Scudo Sports

''29 nisan avrasya tepki turu,,''

halil atalay dernek başkan yardımcısı aynı zamanda büyük şehirde çalışıyor bu konu hakkında bilgisi vardır bu spor a.ş nedir,,ve 300 kişiden para alındı 6000 lira etti ilk 20 kişiye bedava bisiklet verilecek bu bisikletlerin parası çıktı sayılır ama genede bu durumun ne kadar etik olduğu tartışılır çoğunluk 20 liraya tepkili dernek geçen sene 3000 kişi ile geçti orda idim milleti arkadan topladım,,,ve herkeze numara verildi çekiliş yapıldı bisikletler verildi,,,tabi bedava,,

Scudo
@enver avcı
:in:
İl temsilcisine en yakışan sözler bunlar , duyarlılığınızı tebrik ederim ...

• Beğen
Tepkiler: enver avcı
Peki arkadaşlar diyelim ki O gün orada toplanıldı, Organizasyon için şimdiden 300 kişi kayıt yaptırdı ise , son güne doğru belirledikleri kontenjana iyice yaklaşmış olacaklardır. Bu durumda O parkta çok yoğun bir bisikletli gruplaşma olacaktır. Bu olaya protesto etmek için gelenlerin birbirini tanıması ve aynı saflarda toplanabilmesi için bisikletlere (veya kol,bacak gibi başka bir yere ) kara kurdele ( veya başka renk te olur ) bağlamaya ne dersiniz. ?

@cömert

bence de kara kurdela iyi fikir.kesinlikle yapalım...

enver hocam stratejimiz ,,,,onu konuşalım katılım çok olursa ne yapacağız, şimdi 20 lira verenler 300 kişi bu sayı 29 una kadar 500 olursa biz ne yapacağız bu kadar kişiyi çıkartabilirmiyiz ya da daha fazlasını adamlar bizden 300 fazla, dakka bir gol bir, az adam gelirse tepkimizi gene veririz,siyah kurdela dedik başka ne yapabiliriz ordaki yetkililer ile konuşmak olabilir
benim aklıma gelen ,,,,,,,,,,,,ben en çok neye kızıyorum dernek bi tur düzenler 3000 kişi köprüden geçer,,,,bi protesto dersin kimseyi bulamazsın hak diye ayağa kalktık arkamıza baktık kimseyi bulamadık durumuna 29 unda senle düşersek çaresine bakarız artık,,,

@Kudret Kurtcebe

işte bu yüzden oradaki katılımcılar ile de konuşmayalım selam bile vermeyelim.şimdi birileri çıkıp da ya bize yakışmaz öyle şeyler demesin lütfen.bazen yumruğunuzu masaya vurmamız gerekir.sadece katılımcıulara durumu anlatarak yanımıza davet edelim.sonrada onlar başlamadan az evvel basının dikkatini çekmek için düdüklerimizi öttüre öttüre farklı yöne gidelim...yoksa ortaya bi mangal yakıp ziyafet mi yapsak :D:D:D

@enver avcı

valla selam vermeme olabilir ,,,300 den fazla adam orda toplanacak gibi valla o günde yağmur var parayı adam verdi ise yağmuru dinlemez köprü aşkına gelir tahminimce bir kaç kişi olabiliriz,,,şimdi bu 300 kişinin içinden illaki haziranda derneğin düzenleyeceği köprü geçişine gelen olacak o vakitte ben orda olmayacağım etik olma durumu günümüzde kaybedilen en önemli şey ise etik duruş meselesi ,,çok kişi bunu başaramıyor artık, burda bu 20 liraya karşı olanların gelmesini beklerim tabi yoksa sadece mesaj atıp o gün orda olmayacaklar ise o mesajlarında anlamı kalmaz bence hiç kimseye selam vermeden buz gibi dikilelim kitlenin önünde he babam resim çekeriz sonrada kimler gitmiş ifşa ederiz,,,bu kötülükmü olur bilemem,,evet kortej harekete geçtiği zaman en öne basıp ,bizim yol ayrı deriz ve tam yıldız teknikten içeri girerken tüm kortejin resimleri çeker sonrada beşiktaşa iner bi çay içer ver yansın ederiz ,haaa yıldız parkına gideriz
nasılsa ora yakın mangal yaparız ,,,,,,;)

arkadaşlar
yazılanları okudum ve ben de tepkiliyim. 20 değil 1 TL bile olsa saçma sapan bir olay böyle bir organizasyon için para alınması. herkesin de üzerinde durduğu gibi sponsorlar ne için var. belediyenin böyle bir organizasyon için bütçesi yok muymuş? falan falan.
Ama örgütlenme konusunda bir sıkıntı gördüm arkadaşlar. herkes tepkili ve sinirli olduğu için hemen toplanıp düdükler, pankartlar falan sıkıntı yaratabilir.
Burada yapılacak en güzel hareket, medya organlarına bunu duyurmak ve bisiklet derneklerinin bu konuya karşı tepkili olduğunu, özendirilmesi gereken bir organizasyonun üstüne para istenmesinin duyurulması ve kınanması gerektiğini duyurmak gerekiyor.
Ben meslek itibari ile medya organlarından uzak birisiyim ama forum kullanıcıları arasında mutlaka büyük gazete veya tv kanallarıyla irtibatta olan birçok kişi mevcuttur. onlardan ricam bunu duyurmaları sadece.
sonrasında zaten belediye kendine yeni bir sponsor daha edinip(!) katılımı bedava yapacaktır...

Katilanlara selam verilmemesi kadar sacma bi dusunce tarzi olamaz!!! Sizlerin tepkisi organizasyonu duzenleyenlere degilmi?? Katilimcinin ne sucu var? Adam koprude bisiklete binmek istemistir. Adamlarin derdi para olsa zaten bir kota koymazlar. Yanlis anlasilmasin para toplanmasi cokta dogru degil ; fakat bir sekilde bir elemînasyon yapmak zorundalar diye dusunuyorum. Uzun lafin kisasi tepki organizatorlere karsi olmali katilanlara degil!!!

@Oksal Özdöl

bu da bi görüş saygı duyarım ama bizim millet balıklama atlar olaya enayi olmamak lazım insan bi düşünür yav arkadaş dernek her sene köprüden geçiyor biz para vermiyoruz bu ne ayak demesi lazım ayrıca 20.000 lira para toplanacaksa eğer bedava 20 bisiklet verilecekse niye dernek böyle bi olayı düşünmedi çünki bisikletliler derneği sivil bi kuruluştur ister beğenin ya da eleştirin bizim haklarımızı yeri geldiğinde bu dernek savunmuştur bizzat şahidiyim evet belediyeye bağlı bu spor a.ş nin aldığı 20 lira ücret eleştirilen bi konudur ayrıca halk sürüşün de neden 18 yaş sınırlaması var katılımda bulunanlar bunları okuyarak kabul etti önemli olan bisikletin kitleselleşmesidir 7 sinden 70 ine buna ön ayak olacak devlet politikaları olması lazımda hikaye tabi,,bisikletliler derneği geçen sene 3000 kişi ile köprüden geçti ve benim önümde 6 yaşında kız çocuğu anne ve babası ile geçti bunların hepsini bu foruma resimler halinde koydum asla bisikletin kitleselleşmesi engellenemez dernek buna uğraşıyor, büyük şehrin belediyesine bağlı spor a.ş insanları elemekle meşgul,,,neymiş 18 yaş altı olmayacak malesef kabul etmiyorum,,
hak aramaya gelince derneği yalnız bıraktılar ama dernek köprü geçişi var deyince üstüne bedava bisiklet hurra millet orda bu ülkenin insanları tepkisizdir bu da eleştirdiğim bi konudur,,

evet konuşmama olayı tartışılması gereken bir konu.bencede manasız olur bence biz tepkimizi bisikletlilere değil.yetkililere vermemiz lazım.neticede tura katılanlar benim yada sizlerin dostu olunca konuşmuycakmısınız.bence manasız bir davranış olur.hatta bence konuşup o arkadaşlarıda yanımıza katmalıyız.varolsun direnişimiz.ulen siyasetci gibi konuştum be yaaaa:D:in:

@haceli yılmaz

haceli açıkça bi şey söyleyeyim ben 7 senedir olayların bizzat içindeyim gerek derneğin ne yaptığı ve gerekse bisiklet süren insanların derneğe bakışları açıkça burda net konuşacağım istanbulda bisiklet sürenler yolların durumundan şikayet ederler vay efendim öyle böyle o zaman kardeşim sende git derdini derneğe anlat ha yapmıyorsa o vakit eleştir derneğin face sayfasında tepkiler büyük dernek üyeleri bu durumu protesto ediyor ücret olayını,,yetkiliye en güzel cevabı bence dernek verirse hoş olur inşallah öyle olur,sadece başkan mesajında bakalım bu işin altından nasıl kalkacaklar diye yazmış,,bencede bakalım sevgili büyük şehrin belediyesine bağlı spor a.ş bu işin altından nasıl kalkacak selam olayına enver hoca değindi,etik bi adamdır enver hocam,bende öyleyim ya tam olursun ya da olmazsın olmak ya da olmamak ben olanları seçerim bakma bu yüzden yalnız kaldım,,zati o gün orda tanıdığım biri çıkarsa açıkça eleştireceğim tanıdıklarımı ücret konusunda, halk sürüşünde yasak olmaz ve de ücret ,,

bisiklet halka mal olmuş bi araçtır hiç bi şirket halk sürüşünden rant toplayamaz ve 18 yaş sınırlaması getiremez bu nedenle bu pazar tanıdığım insanlara raslarsam fena eleştireceğim haberleri olsun ,,,,,,,,,,,,,,,

eveeeeeeet.ne dedim birileri hemen zıplar ve selam olayına eleştiri yapar diye.yine haklı çıktım.arkdaşlar elbette para veren kişiler arasında sevdiğimiz arkadaşlarımız olacak.selam vermeme olayına değinirken tüh allah belanızı versin diyerek yüzlerine tükürmeyeceğiz elbette.kendilerine durumu anlatıp yanımıza çekeceğiz.ancak bu şekilde bidahaki turlarda belediye para toplayamaz.geçen sefer para aldık millet tepki gösterdi diyerek vazgeçecekler.şimdi oraya haceli dostum gidecek ve para verecek bende haceli ile olan dostluğumu keseceğim öylemi.saçmalamayın lütfen.amacımızı anlamadan eleştiri yapmayın.bu forumda bir çok arkadaş kadar benimde tanıtımına gelişmesine büyümesine katkım oldu.burada milleti gaza getirmek için değil bisiklet kültürünün hangi aşamalarında yanlışlar yapılıyor nerelerde güzel olaylara değiniliyor anlatmaya çalışıyorum.evet tepki olayına gelince bazen derdimizi anlatmak için sert oynamak gerekir.o gün oarada olacağım ve katılımcılardan bir tanesini bile derdimizi anlatarak yanımıza çekebilirsem kendimi başarılı sayacağım.hatta gerekirse rüşvet vereceğim ;) parayı veren düdüğü çalar öylemi.yok öyle birşey.kimse kusura bakmasın.herkesle bu konuyu günlerce tartışabilirim.tanıyanlar bilir beni.hiç yazmaktan yorulmam.denemek isteyen de buyursun gelsin.isteyen olursa da derdimizi ve amacımızı o gün geldiğinde yüz yüze de konuşmaktan zevk duyarım...cebinde değil 20 lira 5 lira bile lmayan onlarca arkadaşımı biliyorum.bir çok zaman da onların yerine masraflarını ben karşıladım.bunu bir çok kişi bilir.derdimin para olmadığını herkes bilir.mantıklı olsa veremeyenler için de veririm.ama ben bu olaya sonuna kadar karşıyım...20 lirayı gözleri önünde yırtar yere atardım ama dua etsinler üzerinde atamın resmi var.bisiklet turlarında para alınmaması gerektiğini herkes anlamalı...

• Beğen
Tepkiler: tanay tekin
@Batuhan Erdeniz

kaçak girmeyi düşünme yerine haziranın ilk haftasında derneğin düzenleyeceği bedava köprü geçişinde olursunuz, saat 10.00 da taksim meydanında olursunuz ya da bizlen pazar günü olur destek verirsiniz protestoya ,kimseyi zorla davet etmiyoruz tercih insanlara ait ,,

@enver avcı

bu topik protesto topiği ,,,,,,,,,,,,,,,,,neden çünki halk sürüşüne 18 yaş uygulaması var artı 20 lira ,bizlen gelen gelir gelmeyeni zorla getirecek halimizde yok ama ben biraz daha radikalım kusura bakmasın arkadaşlar tanıdığım insanlar orda olursa eleştirimi kabul edecekler hiç kusuruma bakmasınlar kimse ile arkadaşlığımı bitirmem ama benim tavrımıda görsünler enver hocan ismailisler ve tanay haceli ve sen kesin geliyor gibi,,valla bi tekirdağ performans açtın gelen olmadı çünki iş zordu 4 kişi hazır idi tura sen ben yetkin ve özkan kanka benim topik marjinale döndü herkez konuşuyordu ne hikmet ise gelin o zaman dediğimde kimse yok yav ben bu insanları anlamıyorum,,,

protestoya parmak kaldıranlar,,,

1- kudret
2- enver
3- haceli
4-ismailisler
5-tanay,
6-mustafa
7-mesuttbt

saat 09.00 beşiktaş barboros meydanı,,,

Geri