişleri biraz zor oluyor gibi idi şimdi daha hasas bir ayar yapıldı tam uyum gösterdi. Ayna kol 3 lü ye geçilirse küçük dişllisi 34 den 30 inmiş olacak, ruble de 28 de 32 ye geçilirse birlikte yokuşta %30 rahatlama sağlar ki 10 lu sistemde daha fazlası mümkün olmuyor.

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
@Ozan k. Net olarak aklında ki oran nedir? Kabaca bi örnek ile Pantani 39*21 ile tırmanıyordu. Yani tekerin pedal başına tur oranı 1.85 geliyordu. Sen 34*28 ile tur başına 1.21 yapıyorsun ki bu oran gayet yeterli. Belki bu oranla %10 eğim çıkamazsın ama %10 neredeyde bu olayı yarı profesyonel aşamaya taşımış kişilerin işi.

Burada insanlar sana gereksiz olduğunu söylüyorlar. Çünkü 2-3 ay sonra insanlar en basiti bi Beşiktaş Barbaros rampasında yanından hızlı bi şekilde geçip giderken yahut rampalar da mtb'ler sana kafa tutarken "keşke almasaydım" demen için. O sebeple bizi yanlış anlama. Kaç km tırmandım bilmiyorum ama 50-34 ve 11/25 kaset kullanan biri olarak sadece 1 yaz sezonu haftada düz yol hariç +50 km tırman ve ondan sonra sorunun devam ediyorsa hala öyle değiştirmeni tavsiye ederim. Nakit paran varsa masraf yapmak istediğin 300-350 tl'yi kenara koy. Kendi jant setini sat ve oradan gelen rakamla daha üst seviye al sana daha çok katkı sağlar..

@Berk Karaca teşekkürler bende onlara bakıyordum yolda bulamadım en uygun hangisiyse onu alacağım..

Geri