Scudo Sports

3 Ocak 2019 forumdaki yenilikler

@DayKnight
O konu benim de hoşuma gitmedi. Önceden bir konuda arama yaparken bilgili kişinin yorumunu orada görüp direkt aradığıma ulaşıyordum. Şimdi tek sayfalarca mesajın arasında arayıp duruyoruz :snzdglsn:

Scudo
Zamanında klasik bisiklet bölümününde açılmasını teklif edenlerden biriydim ama okuduğum kadarıyla sadece Fransız yol bisikletleri klasik sayılıyormuş.Bu şekilde bölüm bana yeterince hitap edemediği için bende antika bisikletler bölümünün açılmasını teklif ediyorum.

haydi aç bakalım :harika::)

Eddy Merckx Corsa Campagnolo Nuovo Super Record Pantographed Columbus S

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@volkan aykan

Sadece fransiz bisikletlerinin klasik oldugunu nerede okudunuz ögrene bilirmiyim. Ögrenmek istedigimin nedenide eger gercekten öyle bir yazi varsa dünyanin en sacma yazisi olmus oldugunu düsünmemden dolayi.
Yani bir Colnago, Pinarello, Basso, Olmo Tomasini, Gios, Eddy Mercks, Bianchi, Chessini, Fagin, Alan vs klasik sayilmiyorda, fransizlarin yol bisikletlerimi klasik sayiliyormus?

Robert Millar Peugeot. classicvintagecycling vintage classic cycling bikes cyclist velo tour de france giro vuelta robert millar peugeot.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@Torion

Düzeltildi. Tekrar dener misiniz? Şu anda nasıl yüklerseniz, o şekilde aktarım yapması gerekiyor. Test ettim ve sonuç güzeldi. Ama yine de sizlerin de test etmesi gerekir elbette...

@yavz0r

Düzeltildi. En üst kısımda "Başlıkta ara" butonuna bakmanız yeterli, orada hepsini göreceksiniz.

@Mustafa Zeybek

Düzeltildi ama sayfalama şu an için beklemede diyebilirim. Aslında bunun olması da gereksiz. Ama mobil cihazlarda gereksiz. Şöyle düşünün; elinizde telefon. Forumdasınız. Bir konuya girdiniz ve doğal olarak mesajları baştan aşağı doğru okursunuz ve en son mesaja gelince, sonraki sayfaya geçersiniz. En azından mobilde böyle yaparsınız ve uğraşmazsınız.

"Benimkiler" tekrar eklendi. Eski yerinden ulaşabilirsiniz.

@Cenk Akbulut

Not edildi, kısmetse düzeltilecek/yenilenecek.

@Barış Çavuş

Not edildi, kısmetse düzeltilecek/yenilenecek/güncellenecek. Biraz zaman.

@alicangul29

Maalesef Tapatalk artık yok ve olmayacak. Bundan sonra düşünmüyoruz. İleride buna dair başka planlarımız var ama şu an için mobil sürüm emin olun ihtiyaçlarınızı yeterince karşılayacaktır ki, artık tarayıcı bildirim özelliği sayesinde bildirimleri de aratmamaktadır.

@DayKnight

Düzeltildi.

@DayKnight

Evet şahsi olarak o kısmı ben de çok kullanıyordum. Başlığı alta doğru okurken ilk oraya bakıyordum en beğenilen mesaj hangisi diye ve güzel oluyordu ama elbette oraya aynı şey lazım. Biraz zaman. :)

@Torion

Düzeltildi. Artık fotoğraf yükleyince aynen yüklediğiniz gibi yüklenmesi gerekiyor. Rica etsem dener misiniz?

@Mustafa Zeybek

Az önce de belirttiğim gibi, biraz zaman ve sabır. Sistemin altyapısını komple değiştiğimiz için eski özellikleri yavaş yavaş entegre etmeye çalışıyoruz.

@mariokaldato

? ❤

Not: başlığa geç cevap veriyorum ama anca işte burada yazılanları düzeltip ve not ekleyip listeye alıp öyle cevaplamak istedim.

'' klasik bisikletin fiyatını ne belirler'' başlığında Sayın e.yildiz'ın mesajında okumuştum ama aklımda hatalı olarak Fransız yol bisikletleri olarak kalmış ,aslında yazıda İtalyan yol bisikletleri olarak belirtilmiş.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Anonim
Öncelikle düzenlemeleri bizleri dikkate alarak yaptığınız için teşekkür ederim. Bu yazdığınıza katılmıyorum. Bazı konularda ilk mesajdan okumuyor, mesajlari bir yere kadar okumuş ya da mesajları hiç okumadan sona gelmek istiyorsun. Ama her seferinde direkt ilk mesaja yönlendiriliyorsun.

Mesela 10 yıl önce açılmış ... tavsiyesi konusunun ilk mesajdan açılması mantıksız. O konu -çoğunlukla-bu zamana kadar defalarca hortlayıp çözüme ulaştırılan bir konu oluyor. Ya da genel hatlarıyla bildiğin bir konu -alışveriş konuları mesela- bu konularda ilk mesajın açılmasını gereksiz buluyorum.

Bir de inceleme, serbest kürsü yazıları gibi konular var ki bunların ilk mesajdan açılması mantıklı değil denemez. Mesela direkt son sayfasına gitmek istediğimiz bir konuda önce girdiğimiz sayfanın en aşağısına inmemiz, sayfa numarası penceresine basmamız, son sayfa numarasına bakıp, açılan kutucuğa klavyeyle o sayıları girip "git" butonuna basmamız gerekiyor. Son sayfaya gelince ise ekranı yine en aşağıga indirmemiz gerekiyor ki son mesaja gelelim :aglyrmngaa:

Oysa başlıkta ara ve takip et butonlarinı ekranın ortasından kaydırıp, diğer yana "son mesaja git" gibi bir buton olsa çok daha pratik olmaz mı? Hem konuyu baştan aşağı okuyacaklar rahat eder, hem sona gitmek isteyenler tek tıkla gider.

Benim önerim budur. Bu konuda herkesten yorum bekliyorum. Sizin, gelen geri dönüşlere göre gerekeni yapacağınızı zaten biliyoruz. Tekrardan elinize sağlık.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Tapatalk'i bildirim icin kullaniyordum. Tarayici bildirimlerini acinca artik gerek kalmadi. :)

Açtığımız başlığın doğrudan okunmamış mesaj üzerinde konumlanması çok kullanışlıydı.
Yeni tasarımda ilk mesaj açılmaya başladı. Neyse ki okunmamış mesaja git butonu vardı, hadi olsun idare ederiz dedim.
Şimdi o buton da gitmiş? Otomatik konumlandırma lütfen geri gelsin :)

• Beğen
herhangi bir eski açmış olduğum konuya en son biz mesaj yazmış olalım , tekrar mesaj yazdığımızda o konunun en başa geçip görünmesi gerekiyordu.Ama artık öyle olmuyor.Mesaj yazıyorsunuz o orada öylece kalıyor.Kimse yazdığınız mesajı konu güncel olmadığı için , görünmediği için okuyamıyor.

@Mustafa Zeybek, @Özcan. bahsettiğiniz şey, ana sayfadaki yeni mesajlar panosundan veya yeni mesajlar sayfasından bir başlığı komple okumuş olsanız bile tıklayınca yine en son yazılan mesaja mı gitsin istiyorsunuz? Ayrıca, en üstte "Başlıkta ara" menüsündeki "Bugün" bağlantısı başlıktaki yeni yazılan/son mesajlara gider.

@scottrek buna yukarıda cevap verdim. İlgileneceğim.

Teşekkür ederiz.

@Anonim
Bugün butonu da iyiymiş :D bana başlığa girdiğimizde direkt son mesajın açılması daha güzel geliyor. Belki de öyle alıştığım için. Tabi forum benden ibaret değil :) bugün butonuna basmakla giderilebilecek bir şeymiş sonuçta.

• Beğen
@Mustafa Zeybek, @Özcan. evet, şimdi o menüyü değiştirdim biraz.

Bugün yazılanlar <--- Gün içinde (24 saat) başlığa yazılan yeni mesajlara gider. Ama onları zaten okuduysanız, direkt son mesaja gider.

Son mesaja git <--- Hiç uğraşmadan direkt son mesaja gider.

Eğer hala yetersiz ve yorucu oluyorsa, üste yani aynı kısıma son mesaja git diye ilave bir buton koyabilirim. Orası çok kalabalık olmasın, derli toplu olsun diye koymadım henüz ama dur bakalım bir ayar çekebilirim. Ama şimdilik başlığın ilk sayfası da açılsa, o menüden direkt son mesaja gelebilirsiniz.

Onun dışında, ana sayfadaki panodan veya yeni mesajlar sayfasından zaten okunmuş bir konunun son mesajına gitmek biraz sistemi yanlış kullanmak gibi olur diye düşünüyorum. Hani zaten başlığı komple okumuşsunuz. Tekrar girdiğinizde ilk mesajın olduğu ilk sayfa açılması normal sanıyorum. Çünkü eskiden de böyleydi ama sizi de anlıyorum. Çünkü eskiden en üstte sayfalama olduğu için direkt son sayfaya ulaşıyordunuz. Şimdi ne demek istediğinizi anladım ama yine sanıyorum bu sefer daha güzel oldu. Çünkü sayfalamada yine son sayfaya gidiyordunuz ama aşağı iniyordunuz. Şimdi direkt ulaşıyorsunuz.

@Anonim
Eskiden bir başlığın tüm mesajlarını okumuşsam ilk mesaja yönlendiriliyordum. Okumadığım mesaj varsa, okumadıklarımın ilkine konumlandırılıyordum.

Bugün bağlantısı çok faydalı değil, bir başlığa üç gündür bakmıyor olabilirim, veya bugün o başlığa 100 mesaj yazılmış ve ben zaten 50 tanesini okumuş olabilirim.

Yani eskiden çalışan fonksiyon iyiydi, bir nevi "nerede kalmıştık" gibi çalışıyordu.

Edit: Değişiklik yaptım dediniz, bir kontrol edeyim.

@Özcan. anlıyorum fakat bir üst mesajımda açıkladım yani o kısmı değiştirdim. Ama sanıyorum onu bugün yazılanlar değil de okunmamış mesajlar olarak değiştirmek gerekiyor... Bu arada bugün yazılanlar dediğimiz de nerede kalmıştık dediğiniz şey yani. Sadece bugün bağlantısı kafa karıştırdı haliyle. :)

Masaüstünden de cepten de fotoğraf yükledim. Bende yükleme hızı normal.
Dystopia Yenilikler için harcadığınız emeğinize teşekkür ederim.

Daha öncesinde antika nedir vintage nedir retro nedir bunların cevabinı bir bulmamız lazım. Antikadan kastınız klasikse zaten böyle bir bölüm var. Ama teknik olarak antika bisiklet sayfası açılabilirmi veya böyle bir bölüm açılırsa ne derece bisikletseverler tarafından beslenir iste bunlar hep soru işareti. Malumunuz 100 yılı devirmiş bisiklet bulmak imkansıza yakın bir şey. Ama illaki antika başlığı açılsın diyorsanız size bu konuda en iyi @mariokaldato yardımcı olacaktır. Hahaha.

• Beğen
Tepkiler: Hakan38 ve Atasoy
Merhaba,

Sanırım yazıldı ama tekrar etmek gerektiğini düşünüyorum. Mesajların otomatik birleştirilmesi :
  1. Mesajı düzeltilmesini imkansız kılıyor.
  2. Güncelleme tarihi değişmediği için "okunmamış mesaj" arasında görülemiyor ve kimsenin haberi olmuyor.

Bunu düzeltme mümkün mü ?

Selamlar

five

Geri