Tutmosis89
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 1.733
- İsim
- Mehmet D.
- Başlangıç
- 2015—16
- Bisiklet
- Bianchi
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Hocam o öyle bir şey değil. 6.6 depremin magnitütü yani büyüklüğü. 7 büyüklüğündeki deprem 6 büyüklüğündeki depremden 1 değil 10 kat daha güçlüdür. 8 büyüklüğündeki deprem 6 büyüklüğündeki depremden 2 değil 100 kat daha güçlüdür. Buradaki değer logaritmik artar. Deprem sonucu ortaya çıkan hasar depremin şiddetidir. 2007 sonrası ve özellikle yapı denetim sonrası yapılan yapılar çoğunlukla bu büyüklükteki depremlerde zarar görmez. Zarar görse bile göçmez. Buna göre tasarlanıyor. Umarım enkaz altındakiler en kısa zamanda sağ salim çıkarılır. Allah kimseye yaşatmasın.Milletimize geçmiş olsun.Büyüklüğü kimi kaynağa göre 6.8 ,6.9 olarak açıklansada binaların yapısı gereği deprem minumum 7 ve üzeri hissedilmiştir.

Direk çakmak maliyeti arttırır. Apartman girişi mermer ya da granit olmalı, asansöre kadar da damarlı şekil mermer olmalı. Odalar lambri, duvarlar saten boya olmalı, balkonda barbekü bacası olmalı, doğramalar 11 odacıklı pvc olmalı. Görüntüye önem veririz biz.Babamlarla konuştum dün eve gelince. Onlarda yeni gelmişti eve, Manisa'dalarmış. Denizli'de bile hissedilmiş sarsıntı. Bizim taraflarda (Karabağlar tarafları) bir şey yokmuş.
Dün profesörün biri konuşuyordu. Meksika da olan deprem Mexico City'den 200-300 km uzakta olmuş ve şehri yerle bir etmiş.
Ağır hasarın olduğu yerler kısmen gevşek zeminin olduğu bölgelermiş. Öyle bölgelere yere direk çakarak beton atmaları gerekiyor benim bildiğim.
Direk çakmak maliyeti arttırır. Apartman girişi mermer ya da granit olmalı, asansöre kadar da damarlı şekil mermer olmalı. Odalar lambri, duvarlar saten boya olmalı, balkonda barbekü bacası olmalı, doğramalar 11 odacıklı pvc olmalı. Görüntüye önem veririz biz.
Biliyorum sayın @Burak B. İzmir'de doğmadım ama yirmi yılım geçti İzmir'de. Üç yaşında geldim, yirmi üç yaşında ayrıldım.@Cemal Ç. İzmirde doğma büyümeyim. Sürekli sallanıyoruz, yaşadığım sürecte geceleri uyandıgım oldu sonra uyudum durunca o derece alışkınız. Bugne kadar 2007 yada 2008 olması lazım ekim depremiydi. Dengemi kaybedip düşüp durmasını bekleyip sonra pc başına oturup oyuna devam ediyordumDünkü olan deprem, izmirde yaşadıgım sürede en şiddetlisiydi. Sallanırken ilk önce annemin evi geldi kuşadasındaki yazlık eski.. Hemde merkez üstü, onlar daha çok sarsılmış.. Babamın binasıda eski, akşam kontrol ettik çatlak vs yok, taş zemin üzerinde kurulu olanlar şanslı.. Manavkuyu alüvyon zemin.. Orası çok sıkıntılı yer, son zamanlarda gökdelenlerin dikilmeside çok riskli