ahmet1914
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.210
- İsim
- Ahmet Y
- Başlangıç
- 2017—18
- Bisiklet
- Bisan
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Belli bir seviye iqdan ziyade bence vatanını, vatandaşını seven, koruyup kollayan birilerinin devlet yönetimlerinde yer almasını zorunlu kılan bir kanunumuz olsa daha iyi olurduKeşke belli bir IQ seviyesinin altındakilerin (mesela 150 IQ altı) devlet yönetimlerinde yer almalarına izin vermeyen değiştirilemez bir kanunumuz olsaydı. Bu nedir abi?
Aynen katılıyorum.Belli bir seviye iqdan ziyade bence vatanını, vatandaşını seven, koruyup kollayan birilerinin devlet yönetimlerinde yer almasını zorunlu kılan bir kanunumuz olsa daha iyi olurdu
Memlekette kaç tane "gerçek üniversite" var ki bunlardan mezun olanlar yurtdışına kaçarcasına gitmeden kalsın da bizi yönetsin...Aynen katılıyorum.
Ama yine de geri zekalı olmasınlar. Belirli bir iq göstergesi şart yaniMesela gerçek bir üniversite diploması
![]()
Çoklu zeka kavramından sonra IQ nün bir anlamı kalmadı. Limon ağacı diye bir kitap var. İsraile yerleşen yahudiler, artık burası bizim toprağımız diyerekten gelecek nesilleri için sadece yeşil dolarlar bırakmakla işin yürümediğini bildikleri için, yaşanılası bir ülke bırakmak adına, vaadedilen toprakları, vatan yapmak için çabalar. Bir yerde kalıcı iseniz, oraya çeki düzen verirsiniz, kiracı iseniz, dingildeyen kapı kolu, soğuk geçiren doğramalar, arasira atan sigortalar umrunuzda olmaz, geçici sabun köpüğü çözümlerle ev sahibi ile papaz olacağınız zamana kadar işiniz görülür. Ev sahibi olunca, elektrik ve su tesisatını yeniler, evi gönlünüze göre tamir ettirir, kalıcı çözümler üretirsiniz. Yaşar Kemal, bizlerin göçebeliğini tespit etmiş. Göçer kültür hayvanları için sağlıklı otlak ve meralar arar. Orada süreklilik hayvanlarının popülasyonunun sağlığı ve sayisi içindir. O nedenle bir mera kıraçlaşırsa, bir başka yere göçer.Aynen katılıyorum.
Ama yine de geri zekalı olmasınlar. Belirli bir iq göstergesi şart yaniMesela gerçek bir üniversite diploması
![]()
Şimdi ben konuya ortadan atlasam özel eğitim öğretmeniyim benim öğrencilerim bellidir değil mi ? ama çocuğun zekası 173 ıq test veriyor diyor kaçıyorumKeşke belli bir IQ seviyesinin altındakilerin (mesela 150 IQ altı) devlet yönetimlerinde yer almalarına izin vermeyen değiştirilemez bir kanunumuz olsaydı. Bu nedir abi?
Soruları daha önceden almıştır kerata.@undefined
Şimdi ben konuya ortadan atlasam özel eğitim öğretmeniyim benim öğrencilerim bellidir değil mi ? ama çocuğun zekası 173 ıq test veriyor diyor kaçıyorum![]()
Alabildiğince un...O zaman şöyle diyeyim mi ki, yani ne desek beğendiremiyoruz ya
Yeter miktarda iq (bilişsel zeka),
Yeter miktarda eq (duygusal zeka),
Iq ve eq'nun her ikisini de dengeleyecek sq (spiritüel zeka),
Olmazsa olmaz cq (kültürel zeka),
Biraz da aq (sakın yanlış yere çekmeyin bu adaptability, yani uyumluluk zekası).
Sanırım böyle biri yüz yılda bir geliyordu. O da geçen yüz yılda bize nasip olmuştu. Onun değerini ve değerlerini bilebildik mi?
Evrimini tamamlamış, insan olmuş varlıklardan bahsediyorsun.insanlık keşke azıcık mal olmasa da bilimle ilimle kendini geliştirseydi , birbirini gebertmeseydi , egosunu bastırıp ırkı haricindekileri yok etmeseydi , dogmatik olmasaydı ; şuan evrenleri yönetiyorduk be abi
Bu iki sayfalık ve 43 maddelik "istisna" listesi (üstelik liste tam değil, turistler, lokantalar gibi yazılmadığı halde istisna olanlar var), gerçek sorunun ne olduğunu çok güzel gösteriyor bence: İnsanların istediği kısıtlama yapılması veya yapılmaması değil, kendilerinin kısıtlamadan muaf olması.Sevgili işyerim izin belgemi hazırlamış sağolsun şimdi burada bu kapanmadan muaf olan kişilerin listesini paylaşacağım. Bisiklet sürüp sürmemek konusunda ki kararı sizlere bırakıyorum.
262339 dosyayı görüntüle262340 dosyayı görüntüle