Scudo Sports

28 ekime kim hazır

anadolu performansın tüm kriterleri ve prosedürü artık değişmiştir sezon açılışında tecrübesizlikler yaşanmıştır bu da haritayı doğru okuyamamak olarak kendini tezahür ettirmiştir.defalarca istanbulun her tarafında turladığım için girmediğim delik kalmadı diyebilirim anlaşıldıki,haritadan okumak sahada olmak ile doğru orantılı değil artık bundan sonra mevcut etaplarımızda daha önce pedallamış olanlar ile pedallanacaktır kontenjan kırpılarak 3 e düşürülmüştür mevcut 3 kişilik kadro zati hep aynı idi...ben bahtiyar erkan ,evet etaplar anadolu yakada şile ve bıçkıdere ve mollafenari yeni etap olarak gelecektir istanbul dışı ise kartepe -rube dir.....evet bu tura gelebilmenin koşulları ağırdır en az 6 ay 100 artı etaplarlarda zamana karşı az mola yapmış olmak bu önemli..
tarih olarak 14 ekim dir ..erkan ve ben, kontenjana 3 kişi dahil olabilir......

Scudo
kartepe-rube.......................

14 ekim................pazar....................

turun zorluk derecesi....................
104 km sonra suadiye rampaları 18 km ve 9 eğim ............1300 rakıma çıkış ,,,,,,,,,,,
dönüş maşukiye iniş 18 km ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
derbentten sapancadan izmit ve gebze -bostancı olup 260 km dir....
avrupa yakadan katılım imkansızdır....................
saatler terstir.................
saat -06.30 çıkış bostancı.....................44 km sonra eskihisar .............feribot 3.5 lira bisiklet parası ve tam 3.50 toplam 7 lira ................
saat 09.00 da topçular çıkış..................
60 km sonra suadiye köyü...................suadiyede en fazla 15 dakika mola ...............
tırmanış 18 km rampa...................
bu tura gelmek isteyenlerin daha önce bu etapta turlamış olmaları tercihimizdir...
104 km boyunca mola hiç olmayacak,tempo süratli olacaktır bu tura sadece erkan adaydır..erkan ile değişmeli rüzgara karşı basacağız lodos olursa şık olur giderken bizi iter ama dönüşte tutar genelde poyraz olur doğudan,, daha önce bu etap yapılmıştır ben bahtiyar ve erkan 44 km yi 1 saat 15 dakikada sabah alarak eskihisara ulaştık rüzgar etkisini 10.00 dan sonra göstermiştir....erkan gerçi bana söz verdi bahtiyar gelmez ise ben gelirim diye ...evet erkanda cayarsa bu tur olmaz .yaptığımız iş oldukça güçtür...... kartepe-rube olayına soyunurken her defasında daha fazla heyecan sarar beni çünki zoru severim....zor olanı alt etmeyi ..bu işte eskortumuz yok ve tv programlarında boy göstermeyeceğiz medyanın haberi olsa ne yazar ,,,,,,,,,,,,,,,
kartepe-rube ultra ıronman turudur istanbuldan bu etapta başarı sağlayanlar çok azdır ...tren ile gittiğimizde işler kolaydı ama işin işine treni sokmadan gitme olayı ortaya çıkınca olayın çok daha zor olduğu anlaşıldı...fransada bile böyle bi etap nerde koşuluyor bilmiyorum adamlar cillop gibi asfaltta basıyor yalnız senede bir yapılan fransanın rube kasabasındaki bisiklet yarışı bisiklet yarışlarının en ağır olayıdır toprak zeminde ve arnavut kaldırımlı yollarda saykolar kapışır babamda gider cillop asfaltta sevgili amstrong bu yarış için ben delimiyim demişti evimde oturur tv den seyrederim demişti.....evet amstrong balonu patladı ve işi bitti contador da dopingli çıktı milyon yuroların döndüğü yerde dopinglerin yoğunlaşması bisiklet yarışlarına artık gölge düşürmüştür.....zati seyretmezdim sadece rube yarışını senede bir seyrederdim ......
evet rube den farkı kartepenin 18 km rampadır ve daha zordur.....stabilize rampa alınacak 104 km üstüne evet tarih 14 ekim,,,,,,,,,,,,,,,hava şartları yağmurlu olursa bir hafta atacak......

kontenjan 3 kişiliktir ekip toplam 5 kişi olacaktır.....

kartepe-rube----------14 ekim ,,,,

1- kudret
2- erkan.............

kontenjan 3 kişidir............

kurallar............

1- en az 6 ay 100 artılarda zamana karşı az mola yapmış olmak..
2- 18 yaş altı ekipte yer almayacaktır...
3- ekip en çok 5 kişi olacaktır
4- çıkış saati erken olup,avrupa yakanın katılması imkansızdır..

saat 06.30 bostancı çıkış ...................
44 km eskihisar,,,,,,,,,,,,,,
60 km suadiye ,,,,,,,,topçulardan..............
18 km tırmanış...............
18 iniş..............ve maşukiye...................
113 km sonra bostancı...................

300 km lik yorgunluk yaratacak etap...........................

tüzük........................

en ağır etaplarda var olduk anadolu performans olarak ilk grubun adı darub idi dağ bisikletlileri rampa grubu 2009 da darub kuruldu 5 temmuz kartepeye gidildi 21 km rampa çıkıldı gidiş haydarpaşa garından doğu ekspresi idi arifiyede inildi 20 km gidiş ve dönüş eklenince 40 km düz yol yapıldı ve 20 km düz yoldan sonra maşukiyeden tam zirveye 21 km rampa çıkıldı 5 temmuz zirveye ulaşan oldu ulaşamayan oldu çünki yolu bilmiyorduk kuzu yaylasından girdik ve yağmura yakalandık çamura battık ve çamur bizi tuttu gidemedik 850 metre bayır yukarı tırmandım ve antenlerin oraya çıktım ................
darub bi daha gitti kartepeye 3 ağustos 2009 da aynı şekilde doğu ekspresi ile 82 km toplam idi ama bunun 21 km si eğimi 9 olan rampalar idi 14 km cillop asfalt akabinde 2 km stabilize ve 5 km taştan topraktantan offroad yol hep rampa.....
30 ağustos ıronman kartepe turudur 04.30 istanbul çıkış 14 kişiden sadece 8 kişi 1640 da benle buluştu ..evet ilk kartepe otelin oraya çıkışımız gene doğu ekspresi ile yapmıştık sene 2009 un 10 mayısı.....sadece 1300 rakımda otele vardık ..başaramayanlar oldu başaranlar ile gene zirvede oldum..ama 1300 de
sene 2009 eylülde bi daha kartepe ama bu sefer adapazarı treni ile derbentten çıkıldı 21 km çıkış ve 21 km iniş toplam 42 km de iş bitti ve aytek ben onur ile gebzeden soyunduk bu sefer 63 km bastık suadiye rampalarına suadiye kavşaktan girdik sene 2009 kasım ayı idi ve dehşet soğuk vardı 1300 rakımda ve zirvede ise sibirya oldu ve biz gene ben aytek ve onur tv seyrettik 1640 da bekçi bizi kanıksamıştı artık ,yahu dedi istanbuldan bi deli siz mi varsınız dedi evet dedik biz deliyiz karda kışta geliriz....
evet 0cak 2010 da bi daha soyunduk kartepeye gene adapazarı tren ile fakat kuzu yaylasına kadar zor geldik ve orda durduk çünki önden 60 km hızla rüzgar bizi resmen durdurdu eurosporttaki proların yapamayacağı işi yaptık o rüzgara direnerek çıktık ama bizi bitirdi 14 km rampa aldık ve zirveye ulaşamadık..
evet darub durmadı sene 2010 mayıs ayı gene gebzeden ben semir gittik bu sefer maşukiyeden çıkacaktık yalnız ben kuzu yaylasında kaldım çünki diz çekmedi....ısı 40 derece idi bu sefer affettim 1640 ı ..
ve 2010 haziran ayında ise derbentte indik ve ilk 14 km rampa yarışını yaptık 13 kişiden 8 inci oldum 14 km rampa durmadan çıkıldı.....ve kuzu yaylasında soluklandık ve ordan hep birlikte 1640 ı gördük.....
bisiklet modifiye olunca 1640 devreden kalktı ....etaplar güneye kaydırıldı,başarılı olmayan iki tur yapıldı birincide gruba 15 km fark atınca grupsuz çıkmanın mantıksız olduğunu düşündüm tek başıma ne yapacaktım anca beraber kanca beraber dedik evet tekirdağ turu yapıldı bu nisan ayında ve 194 km devrildi tur benim değil idi ama tekirdağ ile kartepe asla karıştırılmasın ....evet darub fes edildi anadolu performans geldi anadolu performans bi grup değildir bisiklet grubu değildir derdi tek amaçı 200 km lerin üstünü devirmek isteyenlerin yeridir bunun için teknik alt yapıdan tutunda beslenmeye uyku düzenine kadar herşeye dikkat edilmesi gerekmektedir.pedalşörün yaşantısı tam bir disiplin altında olması gerekir bisiklet yarışlarına yani amatör yarışlara katılabilirsiniz ama anadolu performans amatörlere göre değildir.... ıronman turlar için profesyonel bi teknik artı akıl ve tabiki gücünüzü kullanmayı öğreneceksiniz...

kesinlikle yanınıza kalın kıyafetler almanızı tavsiye ederim geçen sene aynı tarihde tırmandım kötü tecrübelerim var :)

@EMRE.EREN

yukardaki mesajımı okumadınız herhalde oraya çok gidildi kışın gidildi kalın kıyafetler olmaz bi kere bisiklet aksesuarları olur bunlar pahalı malzemelerdir bu malzemeler asla üşütmez profesyonel giyinmek tuzludur herkez veremez o parayı kışlık sıcak tutan uzun kollu bisiklet formaları vardır bunlar ince değildir kartepenin 1300 rakımı yazın bile serindir ayrıca bisiklet yağmurluk gerekir inişte çünki maşukiyeden ineceğiz soğuk önden vurur göğüse ama aşağıya inince ısı değişir...kalın kıyafetlerden kasıt pamuklu ise asla giyilmez esas adam o zaman hasta olur rampada terlenir yukarda şifa kapılır bisiklet forma var bende bu forma ekim ayında adamı üşütmez bisiklet yağmurluk nerde giyilecek 18 km süren rampanın 10 km sinde bisiklet yağmurluk giyilecek zirvede 30 dakika kalınacak ora zirve değil aslında 1300 rakım 1640 offroad dur ve bisikletler amortisörsüz olup sayko yol tarzı bisikletlerdir ....zamana karşı sürüleceğinden bu turda çok az molalar olacaktır..2010 kasım ayında gittik esas soğuğun ne olduğunu gördük suadiyeden çıktık zirveye doğru yolun sağında solunda kar vardı ama o zaman bisikletim modifiye olmamıştı ve amortisör fox yüzlük idi sıfırı 600 yuro o amortisörün teknik alt yapı derken burada pahalı bisikletler az sorun çıkartır uzun yolların kralları konfor açısından kompenant açısından 4000 liradan başlayan bisikletlerdir çok para verenin kafası ağrımaz tabi doğru sürerseniz sürücü hatası yapmayacaksınız fox amortisörü kullanırken sahada dikkat edeceksiniz çıkışlarda o amortisör kapanır sonra inişlerde açılır bi arkadaşımız inişlerde o amortisörü kapattığı için amortisöründe yağ kaçırma sorunu oldu tabi attı çöpe ..evet ben burda çok insana tecrü
belerimi anlattım benim tecrübelerim 1976 da başlar bisiklet ile, hayatımız bisiklet olmuş bizim ,araba almadım en çok bisiklet aldım..tek eksiğim adam gibi sponsörüm yok...

kartepe-rube----------14 ekim ,,,,

1- kudret
2- erkan.............

kurallar............

liste güncelleme...

1- kudret
2- erkan.............

kurallar............

alternatif rota................239 km ,,,,,,,,,,,,

eskihisar -44
topçular -suadiye köyü-- 57.7 km
suadiye -kartepe otel -18 km
aynı yerden iniş --18 km

geriye dönüş aynı yol olunca 239 km olmakta kuzeyden alındığı vakit yol 5 km fark etmekte ve izmitten sonra dar yollar var. ve trafik akşama kuzeyden çoğalacağından güneyden çok az trafik ile haşır neşir oluruz bu da lehimize son gebze -bostancı arasında bi trafik olacak yoğun kamyon trafiği kamyonlara yakalanmamak ve az trafik ile güney yolunda haşır neşir oluruz daha önce suadiyeye ulaştım ve dönüş aynı yerden yapıldı ve çok az trafik var idi...

kudret abi benim için fark etmez kartepeyi yapalımda dönüşü nerden istiyorsan ordan yapalım

@Erkan Közen

erkan hesap şimdi yaptım bostancı eskihisar 44 km topçular -,suadiye köyü 57.7 km ve 18 km rampa aynı yerden dönüşte ineceğiz 18 km iniş.. dönüş 57.7 km sonra topçular ve feribot sonra son 44 km hepsi 239 km kuzeyden yolu hesapladım toplam 244.8 km arada 5 km oynamakta kuzey yolu riskli dar yollar var ve trafik çok fazla aşırı kamyon ..güneyden olayı kapatırız..

kartepe -rube.......

239 km bi günde ..................

104 artı 18 in hikayesi ....................104 km artı 18 km rampa ve 1300 rakımın hikayesi..........

kontenjan açık 3 kişi.....................
kurallar..
1-en az 6 ay 100 artı etaplarda zamana karşı az mola yapmış olmak....
2- herhangi bi hastalığı olmamak yüksek tansiyon kalp ritm bozukluğu vs...
3- 18 yaş altı kadroda malesef yer alamayacaktır.....
4- kask iç lastik ve pompa mecburidir......

bu ağır etapa gelecek olan pro dostlar zati fazla yük alınmayacağını bilir.....

evet mevcut kadro...

1- kudret
2- erkan....

size başarılar bu turda kudret abi

@bahtiyar közen

teşekkürler bahtiyar esasında bıçkıdere ve şile etaplarında yüksek tempo seni buraya hazırlayacak idi ama işin en zoru 104 km sonra ölüm rampaları tam 18 km eğim 9 düz yol yok suadiye paso stabilize yol, yol bisikletine uygun değil sayko yola uygun erkan riski seviyor nasıl yollla daldı bıçkıderenin stabilizesine burayada dalacak erkan sahilde süren yol bisikletçisi olmadığını defalarca kanıtladı,,evet bahtiyar senin gözünü korkutan 104 km sonraki 18 km lik rampa tırmanışı bunu zamanla yeneceksin çünki bu etap gündeme daha çok gelecek...

abi haftada bir sefer bisiklete biniyorum mesafe çok uzak 239 benim kapasitem kaldırmıyor benim için kartepeye arabayla gitmek oradan tırmanmak

@bahtiyar közen

senin için alternatif iskender gölcükte seni bekler ve ordan direk suadiyeye gidersiniz araç ile , siz tırmanışa geçersiniz ya da beklersiniz bizi, biz erkan ile saat en geç 11.00 de orada olmaya çalışırız tabi sen burda toplam km olarak daha az yapacaksın 88 km gebze ve bostancı gidiş ve dönüş ve topçulardan 34 km gölcük gölcükten sonraki mesafeyi araç ile yaparsın bu da iskenderin gölcükte bizi beklemesi demek nerde duracağını çok iyi biliyor geçen sefer beni bıraktığı yolun tam karşı tarafında bekler ,,,,,bu iş sana 192 km ye patlar 18 km rampayıda dahil ettim inişide ,,,

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/261825_200781283300759_4629129_n.jpg

hey gidi günler hey.....kartepe 14 km lik kuzu yaylası yarışçıları....ne çabuk geçti..

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/249688_214636691902246_7978193_n.jpg

otel 1300 rakım................................

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/254008_215205388512043_7679204_n.jpg

1640 zirve bura ile artık işimiz kalmadı

kudret abi yine ikimiz kaldık kartepe ye gelecek adam yok malasef

@Erkan Közen

erkan bu iş kolay niye biliyormusun 239 km tek zorluk gibi gözüken 104 km üstüne gelen 18 km lik suadiye rampası yahu ekim ayında pişmeden gideceğiz erkan bu işi yaparız animallah zirveleri aldık otelleri aldık .geçen iki tur oldu güneyden şimşek gibi gittim 3 saat sele üstünde bastım yolu uzatmasaydım saat 11.00 de suadiye idim 10 km uzattık ama ilk kez gidince güneyden öyle oldu şimdi tiktik değirmen yoluna dikkat edeceğiz ondan sonra hemen suadiye topçular suadiye arası 57.7 km tek rampa yok giderken sadece gölcükte var ama kısa ...dönüşüde aldım ben o yolu iki kez yedim daha ne olsun o kadar büyütelecek bi şey değil hatırlasana tempoyu bir saat 15 dakikada sabah 44 km yi yuttuk yahu ortalama dehşet oldu tek rüzgar yoktu sabah sadece rüzgar sorun hatırla nasıl gittiğimizi rüzgara karşı nöbetleşe yapacağız bi sen geçecen öne bi ben..

@Erkan Közen

erkan bu iş kolay niye biliyormusun 239 km tek zorluk gibi gözüken 104 km üstüne gelen 18 km lik suadiye rampası yahu ekim ayında pişmeden gideceğiz erkan bu işi yaparız animallah zirveleri aldık otelleri aldık .geçen iki tur oldu güneyden şimşek gibi gittim 3 saat sele üstünde bastım yolu uzatmasaydım saat 11.00 de suadiye idim 10 km uzattık ama ilk kez gidince güneyden öyle oldu şimdi tiktik değirmen yoluna dikkat edeceğiz ondan sonra hemen suadiye topçular suadiye arası 57.7 km tek rampa yok giderken sadece gölcükte var ama kısa ...dönüşüde aldım ben o yolu iki kez yedim daha ne olsun o kadar büyütelecek bi şey değil hatırlasana tempoyu bir saat 15 dakikada sabah 44 km yi yuttuk yahu ortalama dehşet oldu tek rüzgar yoktu sabah sadece rüzgar sorun hatırla nasıl gittiğimizi rüzgara karşı nöbetleşe yapacağız bi sen geçecen öne bi ben..

Geri