murat senin gibi bi dostu asla yolda bırakmaz bu ekip ...bizim için son derece değerli bi insansın...
evet murat haklı su çıktı imiş ve bu suda millet yıkanıyor imiş neyse bilgi eksikliği ama sadece ayaklarımı sokunca rahatladım bisikleti yıkadım bisiklette rahatladı sürüş düzeldi çok toz yedi yalnız sarsıntıyı bütün yol boyunca yedim bu da adamı yormakta bu yola yol bisikleti ile gelenler aynen dağılır 1.32 teker ile tepelendim resmen üstelik hafif diş olmasına rağmen zemin çok sert çakıl taşlarından asfalta yapışmış asfalt altta kalmış düz olsa idi sorun yoktu sadece dönüşte boyalıcadan girince çok az bi yer altınovaya doğru asfalt idi....yol yapımı var idi...evet amortisörlü bisikletler burda ideal ve tekerde bu yolu yiyen teker olacak yani sert zemin tekeri....erkana gelince onun tekeri dahada ince idi 1.23 erkan kazasız belasız bu yolu aldı ya helal olsun altta scott yol var idi amortisör yok idi ,,valla açıkça paris rube yolu bu işte ama adamların tekeri ona göre ince tekerleri var ama ona göre stabilize canavarı yalnız o yarışı hiç kaçırmam adamlar sert yolda toprak yolda 63 km tempo yaptılar dehşet sarsıntı oluyordu şimdi anladım olayın zorluğunu inerken hız artınca otomatik sarsıntı dehşet artmakta idi tek fark var bu iş daha zor yani tavşanlı yolu paris rubede tek bi rampa yok dümdüz yol..200 km toplam ,sürekli inişlerde bozuk yolda kesikleme frenleme yaptım 10 km inişte orada bozuk idi orada kontrolü elden asla bırakmadım bura acemilere göre değil..
11.16 tavşanlı marketten çıkış ve 34 km yazıyor idi şelale ,,,,,,,,,,,,,,,,,rampaların bitiş km si 23 km sonra idi bu 23 km asla bitmiyor gibi geliyor insana istanbulda böyle bi yer yoktur.....23 km yi iki mola su için durma dahilindeki 2 dakikadan toplam 4 dakikamı aldı, nihai hedef 23 km sonra 660 rakımlı tepe olmakta idi....ordan aşağı 10 km iniş ve 1 km sonra solda şelale 2 saatte 660 rakıma ulaştım murat ogün ve ekrem çok daha önce orayı geçtiler bu 23 km lik rampalı yolun kaç km olduğunu hesaplamak lazım burada rampalar epey uzun ve diktir köy içinden duvar rampalar var ama kısa .....................2 saat 48 dakika sonra 34 km in sonundaki şelaleye vardım sona doğru son 17 kmde herkez fişek gibi bastı ve yalovaya herkez anında topluca girdi olay budur ..
bu ne şiddet bu ne celal ..evet bıçkıderenin rampalarından çok daha zor olan tavşanlı rampalı etabı gebertilmiştir...bu rampalar bizi gebertmeden biz onları bi güzel geberttik,ekip çok hızlı başlamadı sabah ben erkan bahtiyar ogün ve murat tuzladan gebze ve eskihisar yaptık,muratın lastiği patladı kartal taraflarında ona yardım ettik hepimiz,evet topçulardan 800 metre sonra tavşanlıya geldik bu arada ekremde bize topçulardan katıldı ekrem eski performansından hiç bi şey kaybetmemiş..
serbest sürüş başladı murat ogün ve ekrem bayağı koptu ve ufukta kayboldular bitmeyen rampalar bitmedi..arkada kaldım 3 kişiden ama sıcak başladı tabi,ve tempoyu çektim sonra çeşmeye geldim su aldım içtim erkan ve bahtiyar beni yakaladı beraber uzun zaman bastık bi kez daha su aldık içtik sıcak oldu ..üvezli köyünü geçtik ve devam edildi hiç durma olmadı ,ve en bela yere gelindi suadiye köyüne girmeden mahmudiye köyüne devam eden rota bu rota gerçekten zor idi evet 3 üncü gidişimde özlemiştim o rampaları yalnız fox yüzlük vardı eskiden ve sarsıntıları emiyordu aliminyum çatalda dehşet sarsıntı yedim sağ sol eller uyuşmaya başlayınca yokuş aşağı hızı kestim artık üst üste gelen uzun rampalar sonunda tam 2 saat sonra 660 rakıma ulaştım 11.16 çıkış yapmıştık..bu arada murat ogün ve ekrem çok önde idiler,son rampaları aldıktan sonra 10 km inmeye başladım ama yavaşladım çünki sarsıntı fazla olmaya başladı arkadan erkan ve bahtiyar yetiştiler ve tam çakırlı tabelasından sola dönerek inişe geçtik çok dik inişler var burda..bi iki resim alındı burda bi de en geride mahmudiyeye gelmeden rampalarda resim çekti bahtiyar ve ayrıca videoya çekti..durmadan devam ettik ve tam 2 saat 48 dakika sonra şelalede idi 34 km alındı ama bura 34 km den çok fazla eder..uzun süren rampalar var ,bıçkıdere ile mukayese bile edilemez,murat ve ogün ve ekrem şelaleyi es geçerek biraz ilerde soldan ılıcak tesislerine girmişler ama oraya giriş 3 lira imiş ..ogün adama söyleyince aşağıdada şelale var demiş adamda o şelalenin çıktısı demiş bizde o çıktıda ayaklarımızı yıkadık meğersem milletin girdiği havuz sularının boşaltıldığı yermiş ora,,neyse sadece ayaklarımı soktumda bahtiyar yüzünü yıkadı ..sonra bi telefon ogün biz boyalıcadayız dedi ve topukladık boyalıca 6 km sonra idi..ve yemekler yendi ogün ve murat kuru fasulye götürdü sonra iyi bastılar tabi..boyalıca çıkışı rampayı yavaş aldım 3 km ye yakın idi ve çok dik yerler var idi epey yalnız bastım sonra bi çeşmede ekip durmuş idi tekrar yola koyulduk sona doğru ben ataklara başladım ve muratın arkasında bastım ve altın ova çeşmede durduk o su çok güzel idi kafayı yıkadım dönüşe 44 km gebzeden tehlikeli olacağına karar verdik ve yalovadan feribota binecektik ama baktıkki 20 lira imiş ekrem bize iletti durumu sonra ne yapalım dedik aynen bastık 18 km düz yol haldır haldır gitti ekip kimse kopmadı birbirinden sonra muratın aklına deniz otobüsü geldi hemde bostancı neyse tam bilet 11 lira ve bisiklet 5 lira feribottan ucuz idi..sabah eskihisardan 3 lira bisiklet parası ve tam 3 lira verdik neyse şimdi burda söylemeyim ama bu işi artık dernek çözerse iyi olur ..3 lira bisiklet parası yok 5 lira ,bu ne yahu.