Scudo Sports

31 Ağustos Bursa - İzmir turu için katılımcı arıyoruz :)

Scudo
Şu anda 180. km. de ler.
200 km.civarı Akhisar' a bağlı Gelenbe köyünde mola vereceklermiş...
Olağandışı bir gelişme yokmuş..

Eğer daha önceden uyumadıysa 3 saatlik uyku ile bu etabı bitirmek gerçekten muazzam bir olay.Harbi helal olsun.Umarım rüzgar hep arkalarında olur, umarım yağmur yağmaz.Sabahtan beri kara kara bulutlar geçiyor o yöne doğru.

Bursa'nın beş atlısı; patlayan kadim Uludağ'dan rüzgarlar eşliğinde kül bulutu şeklinde gelip İzmir semalarına girdiler,İzmir'i selamladılar ve gittiler.:harika:

Selam olsun ultracı dostlarımıza.

Selam arkadaşlar. Turumuzu kazasız belasız tamamladık. Gece uyuma fırsatı bulamadım maalesef. Ama olsun, 322km gayet güzel sürdük. Hatta vaktimiz olsa Çeşme'ye devam edip 400'e tamamlardık diye bile düşündük.

Buradan Abdülkadir kardeşime hem ta Manisa'dan gelip turumuza katıldığı için, hem de oradaki misafirperverliği için çok teşekkür ediyorum.

Beklediğimiz rüzgar öğleyin başladı. Duraklamaları saymazsak 32-33 ortalama oldu sanırım.

Şimdi dönüş yolunda otobüsteyiz. Artık uyuma zamanı. Fotolar gelecek.

@Özcan

Ben teşekkür ederim abi. Ev sahibi olarak pek bir şey yapamadık kusura bakmayın.

Keyifli bir sürüş oldu. Bursa-Çeşme etabı olursa yine gelebilirim ama daha kontrollü sürersek :) Poyraz beyler sabah ortada yoktu, Susurluk civarı teşrif ettiler. Geceden sırtımızı sıvazlayıverseydi netice daha bir başka olurdu. :harika:

Şuraya bir kaç foto bırakayım:

IMG-20190830-WA0007.jpeg

IMG_20190831_110953.jpg

IMG-20190831-WA0027.jpg

IMG-20190831-WA0019.jpg

IMG-20190831-WA0022.jpg

IMG-20190831-WA0021.jpg

IMG-20190831-WA0034.jpg

IMG-20190831-WA0033.jpg

Tebrikler ayaklarınıza sağlık, çok çok isteyip ama katılım sağlayamadığım için üzüldüğüm bir etkinlik oldu, ben sizlerle olsun hesabı, rampasınada kafa rüzgarınada razıydım ya kısmet işte olmadı (işten dolayı) ama bir problem çıkmazda psikolojik olarakta hazır olduğumu hissedersem salıyı çarşambaya bağlayan gece inşallah Yalovadan bir ihtimal diyorum (yüzde 50)...

Son düzenleme:
cahilliğimi mazur görün arkadaşlar.otobüslerde bisikletleri bagajamı koyuyorsunuz?

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Kısaca bir faaliyet raporu geçeyim.
Sabaha karşı 4'te toplanıp 4:20 gibi Bursa Nilüfer'den hareket ettik. Farlarımızı yakarak yola koyulduk.
Hava 12 dereceye kadar düştü, yer yer ürperdik. Karacabey'e yaklaşmaya başladığımızda emniyet şeridi ve sağ şeritte asfaltın renginde bir koyulaşma başladı.
Araçlardan dökülen domatesler ezilmiş ve onlarca kilometre boyunca yola sıvanmıştı. Tekerlerimiz Susurluk'a yaklaşana kadar yapış yapış gittik.
Hem hızımızı kesti, hem lastikler hışırdayıp durdu, hem küçük taşları arkamızdaki arkadaşımızın yüzüne fırlatıp durduk. Neyse ki bir kaza belaya sebep olmadı.

Planladığımız gibi her 100km.de yemek molası verdik. Susurluk ve Gelembe'de lokantada, Manisa'da ayak üstü. İzmir'de de epey yedik aslında :)
İçecek ve ihtiyaç molalarını başta yaklaşık her 50km'de bir yaptık. Ama güneş tepeye çıkınca mataralar daha erken boşalmaya başladı. Yol üstünde pek çeşmeye
rastlamadığımız için benzincilerde bol bol şişelenmiş sıvılara para harcadık.

Akhisar ile Manisa arasında, sanırım traktörler kullanmasın diyerek, emniyet şeridinde asfaltı kazıyıp tırtıklı bir yüzey oluşturmuşlar. Bu sayede biz de kullanamadık :)
Sabuncubeli rampası pek bir yamanmış. 300km yol aldıktan sonra tırmanması biraz yordu :) Dinç olsaydık dikliğine bakmaz, acımazdık kendisine :)
Rampa bitiminde hem gün batımında İzmir manzarası çok güzeldi, hem iniş yolculuğu zevkli oldu. Uçarak indik şehre. Şehir içi trafik kötüydü. Otogara ulaşmak da biraz karışık.

Yolculuktan çok zevk aldık. Tadı damağımızda kaldı diyebilirim. Hepimiz mutluyduk ve yine yapalım diyorduk. Sadece üç patlak lastik ve sıfır mekanik arıza, sıfır vukuat ile bitirdik çok şükür.

Bende hiç lastik patlamadı. Şivalbe Van ve altında Zefal Liner ile toplamda 340km yolu patlaksız geçtim (@hamlet2006 ;)) Bir seferinde patlak molasında kontrol ettim,
saplanmış bir diken vardı ve henüz zırhı delememişti. Çekip çıkardım. Farketmesem sürdükçe daha derine saplanacak ve muhtemelen patlatacaktı.
Ayrıca Spc Powercomp sele ve sabah peşinen kullandığım Bulgar malı pişik kremi sayesinde totoda hiçbir tahriş olmadı. Ağrı bile olmadı. İyi bir pedli tayt elbet olmazsa olmaz.
Aklıma geldikçe eklemeler yaparım.

@Özcan dostum, sonbahar serinliği bu tür rotalara daha uygun sanki...
En çok uykusuz çıkmanı yadırgadım..
Her şeye rağmen sorunsuz bitirmeniz şahane oldu...
Bir daha ki ne beraber yoldaşlık yapmak dileğiyle....

@Özcan

Ben Pirelli P Zero'lardan patlak konusunda çok memnunum.Pirellide 3200 km'de bir patlak; Scwhalbe One 2800 kmde 11 patlak.Pirelli muhtemelen üretim prosesinde kauçuk hamurunda sirkeli su kullanıyor.:ssrtcbya:

Geri