Scudo Sports

25 kilo vermiş birinden kilo verme tavsiyeleri

Scudo
1.JPG
3ı.JPG

105 kilodan 65 e kadar indim.
Yaklaşık 1,5 yılda sadece bisiklet ile 78 kiloya düştüm. Sonra 6 ay kadar hiç tatlı ve hazır gıda yemedim 65 e düştüm. Sonra ramazan bayramı geldi ve tatlı yemeye başladım. Şu an 72 kiloyum. yaklaşık 2 yıldır 70-75 arası geziyor kilom. Benim nacizane tavsiyem ALMAYIN.

@Levent11 1,5 yılda yeme düzenini değiştirmeden (kaldı ki 105 kg olmuş birisi sağlam yiyodur) sadece bisiklet ile 27 kg vermek? Yediğinizi azaltmadığınıza emin misiniz? Sadece bisikletle bu kiloyu vermek için çatır çatır dağ tepe tırmanıp adeta bir kalori yakma makinesine dönmek gerekir.

@can_celik evet sağlam yerdim özellikle tatlıyı. Bazen hala ipin ucunu kaçırdığım oluyor.Evet eminim yeme düzenim değişmedi o 1,5 yılda.Uyku düzenim değişti her sabah 1,5 saat erken kalkmaya başladım ve daha erken yatmaya. Tabiri caiz ise çatır çatır dağ tepe çıkıyordum hemen hemen her gün. Tabi ki ilk başladığım zamanlarda çok çok zor oldu. Öyle çatır çatır çatır falan çıkamadım.Sarı Ng 650 bisikletim vardı bu süreçte üzerine yüzümden inen ter damlalarını unutamam.
Kütahya Domaniç i bilen bilir etrafı genelde dağlıktır. Hemen hemen her sabah Kocayaylaya (Domaniç ile İnegöl arası geçit 1500m) çıkıyordum(Tabi ilk aylarda değil).Darıtepe yangın gözetleme kulesi,Üçtepeler yangın gözetleme kulesine birkaç sefer çıkmışlığım oldu bu süreçte. Fakat dediğiniz gibi yeme düzenini değiştirmeden oldukça zor.Bir kış sonu başladım sonraki gelen kış yeme düzeni değişmeden olmayacağını çok iyi anladım. Kilo verseniz dahi düzen değiştirmez iseniz hemen almaya başlıyorsunuz. Şu an eskisi gibi yemiyorum, Eskisi gibi bisiklete de binmiyorum. Zamanında yediğim gibi yersem kilo almaya başlıyorum.

@Levent11 1500 metre irtifa tırmanmak? Buna inanamayacağım.

@can_celik evet sağlam yerdim özellikle tatlıyı. Bazen hala ipin ucunu kaçırdığım oluyor.Evet eminim yeme düzenim değişmedi o 1,5 yılda.Uyku düzenim değişti her sabah 1,5 saat erken kalkmaya başladım ve daha erken yatmaya. Tabiri caiz ise çatır çatır dağ tepe çıkıyordum hemen hemen her gün. Tabi ki ilk başladığım zamanlarda çok çok zor oldu. Öyle çatır çatır çatır falan çıkamadım.Sarı Ng 650 bisikletim vardı bu süreçte üzerine yüzümden inen ter damlalarını unutamam.
Kütahya Domaniç i bilen bilir etrafı genelde dağlıktır. Hemen hemen her sabah Kocayaylaya (Domaniç ile İnegöl arası geçit 1500m) çıkıyordum(Tabi ilk aylarda değil).Darıtepe yangın gözetleme kulesi,Üçtepeler yangın gözetleme kulesine birkaç sefer çıkmışlığım oldu bu süreçte. Fakat dediğiniz gibi yeme düzenini değiştirmeden oldukça zor.Bir kış sonu başladım sonraki gelen kış yeme düzeni değişmeden olmayacağını çok iyi anladım. Kilo verseniz dahi düzen değiştirmez iseniz hemen almaya başlıyorsunuz. Şu an eskisi gibi yemiyorum, Eskisi gibi bisiklete de binmiyorum. Zamanında yediğim gibi yersem kilo almaya başlıyorum.
Domaniç e inerken Murat Ağa nın yerinde kuru fasulye ve pirzola hala aklımda, uzun zaman oldu gitmeyeli.

@Levent11 1500 metre irtifa tırmanmak? Buna inanamayacağım.
1500 metre irtifa tırmanıyordum her gün yazmadım. Domaniç'ten(880 metre) Kocayayla geçidine(1500 m ) çıkıyordum yazdım. Doğru ifade edememişim.
Domaniç e inerken Murat Ağa nın yerinde kuru fasulye ve pirzola hala aklımda, uzun zaman oldu gitmeyeli.
4 yıl oldu bende ayrılalı. Geçen sene Kocayaylaya kadar geçtim aşağı inmedim ne durumda bendee bilmiyorum. Domaniç'in genel olarak yemesi içmesi iyidir boldur.

• Beğen
Tepkiler: Özcan ve Fota
1500 metre irtifa tırmanıyordum her gün yazmadım. Domaniç'ten(880 metre) Kocayayla geçidine(1500 m ) çıkıyordum yazdım. Doğru ifade edememişim.
En baştan 600m yazsan bir sıkıntı olmayacaktı :)

Azimle 600m tırmanmak şapka çıkartmalık bir olay. Profesyonel bisikletçi olmayan ve fazla kilolu biri için.

• Beğen
Tepkiler: Levent11
Eğer bir hastalık yoksa olay basit aldığın ve verdiğin kalori. O kadar. Cumartesi günkü sürüşte 4,689 kalori vermişim (230 km) ondan sonra oturdum 3 pide üzerinde 2 kazan dibini gömdüm. Sürüş sırasında yediğim 5 barda cabası. 3 yıldır yılda 12 bin km civarı sürüyorum, kilomda sabit 1.82 ye 70 kg fix. Yaktıktan sonra ne yiyorsan ye. Çoğu zaman gece yatmadan önce 1 tencereye yakın pirinç pilavını ton balığı ile gömüyorum. Ertesi günde 2000 kalori yakıp nötrlüyorum. Yediğim ve sürdüğüm keyifte yanıma kalıyor. Bide bu yok şeker tüketirsen çabuk acıkırsın muhabbeti var. Benim bu kadar çok yiyip yeri geldiğinde çok uzun süre yemeden durabildiğimi gören saşırır. Olay alışma olayı. Yoksa çaya 3 şeker atıp içiyorum, günde 1 lt kolam ve 1 paket jelibonum fix, ofiste kahvenin yanında çikolatalar gofretler havada uçuşuyor. Hastalığın yoksa yediğini yakacaksın. Fazlasını yakarsan kilo verirsin, azını yakarsan kilo alırsın.

Doyma olayı ile ilgilide sunu söyliyim midenin bir kondisyonu var. Bir süre az yersen azla doymaya başlıyor. Çok yersen çokla ancak doya biliyor. Çokla doyurmaya alıştırmak kolayda azla doyurmaya alıştırmak zor. Kış ayları gelip de kalori yakımım yaza göre azaldığında bir ay falan tam doymadan bırakarak azla doymaya alışıyorum, sonra düzene giriyor.

Evde ne varsa yemiyorum, canım ne isterse onu yiyorum. Bence bu çok önemli. Vücut bana a vitamini b minerali lazım demez, onla ilişkilendirdiği yiyeceği ister. Canın paça çorbası isterken makarna yemek olmaz.

Günde iki öğün yiyorum öğlen ve gece. Sabah yemeği sevmem zaten gece yediğim için tok uyanıyorum. Etsiz öğünü en fazla 1 kez atlarım yani neredeyse etoburum. Ama proteinin yanında da mutlaka karbonitrat alırım (ekmek, pilav, patates vs) Öğünlere ek olarak bol bol kuruyemiş ve meyve tüketirim. Sürüşe çıkacağım zamanda bir şey yemem 2 barla 100 km götürüyor. Ama performans sürüşü ise sürüş öncesi bol miktarda fıstık ezmesi fayda sağlıyor ki zaten sürüşte jel kullanıyorsun.

B vitaminleri en önemlileridir. Enerjinin alınmasında ve yakılmasında büyük rol oynarlar. Çok et tüketiyorsan sıkıntı yok doğal olarak alırsın.

6 ayda bir kardiyolojiye giderim, 4 ayda bir kan tahlili yaptırtırım. Çok şükür hepsi yerli yerinde.

Bunlar benim görüşlerim ve buna yaşam biçimim diyebilirim. İnsan kendi vücudunu tanımalı, ufak değişiklikleri fark edip takip edebilme ki tanıyabilsin. Yazdıklarım okuyan çoğu kişi için saçma gelecek ama ben mutluyum, sağlıklıyım ve bir bisikletçi olarak performansım yerimde.

@PuncherZ Biz kalori yakmayan/yakamayan, uzun süredir yaktığından fazla yediği için deri altında oldukça yağ depolamış, ancak yediğini kısarak zayıflayabilecek kişileriz.
Siz ise adeta "kalori yakma makinesi" bir bisikletçisiniz. Kulvarlarımız farklı yani :agla:

Konuya paralel olarak 90 kiloyum bakalım benim sürüş maceramda 80 kiloya inebilecek miyim, 10 kilo fazlam var umuyorum sağlıklı bir şekilde düşer ve kilomu korurum.

• Beğen
Tepkiler: sadi imren
Geri