Scudo Sports

2'li aynakolu 3'lü aynakola çevirmek mümkün mü?

@ali önder zaten kaş için başka güzergah yok, ortaca, dalaman, göcek..tünel tarafından dün geçtim arabayla cidden kimse para vermiyor, herkes dağdan..çıkan 3 bisikletçiyede rastladım, burdan helal olsun diyor, alkışlıyorum..
bu virajlı çıkışlar aslında nehirdeki menderes mantığı oluşumlar, düzlük-çıkış virajı-düzlük-çıkış virajı şeklinde...haklısın, 2.5 km çıkış var belki tahminimden kolaydır...

Scudo
@HakanAydn kadro kulaklıysa uzun kulak kullanarak, değilse aracı bir sac parçası yaptırarak arka attırıcının biraz daha altta konumlanmasını sağlayabilirsin. böylece büyük dişliye zinciri attırabilecek. böylece rubledeki en küçük dişliyi çıkartıp büyük bir dişli ekleyebilirsin. yeni ruble almana gerek yok youtube dan biraz bakınınca kaset rubleyi açmayı öğrenirsin.
hocam şu konuda yardım et bana...
sac kestir demişsinya, o parça mevcut fabrikasyon olarak belki biliyorsun..
images.jpeg

rubleyi değiştirmem gerekmiyorsa sona tek dişli takabilir miyim 30 un yanına 36 lık olarak yoksa arada 32 ya da 34 olmalımı...bu haliyle en küçük dişlileri iptal etmiş oluyoruz 11 ve 13 sanırım?.. peki tek aldığımız dişli ( tabi 10 s e uygun kalınlıkta seçerek ) rubleye birebir uyar mı yoksa ne bileyim açısı, geçme şekli ne göre mi şeçmeliyiz..yani herhanhi bir shimano 10s 36t alsak olur mu. netten baktım ama hep ruble ilanı var...tek dişli nerden bulabilirim..
ya da 10 s 11-34 tiagra ruble var mesela direk onu alsam bu göbeğe uyar mı? bunlar iso standart ölçülerde mi yoksa shimano -atıyorum- 125 göbeğin dişli yuvası farklı ölçülerde midir?

@HakanAydn ben eminönünde eski bir bisikletçiden 32t bulmuştum ama benimki eski tip vidalı rubleydi. vidalıların deliğindeki oluk şekli ile kasetinkiler farklı olur muhtemelen. 28 in yanına takmıştım atlamada bi sorun olmamıştı.

bu uzatma işini görür aynen. diş yuvası hepsi standart ama seninki kasetlidir muhtemelen, yeni bisiklet çünkü. yeni ruble de alabilirsin, sürmeye devam edersen her türlü alacaksın çünkü. belli mi olur onu eskitene kadar sen de o yokuşu 28 ile çıkacak kondisyona gelirsin belki. bu arada, bu kulak denen ufacık aluminyum parçalar için bizim çakal bisikletçiler uçuk paralar istiyorlar. yarım dolarlık şeye 30 40 tl istiyorlar. acelen yoksa aliexpress'ten almanı tavsiye ederim. bir bisiklet dükkanından diğer ihtiyaçlarınla beraber 10 doların üstüne çıkarsan verilen verginin oranı da normalleşiyor. ama aynı dükkan olacak ki tek paket şeklinde gelsin.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Yüksek kadans çevirmesini bilmeyen tembel bacaklara daha az dişlili aynakol taktığınızda bacaklar bu sefer de rublede daha az dişlili ruble yaprağına geçecektir.

Örneğin 50-34 aynakol ve 11-32 kullanan birisi eğer ki yüksek kadans çevirmesini bilmiyorsa yokuşta istemsiz 28 i seçer.Aynakol yaprağını 30 bile yapsanız bu sefer de 25 veya 26 ile yokuşu çıkmaya çalışacaksınız.

Yüksek kadans çevirmeyi bilen ise düşük aynakol yaprağı ve yüksek ruble oranı ile Evereste bile tırmanır.Değil mi @Süper Dede Mümtaz Ağabey?

@HakanAydn bu wolftooth'un efsane ürünleri var ama zaten parmak kadar şeye mevcut döviz kurları ile parça boyutuna göre yüksek fiyat istiyorlar, birde gümrük eklenecek derken iş çığırından çıkıyor. Aliexpresste buna benzer ürünler var daha ucuza ama 1 haftada da gelebilir 2 ayda da. Birde arka aktarıcı kısmı var. Kısa - uzun bacak durumu buna göre en fazla kaç dişli desteklediği falan. Bu woolftooth'un (link) şöyle bir aleti var. STİ yol kolu ile mtb arka aktarıcıyı kontrol etmeye yarıyor ama 45$ + vergiler derken vazgeçmiştim.
(link) kargo dahil 1 dolar dahi etmiyor

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@MakRo yok bu resmi öylesine koydum..alide 8 tl +15 yol tutar..n11 de 54 ila 60 aradında..sanırım parkur bisiklettekinden alacağım..60 tl lik..
@hamlet2006 iyi iyi taam, anladık yaa...🙏😁🤣...
@can_celik hocam yoldayım, dönüşte devam ederiz sizinle, kurtuluş yok...bu fıçı bu kadansı çevirecek...😀
IMG_20200509_154318_6.jpg

Cümlenin başını kesip normal değil mi demişsin? :snzdglsn:
Bu öğrenilecek bir şey değil sanırım. İnsan genelde kolay gelene yönelir. Halk ağzında söylersek "düşük vitesle" daha kolay çıkılır. Değil mi?

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn ve MakRo
Halk ağzında söylersek "düşük vitesle" daha kolay çıkılır. Değil mi?

Ben mesala en düşük vitesle çıkamıyorum, beceremiyorum.En iyi beni senin bilmen lazım.Bozdağ'a çıkarken benim vites seçimim nasıldı?Hep yüksek vites.

Ben mesala en düşük vitesle çıkamıyorum, beceremiyorum.En iyi beni senin bilmen lazım.Bozdağ'a çıkarken benim vites seçimim nasıldı?Hep yüksek vites.

Fen derslerinde bu kaldıraç, makara,vb..... örneklerde kuvvet ve yol arasındaki ters orandan bahsediyorlar. Ama bisiklet üzerinde düşük vites yani kuvvetten kazanç yoldan kayıp olurken işin içine bu sefer başka bir etken giriyor . Vucud yüksek kadans sonucu nefes nefese kalıyor. Vücudu ona alıştırmak mesele. Diğer türlü zaten alışık olduğumuz durum , fazla kuvvet harcayıp işi kısa sürede bitirmek, kısa rampada iş görürken , uzun rampada zorunlu molaya sebep oluyor.

@can_celik hocam

Screenshot_20200509-182424~2.png

bu ikisi olur değil mi..peki rubleyi 11-40 taksam yinede olur mu sizce?
geriye sadece uzun bacak-kısa bacak aktarıcı olayı kaldı çözemediğim..derlerki bu aparat uzun bacak aktarıcıya uyar..bendeki kısa bacak..kısa ve uzun bacağın üst makarasında bir pozisyon değişikliği yok diye biliyorum, acaba neden uzun bacak olması gerekiyor.?
105 rd5700 kısa 5701 uzun..

Fen derslerinde bu kaldıraç, makara,vb..... örneklerde kuvvet ve yol arasındaki ters orandan bahsediyorlar. Ama bisiklet üzerinde düşük vites yani kuvvetten kazanç yoldan kayıp olurken işin içine bu sefer başka bir etken giriyor . Vucud yüksek kadans sonucu nefes nefese kalıyor. Vücudu ona alıştırmak mesele. Diğer türlü zaten alışık olduğumuz durum , fazla kuvvet harcayıp işi kısa sürede bitirmek, kısa rampada iş görürken , uzun rampada zorunlu molaya sebep oluyor.
O zaman benim çıkış gücüm iyi mi yani? Pedalları kolay çevirebildiğim sürece yokuşun uzunluğunun bir önemi kalmıyor. Nefes nefesede kalmıyorum.

@HakanAydn ben yine de sorumluluk almak istemiyorum. küçük paralar değil çünkü. şimdi bu ikisini alırsın en üst dişliye geçmez falan... n11.com dan alıyorsun sanırım, orada satıcıyla iletişime geçme seçeneği var, satan da bisikletçi zaten. onlara bir sor. ağzından "bir sorun olmaz" lafını al. sonra geldiğinde olmazsa geri verip o paraya başka bişey alma hakkın olur en azından.
@Cemal Ç. yarışlara katılmadığımıza göre bizim gibi fanilerin verdiği gücün watt ınj pek bir anlamı yok hocam.

"pedal döndükçe her yokuşu çıkarım" lafına takıldım ben. bunun bir limiti olmalı. 1 km irtifa da olsa mola vermeden çıkar mısın yani?

@can_celik aliden ruble araştırayım...bulursam aparatıda ordan sipariş vereyim...eğer aktarıcı da değişmeliyse ikinci el bakmalı vs..araştırayım ben, gelişmeleri paylaşırım..saol can hocam..

"pedal döndükçe her yokuşu çıkarım" lafına takıldım ben. bunun bir limiti olmalı. 1 km irtifa da olsa mola vermeden çıkar mısın yani?
Takılmakta haklısınız. Deneme şansım olmadı ama her insan gibi bende pedalları KOLAY çevirebildiğim sürece durma ihtiyacı duymuyorum.
Bir akşam evden bir çıktım, Arras diye bir şehre (ışıklar hariç) ayağımı yere koymadan 50 km gitmişim.
Hava soğuk olduğu için belki de...

Screenshot_20200509-201953~2.png
2 adet sipariş verdim..2 si sanırım 14+15 yol 29 a gelmiş olacak, teki 15..tr de teki en uygun 54 tl..4 katı..

@HakanAydn bi daha aklında bulunsun tl cinsinden 75 tl yi bulmaya çalış ali alışverişlerinde. çünkü 75 e kadar 15 tl fix haraç veriyoruz.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@can_celik aslında benim bir şekilde denk geliyor 140 a kadar filan -eğer çok bildik malzeme değilse- 15 e geliyor..birde ben adamlara düşük yazdırıyorum 140 üstüyse ..tabi 140 dolar 6 civarı ikendi..ama mesela saat aldın tablet aldın onu yemezler..bisiklet-kamp-motosiklet ekipmanlarında nadiren 15 üstü vergi ödüyorum..ne olduğunu, ne kadar edeceğini bilemiyor adamlar doğal olarak...
yanlış anlama olmasın devlete kazık atma derdinde değilim hernekadar her fırsatta o bana bunu yaptıysada..zamanında verdiğim daire alacak vergiye saysınlar...
#Aliexpress TRY 149.85 31%OFF | SUNSHINE Bicycle Freewheel Cassette 11-46T 42T 40T 10 Speed 10s 50t Wide Ratio MTB Mountain Bike Freewheel for Parts m590 m6000
(link)

11-40 10s ruble (noname)...aparatla beraber uygulanmış halinin çalışma videosuda var...

Son düzenleme:
Geri