Scudo Sports

27 inç yerine 28 inç takabilir miyim?

Merhaba Egemen,

öncelikle bisikletini neovintage olarak toplamak istiyorsan tabiki olur ama bunu yaparken bazi vintage detaylarini kayip etmeden yapman gerekiyor. Mesela dedigin gidonu takmak demek bisikletin tüm güzelligini bozmak demektir. Üst seviye yeni neovintage üreten bisiklet firmalri bile 1" gidonbogazini ve gidonunu tekrar kullaniyor.

Simdi senin yapmak istedigine gelecek olursak su sekilde yapman gerekiyor.
Öncelikle 31,8 gidonu ve 1 1/8" bogazi takmak icin furjtakimini degisirmene gerek yok ve zaten orjinal furjunu yine vidali 1" orjinal furj ile degistire bilirsin, baska sansin yok, sonucta masan vidalisistem. Ha söyle de yapabilirsin, masani visadsiz 1" masa ile degistirirsen yine 1" Ahead furj takimi alir takarsin, sonra da 1" bogazi stemi kullamandan takabilirsin. Yalniz 1" Ahead boagazlarinda 31,8mm gidon kismi olanlar yok.
Senin yapacagin islem su, Alti 1" ve üstü 1 1/8" olan bir stem alacaksin, sonra onu simdiki boagazini cikarip onun yerine takacaksin. Böylece 1 1/8" bogaz icin adaptör takimis olacak ve sonra bogazi üzerine gecirip gidonu takacaksin. Ama simdiden söyleyeyim görüntüsü cirkin olacaktir.

Sana örnek olarak yol göstermesi icin benim neovintage topladigim bisikleti göstereyim.

1,2.JPG

Scudo
@egee17 Murat Cömez'in önerisine alternatif olarak innicycle marka furç takımı istediğin şeyi adaptörsüz yapıyor

Dosyalar

• before-after_orig.jpg
    before-after_orig.jpg
    113,9 KB · Okunma: 29
27 28 “ 90 öncesi ile vs alakası yok.
Bilgilendirme için teşekkürler. Bendeki 90 öncesi 3 kadro 27", 90 sonrası 2 kadro 28" idi. Ondan öyle bir fikre sahiptim.

@egee17
Uygun boğaz bulsan bile 31.8 hata olur. @Noble 'ın önerdiği dönüştürücüyü kullanırsan o bisikleti estetik olarak harcamış olursun, benim görüşüm. Quill'siz klasik olmazzz.

Merhaba Egemen,

öncelikle bisikletini neovintage olarak toplamak istiyorsan tabiki olur ama bunu yaparken bazi vintage detaylarini kayip etmeden yapman gerekiyor. Mesela dedigin gidonu takmak demek bisikletin tüm güzelligini bozmak demektir. Üst seviye yeni neovintage üreten bisiklet firmalri bile 1" gidonbogazini ve gidonunu tekrar kullaniyor.

Simdi senin yapmak istedigine gelecek olursak su sekilde yapman gerekiyor.
Öncelikle 31,8 gidonu ve 1 1/8" bogazi takmak icin furjtakimini degisirmene gerek yok ve zaten orjinal furjunu yine vidali 1" orjinal furj ile degistire bilirsin, baska sansin yok, sonucta masan vidalisistem. Ha söyle de yapabilirsin, masani visadsiz 1" masa ile degistirirsen yine 1" Ahead furj takimi alir takarsin, sonra da 1" bogazi stemi kullamandan takabilirsin. Yalniz 1" Ahead boagazlarinda 31,8mm gidon kismi olanlar yok.
Senin yapacagin islem su, Alti 1" ve üstü 1 1/8" olan bir stem alacaksin, sonra onu simdiki boagazini cikarip onun yerine takacaksin. Böylece 1 1/8" bogaz icin adaptör takimis olacak ve sonra bogazi üzerine gecirip gidonu takacaksin. Ama simdiden söyleyeyim görüntüsü cirkin olacaktir.

Sana örnek olarak yol göstermesi icin benim neovintage topladigim bisikleti göstereyim.

294424 dosyayı görüntüle

Murat abi Gidon ve gidon bogazini değiştirmek istememin başlıca sebebi boy uyumsuzluğuydu. O isi bir sekilde cozucem mesajlardan beridir stem adaptörlu modellere bakiyorum ve evet cirkin duruyor. En kotu ihtimal bike24 te sıfır bulabiliyorum 2-3 gunde elime ulaşır. Tabi bütçeyi biraz esnetecek.
Bu arada forumda aktif degilim evet ama senin konuları hep takip ediyorum 2-3 yıldır. Garajinda çekilmiş videolara kadar izlemiştim zamanında :)

@Noble Bu ürüne baktım 125 USD gibi bir fiyatı var sanıyorum kargolama ve vergi ile Avrupa`ya gelişi 160 170 USD yi bulur belkide geçer. Ama teşekkürler. Bir konuda daha ek bilgi sahibi yapmış oldun beni :)

@can_celik çirkinlik konusundaki destekli görüşlerini beni fazladan 1 kisinin daha etkilemesine neden oldu teşekkür ederim :)

Diger bir konuya gececek olursak para cokomel egrisi ile birlikte aklimdaki groupset claris yada sora fakat sorayi groupset olarak bulamıyorum bir turlu ve tek tekte uğraşmak istemiyorum. Black friday e doğru tiagra group setlerde dusus olursa belki max o olur. Ama şimdiki hedefim belli. Sorum ise su, Claris, Sora yada Tiagra 3 aynakolda BB-RS500 göbek kullanıyor bu göbek sipariş vermek istediğimde bana 2 seçenek sunuyor ( ITA 36x24 ) ve ( BSA 1,37x24 ) yine ogrenebildiklerim ITA italyan tarzı ve BSA ingiliz tarzı göbekmiş. Kumpasim var eger nereyi ölçmem gerektiğini söylerseniz ölçebilirim.

...bana 2 seçenek sunuyor ( ITA 36x24 ) ve ( BSA 1,37x24 ) yine ogrenebildiklerim ITA italyan tarzı ve BSA ingiliz tarzı göbekmiş. Kumpasim var eger nereyi ölçmem gerektiğini söylerseniz ölçebilirim.

(link)
Method 2'den itibaren

• Beğen
Tepkiler: egee17
Aynen @Spartiat arkadasimiza katiliyorum.
altdaki fotografdaki göbek yuvasini ölcmen yeterli olacak.

68mm ise BSA
70mm ise ITA

68mm.png

• Beğen
Tesekkur ediyorum sokemedigin icin sadece bu alani olcebildim 68.2 gibi bir sonuc elde ettim. BSA yi kesinlestirmeye yeterli olur diye dusunuyorum sizin paylastiginiz bilgilerle.
Eger 68,2mm ise, dogru ölcüldüyse ozaman süpesiz kesin BSA.

• Beğen
Geri