Scudo Sports

30 Ekim 2020 Ege Denizi Depremi

Scudo
245687 dosyayı görüntüle
Deprem mi daha yıkıcı bu gibi gerizekalıların zihniyeti mi?
Bunlar gibiler her yerde mevcut hiç kafanızı takmayın İzmir bizim için esaretten çıkış sembolümüzdür İzmir demek ilk kurşundur İzmir demek Hasan Tahsin dir koca efzon alayını tek başına dağıtan adamdır hiç bir İzmirli gardaşım üzerine alınmasın geçmişte de olduğu gibi dini başörtüsünü Türklüğü kullanarak nefret yaratmaya çalışıyorlar oyunlara gelmeyin bu köpeklere pirim vermeyin.Sayğılarımla

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Ufaklığımdan bu yana çok defa deprem gördüm İzmir'de.
Birinde bir gecede üç defa salladı. Uzatmayayım, ikisinde kapıya vardım deprem durdu. Üçüncü de kafamı kaldırdım, deprem oluyor, geri yattım.
Ona varasıya çok defa deprem yaşadım İzmir'de, ancak böyle ölü yaralı olduğunu duymamıştım.
Ölene rahmet, kalana başsağlığı, yaralanana şifa diliyorum da elimden başka bir şey gelmemesi beni perişan ediyor.

245687 dosyayı görüntüle
Deprem mi daha yıkıcı bu gibi gerizekalıların zihniyeti mi?
İzmir'de yaşanan her afette bu şarlatanların iş başında olduğunu görüyoruz, yine gördük. İnancın, ahlâk ve erdem sahibi bir insan olmaya yetmediğinin ispatı bu mahluklar. Bu idiotların tahrikine gelip bunlara prim vermemek lazım zira kaostan besleniyorlar.

@hamlet2006 hepimize gelmiş geçmiş olsun. Haftalık izin diye evdeydim işler falan yapıp oturdum bir tıkırtı geldi camlar sallanmaya başladı, sonra bir anda sallanmaya başladı. Tam bitti kalkayım derken yeniden başladı küçük ara verdi gibi oldu. Yaklaşık 20-30sn arası bir şey sürdü. Ben Toki'de kalıyorum, üst kattan birisi öksürse duyar o kadar ince duvarları var, kesin gittik diyordum. Hastanede her ana kolon altında süspansiyon sistemi var, genelde 3-4 arası olduğunda hiç hissedilmiyordu. Hastanede bazı alanlarda çatlama ve kırılmalar olmuş. Uzun zamandır böyle kuvvetlisi ve korkutucu olanına rast gelmemiştim. Hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar.

Oldukça şiddetli bir depremdi. Bu yaşıma kadar Gölcük Düzce depremi hariç en şiddetlisiydi. Bisiklet sürmeye çıkacaktım. Sadece tayt ile yaklaşık 10 sn içerisinde aşağıya indim. Sonra Yukarı çıkıp evcil hayvanımı alıp üstümü başımı toparladım. Hanım oğlan toparlandı. Eve şimdi girdik. Ama ciddi büyük bir depremdi. Koridorda duvarlara çarptım. Ayağımı burktum yürürken. Artçıları da bayağı hissedilir devam ediyor.

Herkese geçmiş olsun. Bu akşam uyku haram.

Deprem olurken hareket etmeyin. Merdiven ve asansörleri kullanmayın. Mümkün olduğunca ayakta durmayın. Sarsıntı bittikten sonra dışarıda uygun bir yerde yere oturun. Hepimize çok geçmiş olsun. En ihtişamlı doğa olayı bana göre depremdir sonra heyelan. Bu afetler acizliğimizi yüzümüze vururken kimse kimsenin kalbini kırmasın. Bu tür tartışmalara çekmek isteyenleri görmezden gelerek yok edebiliriz. Son olarak, "Dini, dili, ırkı, rengi ne olursa olsun iyiler iyidir. ".

Hayatımın en zor saniyelerini yaşadım.

Annem evde 19 aylık oğluma bakıyor ve ilk sayesinden son saniyesine kadar onları düşündüm, kendimi bu kadar çaresiz, yetersiz hissettiğim hiç olmamıştı.

Pandemi başından beri evden çalışıyoruz, ayda 1-2 gün ofise gidiyoruz ve o çalışma günü bugüne denk geldi. Sarsıntı o kadar şiddetliydi ki kelimelerle tarif etmek imkansız.

Kimsenin bu endişeyi yaşamamasını temenni ediyorum, herkese çok geçmiş olsun.

İzmir'de yaşanan her afette bu şarlatanların iş başında olduğunu görüyoruz, yine gördük. İnancın, ahlâk ve erdem sahibi bir insan olmaya yetmediğinin ispatı bu mahluklar. Bu idiotların tahrikine gelip bunlara prim vermemek lazım zira kaostan besleniyorlar.

Provokatif paylaşım yapan 9 kişi gözaltında. Bazıları profilinde kendini kadın olarak gösteren erkekler çıktı. Bunlar böyle zamanlarda milletin sinir uçlarıyla oynayıp birbirine kinlenmesi için yapıyorlar bunu, uyanık olmak lazım.

hamlet2006
Bizler iyiyiz çok şükür,sizler nasılsınız,hepimize geçmiş olsun,çok büyüktü çok etkiliydi! hiç bitmeyecek sandığım bir 20 25 saniye yaşadım,çalıştığım avmde bazı mağazaların camları patladı,askerdede bulunduğum ortam itibariyle çok kereler ölümle yüzyüze gelmiştim ama bu bambaşkaymış tek kelimeyle çaresizlik...Tek yapabildiğimiz dua edip kaçmak oldu.ÖLenlere Allah'tan rahmet diliyorum tekrardan cümlemize geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Kuşadası Güzelçamlı sağlam sallandik hissedilen artcilar bitti inşallah.
Karşımıza sisam adası merkez üssüne en yakın biziz ama fay hattı İzmir boyunca kırılmış galiba. O yüzden bildiğimiz kadarıyla yıkılmış bina yok burada.
14:42 de bı arkadasa mesaj atmışim deprem yoktu. 14.52 de deprem oldu diye yazmışım 5-6dk gecikmeyle muhtemelen. Siz nasıl başlığı bu kadar erken açtınız onu anlamadım. Bu kadar saat farkı olur mu

Son düzenleme:
@hamlet2006 Merhabalar hepimize geçmiş olsun, çok şükür sağ salim atlattım. Evdeydim o ara, Allah geride kalanlara sabır versin. Vefat eden vatandaşların mekanı cennet olsun. Hala uyuyamadım, gündüz dinlenirim biraz.

@hamlet2006 Bugüne kadar yaşadığım en uzun ve en şiddetli depremdi. İş yerinde idim. Binamız yeni ve iki katlı olduğu için biz o kadar şiddetli hissetmedik. Panik yapanlar oldu tabi. Herkes binayı terk ettikten sonra bende çıktım, zaten deprem de bitmişti . Bu gibi durumlarda panik yapmayıp soğukkanlı olmak gerekiyor. Hepimize geçmiş olsun. Herkese teşekkür ederim. ben iyiiyim ailemden de kimse zarar görmedi. Evimiz de müstakil olduğu için evdede herhangi bir hasar yok. Herhangi bir eşya bile yerinden oynamadı.

Geri