Scudo Sports

28 ekime kim hazır

evet özelden can çoşkun arkadaşımız kartepeye misafir gelmek istiyor durumu irdeleme yaparak şöyle yapabiliriz 7-14 üst üste aynı etap çekilmez olabilir bi seçim olacak ise artık bu kartepe olur benim önerim 7 ekime kartepeye hazır olan gelecek erkan o.k can ile birlikte 3 kişiyizde can avrupa yakada oturuyorsa nasıl yetişecek evet can anadolu yakada ise sorun yok sabah en erken saat 06.30 çıkış olacak bu saatlerde olunması lazım can saat 06.30 da bostancı adalar iskelede nasıl olacak ....sorun burda avrupa yakaya bu iş zor oluyor

Scudo
can arkadaşa buranın lingini verdim bi daha bana dönmedi geleceğim dedi ama bana bilgi vermez ise ben ne yapacağım avrupa yakadamı bilmiyoruz...nedir yahu bu kartepe korkusu bu forumda ne zaman kartepe desek kaçacak delik arıyor millet ....ben artık lay lom lom turlaramı başlasam acaba o zaman 50 kişi geliyor yahu...

bu sabah dellendim hakikaten yav arkadaş ferhat köse imdadıma yetişirmi acaba, yokmu arkadaş kartepeci ferhata çok ters eskişehirden nerden gelecek otobüs ile izmite gelse ordan suadiyeye pedallasa onla buluşsam valla bu gidişle tek gideceğim istanbuldan, iskender sağolsun o gene dikilir suadiye parkında istanbuldan tek adam yok arkadaş..bu da canımı sıkıyor tam ekim ayı kartepe için çok uygun ..nisan ayında havalar soğuk olabilir ve yağmurlu olabilir mayısa doğru anca mayısın ilk haftasında olur ama o da havaya bakmakta ilk iki haftada kartepe olur mayısın tabi, mayısın 15 inden sonra iş yaşlaşır sıcak dez avantaj bu gidişle en iyi seçenek senede bir kartepe ve ay olarak ekim evet ekip ben bu gidişle kafaya koydum tek başıma gideceğim ayın 7 sinde isteyen gelir takılır bana..iskendere de burdan haber olsun 7 sine ayar çeksin ...açıkçası 2013 ü ekime çok var kartepe için 2012 kartepe ekim ayında olacak son kararım bu artık tek kişilik ordu olacağım ...;)

@Kudret Kurtcebe

abi dünakşam yazmıssın anca iş e gelip bakma fırsatım oldu hemen korktu falan giydirmişsin :)
bu ayın 27sinde 5ine kadar makedonyadayım..
7si deilde bence 14ünde yapalım turu abi ben yol yorgunlugumu atmış olurum daha iyi olur hem benım hem bizim için ..
bu arada suadiyede oturuyorum abi gönlün rahat olsun saat 06,25 te bostancı adalar iskelenın önünde olurum..

can o.k ayın 14 ünde hava durumuna bakacağız rüzgar 20-40 km de olursa malesef gidecek 21 ekime rüzgara bakacağız .....

14 ekime ayar ........................
hava durumuna bakacağız ......................rüzgar 20-40 arasında olmayacak............
makul rüzgar gücü...............15-25 dir .............inşallah 14 ekimde rüzgar bu km lerde kalır aksi takdirde 21 ekime tek giderim .can dost gelemez 21 ekime...................

kadro iki kişi saat 06.30 bostancı adalar iskele önü suadiyeden gelecek can iş kolay oldu erkan zincire takılırsa sevinirim 7 ekim tavşanlı rafa kalktı aynı etapta iki kez olunması bana ters olmakta..tek etap kartepe yoğunluk kartepe ve ekim ayı sadece kafamızda kartepe olacak başka alternatif yoktur ya ölüm ya istiklal ,,,,
evet iskender 14 ekime hazırlık aşamasına geçebilir ,,,,suadiyeye önce araç ile varır ve bizi bekler bu sefer suadiyede oyalanmak artık yok ..15 dakika mola ve tırmanış power protein bar suadiye rampalarında çakılacak topçular ve suadiye arası bi adet power gel bar bana yetmekte deneylendi ve etkisini çok iyi gördüm sabah 6 yumurta omlet tam yağlı peynir ile yeşil çay siyah zeytin , ,yolda muz yenir su zati olacak tabi...maden suyuda etkili...

http://g1209.hizliresim.com/11/j/d334y.jpg

http://g1209.hizliresim.com/11/j/d333q.jpg

213 km olacak iskender dönüşte 23 km sonra eski bıraktığı yere bırakırsa bu tur bize bu kadara patlar ...
makul sınır ,,,,,,,
evet bostancı-eskihisar toplam gidiş ve dönüş 88 km
topçular -suadiye merkez 57.7 km
suadiye kartepe otel 18 km rampa .18 iniş aynı yerden...
dönüş araç ile gölcük ve gölcükten 32 km topçular...

http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/c67.0.403.403/p403x403/255487_212373845461864_3062977_n.jpg

sene 2009 ,kartepe 21km rampa bitimi.1640 zirve 5 km lik kayalıklı offroad yol 9-10 eğimli tek düz yolu olmayan zirve tırmanışı ....fox yüzlük maşa hakkını verdi eski bisiklet sayko şehire dönüştü 28 e bağlandı yarış aliminyum çatal oldu ve hıza kavuştu 1.32 teker ile..dağ bisikleti dağ içindir asfaltta amortisöre gerek yoktur asfaltçılar ya da hem asfalt hem stabilize diyenler aynen sayko kros yol alacaklar 1.32 standarttır saykoda, altı stabilizede risktir suadiye çıkışı ve inişi yol bisikletine uygun değildir tekerin hacmi 1.32 de kalması lazım benden hatırlatması ama erkan stabilizede çok çalıştı 1.25 ile yeni scott yol makinesi ile gene dalacak eminim suadiyeye bıçkıderede affetmedi olayı..

kudret abi zamanı gelsin o zaman bakacağım duruma bağlı ne kadar çalışırsak o kadar iyi eğer çalışamazsak benim için yatar

@Erkan Közen

erkan ,benim pek oraya antremana açıkça ihtiyacım olduğunu zannetmiyorum ben o yolu iki kez teptim (topçular-suadiye yolu) o yol benim için hem gidiş ve dönüş artık leblebi çekirdek oldu topçular ve suadiye arası 57.7 km benim için hikaye artık özellikle bostancı eskihisar bile hiç bi şey değil benim için yani senin anlayacağın ben ilk 44 ü tempolu basarım ve ikinci 57 km yi yine tempolu giderim ,suadiyede en çok 15 dakika ara ondan sonra 18 km rampayı çıkarım ben çoktan hazırım artık ...2009 dan beri kartepeyi devirmiş bi adamım, psikolojik üstünlüğüm var kartepeye karşı, kartepe benden korksun parçalarım orayı..fakat genede senle çalışma yapacağım..sırf senin şu kartepe korkunu senin kafandan sildirmek için

erkan
sene 2011 eylül ayı idi ben volki aytek altta o vakit 26 vardı bisikletimin eski hali tren ile gebze yaptık banliyö ve gebzeden bastık 63 km boyunca önde aytek sonra volki ve ben 3 sırada adamları yakalıyordum tempo km si 35 de idi bu adamların kuvveti buydu işte 26 da hemde üçümüzde 26 vardı onların sayesinde bende gaza geldim adamlar ile bastım 62 km de biraz yorulma hissettim ama 1 km sonra suadiye kavşak gözüktü orda benzincide durduk yağmur yağmış idi üst baş berbat oldu yolda dil ovasından aşağı indikten sonra haldır haldır bastığımızı gören sağda park etmiş tır şöförleri ağbi bu ne hız diye bağırdılar..benzinciden sağa girdik ve direk 6 km sonra suadiye köyünden tırmanışa geçtik kasım 2009 da ise aynı etabı gene yapmış idik trenle gebze ordan suadiye 69 km toplam idi ve suadiyeden çıktık rampalardan kartepe otele geldik sibirya idi ve ordan zirveye çıktık çamur deryasından sağda solda kar vardı en zor zamanda aldım 1640 ı ,,,aşağı güney yolu çiklet çiklet
30 ağustos 2009 da en zorunu yaptım erkan 04.30 da bostancıdan direk suadiye kavşak ordan suadiye rampalarından kartepe otel ve trekking yaparak sırtta bisiklet ile tam 800 metre bayır yukarı çıktım 1640 ı aldım..ısı 40 derece idi....

@Kudret Kurtcebe
kudret abi gerçekten zoru başarmışsın hemde 11 kez başarmışsın

evet erkan 30 eylül topiğine yazdım şimdi 23 eylülde şile 145 km in işini bitireceğiz gene en zor yerden döneceğiz ulupelitten ....19 eğim rampalar ......bu yol çok zor topçular-suadiye yolundan burda çalışma seni bence hazırlayacak topçular -suadiye yoluna 57 km biliyorsun ilk gidişimizde 3 saat sele üstünde durmadan rüzgara karşı bastım üstelik bayağı sertti rüzgar....bi de yolu 10 km uzattık....normaldir bunlar çünki yorulmuştum dikkat dağıldı 2 inci gidişte artık yolu çözdük tabi.....
evet şileye gelecek olanların kartepe ile sorunu olması lazım yoksa niye gelsin öyle değilmi erkan...
evet bu topik artık kartepe topiği ve 14 ekim topiği tam zamanı artık seneye 2013 ekiminde bi adet daha yaparız ...........

12 inci tur kartepe rube güneyden ,,,,,

http://g1209.hizliresim.com/11/j/d333q.jpg

bostancı-gebze gidişi ve dönüşü 88 km
topçular-suadiye merkez 57.7 km .
suadiye -merkez kartepe otel 1300 rakım 18 km rampa...
dönüş aynı istikamet ,iskender aracı ile suadiye merkezde bekler biz 101 km pedal basarak 18 km rampa çıkacağız iskender saat 10.30 da suadiyede olsun yeri biliyor...ve birlikte tırmanacağız suadiyeden çıkacağız ve 30 dakika mola iniş gene aynı yerden araca bisikletleri koyarak eski bıraktığı yere iskender bizi bırakacak ve ordan biz topçulara basacağız toplam 213 km dir 18 km rampa kaç düz yola bedel onunda hesabını yapacağız ...270 e patlar en fazla bize..sonuçta 200 artısı olacak 200 km in üstleri zordur zamana karşı olunca iş dahada çetin olmaktadır...14 ekim günü rüzgarın hızı 20-40 km olursa 21 ekime olmadı 28 ekime kadar uzar bu iş ama ben artık uzatmak istemiyorum ve olayı öne çekiyorum,, can dostum gelemeyecek 7 ekime, ama ben belli olmaz 30 eylül , 7 ekimde basar giderim havanın şartları iyi olursa kimseyi dinlemem tek basar giderim benim işim kartepedir işi olan kartepeye gelir başka işi varsa iptal eder 7 ekime gelir bu dava herşeyden üstündür..sadık dedeoğlu dostumun 525 km lik başarısı bana hırs getirdi bundan sonra her sene tek başıma ekim ayında 101 km artı 18 km lik rampayı devirmek için harekete geçeceğim kendisini hazır hisseden en az 6 ay 100 artı etaplarda çalışmış arkadaşlar gelebilir ve hastalığı olmayan tabi ,ayrıca 18 yaş altı benim kadroda malesef var olmayacaktır kartepeye herkez aracı ile gidebilir işin kolay yönü budur tren zati yok....kartepe her sene ekim ayında tekrarlanacak son durum 30 eylül ,7 ekim rüzgar makul ölçüde olursa ben harekete geçiyorum saat 06.30 da topukladığım gibi giderim ..15-25 km rüzgarın hızı benim için uygun tekde alırım orayı resim çekme gibi bi adetim yok çünki ne cep kullanırım ne de makinem var....evet 30 eylül , 7 ekim hava şartlarının iyi olmasına bakmakta.....

iskender,,

şimdi 30 eylül ya da 7 ekim iki tarih 14 ekim yok, hava durumuna bakıyor 30 eylül hava iyi olursa rüzgar az olursa ben geliyorum suadiyede bekle beni...eğer 30 eylül rüzgar fazla olursa iptal 7 ekime bakacağım ama iki tarihten biri kesin olacak artık

evet emir büyük yerden geldi...;)

12 inci tur bana ve gelecek olan çok az dosta hayırlı olsun

evet iki adam çalışıyor artık..bu pazar erkan ile mollafenari 130 km ye eşdeğer....
30 eylül ya da 7 ekim ayar çoktan çekildi kartepe -rube..

12 inci tur kartepe rube güneyden ,,,,,

saat 06.30 ......................30 eylül ,,,,,,,,,,,,,,,,,
hava şartlarına göre,,,,,,,,,,,,,,,,,rüzgara bakacağız..................
rüzgar 15-25 km aynen 30 eylül ,1300 rakıma pedal...................ısı artık önemli olmayabilir.

kudret-erkan.....................

30 eylül.......rüzgara bakmakta ......................

kesin liste...................

1- kudret
2- erkan
3- barış
4- doğaç

ogün beklemede muratıda bekliyoruz.................6 kişi olabiliriz iskender gölcükten gelecek ve suadiyede bekleyecek 7 adam oluyoruz................

saat
06.30 artık ayaz başladı ..............bostancı adalar iskele...........
1 saat 15 dakika tempo süratli .................ve eskihisar saat 07.45 ve feribota varış saat 07.50 feribota geçis 08.00. ...topçulara varış 08.45 yanaşma süreci ve bisiklet ile çıkış saat 09.00 topçular-suadiye merkez 57 km gölcüğe gelirken dik ama kısa rampalar....çıkışta hafif tempo sonra hız..
yoncanın orda bekleme olacak cepten haberleşme ..yoncadan sonrası önemli tik tik değirmen yolundan, sağdan ve rahmiye ve suadiye merkez çok yakın.......evet iskender suadiyede bekler ,,,,,,15 dakika mola ve tırmanış yol ayrımlarında cepten haberleşme olabilir...yol ayrımlarında bekleme ...serbest tırmanış.........kartepe 1300 rakım soğuk olacak teleferiğin kulübesine gireceğiz ...30 dakika sonra dönüş 18 km iniş aynı yer.....iskenderin aracı bıraktığı yer isteyen araca biner gölcüğe bırakır iskender isteyen 57 km alarak dönüşü aynı yerden yapar dönüştede gidişteki gibi kısa ama dik rampalar ama az...
toplam 240 km en kısa kartepe turu 300 km lik yorgunluk verebilir.............
dönüşte eskihisardan bostancı istikamette trafik yoğunlaşacak sabah pek trafik olmuyor ..

gazamız mübarek olsun...

@Erkan Közen

bu ekibin başarılı olacağından şüphem asla yok erkan evet yarın görüşürüz kartepe için çalışıyoruz saat 08.00 de bostancı, ben yattım..

evet bu gün grup aydos cafede toplantı yaptı ve ortak karar alındı rota değiştirildi 168 km lik tavşanlı .................

Geri