Scudo Sports

28 ekime kim hazır

@Barış Güney

barış ,,,2009 dan beri tempoma ayarı çok iyi biliyorum yaklaşık 3 yıldır çok ağır turları organize ettim ,aytekin erzanı tanımıyorsun bu adam tam 16 ay haftada 3 gün zamana karşı 100 artıları devirerek kartepeye bi geldi tam geldi 273 km yi 30 ağustosda 26 jantla 14 saatte bitirdi şimdi demekki neymiş haftada 3 gün 100 artı etaplarda çalışmak lazım 16 ay ...273 km tam 300 km lik yorgunluk yarattı aytekde ama banamısın demedi çünki 16 ay çalışma temposu ile zati vücut hazır idi.gelelim kartepe ve senin meselene kartepe henüz senden uzak ,nedeni mollafenarideki olayın ,turun sonuna doğru arkadan geliyordun sahilde ben arada sırada bakıyordum sana gruptan ayrı kalırsan grubu durduracaktım ama senin yüklendiğini bilemezdim, akabinde attığın mesaj neydi dizim ağrıdı burda sen kontrolünü sağlayamadın yeri söyleyeyim sana aydos rampalarında bence sen yüklendin ve dönüşte sahilde basamadın doğaçın aydosta dalağı şiştiği halde sahilde gene bastı,gelelim ogüne bana dediğine göre aydos caminin rampasında zorlanmış bunun nedeni aydosa gelmeden 54 km tempo yapması ben neden çektim rampada hızımı, sahilde basma olayını yapabilmek için yani dönüşe basacaktım ondan ..şimdi 8 kilo bisiklette alsan kartepede başarman zayıf tavşanlıda çalışmayan kartepede yıkılır ...ne diyorum ora 2100 rakım he babam yükseklerde olacağız .....ayrıca bu pazar ogün önden tempo verecek 25 km den fazla hız yok zati arada 45 dakika mola var feribotta ondan sonrası tam bi imtihan olacak yani 34 km in ilk 23 km sinde 10-19 eğimler var ve 1100 rakım demek oldukça yüksekte olacağız..dönüşte boyalıcada da ayar olacak en son gebzeden bostancıya son 1 km de basan adam atağa geçen adam bu turun galibidir..ve kartepeye bilet alır..burda temposuna ayar çekecek tek kişi sadece doğaç değil ogün bahtiyar ve erkandır muratmı ona göre sorun yok adam uçuyor zati..alt yapı sağlam maratondan dolayı..

Scudo
evet bir performanscı için en büyük tehlike tempolu sürüş üzerine aşırı fazla mola yapmaktır, bu nedenle dostlar ,şelalede en fazla yarım saat duracağız 10 km sonra boyalıca var,boyalıcadan yukarı 30 km artı 10 km de eklersek 40 km sonra alton ovada duracağız....ikinci mola 15 dakika........ve ordan topçular yakın sayılır......feribota ne kadar erken varırsak o kadar karanlığa kalmayacağız saat 16.00 gibi bi saat hedefi koymaca.......16.00 da topçularda tur biterse şık olur,,,45 dakika sonra eskihisara ,ordan bostancıya 44 km kalıyor

hava nasıl yarın kudret abi bugün bulutlu gibi

@bahtiyar közen

hava gayet iyi bahtiyar..25 derece ve rüzgar 27 km ye çıkacak ta akşama sonra düşecek 19 km kuzey doğu..

havada güzel tutmayın bizi abi saat 16 00 dönüş topçular geç değilmi

evet ,,bahtiyar o.k
erkan o.k murat bi aksilik olmaz ise gelecek ..
ogün zati gelir gelmez ise kaçırır cenneti..doğaç kask alacak aksi takdirde kağıdı hazır imzalatacağım..saat 08.00 bu tura gelmek isteyenlerin öncelikle 6 ay 100 artılarda çalışmış olmaları mecburidir.ve herhangi bi hastalığı olanların katılması ise yasaktır....18 yaş altı kabul edilmeyecektir...

topçular dönüş 15 olursa iyi olur

@bahtiyar közen

15-16 fark etmez bahtiyar sürate ve ayara bağlı sürat yaparken gücüne ayar çek 24 km de orada 19 eğimler var tavşanlı girişi bu topik devam edecek ve 7 ekime kartepeye geleceklere bakacağım ...

saat 08.00 bostancı..

gidiş yolu,,

(link)

aşağıda dönüş yolu..

(link)

kurallar............................

kesin liste

1- kudret
2- murat
3- ogün
4- doğaç
5- bahtiyar
6- erkan

yukardaki ekip elemanları gerek ferdi gerekse grup olarak bi arada bulunmuş ve çalışmışlardır tempolar hemen hemen pek fazla birbirinden kopuk olmasada gecikme payları 10 dakika ile sınırlıdır tabi bu gecikme uzun etaplarda olmaktadır bu da pek fazla önemsenecek bi durum değildir....bıçkıdere olsun mollafenari olsun ve diğer polinez etaplarda yukardaki dostlar birbirleri ile pedallamış ve birbirlerini sahada çözmüşlerdir bu nedenle yukardaki ekibe gelecek pedalşörlerin ....

1- en az 6 ay zamana karşı 100 artı etaplarda çalışmış olmaları kesin gereklidir..
2- 18 yaş altı ekibe kabul edilmeyecektir....
3- herhangi bi hastalığı olanların bizleri önceden haber etmeleri mecburidir..doğacak olumsuz olaylardan ekip sorumlu değildir, kalp yetmezliği olanlar artı kalp ritm bozukluğu olanlar yüksek tansiyonu olanların katılması kesinlikle yasaktır...

anadolu performansın çizgisi az mola ve zamana karşı limitleri kontrol ederek sürat yapmaktır pedalşörlerin hepsi tecrübelidir kopmalar olduğu vakit lastik patlamalarında herkez tekdir bu ekip kendi başına her işi halledecek yetenek ve tecrübeye sahiptir..

evet ,,bahtiyar o.k
ogün zati gelir gelmez ise kaçırır cenneti..doğaç kask alacak aksi takdirde kağıdı hazır imzalatacağım..saat 08.00 bu tura gelmek isteyenlerin öncelikle 6 ay 100 artılarda çalışmış olmaları mecburidir.ve herhangi bi hastalığı olanların katılması ise yasaktır....18 yaş altı kabul edilmeyecektir...

evet doğaç ne alemdesin haber ver...kaskını hazırla.....polislere dikkat .....
bu topikte 7 ekimi ele almaca bilare sahada kartepeyi tartacağız bu pazar..

Rüzgar
6 km/h DGD10 km/h KD13 km/h KKD6 km/h DGD

iznikte durum bu istanbulda dönüşte akşama rüzgar 30 km kuzey doğudan yandan yiyeceğiz dönüş zorlu olacak..

önemli dip not.....
ekrem özelden geleceğini söyledi eski ekiptendir..ve yolu daha önce diğer ekipten olan adem dualı ile gitmiştir...saat 10.30 da topçularda bekleyecek bu nedenle sabah 08.00 de başlayacak etap ekremin bekleme saatine göre tempolu olacaktır...2 saatte eskihisarda olma durumu geçtir,1 saat 15 dakikada olmuş idik 44 km yi almış idik bu tempoda çok hızlı olmuş idi şimdi orta noktada olacağız...ekrem akşam iletecek gelip gelmeyeceğini...

saat 08.00 bostancı..

gidiş yolu,,

(link)

aşağıda dönüş yolu..

(link)

kurallar............................

kesin liste

1- kudret
2- murat
3- ogün
4- doğaç
5- bahtiyar
6- erkan

yukardaki ekip elemanları gerek ferdi gerekse grup olarak bi arada bulunmuş ve çalışmışlardır tempolar hemen hemen pek fazla birbirinden kopuk olmasada gecikme payları 10 dakika ile sınırlıdır tabi bu gecikme uzun etaplarda olmaktadır bu da pek fazla önemsenecek bi durum değildir....bıçkıdere olsun mollafenari olsun ve diğer polinez etaplarda yukardaki dostlar birbirleri ile pedallamış ve birbirlerini sahada çözmüşlerdir bu nedenle yukardaki ekibe gelecek pedalşörlerin ....

1- en az 6 ay zamana karşı 100 artı etaplarda çalışmış olmaları kesin gereklidir..
2- 18 yaş altı ekibe kabul edilmeyecektir....
3- herhangi bi hastalığı olanların bizleri önceden haber etmeleri mecburidir..doğacak olumsuz olaylardan ekip sorumlu değildir, kalp yetmezliği olanlar artı kalp ritm bozukluğu olanlar yüksek tansiyonu olanların katılması kesinlikle yasaktır...

anadolu performansın çizgisi az mola ve zamana karşı limitleri kontrol ederek sürat yapmaktır pedalşörlerin hepsi tecrübelidir kopmalar olduğu vakit lastik patlamalarında herkez tekdir bu ekip kendi başına her işi halledecek yetenek ve tecrübeye sahiptir..

evet ,,bahtiyar o.k

evet doğaç ne alemdesin haber ver...kaskını hazırla.....polislere dikkat .....
bu topikte 7 ekimi ele almaca bilare sahada kartepeyi tartacağız bu pazar..

Rüzgar
6 km/h DGD10 km/h KD13 km/h KKD6 km/h DGD

iznikte durum bu istanbulda dönüşte akşama rüzgar 30 km kuzey doğudan yandan yiyeceğiz dönüş zorlu olacak..

önemli dip not.....
ekrem özelden geleceğini söyledi eski ekiptendir..ve yolu daha önce diğer ekipten olan adem dualı ile gitmiştir...saat 10.30 da topçularda bekleyecek bu nedenle sabah 08.00 de başlayacak etap ekremin bekleme saatine göre tempolu olacaktır...2 saatte eskihisarda olma durumu geçtir,1 saat 15 dakikada almış idik 44 km yi bu tempoda çok hızlı olmuş idi şimdi orta noktada olacağız...

@F.Ertuğrul Aydın

evet istanbuldan bu etaba soyunacak adam yok malesef güneyden yol bize tam 240 km yazmakta bu 240 km in 18 km si rampadır bu tur bana tam 300 km ye patlar bi günde, tek başıma gitmek hoş değil gerçi ,ama giderim iskender var beni bekler suadiyede ama o da diyorki ağbi iki kişi zevksiz ,kartepe için çok çalışmak lazım bi anda alınacak bi etap değil ....

arkadaşlar benim cep telefonum:0534 700 58 61 birşey olursa araya bilirsiniz yarın görüşürüz

saat 04.41 görüşmek üzere...saat 08.00 bostancı doğaçtan ses yok.....murat ben bahtiyar ve erkan hazır ,,,,,,,ogünden ses yok ama tahminimce gelecek.....

bu ne şiddet bu ne celal ..evet bıçkıderenin rampalarından çok daha zor olan tavşanlı rampalı etabı gebertilmiştir...bu rampalar bizi gebertmeden biz onları bi güzel geberttik,ekip çok hızlı başlamadı sabah ben erkan bahtiyar ogün ve murat tuzladan gebze ve eskihisar yaptık,muratın lastiği patladı kartal taraflarında ona yardım ettik hepimiz,evet topçulardan 800 metre sonra tavşanlıya geldik bu arada ekremde bize topçulardan katıldı ekrem eski performansından hiç bi şey kaybetmemiş..
serbest sürüş başladı murat ogün ve ekrem bayağı koptu ve ufukta kayboldular bitmeyen rampalar bitmedi..arkada kaldım 3 kişiden ama sıcak başladı tabi,ve tempoyu çektim sonra çeşmeye geldim su aldım içtim erkan ve bahtiyar beni yakaladı beraber uzun zaman bastık bi kez daha su aldık içtik sıcak oldu ..üvezli köyünü geçtik ve devam edildi hiç durma olmadı ,ve en bela yere gelindi suadiye köyüne girmeden mahmudiye köyüne devam eden rota bu rota gerçekten zor idi evet 3 üncü gidişimde özlemiştim o rampaları yalnız fox yüzlük vardı eskiden ve sarsıntıları emiyordu aliminyum çatalda dehşet sarsıntı yedim sağ sol eller uyuşmaya başlayınca yokuş aşağı hızı kestim artık üst üste gelen uzun rampalar sonunda tam 2 saat sonra 660 rakıma ulaştım 11.16 çıkış yapmıştık..bu arada murat ogün ve ekrem çok önde idiler,son rampaları aldıktan sonra 10 km inmeye başladım ama yavaşladım çünki sarsıntı fazla olmaya başladı arkadan erkan ve bahtiyar yetiştiler ve tam çakırlı tabelasından sola dönerek inişe geçtik çok dik inişler var burda..bi iki resim alındı burda bi de en geride mahmudiyeye gelmeden rampalarda resim çekti bahtiyar ve ayrıca videoya çekti..durmadan devam ettik ve tam 2 saat 48 dakika sonra şelalede idi 34 km alındı ama bura 34 km den çok fazla eder..uzun süren rampalar var ,bıçkıdere ile mukayese bile edilemez,murat ve ogün ve ekrem şelaleyi es geçerek biraz ilerde soldan ılıcak tesislerine girmişler ama oraya giriş 3 lira imiş ..ogün adama söyleyince aşağıdada şelale var demiş adamda o şelalenin çıktısı demiş bizde o çıktıda ayaklarımızı yıkadık meğersem milletin girdiği havuz sularının boşaltıldığı yermiş ora,,neyse sadece ayaklarımı soktumda bahtiyar yüzünü yıkadı ..sonra bi telefon ogün biz boyalıcadayız dedi ve topukladık boyalıca 6 km sonra idi..ve yemekler yendi ogün ve murat kuru fasulye götürdü sonra iyi bastılar tabi..boyalıca çıkışı rampayı yavaş aldım 3 km ye yakın idi ve çok dik yerler var idi epey yalnız bastım sonra bi çeşmede ekip durmuş idi tekrar yola koyulduk sona doğru ben ataklara başladım ve muratın arkasında bastım ve altın ova çeşmede durduk o su çok güzel idi kafayı yıkadım dönüşe 44 km gebzeden tehlikeli olacağına karar verdik ve yalovadan feribota binecektik ama baktıkki 20 lira imiş ekrem bize iletti durumu sonra ne yapalım dedik aynen bastık 18 km düz yol haldır haldır gitti ekip kimse kopmadı birbirinden sonra muratın aklına deniz otobüsü geldi hemde bostancı neyse tam bilet 11 lira ve bisiklet 5 lira feribottan ucuz idi..sabah eskihisardan 3 lira bisiklet parası ve tam 3 lira verdik neyse şimdi burda söylemeyim ama bu işi artık dernek çözerse iyi olur ..3 lira bisiklet parası yok 5 lira ,bu ne yahu.

Geri