Scudo Sports

26 Nisan 2021 Tam Kapanma Kararı

Bugün bir arkadaşımın firmasının attığı mail şöyle diyormuş.
Sokağa çıkma yasağında 3-11 Mayıs tarihleri için yıllık izinler kullandırılacak. Cumartesi ve arefe günleri ise yıllık izinden düşülecektir. Bunun nedeni ücretsiz izne çıkarmayıp,maaşlarının kesilmemesini sağlamakmış.
Lan bu bildiğin devletin zorunlu yasağı,çalışan personelin günahı ne?
Öyle deme abi, lütfen.. Hak, adalet, eşitlik, insanlık, vefa, hakkaniyet, itibar, şeref, namus, VB.. Tüm bu terimlerin TDK da anlamlarına bu hükümetün yaptıkları eklenmeli.. Tersi de mümkün.. Örneğin, zulüm, adam kayırma, rüşvet, hırsızlık, emek sömürüsü, cinayet, cefa, fakirlik, yalan, yolsuzluk VB kavramların da kullanımdan kaldırılması lazım.. Yok çünkü böyle şeyler ülkemizde.. Olsa kalsın sözlüklerde ama yok.. Hatta İngilizce, almanca gibi dillerde de karşılığı yok bizde

Scudo
Hani nerde tam kapanma? Birileri tam kapanma dedi diye tam kapanma olmuyor :mad:.
Görmüyor musunuz, her şey zaten önceki hali ile aynı. Sadece ufak tefek saat değişiklikleri var o kadar.
Alttaki görsel, ülkelerin pandemi sırasında halkına yaptığı yardımların oranlarını gösteriyor. Türkiye niye diplerde :uzgnm:. Çünkü Türkiye'nin tam kapanma yapabilecek gücü hiç yok ki yardım yapacak gücü olsun.

1619620889748.png

Mesajımda başta siz olmak üzere kimseyi yaftalamak gibi bir maksadım yoktu, zaten haddime de değil. Verdiğiniz örneklerdeki davranışlarda bulunanlarla açık havada kendi başına sporunu yapanlar bir değil elbette.

Getirilen kısıtlamaların/kuralların mantıklı veya adil olup olmadığı konusuna hiç girmiyorum bile. Ancak her durumda ortada bir kural ve bu kuralın ihlal edilmesi söz konusu.

Toplumun bilinçli kesimi olarak tanımlanabilecek, haksızlığa karşı seslerini beraber yükselten forum sakinlerinin de denetim mekanizmasının laçkalığından faydalanarak bu yola başvurmasını açıkçası biraz yadırgıyorum. Elbette herkesin hayatı ve kararları kendine aittir, ancak bu şekilde davranarak kurallara uymayı seçen insanların hakkına geçildiğini hissediyorum.

Üst mesajımdaki ifadeden dolayı alınan arkadaşlardan özür dilerim. :uzgnm:
kalitesinden emin olan kalitesizlik söylemini üstüne alınmaz, muhatabın kendisi olmadığını bilir. örneğin ben hiç alınmadım, @Sadettin Z. de yerden 7 kat göğe kadar haklı

Hani nerde tam kapanma? Birileri tam kapanma dedi diye tam kapanma olmuyor :mad:.
Görmüyor musunuz, her şey zaten önceki hali ile aynı. Sadece ufak tefek saat değişiklikleri var o kadar.
Alttaki görsel, ülkelerin pandemi sırasında halkına yaptığı yardımların oranlarını gösteriyor. Türkiye niye diplerde :uzgnm:. Çünkü Türkiye'nin tam kapanma yapabilecek gücü hiç yok ki yardım yapacak gücü olsun.

262355 dosyayı görüntüle
Diplerde demek yetersiz olmuş. Türkiye dünyada vatandaşına en az destek veren üç ülkeden biri.

17 gün boyunca içki alıp,evde içemeyecek insanlar. Bakın, sokakta ya da bir mekanda değil ,EVDE . Bunun tam kapanma ile alakası nedir acaba?
Derdim içki ya da değil,bu kimseyi ilgilendirmez ama bu kişi hak ve hürriyetlerine ağır darbedir...
"Ne yardan ne serden olmak" denir buna. Alkollü içecekleri illegal kapsama almıyor (karşıt siyasi görüşlü insanlardan alınan haraçla devlet kasasına yapılan katkıyı elinin tersiyle itemiyor tabi), ama Ramazan'da alkollü içecek satışını bir müddet yasaklayıp tribünlere oynamayı biliyor.

@Oxsy Lisans alıpta ben profesyonelim diyeni görmedim. Ayrıca antrenman esnasında bir çok çevirmeden geçtim durdurup merak eden oldu nerelere gidiyorsunuz ne kadar süredir sürüyorsunuz vs... Kısacası Bisiklet kullanana kullanmayın denildiğini duymadım 🚴‍♂️

(link)

Onu bunu bırakın. Seçim vakti geldiği zaman yapacakları ilk iş cezaları silmek olacak. O yüzden sürmek isteyen çıkıp sürsün çok da şey yapmayın kimseye karışma hakkımız yok. :)
Hiç kimsenin hayatına karşı en ufak risk de oluşturmuyoruz ayrıca.

@yyy.yakup Kalitemizden emin olmadığımızda eksikti forumda o da oldu.😂 Ben emin değilim valla kalitemden nede olsa made in Turkey iz.😂😂 Sağlıcakla kalınız efendim.
ne bileyim yahu, söyleyiş şeklinizden öyle anladım belki de. siz de sağlıcakla kalınız, marmarise gelirseniz beni bulunuz, güzel sürüşler yapar tartışırız. ama adam haklı :))
"BioNTech aşısında ikinci doz randevulara erteleme ! "
Peki aşının etkisi ne olacak?
Sonra da küfrün adını günah koymuşlar...
kim demiş günah diye? hak edene hakkını vermek lazım. hak yemek daha günah..

ne bileyim yahu, söyleyiş şeklinizden öyle anladım belki de. siz de sağlıcakla kalınız, marmarise gelirseniz beni bulunuz, güzel sürüşler yapar tartışırız. ama adam haklı :))

kim demiş günah diye? hak edene hakkını vermek lazım. hak yemek daha günah..
Buradaki "günah" forumdan engellenme durumunu belirtiyor. Yoksa ,ben Twitter'da giydiriyorum :)

mantıklı, ben de oralardayım :):)
@yyy.yakup Kalitemizden emin olmadığımızda eksikti forumda o da oldu.😂 Ben emin değilim valla kalitemden nede olsa made in Turkey iz.😂😂 Sağlıcakla kalınız efendim.
@trainspotting35 ne bileyim yahu, söyleyiş şeklinizden öyle anladım belki de. siz de sağlıcakla kalınız, marmarise gelirseniz beni bulunuz, güzel sürüşler yapar tartışırız. ama adam haklı :))

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
bu geçen zaman içinde bisiklet malzemesi satacak olan yerler açık olacak mı acaba bilgisi olan var mıdır ?
Sadece internetten satış yapanlar açık kalacak. Ama perakende satış yapamayacak.

IMG-20210428-WA0007.jpg
Mümin kardeşlerimiz ibadetlerini kapalı mekanlarda saf tutarak yerine getirecekler..
Peki, camilerde yan yana bulaş olmuyor da açık havada kimseye ilişmeden yapılan spor etkinliklerinde mi ( bisiklet-koşu v.b.) bulaşıyor bu virüs..
Ne yazık ki etkililer değerli değil, değerlilerin de hiç bir etkisi yok..
Bindik bir alamete, gidiyoruz kıyamete...

262378 dosyayı görüntüle
Mümin kardeşlerimiz ibadetlerini kapalı mekanlarda saf tutarak yerine getirecekler..
Peki, camilerde yan yana bulaş olmuyor da açık havada kimseye ilişmeden yapılan spor etkinliklerinde mi ( bisiklet-koşu v.b.) bulaşıyor bu virüs..
Ne yazık ki etkililer değerli değil, değerlilerin de hiç bir etkisi yok..
Bindik bir alamete, gidiyoruz kıyamete...
Şimdi şu aldıkları acayip kararı eleştirsek dinsiz yaftası yapıştırırlar üzerimize! :acpsnr: Bu arkadaşlar içki satışınıda yasakladılar,ama noldu Cumhuriyet tarihinde görülmemiş stok yaptı içecek olanlar,alkol alacağı olmayanda aldı sayelerinde :cool:

Pandeminin ilk yarisini Ingiltere'de gecirdim. Kurallara harfiyen uydum, asla esnetmeye calismadim ve sikilsam da hic gocunmadim bu durumdan, cunku herkes ayni sekilde kurallara uyuyordu. Bisiklet zaten serbestti fakat ornegin arkadaslarla aylarca parkta bile bulusmadik, yasak diye. Simdi, Istanbul'da durum bundan cok farkli. Binlerce kisilik cenazeler, onbinlerce kisilik kongreler yapiliyor, adeta guc gosterisi seklinde. Hic dusunmeden heryeri actilar iki ay once, butun gerizekalilar ust uste dolustu kapali ortamlara, denetlemediler. Adamlar adeta pandeminin yayilmasi icin aktif olarak cabaladilar, sonra da insanlari 3 hafta eve kapatiyorlar. Dertlerinin halk sagligi olduguna da inanmiyorum. Butun konu rakamlari biraz indirip, hatta suni olarak, kagit ustunde azaltip, bunu uc haftalik kapanmanin basarisi olarak gostererek yurt disindan turist gelmesinin onunu acmak bence. Zaten uc haftada ne kadar degisebilir tablo? Ingiltere 3.5 ay tamamen kapandi, bu surecte halkin yarisini asiladi ancak 20'li rakamlara indi gunluk ölü sayisi. 60000 vaka varken gunde 1300 kisi oluyordu Ingiltere'de! Kisacasi surec bu kadar mantiksiz, adeletsiz, plansiz ve bilimsiz sekilde yonetilirken, ben de insiatif alir, cikar tek basima iki-uc saat bisikletime binerim. Bundan zerre kadar da pismanlik duymam.

Şimdi şu aldıkları acayip kararı eleştirsek dinsiz yaftası yapıştırırlar üzerimize! :acpsnr: Bu arkadaşlar içki satışınıda yasakladılar,ama noldu Cumhuriyet tarihinde görülmemiş stok yaptı içecek olanlar,alkol alacağı olmayanda aldı sayelerinde :cool:

Ne yapsalar yaranamıyolar, tekel bayileri satışlarını erkenden yapıp ellerine toplu para geçsin de birikmiş borçlarını bayram öncesi ödeyip sevinsinler diye düşündüler. :)

"Bin artı enflasyon büyük ihtimalle. Enflasyon 85, inşallah 100'e tamamlayacağız. Yani inşallah bin 100 TL olacak.
Alıntılayacağım bu kadar !

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Geri