Scudo Sports

27 Eylül 2018 Euro 2024 ev sahipliğinin fiyasko olması

"....Türkiye'de düzenlemenin bazı riskleri vardı. Türkiye'nin insan hakları aksiyon planı eksikti...."
Bir üstte yazdığım mesajı okuyun.

Scudo
@Eroseros Hepimizin gönlünden geçen neden Türkiye olmasın? sorusu.
Fakat o ülkeden bile bana göre bir asır gerideyiz bunu kendime söylemekten de korkmuyor değilim.
Başkanın daha sayamadığı bence çok şey var, bunu bizde gayet iyi biliyoruz.

Kendi doğduğu, yaşadığı ülkeden nefret edenler toplanmaya başladılar başlığa. Yeterli sayıya ulaştıklarında konuyu kilitleyeceğim :harika: Çünkü saçtıkları nefret ve kustukları kin, kendileri farkında olmasalar da çok acı verici. Ben okurken acı çektim, kim bilir kendileri ne kadar acı çekiyorlar. Düşünsene her sabah uyandığında yine nefret ettiğin bu ülkedesin :( Kabus gibi bir hayat...

Ekleme:
Mesajımı 15 kişi üzerine alınmış :bsmagryr: Erosu kastettim sadece
1 kişi sınırsız uzaklaştırıldı, zaten önceden 2 uyarısı vardı

Bu ülkeyi seviyorum. Nefret etmiyorum. Ama Ceferin'in açıklamasını biraz açarsak daha ufacık çocuklarını bile korumayı beceremeyen bir ülke buraya gelen futbol ekiplerinin güvenliğini nasıl sağlayacak diye endişe duyuyorlar. Bu bir gerçek.

@Serkan Mıstınoğlu

Konu başlığına 2 kelâmda bulunan bir birey olarak üzerime alındım.
Gerçekten böyle düşünüyor ve yorumluyor iseniz lütfen mesajlarımızı silin ya da uzaklaştırınız ilgili bölümden. Tam aksine doğup büyüdüğümüz bu memleketin selayeti için hizmet verdik ve vermeye de devam edenlerden(im)iz. Kendimize bile söyleyemediğimiz bu durumu kabullenmek istemiyor olabiliriz sizce de durum çok mu farklı üstadım?

Kendi adima konusuyum. Ulkemden niye nefret ediyim. Biz vatanimizda dogduk, vatanimizda ölürüz.
Bu konuda Itirazim lafla peynir gemisi yurutenlere.

• Beğen
Tepkiler: Eroseros
Son yıllarda Avrupa'da kriz yaşamadığımız kaç ülke var?
Fransa,Almanya,Hollanda,Yunanistan..Hepsi ile ciddi kriz yaşadık..
Eee..!
Biz Avrupa'yı sevmiyoruz,Avrupa bizi sevmiyor ve bunu açıkça karşılıklı dile getiriyoruz..AB işi de bitti..
Niye adı Euro ile başlıyan bir organizasyona talip oluyoruz?
Eurovizyona katılmıyoruz artık..Bu Euro'ya niye talip oluyoruz?Madem dış güçler,bize ekonomik savaş açtı,dış güçleri besleyen futbol taraftarlarını ülkemizde niye ağırlamaya kalkıyoruz?
Çok mu paramız var,yoksa ülkeye euro/dolar girmesini mi istiyoruz?

Azıcık KİN tutun be,azıcık..Türkiye cumhuriyetinin bir bakanını ülkesinden kovan veya uçağı yere indirmeyen bir Avrupa var karşınızda..Ne oldu da,bu Avrupa'ya TOP için yalvarır hale geldiniz?

Topunuz batsın..Türkiye ne halde,bir bakın;
(link)

@Ahmet Bilge Kaan AKIN

Bunlara ek olarak üzgünüm ama Konya'da oynanan Türkiye-İzlanda maçında Ankara'da kaybettiğimiz insanlar için saygı duruşu yapılacakken taraftarların tekbir ve ıslıkla yaptıkları rezillik biz balık hafızalıların aklından çıkmış olabilir ama bunun gibi şeyler unutulacak şeyler değil. O yüzden ilgili bir açıklamada insan hakları karnesi zayıf denildiğinde az durup üzerine düşünmek gerek!

Bu kararın politik bir karar olduğunu düşünüyorum.Bu konularda tabi ki duygusal düşünülemez ancak en azından bize şans verilebilirdi 1 kere de olsa.1978-2006 da Dünya Kupası düzenlediler bu Almanlar,1988 ve şimdi de 2024 de Avrupa Futbol Şampiyonası'nı aldılar. Sonuçta aynı kalitede olmasa da 2005 Şampiyonlar Ligi finali,2009 Uefa Kupası finali İstanbul'da oynandı ve Erzurum'da Kış Olimpiyatları düzenlendi ve alnımızın akı ile çıktık bu organizasyonlardan. Ortada bir "bira içtikleri için dövülürdü turistler"goygoyu dönüyor ama bu tür bir şey ben duymadım şimdiye kadar bu organizasyonlarda.
Haberleri izlemeyen bir insan olarak (insanımızın geldiği iğrenç noktalar ve bayağı olaylara,saygısızlık,barzoluk,vandalizm gibi şeylere şahit olmamak için) ben tabi ki "Almanya bizi kıskanıyor,Ameriga'nın oyunu,işte bunlar hep kâfirlerin işi,bizim insanımız da misk-i amber" vs demiyorum. Fakat "ohh ne iyi oldu,ne güzel de vermediler bize,canıma değsin,sefam olsun"tarzı yorumlar hoş değil.Ekonomik olarak Yunanistan,Brezilya gibi ülkeler kötü etkilendi ben bu yüzden istemedim diyenlere de saygı duyuyorum elbette.
Sadece bizim ülkemizde olmuyor olumsuzluklar,2016 da Fransa'daki Avrupa Şampiyonası'nda,Marsilya'da Ruslar ve İngilizler ortalığı birbirine kattı. Keza Alman taraftar grupları protestolar düzenledi istemiyoruz bu organizasyonu diye.Ancak sonuç olarak Almanya 12,Türkiye 4 oy aldı. Bu da demek ki hala ilerlememiz gereken çok fazla yol olduğunu gösteriyor bizlere. Karalar bağlamaya gerek yok,hayırlısı olsun inşallah

@Eroseros
yunanları denize dökmüştük hani, gerçekten gavur izmir

birde şu alkol yasağından bahseden sözde çağdaşlar, ulan bi insan bu kadar mı cahil olur. abd de bile parklar da alkol içmek yasak, los angeles ta sahilde alkol içmek yasak. tr de hangi sahilde alkol içemiyorsun?

Ülkemizde herşey güllük gülistanlık olduğu için "Ulan bu ülkeye Euro 2024 ü verirsek süper kaliteli olur, bundan sonra katılımcılar başka ülkede de bu kaliteyi ararlar ve bulamazlar. Memnun edemeyiz." diye düşündüler ve bize vermediler.
Nasıl ?
Tatmin oldunuz sanırım. Benim için konu bitmiştir.

@Serkan Mıstınoğlu almanlar, halkına yük yüklemiyor biz bütün masrafı bizim vergi verene yükleyecektik. Uefa nin adil olduğunu düşünüyorum. İlkkez doğru karar vermişler, bize götürüsü getirisinden katbekat fazla olacakmış. Anlattıklarınızdan bu anlaşılıyor çok net olarak. Bir de, bizim ülkenizde cihatçılar fink atıyor. İdlibdeki bütün manyaklar da haberimiz yok ama muhtemelen bize gelmiştir. Ülke güvenli değil. Uefa nin kararı doğru bana sorarsanız.

Bir tarafta Franz Beckenbauer bir tarafta Yıldırım Demirören. Dürüst olalım, ciddi ciddi ülkenin şu anki durumu ve imajıyla bu turnuvayı alabileceğine inanan var mıydı?

Bir anlığına Türk vatandaşı değil de mesela bir Norveç ya da bir İzlanda ne bileyim bir Kanada vatandaşı olduğunuzu hayal edin. Televizyon başındasınız ve kararın açıklanmasını bekliyorsunuz. Mevcut koşullarda hangi ülkenin kazanmasını isterdiniz? Almanya mı, Türkiye mi?

2024 Avrupa şampiyonası tabiki Almanya'ya yada bir başkasına... Şikenin aklandığı ceza görmediği bu ülke de futbolun yeri yoktur. İyi olmuş böyle... İşin içinde elbette siyasi kanadıda var... Eyy almanya eyy fransa eyy italya eyyde eyy eyde eyy... Milli takım şimdi yine turnuvaya katılamazsa o zaman görün esas komediyi...

@U.Şengün o dünya kupası dünya kupası düzenleme hususunda blatter in etkisi oluyor güney afrikada olduğu gibi, biz avrupa şampiyonasından bahsediyoruz

Geri