Scudo Sports

26 Nisan 2021 Tam Kapanma Kararı

Ülke olarak akıl tutulması yaşıyoruz. Tam kapanma kağıt üzerinde. Bizde çalışıyoruz. Alkol satışı yasak tamamen saçmalık ve ideolojik. Artık bu tarz mantık dışı uygulamalar ve özel hayata müdahalelerden bıktım. Fabrikalar çalışacak virüs bulamayacak. Evinde bira içen adamdan bulaşacak veya bisiklete binenden spor yapandan. Aklımızla alay ediyorlar. Esas üslerine düşen aşı yapmak onuda beceremiyorlar. Artık günlük yürüyüşler ile devam edeceğiz. Yazık

Scudo
bu geçen zaman içinde bisiklet malzemesi satacak olan yerler açık olacak mı acaba bilgisi olan var mıdır ?

Ben çıkmayın derim.. Eğer çıkarsanız,: vatan hainliği, fetöcülük, darbe girişimi, bisikletliler cuntası, üst akıl gibi ifadelerle yakıştırma veya iftira atma şeklinde kanuni işlem uygulanabilir.. Bunları çok gördük.. Görüyoruz, göreceğiz.. Artık sindirecek ezecek, aşağılayarak, fişleyecek bir siyasi örgüt ya da şahıs kalmadığı için, onlara malzeme olacak, biz çevre, insan ve spor dostu bisikletlilere de yasaklarda çıkan, vatana ihanet eden bu kitle açıkça darbeye teşebbüs etmektedir diyerek soylu Süleyman bir twitt atarsa, hangi hukukçu aya da kanun bizi korur? Tabi dünyanın gelmiş geçmiş en süper inanılmaz adaleti, hukuk üstünlüğü, yargı bağımsızlığı olan ülkesinde yaşadığımızın farkında olan insanlar için konuşmuyorum.. Ki, reisimiz öyle hassas ki bu konuda, yargının bağımsızlığı için özellikle çalışıyor.. Ne sandınız, bağımlı yargı mı var Türkiye de 😄

Sevgili işyerim izin belgemi hazırlamış sağolsun şimdi burada bu kapanmadan muaf olan kişilerin listesini paylaşacağım. Bisiklet sürüp sürmemek konusunda ki kararı sizlere bırakıyorum.
F3422076-5BFB-42BB-AAFB-7BB0D534AD2F.jpeg67F57065-DE91-463B-8CA9-F93CEADA5533.jpeg

İşsizler hariç herkes muaf.
(Alıntıdır.)

bu arada benim de işyerimden izin belgem var ama sanmıyorum ki polis evden ya da işten 25 30 km ötede bisiklete binerken izin belgesini kullanmamı makul bulsun.
ben de belirli bir çevrede bindim, biniyorum (kimse kusura bakmasın kongreler,cenazeler full katılım varken..) ama sanki bu sefer ilk hafta sıkı tutacaklar gibi.
sonraki haftaları bilemiyorum ama(geçen sene de şehirlerarası yasak çok katı başlamıştı, sakarya istanbul gidip geldiğim için çok zorlanıyordum ama en sonlara doğru kontrol bile yoktu. Ha bir de bu ‘sevgili yöneticilerimiz’ kuzey marmara otobanında kontrolu çok düşük düzeyde tutup e5 ve temde aşırı sıkı tutuyorlardı.

@engin güner Bu arada kargolar çalışıyor İnternet üzerinden alışveriş yapabilirsiniz.

17 gün insanların sabredip dışarıya çıkmayacağına ben şahsen inanmıyorum. Hadi bir hafta diyelim ama 8 ci günden itibaren isyan etmeye başlanılacak. Allah korusun Ülke de kargaşa ortamı bile çıkabilir. Hadi uyuldu diyelim, tam kapanma da olsa bu virüs mutasyon geçirip kendi kendine sıradan bir grip virüsü konumuna gelmeden bitmeyecek. Bu 1 yılda olur ,10 yılda sürebilir. Aç kapa, yasakla, çıkartma, 80 milyonu kontrol altına alsan, Dünya da ki 7 milyar insanı ne yapacağız. Ülkeyi Çin seddi gibi duvarlarla dış Dünya ya kapasak, içeriye bir kişi girse yine başa dönülecek. Maalesef insanoğlu bu konu da çaresiz. 7 milyar insanın 1 milyarını aşılamak bile iki sene sürecek, kaldı ki en az yarısının aşılanması gerekiyor. Allah doktorların, hemşirelerin, hastabakıcıların yardımcısı olsun, şu an askerlikten çok daha zor bir görev icra ediyorlar. Hem canları tehlike de hem de sonsuz bir yorgunluk sarmalındalar ve daha olayın ortasında bile değiliz. Bu arada Ticaret ve Turizme değinemiyorum bile, bunlar olmasa devranın dönmesi zaten imkansız. Allah hepimizin, tüm insanlığın yardımcısı olsun. İnşallah virüs yok, bunlar senaryo diye düşünenler haklı çıkar, en azından bu sene sonu bitmiş olur bu illet.

Kongreler, lebaleb saçmalıkları, alınan kapanma kararının saçma oluşu, uygulanamaz oluşu, kuralsız oluşu, bisiklet sürerken virüs bulaşmaz toplu taşımada bulaşır düşüncesi, ülkenin yarısı zaten izinli ve çalışacak ben bisiklet binince mi sorun oluyor görüşü, tüm bunların yanında yönetenlere olan haklı isyan, kuralları koyan bu yönetime duyulan öfke ve yaptıkları hatalar vesaire...

Bunları düşünerek bu tartışma devam ederse zaten bu mesaja yanıt veren herkes toplaşalım grup halinde sürelim, pankartlar hazırlayıp toplu isyanımızı dile getirelim tabii gösteri yapmaktan içeri alınmazsak... :)

Bu görüşlerin hepsi doğru fakat ortada tek bir gerçek var; alınmış bir kural var ve bu kural bisiklet sürüşlerini engelliyor. Yukarıdaki nedenlerle bisiklete biniyor olmanız sizin insiyatifinizde ve bu doğru ama maalesef sizi haklı yapmıyor.

İlk satırdaki sebeplerin hepsine isyan eden biri olarak ben evde durmayı tercih ediyorum, ettim. Bu da benim insiyatifim ve şahsi görüşüm; bu süreçte bisiklete binenlerin yaptığı hatadır, doğru değildir.

Bir arkadaşımız belirtmiş, evet bu kapanma bittiğinde kısa sürede bence yine aynı rakamlara ulaşılacaktır. O nedenle kısa sürede aşılanmayı ve bir çok avrupa ülkesinde olduğu gibi bu illetten kurtulmamızı diliyorum.

Asıl soru şu ... aşı nerde aşı ?

Her ay ciddi miktarda maaşımdan kesilen vergi sonucunda hakkım olan sağlık hizmetine dahil olması gereken ve Devletin görevi olan aşılanma hakkım nerede ? Ne zaman ? O zaman ben de vergimi erteleyeyim , gelince veririm ok ?

En çokta burada ki kanuni olmayan, etki alanı ve uygulanışıyla ne etik ne de etkili olan bir uygulamayı savunanlara şaşırıyorum. Zaten başımıza ne geliyorsa sorgulamadığımız, yanlışa itiraz etmediğimiz ve kraldan çok kralcı olduğumuz için geliyor.
adamss 👏👏

• Beğen
Tepkiler: Mehmetunlu
BAKKALLAR, MANAVLAR, MARKET, TATLICILAR…
1.2- Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir. Aynı saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir.

Yukarıda belirtilen uygulama zincir ve süper marketler için haftanın altı günü geçerli olacak, zincir marketler pazar günleri kapalı kalacaktır.

(link)

sanırım bi açık var bana hala bisiklete binilebilir gibi geliyor yeme içme sektörü dışında bi yasak göremedim işyerleri çalışmaya devam edecek sanırım

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
BAKKALLAR, MANAVLAR, MARKET, TATLICILAR…
1.2- Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir. Aynı saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir.

Yukarıda belirtilen uygulama zincir ve süper marketler için haftanın altı günü geçerli olacak, zincir marketler pazar günleri kapalı kalacaktır.

(link)

sanırım bi açık var bana hala bisiklete binilebilir gibi geliyor
Bisiklete binmekten ne anladığımıza bagli. Taytla, formayla ve yol bisikletiyle ekmek almaya gidiyorum desem yemezler bence😁

Bence mantıklı. Ülke nüfusunun azalması lazımdı. Korona ile ölmeyenleri evde hareketsiz, sadece üç kuruşa dandik marketlere gitmeye izin veriliyor. Orta ve uzun vadede kimse sağlıklı olamayacak:D

Screenshot_20210428-160804_Strava.jpg
Az once sahile gidip yüzdüm kısitlama yok ama kimse denize girmiyor, yüruyus, koşu, bisiklet yapmıyor. İlçenin etrafında yürüyüş mesafesinde orman yollari var, hiç spor yapan görmedim bu zamana kadar. Parklar ağzina kadar dolu gençler kisitlamadan önce son temaslarında bulunuyorlar. Çocuklar zaten hep sokakta. Varsın okullar kapali olsun. Onlar hep dirsek temasinda. Şahinlere, doğanlara 5 kişiden aşağı binmek yasak sanki.
Bizim insanimizin spor yapmak gibi telaşı yok. Gunluk 2 saat bireysel spor yapmak serbest olsa belki bahaneyle insanlar spor yapar.
(Bu arada Kısitlamada kacamak yapmak için ara yollari kontrol ettim🤭)

Bugün bir arkadaşımın firmasının attığı mail şöyle diyormuş.
Sokağa çıkma yasağında 3-11 Mayıs tarihleri için yıllık izinler kullandırılacak. Cumartesi ve arefe günleri ise yıllık izinden düşülecektir. Bunun nedeni ücretsiz izne çıkarmayıp,maaşlarının kesilmemesini sağlamakmış.
Lan bu bildiğin devletin zorunlu yasağı,çalışan personelin günahı ne?

IMG_20210428_172406.jpg
Ülkede %61 oranında sektörde kapanmadan muafken %39 ile nasıl bir tam kapanma yapılıyor anlamak mümkün değil. Tekstil ve diğer sektörler bayram sebebi ile iş yapacakken hepsi kapalı kalacak. Eğer bu saçma kapanma turizm içinse çoktan o tren kaçtı. Bu saatten sonra ne veriye inanır avrupalı nede ülkeye. Bu komik yönetim tarzının bedelini hepimiz sonbaharda büyük bir kriz ile öderiz. Bugün doktorum diyorki 2.doz aşılarda tedarik sorunu olabilir. Ama olsun bisiklet ve alkol yasağı ile çözeriz bu işi :)

Geri