Scudo Sports

252 km de 6000 m irtifa toplayan kadın

@Oğuzhan YAVUZ

Oğuzhan,o hesap pek doğru değil.Çünkü 1664 m A noktasından B noktasına hesaplanan yükseklik artışı.Yani gidiş.Dönüş için ise B noktasını başlangıç yapıp A noktasını varış yapacaksın.2X1664 olabilmesi için aynı yokuşu iki kez çıkman gerekir.Bilmem anlatabildim mi.Ayrıca earth yol profiliyle ilgili gayet faydalı bilgiler veriyor ancak yükseklik artış ve düşüşüyle ilgili ciddi sorunlar var.En azından ücretsiz olan versiyonunda.Aynı rotayı yazıp farklı zamanlarda ya da farklı zoom oranları kullandığında sonuçlar çoğu zaman eşleşmiyor.Açıkcası 25 km'de 700 m'den 1700 m'ye çıkıp,15 km iniş olan bir yol profili için 3200 bana çok doğru gelmedi.

Scudo
@Derya Keçeci

Evet haklısınız dönüş aynı olmayacaktır. Tekrar kontrol edeyim. Zirveye kadar 1360m geri dönüş 1241m yani toplam 2600m. Hem gidiş hem gelişe 100m'lik hata payı koysak (google'ın kullandığı sistem max. 90m hata payı olduğunu söylüyor) 2400m olabilir. Evet Murat Bey'in ilk başta söylediği değere yaklaştık gerçekten. :p

Ancak yol gerçekten zor mesela 12.km ve 16.km ile 18. km ile 23. km arası %10 ortalama var. Dönüş ise Yedigöller'den zirveye 18km ve %8.5 eğime sahip.

Daha önce hiç denemedim ama en iyisi bu haftasonu bir gidip gelmeye çalışayım. Elde edeceğim gps verisini istikrarlı elevation hesaplaması yapan bir siteye yükleyebilirim. Tabi varsa, bir bakınmak lazım.:rolleyes: (Strava'ya .gpx dosyasını manuel olarak yüklemenin daha doğru sonuç verdiğini söylemişler) Sanırım en iyisi barometreli bir garmin edinmek.

bizde de var diyenler varda bu kadın yalnız.

bizde ki erkeklerle karşılaştırmak çok saçma olur

bakın 363 km 3000 e yakın irtifa 10 saat 39 saniye
Avg
Speed 34.1km/h :alkis:

zaten turklerde strava da birinci gördüğüm kadarıyla

(link)

363.4km
Distance
10:39:07
Moving Time
2,889m
Elevation
346
Epic Suffer Score
208W
Weighted Avg Power
7,572kJ
Total Work
434
Training Load
63%

Calories 8,443
Temperature 23℃
Elapsed Time 11:38:05 molalarla birlikte sanırım toplam

8500 kalori bu kadar kalori kaybı adamı öldürür yahu mola falan yolda atıştırmadan gidecek değiller ya nasıl besleniyorlar kimbilir yola çıkmadan önce ve geldikten sonra

@İsa İhsan Akdoğan

Seneye trans dogu karadeniz turuna katilirsaniz nasil beslenildigini bizzat gorerek tesbit edersiniz bir yandan da uygularsiniz :) o turda gunde 2000-3000 metre irtifa alindi ve yedi gun :) ve yapilan km gunde 65-110 arasi sert zemin taslik ve bisikletler 13-17 kg civari.

Birkaç ay önce bu yarışı takvimime almıştım ancak işler çok yoğunlaşınca yerimden kıpırdayamadım. Artık seneye kaçırmam diye umut ediyorum.

Söylenecek fazla birşey yok, oldukça uzun ve zorlu bir sürüş olmakla birlikte buralarda çok görülen tipte bir sürüş. Bizde özellikle dağlık bölgelerde fazla bisiklet sürülmediğinden ve yol da çok olmadığından size çok zor gelebilir ama düşündüğünüzden daha kolay bir sürüş. Zaten sürdürülen performans seviyelerine bakarsanız "rölanti" düzeyinde olduğunu görürsünüz.
Profili dikkatli inceleyince sondaki büyük yokuşa kadar uzun yokuş olmadığını grupla çok hızlı geçilebilecek uzun aralar olduğunu görürsünüz. Yokuşların da eğimleri 1-2 kısa %9 parça harici %6 civarlarında ki bu yolun düşük tempoda ilerlemenize izin vermesi ve grupla çıkışta dahi yardımlaşmanızın mümkün olduğu anlamına gelir. 2 tane %12 çıkışla toplamda 3000 metre çıkmak bundan çok daha zordur mesela. Küçümsemiyorum kesinlikle ama istisnai bir performans değil gösterilenler.
Yeterince performansınız varsa bu rölanti seviyeniz yokuşları düşmeyecek hızda çıkmanıza yeter ve inişlerde de yeterince dinlenirsiniz. Bu yokuşta düşmemek hatta gücü ziyan etmeden düzgün gidebilmek için gereken minimum hız çok önemlidir. Bu hızı yaptıracak gücün rölantinizden fazla yukarıda olmaması gerekir. Yoksa bazı arkadaşlara tdk'da olan şey olur :)
Selede o kadar uzun süre durmak ve hava şartları daha büyük bir zorluk ama iyi bir zeminde ve yol bisikletiyle gidiliyor ve dışarıdan da lojistik destek var.
İyi bir zaman yapmak için yokuşları gazlayarak çıkıyorsanız ve kalan kısımlarda da zorluyorsanız çok zor hale getirebilirsiniz. Tek başınıza kalırsanız ciddi geri kalırsınız herkesten. Beraber çalışan 4-5 güçlü bisikletçi buranın tozunu atar ki öyle de olmuştur.

@Hüseyin Çelebi

Huseyin bir ara tdk nin garmin verilerini ozet olarak atsan guzel olmaz mi toplam irtifa ve kilometre bilgisi gibi.birde senin o guzel kaleminden burada yada herhangi bir blog da yazi bekliyorum :) nasilsa sezonu kapattin musait olunca yaparsin degil mi :)

Stravada tüm kayıtlar, tarihleri biliyorsun.

Birşeyler yazmayı istiyorum ama kışın olur muhtemelen. 2 sene geriden geliyorum tur yazılarında :)

@Hüseyin Çelebi

O zaman ben alip genel bir bilgi yazayim toplam irtifa km filan

ben atmıştım duyuru konusuna garmin verilerini ama detayları atmadım, büyük tırmanışlar, geçitler falan yok tabii:

Tur verileri:

1. Etap: 5 saat, 65km, 2892m tirmanis
2. Etap: 8:05, 123km, 3270m
3. Etap: 6:15, 104km, 3050m
4. Etap: 4:13, 57km, 2230m
5. Etap: 6:30, 99km, 3310m
6. Etap: 1:28, 12km, 1500m
7. Etap: 5:34, 83km, 2800m

Toplam 37:05, 543km, 19052m
Ortalama gunluk 79km, 2720m

Geri