8. Uluslararası Barikat Film Festivali başlıyor!
Türkiye'de Engellilerin sanatla buluştuğu ilk film festivali olan Barikat Film Festivali Başlıyor. Festival bu yıl İstanbul Bağcılar Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılacak.
Engellilerin sanatla buluştuğu ilk film festivali olan Barikat Film Festivali Başlıyor. Festival bu yıl (link) (link) Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılacak.
1-4 ARALIK'TA
Barikat Sanat Atölyesi Derneği tarafından hayata geçirilen, Kültür ve (link), Gençlik ve (link) Bakanlığı, TC. (link), (link) ve (link) Sosyal Politikalar Başkanlığı’nın destekleri ve İstanbul Bağcılar Belediyesi ev sahipliğinde sekizincisi gerçekleşecek “Uluslararası Barikat Film Festivali", film gösterimlerinin yanı sıra düzenlenecek konserler, defile ve futbol maçlarıyla tüm “barikatları” kaldırmayı hedefliyor.
ENGELLERİ HEP BİRLİKTE AŞACAĞIZ
Cervantes Enstitüsü, (link), (link), (link), (link) ve (link) Kültür Ataşelerinin de destek verdiği “Uluslararası Barikat Film Festivali" engellilerin beklentilerini ortaya koyan ilk “uluslararası” film festivali olarak da dikkat çekiyor. Festival, 1 Aralık Cuma günü kültür ataşeleri, sanatçılar, siyasiler ve STK temsilcilerinin katılımıyla saat 14.00’de Tünel’den (link) Lisesi önüne düzenlenecek yürüyüşle başlayacak.
2 Aralık Cumartesi günü Bağcılar Engelliler Sarayında gerçekleşecek film gösterimlerinin yanı sıra Prof. Dr. Yıldırım Ahmet Bayazıt’ın konuşma ve duymasını sağladığı engelli çocuklardan oluşan koro (link) Ural’ın yönetiminde sahne alacak. Aynı gün (link) Tasarımcısı Sabiha Alakuş’un Osmanlı kadın sultanlarının giydikleri kostümlerden oluşan Osmanlı defilesi gerçekleşecek.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden engelli vatandaşların bisikletle geçişi ile devam edecek olan festival, 4 Aralık Pazartesi Günü Görme Engelli Milli Futbol Takımı (Futsal) ile Eski A Milli Takımının Efsane futbolcularının maçı ile renklenecek. Festival 4 Aralık Pazartesi akşamı Bağcılar Olimpik Kapalı Spor Salonunda düzenlenecek Mümin Sarıkaya ve Çisem konseriyle son bulacak.
Etiketler
@mehmetsunu
Allah allah , yav arkadaş ben boşuna haykırmadim aptal kutusu diye,işin acı tarafı dünyada dahil bu aptal kutusu içinde yutulmus insanlık var,işim olmaz tv medyası ile,biliyorsun face'ede sıcak bakmıyorum,ne zaman tv seyrediyordum 1974' de 1975,1976,bu yıllarda böyle zibidi renkli tv medyası yok idi,çok güzel belgeseller vardı hele hele diziler,zengin ve yoksul,kunta kinte yani kökler,uzay yolu,mr spayk,komiser kolombo,kaçak ,unutulmazdi olsada seyretsek,o kadın programlari yerine insanları eğitici programlar yapsınlar