Scudo Sports

2'li aynakolu 3'lü aynakola çevirmek mümkün mü?

@HakanAydn Abi 3 lu bir xt aynakol takabilirsin. Ama sol sti yi üçlü yapman ve ön aktariciyida değişmen gerek

Scudo
@HakanAydn Darılmaca gücenmece yok ağabey,
Sen yol bisikleti kavramını çok farklı düşünüyorsun.Aynakolu da 3 leyince senin bisiklet deve desen deve değil, kuş desen kuş değil; deve kuşu moduna dönüşüyor.
Tercihlerine saygı duyuyorum, öyle rahat ediyorsun ama ne bileyim,bisiklet biraz değişik hal almaya başladı.

@HakanAydn Darılmaca gücenmece yok ağabey,
Aynakolu da 3 leyince senin bisiklet deve desen deve değil, kuş desen kuş değil; deve kuşu moduna dönüşüyor.
Yanlış düşünüyorsunuz. Yol bisikleti demek sadece yarışta kullanılan bisiklet demek değil.
shimanonun 3x9, 3x10 uyumlu yol setleri var. campagnolo athena var 3x11. bunlar yol için.
herkesin ihtiyacı farklı.

Yanlış düşünüyorsunuz. Yol bisikleti demek sadece yarışta kullanılan bisiklet demek değil.
shimanonun 3x9, 3x10 uyumlu yol setleri var. campagnolo athena var 3x11. bunlar yol için.

Bisikletindeki gidon spacerlarını, Brooks seleyi de bir görseniz ne demek istediğimi daha iyi anlardınız.

Bunları da bilmiyor olabileceğimi mi düşündünüz gerçekten? Ayrıca şunu da belirtmiştim:
Tercihlerine saygı duyuyorum, öyle rahat ediyorsun ama ne bileyim,bisiklet biraz değişik hal almaya başladı.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@hamlet2006 kimin umrunda? mataraları gidona taktım ona bile ne tepkiler geldi...gidonu yükselttim asla olmaz filan...ille yol bisikleti olması gerekmiyor..ben memnun olayım tamamdır...yani bu 11-40 ruble..ben rahat çıktıktan sonra gerisi teferruat bile değil..😁
@mariokaldato sti başlıbaşına bisiklet parası yaw..
Screenshot_20200509-222224~2.png

böyle bişey...uyarmı araştırıyorum..aparatla tabi..bu 149 tl
@gezgin gezer tur muhabbetini ilk kafaya takmaya başladığımda burdan bir arkadaşın tavsiyesi üzerine okuduğum yazıda şöyle diyordu "her bisikletle tur yapılabilir" hatta gidip çok ucuza aldıkları bisikletlerle filan başlamışlar ...bencede düstur bu..2 tekerli ve gidiyor..gerisi tercihe ve maddiyata kalmış..kimi gençtir hafiftir fixie bile gidebilir..kimide hantaldır takviyeyle gider...bu işin kesin şartları kuralları olamazki zaten..
@hamlet2006 sizin için resmi buraya koyayım..bakar bakar iğrenirsiniz..🤣😂😁
IMG_20200506_142816_6.jpg

gidona gelecek 2 çanta ve sele arkasına uzuv gibi bir çantayıda takınca görenler hahhahahaa. bu ne laaan adama bak bununla tura çıkmış diye altlarına kaçıracaklar..bense sadece pedallayacağım...😊

Son düzenleme:
IMG_20200506_142816_6.jpg
Tekrar ediyormuş gibi olacağım ama sizin hakkınız böyle uzun bir gezide mutlaka "şehir, gezi (tur) bisikleti" diye düşünüyorum.

@Cemal Ç. yok est..ama neden olmasın..bu gün 60 km yaptım..2 gün önce 27, 3 gün önce 86 vs...şimdi tur mantığıyla düşünürsek 3 günde 170 km..günde 3-4 saat pedallayarak üstelik...yola çıkmış olsam antalyaı sahilden yarılamıştım...bende kabul ediyorum tur olsa daha iyi olurdu belki...ama malzeme bu ve 3. bisiklet değişikliği namümkün...

@HakanAydn aynakol kadar ruble maşallah :) bu arada, 150 dolar fazla değil mi?

@can_celik tl...alide böyle tuhaf bir durum var para birimi işareti $..tr de 300 ü geçer sanırım ruble, fena marka değil..uzatıcı ve ruble tmm, birde aktarıcının bacağı kısa gelmezse bitti bu iş..

• Beğen
Tepkiler: Laciverdi
@HakanAydn Ne yaptın ya tırtıl gibimi tırmancan? römorkmu takcan :D

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
peki arkadaşlar, uzatıcı tamam, 10s 11-40 rublede tamam, uzun zincir zaten vardı, helva yemek için tek sorun uzun bacaklı bir arka aktarıcı, benimki 105 r4701..ve kısa bacak..kısa bacak uygın olmama sebebi, ön büyük-arka büyük dişlideyken makaraların en öne geldiği pozisyonda zincirin çok gergin olması...uzun bacaktaki extra zincir payı sayesinde bu gerilme olmuyor...
tabi önde büyük-arkada büyük dişli kombinasyonu zincir çapraza düştüğü için zaten yaptığımız bir durum değil ama işi riske atmamalı..
arkaya 105 uzun bacak aktarıcı yerine başka çözüm ne olabilir?

• Beğen
Şu anda yapmak üzere olduğum eylem. ( Bugünlerde çok sözlük okuduğumdan böyle alangirli bir giriş yapayım dedim) Bakın vallahide billahide. Hatta kaldatonun gios unun kırılmışını öpüyüm ki böyle. Herşeyden önce böyle bir durum değişikliğinde parçaların birbiriyle uyumuna dikkat etmek şart. Hatta ortak seri içindeki parçaları tercih etmek gerek. Bir diğer hususta özellikle arka aktarıcının kapasite değer ve oranlarını bilmek gerek. Sonra aynakol göbeğinin türünüde. Yani püf noktalarını atlamamak lazım. Sonra eskaza aldığınız parçalar çöp olur üzülürsünüz. Kıyamam size.

• Beğen
Şu anda yapmak üzere olduğum eylem. ( Bugünlerde çok sözlük okuduğumdan böyle alangirli bir giriş yapayım dedim) Bakın vallahide billahide. Hatta kaldatonun gios unun kırılmışını öpüyüm ki böyle. Herşeyden önce böyle bir durum değişikliğinde parçaların birbiriyle uyumuna dikkat etmek şart. Hatta ortak seri içindeki parçaları tercih etmek gerek. Bir diğer hususta özellikle arka aktarıcının kapasite değer ve oranlarını bilmek gerek. Sonra aynakol göbeğinin türünüde. Yani püf noktalarını atlamamak lazım. Sonra eskaza aldığınız parçalar çöp olur üzülürsünüz. Kıyamam size.
Hey hey lanet olası federal sen bence rampa asagi inerken viraji alamayip uçtugun tarladaki ceviz agacini öpebilirsin dostum senin sorunun nedir ha? Lanet olasi niyork polis departmaniyla başinin belaya girmesini istemezssin 😱😱😱😨😬😬

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
Hocam ruble,zincir,aktarıcı ile uğraşacağına keşke sabit maşalı bir fitness bisikleti alıp onun gidonunu drop bara çevirsen daha az zahmet ve daha az maliyetle kurtarırdın. Drop bara çevirme konusunda çok tecrübeli insanlar var burada. Ruble ve aktarıcıya vereceğin paraya yazık inşallah umduğunu elde edersin ama zor sanki sizin için yol bisikleti pek de uygun gözükmüyor çünkü psikolojik olarak kendini daha çok antereman için motive etmek yerine yol bisikletinin oranlarına takılmışsın.
Evet sportive 0,75 tcr de 1,13 lük bir oran var en düşük viteste ama tcr nin atikliği,hafifliği bu aradaki farkı rahatça kapatabilir ki büyük ihtimalle sportive 26-34 oranları kullanıp tıngır mıngır giderken şimdi tcr de onu yapamadığınız için bu gibi bir projeye atılma fikriniz var.

Son düzenleme:
@Desert Fox bisikleti satıp, fitness almaksa haklısınız ama sanırım piyasa çok durgun..bakın bugün bir cube touring sl ile pazarlık oldu, başabaş anlaşıldı, sonra bir baktım o bisikletin değeri taş çatlasa 4000...yani oda alternatif hala ama zor denk gelmesi, ya da benimkinin satılması..ruble 165 tl aktarıcı gerekirse 150 ye ikinci el ..350 tl gibi olur extrası..brooks aldım 470 tl..😊..bana uymadığı söyleniyor ama sanki şeklen, 😁...yoksa 2 teker, gidon yükselmiş, lastikler 28 olmuş vs.vs..tur bisikleti olsa daha iyi tabi..ruble gelmeden aktarıcı almam zaten, bakarsınız bisiklet satılır , takas olur o zamana..hala herşey mümkün...

11 40 rublede vites araları çok uzun. 40 dan çat 36 çut 32 , yani aniden ağırlaşacak , aniden fazla hafiflicek. Kadans tutturmak zor. Ama performans beklentin yoksa 5 6 km hızla çıkarsın.gidon ve sti kol ayarları aerodinamik açıdan seni çok yorar. Yelken gibi gitmek rahat gözüksede ilerlemek için fazladan güç kullanmanda gerekecek. Bisiklet tamamen bitince yorumlarını alırız.

@selim82 nette takıp pişman olan okumadım...adamlar, keşke önce taksaydım, yokuşun her anından keyf alıyorum gibi yorumlar yazmışlar..11-40 "old and fat" rublesi...😁..turcunun performansla hızla yarışla alakası olmaz derlerya , o hesap bende..30 dişle 45 kadans 5.5 km gibi bşr hızla çıkıyorum %12-13 eğimleri..hız çok değişirmi bilmem ama kadans 60-65 olur 40/30=1.33 oranından..ben rahatlamanın bu orandan daha fazlasına da imkan vereceği düşüncesindeyim..ıkınma sıkınma çok azalacak çünkü..dişliler arasındaki oranların çokluğu konusu benide düşündürüyor...gelsin bakalım, takabiliyormuyuz, nerelerde sorun çıkıyor yine buralardan çözeriz..aslında heryer %12 yokuş değil ayrıca kilo veriyorum ve tura başladktan sonra illaki (inşallah) gün be gün azalacak ağırlığım..yani 40T yi belki toplasan 3-5 saat kullanacağım...

• Beğen
Tepkiler: selim82
Geri