Bu kararın politik bir karar olduğunu düşünüyorum.Bu konularda tabi ki duygusal düşünülemez ancak en azından bize şans verilebilirdi 1 kere de olsa.1978-2006 da Dünya Kupası düzenlediler bu Almanlar,1988 ve şimdi de 2024 de Avrupa Futbol Şampiyonası'nı aldılar. Sonuçta aynı kalitede olmasa da 2005 Şampiyonlar Ligi finali,2009 Uefa Kupası finali İstanbul'da oynandı ve Erzurum'da Kış Olimpiyatları düzenlendi ve alnımızın akı ile çıktık bu organizasyonlardan. Ortada bir "bira içtikleri için dövülürdü turistler"goygoyu dönüyor ama bu tür bir şey ben duymadım şimdiye kadar bu organizasyonlarda.
Haberleri izlemeyen bir insan olarak (insanımızın geldiği iğrenç noktalar ve bayağı olaylara,saygısızlık,barzoluk,vandalizm gibi şeylere şahit olmamak için) ben tabi ki "Almanya bizi kıskanıyor,Ameriga'nın oyunu,işte bunlar hep kâfirlerin işi,bizim insanımız da misk-i amber" vs demiyorum. Fakat "ohh ne iyi oldu,ne güzel de vermediler bize,canıma değsin,sefam olsun"tarzı yorumlar hoş değil.Ekonomik olarak Yunanistan,Brezilya gibi ülkeler kötü etkilendi ben bu yüzden istemedim diyenlere de saygı duyuyorum elbette.
Sadece bizim ülkemizde olmuyor olumsuzluklar,2016 da Fransa'daki Avrupa Şampiyonası'nda,Marsilya'da Ruslar ve İngilizler ortalığı birbirine kattı. Keza Alman taraftar grupları protestolar düzenledi istemiyoruz bu organizasyonu diye.Ancak sonuç olarak Almanya 12,Türkiye 4 oy aldı. Bu da demek ki hala ilerlememiz gereken çok fazla yol olduğunu gösteriyor bizlere. Karalar bağlamaya gerek yok,hayırlısı olsun inşallah