Scudo Sports

3 Bisiklette karar kıldım.Sizce Hangisi?

aliyilmaz

Aktif Üye
Tepki
38
1.Secenek:CANNONDALE Trail SL 6
Özellikler;
http://www.fatibike.com/ckfinder/userfiles/files/CANNONDALE/TrailSL5white.jpg
KULLANICI TIPI : MTB, SPORCU
KADRO : new Trail SL S.A.V.E. w/ 1.5" head tube, disc only
ÖN AMORTİSÖR : RST Gila Pro TnL 100mm
ARKA AKTARICI : Shimano Alivio
ÖN AKTARICI : Shimano Altus M311
VİTES KOLLARI : Shimano Alivio
RUBLE : Sunrace 12-32t 8sp
ZİNCİR : Shimano HG50 8sp
AYNAKOL : Suntour XCT V2 44/32/22t
ORTA GÖBEK : Suntour XCM
FREN ÖN / ARKA : Tektro IO mechanical
FREN KOLLARI : Cannondale
ARKA GÖBEK : Formula
ÖN GÖBEK : Formula
PEDALLAR : Wellgo flat w/ clip and straps
GİDON : Cannondale C4 riser
BOYUN : Cannondale C4 1.125"
FURÇ TAKIMI : Cane Creek 1.125" external
SELE : new Cannondale Stage w/ steel rails
SELE BORUSU : Cannondale C4 31.6mm w/ zero offset
JANT : new Maddux DC 3.0 Disc
JANT TELLERİ : CN
LASTİK : Hutchinson Iguana 2.0" 33tpi wb
DİGER : S,M,L,X,J
KDV Dahil Fiyat: 1.492,70 TL
2.Secenek:473 H RACE 27V
http://turkbike.com/forum/2011-bisiklet-modelleri/carraro/dag-bisikleti/CARRARO-473-H-RACE-SIYAH-BEYAZ-MAVI.jpg
Teknik Özellikler
Kadro HT LIGHT ALLOY 15,5"-18,5"-19,5"-21,2"
Amortisör SUNTOUR SF11 XCM V3PM RL 100MM BEYAZ
Gidon RACE AL H/S OS CARRARO
Gidon Boğazı RACER OS CARRARO
Sele Borusu RACER CARRARO
Sele RACER CARRARO
Çatal Yatağı INTEGRATED 1" 1/8"
Krank Takımı SHIMANO DEORE FC-M590 44X32X22
Arka Değiştirici SHIMANO DEORE RD-M592 SHADOW
Göbek SHIMANO AHBM65 32H
Ön Değiştirici SHIMANO DEORE FD-M590
Vites Kolu SHIMANO DEORE SL-M590
Arka Dişli SHIMANO DEORE CSHG30 9-VİTES 11-32T
Fren SHIMANO DİSK FREN AM-4452 BEYAZ
Dış Lastik SCHWALBE 26X2.10 54-559 BLACK JACK LITE SKINE PP
Jant RACER CARRARO ÇİFT KAT
Pedal SP-931
Ağırlık 12,8 Kg
Fiyat 635 €
3.Secenek::
Scott 2010 Scott SCALE 80
Özellikler:
http://www.erdoganlarbisiklet.com/store/images/scale%2080%202010.jpg
Kadro :Scott Scale Alloy 6061 custom butted superlight tubing D-Forged CNC machined Dropouts Delta SST bridge / Integ. HT BOX chainstay bridge

Maşa : Suntour XCR alloy steerer coil spring lockout 100mm travel
Arka Vites : Shimano SLX RD-M660 SGS Shadow Type 27 Speed
Ön Vites : Shimano Deore FC-M590 34.9mm
Zincir : Shimano CN-HG53
Ayna Kol : Shimano FC-M442 Octalink 44x32x22 T
Orta Mil : Shimano ES25 Octalink 68-118mm
Pedal : Wellgo C128
Jantlar : Alex XC-44 Disc 32H / Eyelets Black
Lastikler : Schwalbe Rocket Ron 26 x 2.1 / 50EPI Performance Series
Furş : Ritchey OE 1 1/8" semi integrated 44/50mm
Arka Hazne : Shimano FH-RM65 Disc CL
Ön Hazne : Scott Team Disc CL
Sele : Scott Racing
Sele borusu : Scott Comp 31.6mm
Jant Telleri :Stainless Black 15G / 1.8mm

Dişli :Shimano CS HG-50-9 11-32 T

Ürün fiyatı: 880.01EUR

• Beğen
Tepkiler: İ.Mutlu DEMİR
Scudo
Bilmiyorum karar kılarken ıhtıyacınız olurmuda ben soylemek ıstedım.
178 boyunda 83 kıloyum.Bisikletı hem uzun yol hem dag ıcın kullanıcam...

donanım olarak scott daha üstün duruyor gibi geldi. ayak üstü bakabiliyorum fakat scott iyi duruyor. 1500tl gibi rakamlara alivio gibi donanım alınmasına acırım. en azından full deore donanımlı olmalı bu rakamlara. fakat 1500tl gibi rakamlara slx donanımlı bisikletlerde bulmak mümkün

Para sorun değil sadece 3 modeli sırala derseniz..
Scott-Carraro-Canondale

Ama Carraro üzerindeki ful deore donanımı ile benim tercihim olurdu... Uzun yol değil büyük ağırlıklı olarak dağ kullanımınız olsaydı da(toprak yol değil gerçek dağ yollarından bahsediyorum) aradaki farkı verip scott alın derdim..

Gözüm kapalı scale 80'i alırım..donanım olarak bu 3 model arasında tam orta seviyede duruyor..ama carraro alıp dandik bir kadroya bineceğime scott scale'ye binerim..carraro'dan kat kat rigid ve hafiftir..parçalar zamanla değişir ama kadro kalır..bence scale 80..

bu üçlü arasında tabiki scott.Eğer 2. el düşünürsen salcano ng 020 slx var forumda satılık full slx 30 vites ben aynısını kullanıyorum çok memnunum.:rolleyes:

Pekı arkadaslar carrora-cannondale karsılastırması nasıl olur?

carraro ve scott. 1400tlye aliviolu altuslu bisiklet almak ne kadar mantıklı.

Ön attırıcı-Arka attırıcı çok da önemli değil bence.Hem maliyeti düşük hem de değiştirmesi kolay.Bence asıl önemli parça (kadro ve teker seti dışında)Maşa.Hem pahalı hem de iyi bir usta bulmak lazım değiştirmek için.RST Gila hakkında çok az bilgim var.Onlar da pek olumlu değil.Ayrıca kitleniyormu onu araştırsanız iyi olur.Suntur a gelince.Kitlendiğini biliyoruz.Ben daha düşük bir modeli kullanıyorum.Giriş seviyesi için iyi iş görüyor.Scale in üstündeki daha üst bir model.

Cannondale in teker seti hakkında pek fikrim yok.Ama scott ın jant çemberi ve lastikleri bilinen ve yaygın olarak kullanılan markalar.

carraro nun kadrosu hakkında hiç fikrim yok.En pahalı ve değişmez parça da kadro olduğuna göre maceraya da gerk yok bence.

Yani scott scott dır.

Kadro öncelikli tercih yapılması gerekiyorsa "bence" Cannondale doğru seçim olur özellikle SL kadroların çok başarılı olduklarını biliyorum ama donanıma bakıldığında en zayıf halka durumunda şu anda...

Yanlış görmediysem Cannondale ve Carraro yaklaşık 1500 'er TL iken Scott 2000 TL. Yani eğer karşılaştırmaya 880 Euro 'luk Scott koyuyorsanız neden hemen hemen aynı fiyat olan Cannondale SL 3 'ü değil de SL 6 'yı koydunuz?

@uğur yılmaz

Tesekkurler yorumunuz ıcın ancak scott satılmıs (hepsini alıcaksam 2.el alıcaktım aynı fıyat oldukları ıcın 3 secenegı koydum) oldugu ıcın carrora ve cannondale kalmıs bende o zaman carrora seceyım ınsallah o arkadasda satmamıstır bisikletini.
Scot Vs Carraro

Yorumunuz ıcın Tesekkurler...
scot .....

Tesekkurler...
Ön attırıcı-Arka attırıcı çok da önemli değil bence.Hem maliyeti düşük hem de değiştirmesi kolay.Bence asıl önemli parça (kadro ve teker seti dışında)Maşa.Hem pahalı hem de iyi bir usta bulmak lazım değiştirmek için.RST Gila hakkında çok az bilgim var.Onlar da pek olumlu değil.Ayrıca kitleniyormu onu araştırsanız iyi olur.Suntur a gelince.Kitlendiğini biliyoruz.Ben daha düşük bir modeli kullanıyorum.Giriş seviyesi için iyi iş görüyor.Scale in üstündeki daha üst bir model.

Cannondale in teker seti hakkında pek fikrim yok.Ama scott ın jant çemberi ve lastikleri bilinen ve yaygın olarak kullanılan markalar.

carraro nun kadrosu hakkında hiç fikrim yok.En pahalı ve değişmez parça da kadro olduğuna göre maceraya da gerk yok bence.

Yani scott scott dır.
Tesekkurler yorumunuz ıcın scott sansım kalmadıgı ıcın banada kalan carrora oldu.
Kadro öncelikli tercih yapılması gerekiyorsa "bence" Cannondale doğru seçim olur özellikle SL kadroların çok başarılı olduklarını biliyorum ama donanıma bakıldığında en zayıf halka durumunda şu anda...
Evet donanım olarak 2 canavarın yanında bıraz ezık kaldı(Cannondale kullanan arkadaslar kızmasın)
Tesekkurler yorumun ıcın...
Yanlış görmediysem Cannondale ve Carraro yaklaşık 1500 'er TL iken Scott 2000 TL. Yani eğer karşılaştırmaya 880 Euro 'luk Scott koyuyorsanız neden hemen hemen aynı fiyat olan Cannondale SL 3 'ü değil de SL 6 'yı koydunuz?

Kusura bakmayın sızıde sasırtmısın ben bu 3 bısıkletınde 2.elini buldum ve aynı fıyat 2.elleri 500-600 arası o yuzden bu 3unu koydum.Ama bıraz saflık yapıp sıfır fıyatlarını koydum kusura bakmayın...
ismail saltık:Valla abıcım ne dedıgını anlamadım.Kusura bakma...

sanırım aslolan aldığın bisikletin içine sinmesi, şimdiden hayırlı olsun

Bende İsmail Saltık'ın yazdıklarına defalarca baktım acaba bilmediğim kısaltmalar vs bişey mi var diye ama çözemedim :)

@Koray Yılmaz

Valla bende cok ugrastım ama bende cozemedım
Scale tercihin olsun ..

Artık scale sansım kalmadı o yuzden carrpra tercıhım

Geri