Scudo Sports

29" MTB kadro nasıl yol bisikletine çevrilir?

tabi, buyrun. aerobar sayesinde daha aerodinamik sürebilirsiniz. arka disk de sürtünmeyi en aza indirgeyecektir. arka aktarıcı dura-ace 9000

http://pp.vk.me/c621718/v621718091/17452/EMzSE7qJ7bA.jpg

Scudo
scott scale 30 mtb kadrosunu aynen 28 janta dönüştürdüm ,fox yüzlüğü çıkardım 500 liraya sattım ,aliminyum çatal takdım,700x32 teker kadroya uydu,tabi epey kullandım bisikleti mtb iken,sert arazilerde ,
200 km gittim mtb ile ama bi şey eksikti,76'da pejo yol kullandığım için biliyordum,mtb kadrosu beni uzunlarda yoruyor idi,dedim bi değişime gideyim ama gördümki mtb kadrosunun aerodinamik özelliği yok, ,pejo yolda durum başka idi tabi,16 haziran 2015 'de gıant yol aldım,uzunlarda çok farklı tabi,eski bisikletin kadrosu 600 liradan gitti jantlar 300 liradan ,scott mtb'den güzel bi hibrit city bike olmuş idi,ama yol başka tabi,
ormanlarda sürmeyide seviyorum,aklımda gene mtb var tabi.
konu bayağı eski hortlamış:komik:

Beyler benim bisiklet ortası omortisörlü ince teker taksam yakisirmi SalCano Efes
P

@worrior96
Yakismazmi, efsane bile olur.
Zaten onu yapanlar zamaninda yapamamis, asil yakisan mtb ye ince teker ve ince tekeri takinca zaten pahali yol bisikletlerine ihtiyac kalmiyor. Ama inceyi takinca dikkat et ucma ok.;)

denemeden kişi anlamaz yol geçmişi olanlar olayı bilirde,diyeceksinizki sen zamanında yolcu idin ne diye mtb aldın,sonrada onu 28 jant yaptın diyeceksiniz.
valla açıkça 1985 modasına uyduk ,abd'de biri dağda nasıl bisiklet sürülür diye merak etti,ve olayı başlattı,açıkçası yeni köye adet getirdi,bu adete uyduk ,geroni-gıant atx 840 -scott scale 30-explorer-bianci-meta pro-hepsi 26 jant idi ,
salcano 28 city bike idi-pejo yol vardı-ve son gıant yol oldu,
yola gerek yokmu derseniz ,valla önce yolu denemek lazım derim

,

Beyler 1.15 yakisirmi SalCano Efes

@worrior96 hocam kesinlikle tavsiye etmiyorum yol daki her türlü şeyi hissediyorsunuz birde sen mtb sin arkadaş ne öyle yok mazgallardan kaçayım aman yer ıslak kayacakmıyım vb. sorunlardan arınman lazım tak 1.90 lık lastiğini slim lastik olsun bak keyfine

Herseyi hissedim

Bişe olmaz ıslak zemine cikmiyorum zaten

@ATALAY16 herseyi hissetmeye razıyım kaygan zeminde dışarı cikmiyorum zaten

Bu konu eskiymiş ama nereden olmuş bilemedim hortlamış.. Bak uygun yollu yolda sürülecek bir makina şu şekilde oluyor .. iki tane 1.5 luk lastik alarak.. Bunu forumun diğer konularına da koymuştum yine koyayım.. Yol bisikleti kadar olmuyor ama tatmin ediyor. modifiye rockrider.jpg

@worrior96 evet çok.. Ara bir makina oluyor.. Dişli lastiklerin yuvarlanma direncinin kaybolması büyük bir ferahlık getiriyor.. ama bir yol bisikletinin hissiyatını da vermiyor.. öte yandan araziye girmeye de korkuyorsunuz.. ama şehir içindeki kasislerden vs geçmek te daha korkusuz oluyor.. dişli oranlarından dolayı yokuş çıkmak daha kolay. Yaz gelince dişlilere geçeceğim arazi için.. Yolda yol bisikletinin akıcılığını ve hızlanmasını veremiyor yine de.. Öyle turluk bir makina çıkıyor ortaya..

@worrior96
Ben Ironi olarak yazmisdim gardasss. Yinede Rica edrim. Ama sen sen ol Mtb yi Mtb olarak Birak.

@worrior96 şimdi mtb halindeyken asfaltta çok sürmedim ve o zamanlar yol bilgisayarı takılı değildi.. Ormanda sürüyordum ve asflatta ki dirençten dolayı gittim yol bisikleti aldım desem.. Bu hale getirdikten sonra basit bir kablolu hız göstergesi taktım ve de bir gün yokuş aşağı anlık 70 km/h gördüm ama ortalamada 20 ila 25 km/h hızlarda takılabilirsiniz diye düşünüyorum.. Genel olarak binilebilir bir şehir bisikleti tadına geliyor..

@worrior96

MTB yi ince lastik takarak yola cevirince (nasil olacaksa artik) ve ince lastik takinca Bisiklet veya MTB hizlaniyormu? MAden hizlanmak bukadar basit, ozaman yariscilar binlerce euroyu yola vermesinler Ucuzundan birer MTB alsinlar ve dünyanin en iyi ince lastigini taksinlar, yarissinlar.

Senin bacaklarin is görüyormu inceye gerek yok, bacaklarin is görmüyorsa incede taksan ne fayda.

@Murat Cömez kardeş ne olduda sinirleniyosun sadece soru sordum bacaklarım gayet süper dağ tekerleri ile düz yolda 40 gidiyorum

Sorum şu ince teker pürüssüz bişe takarsam nası olur hız artışı onu sormaya çalışıyorum

Geri