Scudo Sports

3. Havalimanı işçileri eylemde

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
"Havalimanı işçilerinin bugünkü taleplerini 1840’larda Manchester’daki işçiler dile getiriyordu. #KöleDeğiliz"

(link)

Ortalıkta dolaşan yuvarlanmış 400 rakamı bunu söyleyenlerin ölen işçileri nekadar önemsediğini sergiliyor. İşçi ölümleri sadece 3. Hava alanının değil Türkiye nin sorunu fakat hava limanı hızlı bitsin diye iş güvenliğinin geri planda kaldığına inanmak içinde kanıta ihtiyaç yok bence. Acaba kaç kişi yada şirket ceza aldı bu ölümlerden sonra ona da bakmak lazım. Birde ömrü boyunca işçilerin yanında olduğunu söyleyen arkadaşlardan acaba kaçının chp edirne belediyesinin önüne gidip maaşlarını alamayan 100 den fazla işçiyle eylem yaptıklarını da merak ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: keremkucuk041
Toprağı bol olsun..Levent Kırca zamanında Fatih Altaylı'ya kameralar karşısında çok sert sözlerle yüklenmişti..Ne kadar haklı olduğu,bugün bir kez daha kanıtlandı..

Fatih beye göre işçiler sudan sebeplerle ayaklanmış..Hem de proje bitmek üzereyken ayaklanmaları mantıklı değilmiş..Falan da filan..
(link)
Dün Vuelta'nın 20.etabı yapıldı..3 hafta boyunca çok iyi yarışan Valverde,dün kötüydü..Ben mesela Valverde'ye ''kardeşim 3 hafta o kadar dayandın/iyiydin,dün ne oldu sana?'' diyebilir miyim?Böyle saçmasapan bir soru sorulabilir mi?Fatih beyin yazısı da aynen böyle..
Ya da adam 50 sene çok güzel bir hayat yaşamış diyelim..50 yaşında birgün cinnet geçirip ailesini katlediyor..Şimdi bu adama,''50 sene iyiydin,dün ne oldu sana?'' denir mi?
Fatih bey diyor ki,''İŞÇİLER AZ DAHA DAYANSALARDI..''Bu söylem zaten başlıbaşına felaket..
Her konuyu dış mihraklara,evanjelistlere,siyonistlere filan bağlama hastalığı bu..Kafa aynen şu;''KESİN BİRİLERİNİN PARMAĞI VAR''

Esas ana konuya gelecek olursak... Herkes tuttuğu parti, sevdiği adam, güttüğü siyasi görüşü ne olursa olsun ona göre ama rakamların ardına sığınarak, ama aba altından hafifçe sopa göstererek fikrini ifade etmiş zaten. Fakat kimse zaten eldeki halihazırda bulunan büyüklü küçüklü 54 havalimanımızdan 45 tanesi bariz eksi bakiyede zarar ediyor iken ve bu zararın engellenmesi adına nedenleri ve çözümleri işinde son derece uzman merciler tarafından değerlendirilip ona göre bir politika belirlenmesi gerekiyor iken neden bir de bu içerisinde bulunduğumuz büyük ekonomik buhranın üzerine tuz biber olacak olan 3. havalimanı inşaasının gereksizliği veya neden gerekli olduğunu tartışmıyor, tartışana da vatan, proje haini muamelesi yapıyor?

(link)

En son 2012' de hizmete giren Uşak - Afyon - Kütahya hattında inşa edilen ve Türkiye' nin 4. büyük havalimanı olan Zafer Havalmanı inşaasının yüklenicisi firmaya yılda 1 milyon yolcu sözleşmesinin gereği sağlanamadığı (köprü geçiş olayına dönmüş durumda) için senelik ceza faizi ödüyoruz.

(link)

Ben artık devlet yerine daima milletin kemer sıkıyor oluşundan ve de millet devleti için değil; devlet milleti için vardır felsefesini bir türlü öğrenemiyor olmamızdan ciddi ciddi bıktım, usandım, umudumu yitirdim. 2017 yılında ki açıklanan resmi istatistik verilere göre tam tamına 274 bin adet tahsilli veya elinden iş güç gelen genç çeşitli ülkelere çalışma ve vatandaşlık başvurusunda bulunmuş. Kimse kusura bakmasın, bunun adı artık beyin göçü değil; kaçma kurtulmadır. İnsan ömrü zaten çok kısa. Bari saçma sapan siyasi, dini kavgalarla, tartışmalarla psikolojim bozulmadan ve huzur içerisinde, çalışarak verdiğim emeğin karşılığını da insanca alabileceğim bir ülkede yaşayıp öleyim diye düşünüyor insanlar.

Saygılar.

3.havalimanında çeşitli birimlerde çalışan arkadaşlarım var.
Lakin ben hiçbirinden bu kadar abartılacak sorunların olduğunu duymadım.
Hatta bazı birimlerin maaşını ödemek için 3 ay önce 5 milyar kredi çektiklerini duydum.

Yahu bırakın allah aşkına, 90lı yıllarda sol görüşlü bir üniversite öğrencisi olarak, kapalı kız öğrencilerin okula serbest girebilmesi için bir sürü eylemler yaptık, coplandık, fişlendik, saçlarımızdan tutulup yerlerde süründük taksim meydanında.

Ondan sonra özgürlükleri için mücadele verdiğimiz bu kesim, bizi ateistlikle, vatan hainliğiyle suçladı, kominist yaftası yedik.

Kılımı kıpırdatmam. Bu ülkede kimin ne hali varsa görebilir. Ben ve benim gibiler için ne devlet, ne sivil toplum örgütleri, ne de tüzel kişiler hiçbir şey yapmadı. Yıllarca süründüm. Tırnaklarımla kazıya kazıya mevcut duruma geldim.
Türkiye fırsatlar ülkesidir kardeş. İnan o beynini kullanabildiğinde kendin için birşeylerin değişmeye başladığını göreceksin. Yoksa sonun doğal selleksiyon.

• Beğen
Tepkiler: Edip D. ve gkhnt
Selam

Konu ile alakalı yazılanları sabır ile okudum. Sanıyorum şuana kadar ilgili proje sahasında hiç bir üyemiz bulunmamış.

Geçici görevle 3. Hava Limanında bulundum.

Müsaadenizle oradaki yaşam şartlarını yaşayan birey olarak paylaşmak istiyorum.

A) Bürokrasi; Yoğun personel giriş çıkışından dolayı oldukça ağır işlemekte. Biz geçici görevle gittiğimiz halde saatlerce evrak kayıt işleri ile uğraşmıştık.

B) Sağlık; Sağlıkçıların ve saha personelinin işi gerçekten çok zor. Yoğun personel giriş çıkışı, olası iş kazaları derken bizim sağlık kontrolümüz (Akciğer film çekimi, kan tahlili, nefes muayene, göz kontrol, duyu testi, EKG ve en son olarak Dr muayenesi) gece saat 02;00 da bitti. Oysa biz sabah saat 10;00 da geçici görev evrakları elimizde revirde yerimizi almıştık. Maalesef, "yeterli sağlık hizmeti var" diyemiyorum

C) Saha Ulaşımı; Biz, saha partnerimize 2 saat önce hangi lokasyonda olacağımızı bildirip yola çıkardık. Bulunduğumuz güvenlik noktasından şantiye sahasına ulaşmak ancak 4x4 ile mümkündü. Özel aracımızı otoparka bırakıp 4x4 servis aracının gelmesini beklerdik. Genel olarak servis aracının gelmesi (duruma ve şoför arkadaşın iş programına göre) bazen 30 dk bazen de 45 dk yı bulurdu.

D) Yemekhane ve Yemekler; Yemekhaneler saha çalışma noktasına oldukça uzaktı. Yemek için yaklaşık 20/25 dk yürüdüğümüzü hatırlıyorum. Yemekhaneler ise maalesef hijyenden oldukça yoksundu. Masalar (yemek yiyenlerin de hatası var) yemek artıkları ile dolu idi. Yemek dağıtanlar genel olarak kıyafet kurallarına uyuyordu (bone, önlük gibi). Ancak yemeklerin iyi olduğunu söyleyemem. Daha sonra firma olarak karar aldık yemeklerimizi aperatif yiyecekler şeklinde yanımızda götürmeye başladık.

E) Koğuşlar; O kadar çok kalabalık vardı ki, akşam koğuşların olduğu sahada nefes almak mümkün değildi. Sonradan şartlar değişti mi bilemiyorum. Biz koğuşlarda kalmayı kabul etmedik. Ancak koğuşların ferah ve nezih olduğunu da asla söyleyemem.

F) İş Güvenliği; İSG'yi (kırmızı baretliler) başarılı buldum. Gece 23;00 de dahil iş güvenliği eğitimleri aralıksız veriliyordu. Özellikle de sahadaki İSG personelinin olası iş kazalarını önlemek adına disiplini asla elden bırakmadıklarına defalarca şahit oldum. Ör; Bizi saha içerisinde kısa ara dinlenmeler de dahil asla baretsiz , yeleksiz bırakmadılar, sürekli denetlediler.

G) Saha Güvenliği; Saha çok büyük. Biz ilk günler rehber eşliğinde kendi iş sahamıza gidebiliyorduk. Saha gerçekten inanılmaz büyük ve bu büyüklüğe adım başı çalışan traktörler, vinçler, transfer araçları ve 18 metre uzunluğunda tonlarca çelik çatı kaplama malzemesi ekleniyor. İşte bu noktada bireysel güvenlik önlemleri ve bireysel bilinçlenme ön plana çıkıyor. 35 metre yükseğe çatı kaplamaya çıkan henüz 20 yaşındaki acemi personel çatıda ya kendi aklınca kararlar alacak, ya da iş güvenliği derslerinde gördüğü önemli kriterler çerçevesinde kararlar alacak ve hayata bağlanacak.

Ezcümle; Maaş konusu hariç çalışma ortamı ve çalışma şartları gerçekten zorlayıcı. Umarım emekçi kardeşlerimiz provokasyona gelmeden, bu işin siyasi rövanşa dönüşmesine izin vermeden öz haklarını en kısa sürede alırlar.

Esen kalın.

İktidarın, kontrolündeki şirketler yoluyla (THY, Ziraat Bankası, Turkcell vs.) reklam gelirleriyle beslediği Ak-it gazetesin yazarı Mehtap Yılmaz'ın şu yazısı, egemenlerin emekçiye bakış açısını çok güzel özetliyor:

"Senelerdir süren 3. Havalimanı inşaatı çalışanları, tam da açılışa beş kala bitlendiyse… Tahtakuruları yiyip bitirdiyse… Burada bir çapanoğlu değil, pek çok çapanoğlu aramak lazım!

Hele bir de HDP-PKK işin içine girdiyse… CHP’nin “her evden bir oy HDP’ye” diyerek meclise taşıdığı HDP… İşte orada duracaksın arkadaş!

Bu işte bir tezeklik arayacaksın! Şayet bu itler, bitlendik falan diyorsa da üzerlerine biber gazı sıkıp, içlerindeki şeytanı çıkartacaksın!

Madem kaşınıyorlar! Madem “kaşı beniii, kaşı beniii” diye debeleniyorlar! Madem bitlendik diye kuduruyorlar! Birilerinin bu itlerin kafasındaki bitleri ayıklayıp içeri tıkması lazım!

Yok, benim yetkim bu itlerin bitleriyle sözcüklerle mücadele etmek! Yetkim olsa bu itlerin bitlerini tek tek ayıklar, ezerim… Bu itleri kaşındıran tahtakurularını zevkle ezerim ama yetkim yok…

Devlet ne güne duruyor? Hadi bakalım!"

• Beğen
Tepkiler: gkhnt ve Rip
Avrupa Hareketllik Haftası kapsamında İstanbul BB de üçüncü havalimanındaki Teknofest alanında bitecek bir bisiklet turu düzenlemiş. Haftanın ana teması şehirler olmasına rağmen turu sırf Teknofest etkinliklerine katılımı artırmak amacıyla şehirden uzaklatırıp havalimanına yönlendirmişler.

DnNRxEoX4AEhbjm.jpg:large

@bisikletgundemi

Belki böylece insanlar ne kadar büyük bir orman tahribatı yapıldığını görür :snzdglsn: Resmen dalga geçiyorlar insanlarla...

• Beğen
Tepkiler: Wberlin
Konuya çok vakıf olmasam da, merak edip 3. hava limanı ne zaman temel atılmış merak edip baktım.

Haber tarihi: 07.06.2014
(link)

2014'den bu yana 4 sene geçmiş... ben o, bu, şu bilmiyorum ama 4 seneden beri insanların sessiz çığlıkları vardı da biz mi duymadık? yoksa ortada bir şey mi yoktu da açılışına sayılı zamanlar kala bunlar birden mi ortaya çıktı?

Bana garip geliyor tüm bunlar...

Bana daha çok "false flag" gibi geliyor. Yani bu olayların özellikle teşvik edildiği.. Pek çok haberde havaalanının operasyonel olarak 29 Ekim'e yetişmesinin çok güç olduğu, iniş kalkışlar başlasa bile teknik altyapının bitmemiş olacağı, pek çok bölümün faal olmayacağı, kullanıma başladıktan sonra bi yandan inşaatın devam edeceği ve bunları savunmak için "bak işçiler isyan etti, yoksa ne güzel bitirecektik" diye bahane aradıklarını düşünmüyor değilim.

Bilemiyorum, artık iyice paranoyak olmaya başladık sanırım..

Bu arada, iş kazalarında hayatını kaybedenler nur içinde yatsın, yakınlarının başı sağolsun. Hayatını kaybetmeyip, çeşitli seviyelerde yaralanmış kişilere de geçmiş olsun demek istiyorum. Kimse ekmek parası kazanmak için geldiği yerde kazaya maruz kalmayı hak etmez.

@Taner James ya arkadaş iki dakika araştırsanız 2015, 2016 ve 2018 Haziran'da da işçilerin yol kestiğini protesto yaptığını görürdünüz. Görmek istemryip bit yeniği demek gerçekten çok ayıp. Kul hakkı yiyorsunuz.

Eskiden muslumanlar mazlumdan yana olurdu. Inaniyorum ki sesi cikmayan musluman cogunluk yine mazlumdan yana.

@KKKT5
Abd,Irak'ı işgal edip,1,5 milyon müslümanı katlederken,coniler müslüman kadınlara tecavüz ederken,müslüman çocuklara işkence ederken;hangi müslüman toplum Irak'ın yanında yer aldı?!
Ya da bugün Suudi Arabistan,Yemen'de müslüman çocukların üzerine bile bile bomba atarken;hangi müslüman toplum Yemen'in yanında yer aldı?!

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri