Merhaba. Ben de gelmek istiyorum, ancak Avrupa Yakası grubunun Bakırköy'de buluşma saati çok erken. Aslında erken değil, ancak ben Küçükçekmece'de oturduğum için benim Bakırköy'e gelmem 30-45 dakika arası sürecek muhtemelen, bu yüzden yolda oluşabilecek -Allah korusun- olumsuz koşulları (lastik patlaması, teknik arıza vs.) da düşünerek en az 1 saat önceden yola çıkmam gerekiyor ki bu da 5.30 demek oluyor. Savunmasız ve kaportasız bir bisikletçi için bu saat de tek başına oldukça tehlikeli, ki gece saat 02.00'da bisiklet sürmüş olmama rağmen, 5.30'un daha tehlikeli olacağına eminim, zira sokaklar o saatte köpek kaynıyor, daha önce de bir köpeği atlatmaya kalkarken o heyecanla takla atmışlığım olduğundan fobi oldu bende bisiklet üzerindeyken köpek tarafından kovalanmak

Şimdi bana alternatif ulaşım şekli bulabilirsek, ya da Küçükçekmece'den gelecek olan olursa, buluşup beraber gidebiliriz. Tren geldi aklıma ilk olarak, ama 5.30'da tren olacağını sanmıyorum, en erken 6.00'daydı yanlış hatırlamıyorsam. TCDD'nin sitesinde de bulamadım Halkalı-Sirkeci arası tren saatlerini. Normal koşullarda Küçükçekmece-Bakırköy arası 15 dakika sürüyor trenle. Yani eğer 6.00-6.30 arası tren varsa size yetişebilirim, ucu ucuna olsa bile... En önemlisi de trene bisiklet sokup sokamayacağım... Malum, işe gidenlerin saati (gerçi tatildir işyerleri değil mi?) insan bile zor biniyor o saatlerde, bir de bisikleti sokmaya kalkarsam yaş odunla döverler valla.
Durum bundan ibaret. Küçükçekmece'den gidecek varsa ya da dediğim gibi tren ile ilgili kesin bir bilgisi olan varsa (trene daha önce bisiklet soktuysanız ne gibi sorunlar yaşadınız yazarsanız sevinirim) özellikle kaçta hareket ettiğine dair, gelip gelemeyeceğim kesinleşmiş olacak.