Scudo Sports

27" bisiklete 28" alüminyum jant olur mu?

caesar

Forum Bağımlısı
Tepki
618
İsim
caesar
Bisiklet
Salcano
Herkese selamlar. 27" waimanly marka eski bir bisikletim var. Bir aynakol ve lastik alıp bisikleti gider hala getirdik. Başlıktada belirttiğim üzere bu bisiklet 27" ve ben üzerindeki jantları alüminyum yapmak istiyorum, tabiki 27" bulamıyorum. 28" alsam uyar mı? Herhangi bir problem çıkar mı? Yarın sabah gideceğim bundan ötürü cevapların acil olması tercihimdir ;)

Scudo
Uyabilir belki denemek lazım lastik kalınlığıyla falan ayarlanabilir ama bence 27.5 ya da 26 alsanız işiniz daha garanti olur

@İhsnn_zyvl dostum 26 olmaz ya. Yol bisikletinde 26" yok diye biliyorum.

@caesar
Yol olduğunu anlamamıştım kusura bakmayın 27.5 demi yok peki yolda belki onu bulursunuz? Gerçi ince lastik takıcaksanız 28de çok sorun çıkartmaz bence tabi kadronun şekli falannda önemli maşa uzunluğu da etkili

• Beğen
Tepkiler: caesar
27 inch 28 inc göre daha büyüktür. Bendede 27 .nch waimanly var

Dosyalar

• 20150423_161849.jpg
    20150423_161849.jpg
    130,1 KB · Okunma: 89
  • CAM00047.jpg
    CAM00047.jpg
    116,7 KB · Okunma: 86
  • Beğen
Tepkiler: olympos ve caesar
@caesar
fren bacakları sıkıntı yapabilir belki sen bi tanidiğından 28 inch jantla dene sıkıntı yapmassa alırsın .D

• Beğen
Tepkiler: Tunafish
Youtube tj the bike guy kanalinda 27" bisiklete 28" takmanının nasıl yapıldığı anlatılıyor. Kumpas fren pabuclarinizin aşağı yukarı ayarlamaya müsadesi yüksekse muhtemelen 28" takabilirsiniz. Gidin bi bisikletçide deneyin bence ilk olarak.

@Sinan A. gittim bisikletçiye fakat tanıdığım iki yerde de jant bulamadım :) fren pabuçları müsade eder gibi geldi bana. Mesafesi var baya bir. Yarın Decatlon a gideyim. Belki bisiklet bölümündeki elemanlar yardımcı olur deneme mevzusunda.

@caesar olmaz arkadaşın dedigi gibi fren bacakları karsilamaz kadroya uymaz sele borusu nun girdiği kısımdaki kadro profiline dayanır hiç deme ama lastik 23c olursa belki olabilir ama sanmam bu kadrolar 26 jant die biliyordum ama fren montajı yapılan küçük profile de oturabilir kolay gelsin güzel çalışma

• Beğen
Olur olur bal gibi olur. 27.5 a 28 takmıştım hiç bir sıkıntısı olmadı. Hatta bi ara 24 lady bike vardı onada 26 taktım :) Hatta ve hatta forumdan bi abimiz 26 jant olan mtb ye 28 takmış konusunu bulamadım şimdi :)

@D.Mustafa fena gaza geldim. :) Bir an evvel sabah olsun istiyorum :-D

27 inch 28'den büyük olduğu için olur. Bal gibi de olur, çok da güzel olur. Fren pabucu aşağı yukarı kayabiliyorsa fren bacaklarını değiştirmeye gerek kalmaz, yoksa fren bacağı da değiştirmek gerekir.

@selo06sarac tamamdır haberdar ederim :) Umarım olur.
@Tahir Keskin dostum fren pabuçları aşağı yukarı oynayacak şekilde yapılmış.
Konuyu iyiki açmışım :) Yoksa karambole alacaktık jantı B-) herkese çok teşekkür ederim

hocam bende yaptım oldu içiniz rahat olsun ;) @caesar 88-89 peugeot ya eski jantları fena durumdaydı sıfırdan çift kat aluminyumlu olan 28 jantlardan yaptım cuk diye oturdu

• Beğen
@selo06sarac dostum farklı bir alanda başka bir gelişme oldu :) sordum olur dediler. Jant fiyatlarına baktım biraz yüksek geldi. Vazgeçtim taktırmaktan. Gittim Carraro Cr race 052 aldım bende :) daha doğrusu nişanlıma aldım. Ben zaten şubatta kendime alacağım. Ona da şimdiden aldık. Neye niyet neye kısmet beylik sözü, benim durumuma cuk diye oturuyor galiba ;)

• Beğen
Tepkiler: hasanwhite26
Geri