kartepe-rube.......................
14 ekim................pazar....................
turun zorluk derecesi....................
104 km sonra suadiye rampaları 18 km ve 9 eğim ............1300 rakıma çıkış ,,,,,,,,,,,
dönüş maşukiye iniş 18 km ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
derbentten sapancadan izmit ve gebze -bostancı olup 260 km dir....
avrupa yakadan katılım imkansızdır....................
saatler terstir.................
saat -06.30 çıkış bostancı.....................44 km sonra eskihisar .............feribot 3.5 lira bisiklet parası ve tam 3.50 toplam 7 lira ................
saat 09.00 da topçular çıkış..................
60 km sonra suadiye köyü...................suadiyede en fazla 15 dakika mola ...............
tırmanış 18 km rampa...................
bu tura gelmek isteyenlerin daha önce bu etapta turlamış olmaları tercihimizdir...
104 km boyunca mola hiç olmayacak,tempo süratli olacaktır bu tura sadece erkan adaydır..erkan ile değişmeli rüzgara karşı basacağız lodos olursa şık olur giderken bizi iter ama dönüşte tutar genelde poyraz olur doğudan,, daha önce bu etap yapılmıştır ben bahtiyar ve erkan 44 km yi 1 saat 15 dakikada sabah alarak eskihisara ulaştık rüzgar etkisini 10.00 dan sonra göstermiştir....erkan gerçi bana söz verdi bahtiyar gelmez ise ben gelirim diye ...evet erkanda cayarsa bu tur olmaz .yaptığımız iş oldukça güçtür...... kartepe-rube olayına soyunurken her defasında daha fazla heyecan sarar beni çünki zoru severim....zor olanı alt etmeyi ..bu işte eskortumuz yok ve tv programlarında boy göstermeyeceğiz medyanın haberi olsa ne yazar ,,,,,,,,,,,,,,,
kartepe-rube ultra ıronman turudur istanbuldan bu etapta başarı sağlayanlar çok azdır ...tren ile gittiğimizde işler kolaydı ama işin işine treni sokmadan gitme olayı ortaya çıkınca olayın çok daha zor olduğu anlaşıldı...fransada bile böyle bi etap nerde koşuluyor bilmiyorum adamlar cillop gibi asfaltta basıyor yalnız senede bir yapılan fransanın rube kasabasındaki bisiklet yarışı bisiklet yarışlarının en ağır olayıdır toprak zeminde ve arnavut kaldırımlı yollarda saykolar kapışır babamda gider cillop asfaltta sevgili amstrong bu yarış için ben delimiyim demişti evimde oturur tv den seyrederim demişti.....evet amstrong balonu patladı ve işi bitti contador da dopingli çıktı milyon yuroların döndüğü yerde dopinglerin yoğunlaşması bisiklet yarışlarına artık gölge düşürmüştür.....zati seyretmezdim sadece rube yarışını senede bir seyrederdim ......
evet rube den farkı kartepenin 18 km rampadır ve daha zordur.....stabilize rampa alınacak 104 km üstüne evet tarih 14 ekim,,,,,,,,,,,,,,,hava şartları yağmurlu olursa bir hafta atacak......
kontenjan 3 kişiliktir ekip toplam 5 kişi olacaktır.....