Teşekkürler. Uzun soluklu turlara yeni başladım sayılır. Hedeflerim içerisinde. Bir birini takip eden günlerde 200 km üstüne çıkmak zor oluyor. Yol bisikletinde performansa yönelsem de turculuk vazgeçilmezim Neden olmasın ki
@selim82
50-36 aynakola geçtiğimde de epey zorlamıştı. Bir süredir kadans ve performansa yönelik sürüş yapıyorum, hafif gelmeye başladı. Haziran ayında inişleri çıkışları bol yüküyle 35 kg'ı bulan 1200 km'lik tura çıktım. Ağırlığı çıkarınca daha da hafif gelmeye başladı.
@selim82 Teşekkürler. Bisiklette kadro üstü çanta hariç başka bir şey yoktu. Ön tekeri çıkartıp sorunsuz aldılar. Bursa - Bandırma arasında kuzey batıdan yani tam karşıdan sert rüzgar aldım zorlayıcı oldu. Rüzgara bakarak çıkarsan daha faydalı olur.
@CeRKeZ Teşekkürler. Bu tarz turlarda aslında pek bir şey gerekmiyor. Sadece kadro üstü çanta vardı. Kesinlikle sırt çantası alma, uzun mesafede çok rahatsız edici oluyor. Çantada pompa, yama vs, alyen takımı, aksiyon kamerası pilleri ve powerbank vardı. Gece sürüsü için iyi aydınlatan ve pil kapasitesi iyi bir far lazım. Bir de gece için görünür hatta ülkemiz şartlarında ışıldar olmak lazım.
Tebrikler @Ziya On Road Ayağına sağlık. Rüzgar demişken şu site rüzgar bilgisini çok güzel veriyor: (link) Aynı isimle (windy) uygulama olarak telefona indirebilirsiniz.
400/18 = 22km/h Bisiklet turlarında ortalamayı düşüren en büyük şey yokuşlar keşke add-e tarzı cihazlar daha ucuz olsa eminim bisiklet turlarını muhteşem bir hale getirirdi ağırlığı bildiğim kadarıyla 2kg civarı sadece yokuşlarda kullanılsa uzun süre gidiceğini düşünüyorum
Yollar yokuşlarıyla var İşin içine motor girince motosiklete kadar gider ucu Ayrıca iyi bi tırmanıcı olmadığım halde yokuştan daha kötüsü rüzgar bence.