Scudo Sports

" 27-28 Aralık " Kapıdağ Yarımadası....Ekşııın (:

ellerinize ve ayaklarınıza sağlık manzaralar muhteşem toplam km ne kadar oldu acaba bir de istanbul a dönüşünüz saat kaçta oldu teşekkür ederim

Scudo
selam ali emre akcan arkadaşım
gidiş ve dönüş
cumartesi hareket 06.15 bostancıdan yenikapıya yenikapıda 07.00 de ikinci bir gemiye binerek 09.30 da bandırmaya ulaştık daha sonra vakit kaybetmeden hemen bandırmadan erdeğe pedalladık erdeğe tam on saatte vardık saat 20 .02 yi gösteriyordu toplam 100 km
ertesi gün erdeği dolaştık erdek ten bandırmaya yol az idi 28km toplam bütün tur128km feribot 15.30 da idi saat 18.00 de yenikapıya geldik
robocop apaçi

bilginiz için teşekkür ederim çok keyf aldığınıza eminim bır aksilik olmaz ise bir sonraki turunuza katılmak ısterim

• Beğen
Tepkiler: sports-man
bisiklet dostu arkadaşım ali emre dostum nisan sonu veya mayısın ilk haftasında tekrar fakat yarım kapı dağ turu yapacağız seni aramızda görürsek çoooooooooook seviniriz bu arada 18 ocak pazar günü saat onda beşiktaş barbaros heykeli önünden hareketle garipçeye gideceğiz istersen gelebilirsin gelirsen seviniriz

takip ediyorum aslen rumeli feneri köyüm zaten bir terslik olmazsa gelirim cumartesileri 4 saat kadar beldrad ormanınıda biniyorum pazarlarıda mart ve mayıs aylarında 2 tane maraton koşucam uzun koşularımıda pazar yapıyorum ama fırsat bulursam sizlerle olmaktan şeref duyarım sevgiler

• Beğen
Tahmini olarak kaç km ?

Tahmini dönüş zamanı ?

Güzergah yol bisikletine uygun mu?

Mesajım eksik olmuş.Yukarıdaki soruları 18 Ocak geziniz için sormuştum...

• Beğen
farukcum bahse konu parkur yol bisikletine gayet müsait gönül rahatlığı ile sürersin bence sarıyerden garıpçe-fener ayrımına kadar da süper bır parkur var aynı zamanda benım yol bısıklet ıdman parkurum orasıdır eğer gıdersen zevk alacağından emınım sevgıler

@Ali Emre Akcan

Emre bilgi için teşekkür ederim.Değişik güzergahlarda binmek zevkli oluyor.Selam ve sevgiler

@ramo

90 - 100 km civarı gidiş-dönüş;)

1 aksilik olmaz ise 18:00 gibi Beşiktaş'dayızzz:)

" Bol Sporlu ve Pedallı Günler "

ker-em bisiklet dostum mert kaptan son bölümü basmamış ama www.pedal sesi.com da görebilirsin yalnız sucuk çok güzeldi bundan sonra bir dahaki su düşen ve erikli turlarında yanıma bir kangal sucuk alacağım ugh apaçi robocop

(Bölüm 5)

Sert esen ve rüzgar,soğuk ve Kar yağışlı yolculuğumuzu Erdek'e 10 saat gibi 1 sürede .:) az mola verip 1 günde ulaşarak Kapıdağ Yarımadası'nı arka takım kaptanım,can yoldaşım,sevgili Robocop ile geçerek noktalamış bulunuyoruzzz:winkenlux
(link) (link)
Artııııık dinlenme vaktiii:D daha önceden görüştüğüm Yağcı Otel'e ulaştık. Bizi güleryüz ile karşılayan Otel sahibi Mehmet Ali Bey ve personeli karşıladı;) Robocop Oteli görünce ben daha ufak 1 yer bekliyodum kaptan bu ne güzel,konforlu insanlar ne kadar ilgili,sevecen bayıldıım dedi:) tabiiii mutlu 1 şekilde yerleştiik.Otel'i çok beğendiğimiz için görüntülemeye çalışıyorum.Odalar tertemiz konforlu,banyo,televizyon aynı zamanda balkon ve manzara kısacası çok şiriin:p
(link) (link) (link) (link)
Manzara,sahil,önümüz kumsal,yaz aylarında hemen önünden denize girilebilyorrr:60:
(link) (link) (link) (link) (link)
O gece mükemmel uyku sonrası kalktık.Sabah kahvaltı tabağımızı getirdiler,keyifliyiz ama hava muhalefeti dolayısı ile Feribot seferlerinin iptal edildiği haberini alıyoruz.Mehmet Ali Bey uygun hangi sefer varsa ona binerek dönmemizin doğru olcağını,ama ne zaman istersek odayı boşaltabileceğimizi söylüyor.Dışarıda yağmur var ama dolaşmaya karar verdik.Erdek'den biletimizi alarak dönüşümüzü garantileyeliim:cheer:

Neyse biletimizi alıyoruz 15:30 daha vaktimiz var "bari yemek için ne yapacağımıza karar verelim" derkeen Robocop ben sucuk istiiiom demezzzmi:D hadeee bakeem gel o zaman dediim:) Erdek'in meşhur kasabı Dilek Kasabı na gittik Hüseyin abi ile tanıştık;) uscuklarrı aldıık:p ben İstanbul için 1 kg Robocop ben yolda yerim diyerek 1/2 kg aldı.Aynı zamanda Hüseyin abinin Durak Et Lokantası olduğunu sahilde yer aldığını öğreniyoruz yola dewaam:cheer:
(link) (link)
Burası Kurbağlı denen yer,genellikle yazlık evi olanların önünden denize girebileceği sahil şeridi.;)
(link) (link)
Yoğun yağmur altında Otelimize ulaşıp Mehmet Ali Bey ve güleryüzlü personeline teşekkür edip,hojjjçakalın diyerek yola devam ediyoruz.Fotoğraf çekmeyi bıraktım,şideetli yağmur,çamur Erdek-Bandırma 25 km vakit geçirmedeen pedala kuvvet Bandırma'ya ulaşıyoruz,ufak lüüüpletmecee sonrası Feribota biniş ve 17:30 İstanbul'a ulaşıyoruzz :winkenlux İstanbul seller götürüyooo:D vapurda çok dinlendik Eminönü'ne kadar pedal basmaya karar veriyoruz.Sonrası...vapur personeli Haşim ile poz verip çektiğimiz:) 2 foto ile Gezimizi noktalıyoruzzz:cheer:
(link) (link)
Bu bol maceralı yüksek performans gerektiren Gezimizde beni yalnız bırakmayan,sevgili Robocop (arka takım kaptanı) a destek,uyum ve paylaşımından dolayı teşekkür ederimm;) Birlikte Nice Renkli ve Keyif dolu Gezilere İnşallah......sevgilerrr

Pedalsesi İst Temsilcisi
Mert Arsan

Kaptan bu konuyu bahara kadar kapat artık fena oluyorum :D :D

@serhad k

amaaan kendine iyi baaak:) sen bize lazımsıın beaa:D :p :D

Aynı turu biz iki günde yapmıştık. Açıkçası halojen kamyon farı falan olmadan o dağ yollarına ben gece vakti girmem. :D Büyük cesaret. Pedalınıza sağlık.

Eklemeden geçemeyeceğim, turun başlarında Mert'le yolda karşılaşmıştık, arabayla yanımızdan geçerken durmuş bizden sohbetini esirgememişti sağolsun. Biz de mola vermiştik sayesinde. :)

• Beğen
tayfur ve littlesign paylaşımınız için teşekkür ederim bol pedallar apaçi robocop
bu arada serhat baba sakın fena olma bahara kesin sende gel seni görmek isteriz apaçi robocop

deenna bisiklet dostum gerçekten dediğin gibi belgesel tarda oldu bu gezi paylaşımın için teşekkür ederim bol pedallar apaçi robocop bu arada bisiklet dostum çoşkun baba dediğin gibi bitirmenin verdiği haz bence ne parayla daha doğrusu hiç bir şeyle ölçülemez

kapı dağı turu edinilen tecrübeler (zorlu kış şartlarında gidiş)
1-lideri takip eden arka takım kaptanı
2-erken yatıp erken kalmak vaktinde orda olmak insanları bekletmemek
3-tam teçhizatlı olmak iç lastik- pompa -genede yama -arka spot lambası
ön far- bisikletin frenleri kontrol -vites kontrol -arka sırt çantası içinde yolda yemek için erzak -su- kar maskesi
su geçirmez spd ayakkabı veya su geçirmez spor ayakkabı(gerçi ben bot giydim hiç ayağım üşümedi ) -su geçirmez yağmurluk veya mont -su geçirmez bisiklet eşortman pantolon - telsiz- tekeri janttan ayırmak için aparatlar
eldiven su geçirmez - bisiklet pantolomun altına uzun tayt giydim isterseniz giyebilirsiniz - en içimde teri emen tişort üzerimde yün eşortman üstü -
(vallahi kalorifer gibi sıcaktım )
4- bol rampalı yola gittiğimiz için rampaları hafif tempolarla çıktık
5-rüzgar bazen sağdan bazen soldan idi çok şiddetli rüzgarlara maruz kaldık tempoyu düşürdük eğer hızlı olsaydık kesin kaza yapardık yokuş aşağı inerken sağdan şiddetle esen rüzgara karşı derhal hızımı kestim
6-bazı yerlerde toprak yoldan gittik toprak oldukça sertti çamurlu değildi
ormanlara girdik rampaları toprak yol olan çok yeri aştık toprak ıslaktı bu yüzden yokuş inişlerde hızımı kestim
7-toprak bazı yerlerde yarılmıştı dikkatli sürdüm
8-gece karardığı vakit kafa fenerimi taktım kar yağmaya başladı korkunç bir soğuk vardı fakat hiç üşümedim çünki sıkı giyindim her rampa çıkışta bir daha ısındım tek bir hatam oldu numaralı gözlük taktığım için kar maskesi ağzımı kapattığından gözlük camları buhar oldu bu karambolde su birikintisi zannettim yerden geçerken bisiklet çukura düştü meğersem asfalt yarıkmış üstü su dolmuş bir daha kar maskemi ağız altına almak gerektiğini öğrenmiş oldum
9-tempo çok iyi bir tempo tutuldu
10-ertesi gün dönüşte gerçi hata mı değilmi sizlerin takdirine kalmış
sağ tarafım çakıllı yol idi sol taraf asfalttı fakat araçlar çok hızlı geçtiği için sağa girince teker patladı hiç bir zaman moralinizi bozmayın evde çok antraman yaptığım için tekeri çabuk değiştirdim
11- eve gelince ilk işim disk frenleri kontrol etmek oldu anahtar ile hassas ayarı yaptım bir güzel yıkadım kuruladım zinciri yağladım
robocop karbon apaçi

Geri