Scudo Sports

27.09.2009 uluslararası Gaziantep dağ bisiklet yarışı Dülük Baba mesir yeri

@YUNUS TERKİN

Arkadaşım birileri seni fena kızdırmış olabilir lakin yorumlarında bu kadar sert olmamanı tavsiye ederim.
Burada kimsenin amacı kendi adını iyiye başkalarının adını kötüye çıkarmak olamaz. Şu an için hazır olan birşey yok fakat hazırlıklar yeni başladı. Amacımız gelecek olan sporcu arkadaşlarımıza elimizden geldiğince yardımcı olmak, bunun için hep beraber bir fikir birliğine varmamız lazım. Canı sıkılan bir kenara çekilirse kimseye pek faydamız olacağını tahmin etmiyorum.

Scudo
selam.yaptıgımız araştırmalara göre .Gaziantep 2007 ilk mtb yarışında il temsilcisi o zaman gaziantep dışındaymış ve kadir kelleci askerdeymiş.o parkuru ALİ GÜNEYLİGİL ve gaziantep sporcuları ilhan ,mahmut,mikail v.s. yapmışlar.KADİR KELLECİNİN bahsettisi 8km parkuru ucı hakemi itiraz eder dedigi.parkuru 2007 yarışında ucı hakemi kabul etmiş ve begenmiş.
Aslında işin gercegi parkurun iptal edilen yerde (mavi boyalı kaya inişi)kadir kelleci ve yetişdirdigi ugur recep celik antrmanlarında düşmüşler .uzun zamandır yol antrmanları yapıyorlar.burası kendilerine zor geldigi için kısaltmayı düşünmüşler.birde il temsilcisi bile yol antrenörü mtb hakkında bilgisi fazla olmayan.biri.
yani arkadaşlar 2007 gaziantep yarışına gidenler bilirler mavi boyalı olan kaya inişi bir mtb sporcusunu yol bisikleti kullannan sporcusundan ayırt eden yer.düşünün yol sporcu ile mtb sporcusunun bir farkı olsun degilmi .yunus arkadaşa katılıyorum bir a4 kagıdına şu tarihte yarış var yazıp gsm faxlaması zor işmi.ne kadar erken giderse o kadar iyi organizasyon olur..

@gercekler

Valla Kadir istediği kadar yol bisikleti ile antreman yapsın yine de teknik olarak üst düzey bir sporcudur.. Bu konuda kulaktan dolma bilgilerle yersiz şeyler yazmanıza gerek yok..Ben Kadir'in özellikle teknik parkurları sevdiğini, teknik parkurlarda kendisini gösterebildiğini çok iyi biliyorum. Siz kendiniz orada düşüp düşmediğini nerden biliyorsunuz? Gözlerinizle gördünüz mü? Kimden duydunuz düştüklerini?
Ayrıca çoğu ilde bisiklet il temsilcileri eski yol bisikleti sporcuları, kaçının mtb konusunda engin bilgileri var acaba? Lütfen bilinçsizce ve yersizce yorumlar yapmayalım.. Yapıcı olmaya ve bişeylerin ucundan tutmaya çalışın.. Biz, bir olalım federasyona karşı yaptırıcı olalım diyoruz sizler hala kim kime ne demiş kim ne yapmış peşindesiniz..

@kadir kelleci

tamam benim sinirlendiğim nokta oteller yemek içme herşeyi bedavaya ayarlıyorum iş bitmiş bi yazıya kalmış yazı gelse hepsi hallolacak yarışçısıda antrenörüde hakemide rahat rahat mükemmel bi yarış müsabaka yapıp gideceğiz işte gel gelelimki 1 ay oldu benim söyleyelim il temsilcisine ne bir yazı ne bi söz iletildi tarafıma yani o kadar çalışıpda geri böyle bi tepki bilmiyorum yani kadir benim söyleyeceğim bunlardan ibaret.

@gercekler

tam istediğim şeyde bu yani zor bişey değil ne kadar haklı derseniz %100 haklı ve doğru şu tarihde şurada uluslararası yarış var bilgilerinize diye bi dilekçe yazacak bi talep gibi bişey bile etmeyecek yaw anlatmak istediğim bu...

• Beğen
Tepkiler: bmxserdar
@d.berkay

berkayım o kadirin düştüğüü bende duyum ve yaklaşık yarım saat yerrinden kalkamamış dediler ne kadarı doğru ne kadarı yalan bilemem
sende haklısın bir olmamız lazım ben bunu kötü olalım aramız kötü olsun diye yazmadım bilginiz olsun dedim neler yapabiliriz diye açtım bu konuyu neyi daha ii yapabiliriz dedim
ben yapacaklarımı söyledim ve ve onlarında şimdilik yaptıklarını söyledim
evt parkura çıkmışlar belirlemişler yolları tamam benim parkur ile veya çalışmaları ile bi şeyim yok ben yapacağım şeyi sadece üniversitede bisiklet sorumlusu lideri başkanı artık ne derseniz oyum ve rektör yardımcısı ilede samimiyim böyle böyle konuştum tamam dedi bizi bilgilendirecek bi yazı göndersinlr verelim uygulama otelini dedi kaç günlük istiyorlarsa dedi
bunu diyen adam bu sene yeni kurmamıza rağmen bisiket takımını yaklaşık 75 milyarlık bisiklet malzemesi yani bir dağ bisikletçisinin formasından bisikletine enerji jelinden artrenman roller larına kadar full malzeme isteğini onaylayan biri bilmem anlatabildimmi?
anlatmak istediğim şey yani ben bunu yaptım bizde aksaray gibi geleneksel alanya gibi olsak ve adımızı duyursak böyle bi organizasyonda reklam değilmi?
yani yapmak istediğim büyük bi organizasyon hepbilikte yapalım diye buraya konuyu açtım...

merhaba.öncelikle berkay arkadaşın sorusuna cevap veryim kadir düştügünü kendi agzıyla söyledi , gecen yıl aynı son yarış olan alanya yarışından bir hafta önce ramazan daydı yine.ondan sonra o parkurda hiç diyebilecegim kadar az girdigi görülmüş.bu konuyu kapatalım çok önemli degil . ben yanlız parkur kısalma sebeblerine dayadım.
gelelim parkurun kısaltması çok iyi olur tabiki .ama bu bir teknik yer olmamalı tabiki bu bir mtb yarışı.km olayına gelince 03/05/2009 yapılan houffalize(BEL) yapılan dünya kupasının parkuru 7,82 km ve 5 turdu.bu yarışta kadirde vardı.24/05/2009 Madrid (ESP) dünya kupası 7,5 km 6 tur du.ulusal yarıştan bahsetmiyorum ,dünya kupasından bahsediyorum .kadir 23-24 dk atabiliyorsa 24*5=120 dk tam 2 saat buda normal .bilali de düşünürsen daha az zaman da atacaktır .bu konuyuda kapatmak istiyorum
gelelim federasyona bu yazı neden gelmiyor diye arandıgında genel sekreter şehir dışın da yol yarışta diyorlar.harcarak için aarandıgında aynı kelime tabiki. alanya hariç hiç mtb yarışların bulunmuyor nedense g. sekreter.Gaziante de büyük sanayi var . yunus arkadaşımız bahsetikleri olursa sponsor zafla bulup para ödülleri miktarı ve dagıtım sayısı cok olur . böylelikle katılım da cok olabilirdi.

• Beğen
Yunus, ben senin ne kadar çabaladığını çok iyi tahmin edebiliyorum kardeşim sana lafım yok..
Yazınızı görünce yazımı düzenledim.. Sizden hemen sonra yazmışım.. Tur zamanları ve parkur uzunluğu konusunda haklısınız.. Sonuçta geçen sene Göreme yarışı neredeyse 10kmlik bir parkurda yapıldı.. UCI komiserinin bişey diyeceğini sanmıyorum..
Federasyon konusunda da hepimiz sıkıntılıyız zaten.. Kendileri doğru düzgün bişey yapamıyorlar, yapanlara da hiç bir şekilde destek olmuyorlar.. Bütün federasyon işlerinden sadece bir genel sekreterin sorumlu olması ve o olmazsa işlerin yürüyememeside gerçekten durumun vahimiyetini artırıyor.. Zaten soğulsunlar kendileride görev yerinde durmayı pek sevmiyorlar.. Ne zaman arasak yerinde bulunamıyor dediğiniz gibi..

@YUNUS TERKİN

Arkadaşım yazı için il temsilcisi ile tekrar görüşürüp konuşuruz, büyük olasılıkla tatlıya bağlanır diye düşünüyorum. Madem böyle bir kolaylık sağlanacakmış üzerine düşüp halletmemiz lazım. Hemen sıkma canını. Gelişmeler hakkında bilgi vereceğim.

• Beğen
@d.berkay

BERYAKIM BENİM İŞTE DEDİĞİM NOKTA SADECE OTEL İDİ GERİ KALANI İLE BEN İLGİLENMEDİĞİM İÇİN SÖYLEMEDİM
SADECE KONAKMALA VE YEMEK İÇİN KONUYU AÇMIŞTIM BAŞTAN BERİ BUYDU YANİ DEMEK İSTEDİĞİM GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİNİN ADINI DUYURMAK İDİ SADECE BU AMA GÖRDÜMKİ HERKEZİN FEDERASYONA OLSUN İL TEMSİLCİLİĞİNE OLSUN GSGM YE OLSUN Bİ KARŞI TUTUMU VAR. BUNU GÖRDÜM VE BU BENİ ÜZDÜ GERÇEKTENDE ANLAMSIZ GELDİ BİLMİYORUM...

• Beğen
slm mtb severler ben bmxserdar olarak iş başa düşüyor
her konuda kapımız açık bu kalp de bisiklet hizmeti vermeye
hazır bmxserdar şimdiden her kardeşime hoşgeldini bir borç bilir
SAYGILARLA GAZİANTEP BİSİKLET TOPLUGULU

evet güzel bi organisazyon olacağı gözüküyor...
yarışan arkadaşlara şimdiden başırılar

@Tarık Kalkan

tarık gelip de yarışacaksan ve lisansın varsa ismini bana yazdır...GSİM ne yarın listeyi vercem...Kesin gelip gelmediğini özelden veya buradan yazarsan sevinirim....

• Beğen
sayın hocam bu konu da yardımcı oldugunuz dan dolayı çok
teşekkür ederim.g.antep bmx.başkanı.bmxserdar tüm mtb cilere
saygılar diler

GAZİANTEP ULUSLARARSI DAĞ BİSİKLETİ YARIŞ PROGRAMI PDF Yazdır E-posta
Yazar Sadık Emin Karancı
Perşembe, 10 Eylül 2009 13:16

Federasyonumuzun 2009 yılı faaliyet programında yer alan “GAZİANTEP ULUSLARARSI DAĞ BİSİKLETİ YARIŞLARI’ 27 Eylül 2009 tarihinde GAZİANTEP’TE yapılacaktır.

1. Yarışmanın teknik toplantısı 26 EYLÜL 2009 tarihinde saat.17.00’de yapılacaktır.

2. Yarışmalara Jr Erkek, 19–29 Yaş Elit B erkek, 30+yaş Master Erkekler, Elit Erkekler, Elit Bayanlar kategorilerindeki Kulüp takımları ve ferdi lisanslı sporcular katılabilecekler.

3. a. Yarışmaya katılan sporculardan yarışmayı tamamlayan ilk %65’ine tam harcırah ödenecektir. (Yönetim kurulunun 18.04.2007 ve 8 nolu kararı)

b.Her kategoride toplam 2–4 sporcusu harcırah almaya hak kazanan ilin veya kulübün 1 antrenöre (veya idarecisine); 5 ve daha fazla sporcusu harcırah almaya hak kazanan ilin veya kulübün 1 antrenör ve idarecisine, harcırahları. (a) bendinde belirtilen sayıları aşmamak kaydıyla merkezi ödeme şeklinde yapılacaktır.

4. Kulüp Takımları bulundukları ilin, Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinden onaylı kafile listelerini ve sporcuların 2009 sezonu vizeli lisanslarını teknik toplantıda yarış komiserine vereceklerdir. Kafile listeleri harcırah ödenmesinde esas olacaktır.

5. Federasyonca harcırah ödenmeyen idareci-antrenör ve sporcuların yolluk ve harcırahları imkanlar dahilinde İl Müdürlükleri tarafından karşılanabilecektir.

ULUSLAR ARASI GAZİANTEP DAĞ BİSİKLETİ YARIŞ PROGRAMI

YARIŞMANIN ADI : Gaziantep Cup XCO/C2 Dağ Bisikleti Yarışı

YARIŞMANIN YERİ : Gaziantep

YARIŞMA TARİHİ :27 EYLÜL 2009 (YOL HARİÇ )

YARIŞMA TALİMATI :

1. Yarışmalara sporcular İl Müdürlüklerinden onaylı kafile listesi ve 2009 sezonu vizeli sporcu lisanslarıyla katılabileceklerdir. UCI kategorisine katılacakların UCI lisanslarını almış olması gerekir.

2. Yarışmalarda UCI ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetmelikleri geçerlidir..

3. İdareci ve sporcular teknik toplantıya katılacaklardır. Toplantıya katılmayan sporcular, toplantıda açıklanan kurallardan sorumlu olacaklardır.

4. Mili Takım forması giyen sporcular diskalifiye edilecektir.

5. Sporcunun diğer yarışmacıları olumsuz etkileyecek her davranışı diskalifiye nedenidir.

6. Yapılacak Teknik Toplantıya takım yetkililerinin ve bireysel sporcuların katılması şarttır. (Bir takımdan 1 kişinin katılması yeterli) Toplantıda anlatılacaklardan her sporcu sorumludur. Parkur ve diğer yarış detayları teknik toplantıda bildirilecektir.

7. Yarışlar Jr Erkek, 19-29 Yaş Elit B erkek, 30+yaş Master Erkekler, Elit Erkekler, Elit Bayanlar kategorilerinde düzenlenecektir.

8. Kayıt sırasında, Elit Erkek, Elit Bayan ve Junırolar kategorisindeki Sporcular 2009 vizeli GSİM lisansını, ve 2009 UCI lisansını getirecek olup diğer kategorideki sporcular sadece 2009 yılı vizeli GSİM lisansının kayıt görevlisine göstermek zorundadır.

9. Ferdi Sporcular kayıtlarını şahsi olarak yapacak olup,başka bir kişi ferdi sporcu adına kayıt yapamayacaktır.

10. Sırt numaraları daha önceki yarışta dağıtılan numaralara kullanılacak olup, yeni numara dağıtımı yapılmayacaktır.

11. Kafile listeleri yarışma mahalline getirilecek olup Federasyon yetkilisine teslim edilecektir.

12. Bordrolar yarışmanın teknik toplantısında Federasyon yetkilisi tarafından dağıtılacak, yarışmanın bitimine kadar doldurulup Federasyon yetkilisine teslim edilecektir.

PROGRAM :

26 EYLÜL 2009 CUMARTESİ :

Saat : 16.15 Kayıt Açılış, (Gaziantep Kalesi Kır Kahvesi)

17.45 Kayıtlar Kapanış

Saat : 18.00 Resmi Açılış Töreni
Gaziantep Kalesinden toplu şekilde kültür yolundan teknik toplantının yapılacağı Ömer Ersoy Kültür Merkezine hareket
(sporcuların resmi törene mayo ve formalarıyla gelmeleri önemle rica olunur)

Saat : 18.30 Teknik Toplantı - Çip Dağıtımı (Ömer Ersoy Kültür Merkezi)
Saat : 19.00 Makarna Partisi

27 EYLÜL 2009 Pazar :

Saat : 11.00 Ulusal Kategorilerin Startı
Junior Erkekler

19-29 Yaş Elit-B Erkekler

30+ Yaş Master Erkekler

Saat : 14.00 Uluslar arası Kategorilerin Startı

Elit Erkekler 5 Tur

Elit Bayanlar 3 Tur

Akabinde Ödül Töreni

Yarışma parkuru, Turgay yolundan Dülükbaba Ormanına gidiş yolu üzerindedir.

Bisikletfederasyonu sitesinden alıntıdır..

Bu arada u23-b kategorisini açmamışlar sanırım. 19-29(elit-b) olarak birleştirmişler kategorileri..

Ayrıca Antep'li arkadaşlara bir soru sormak istiyorum. Biz eğer gelebilirsem çadırda kalmayı planlıyoruz. Dülükbaba ormanında da çadır kurmaya müsait olduğunu ve kamp için elverişli olduğunu duydum.. Acaba orda çadır kurmamız sorun olur mu? Bu konuda bilgi verebilecek biri var mı acaba?

Geri