Scudo Sports

24 Ekim 2020 Tarihi Yarımada Bisiklet Turu

portakallimon

Forum Demirbaşı
Tepki
1.245
Başlangıç
1993—94
Bisiklet
Carraro
İBB'nin düzenlediği çok küçük bir tur. Daha çok joyride diyebiliriz. Tarihi yarımadada 19 km'lik bir parkur. Eğlence, muhabbet için katılmak isteyenler olabilir.
24 Ekim'de saat 09:00'da başlayacak.

Güzergah:
Yenikapı – Kumkapı – Çatladıkapı Geçidi – Sirkeci – EMinönü – Unkapanı – Cibali – Fener – Balat – Fener – Cibali – Unkapanı – Sirkeci – Gülhane Parkı sahil girişi – Gülhane Parkı Tramway Çıkışı – Sultanahmet Meydanı – Ayasofya Camii – Küçük Ayasofya Caddesi – Aksakal Sokak – Kennedy Caddesi – Çatladı Kapı – Kumkapı – Yenikapı

10 TL katılım ücreti varmış. Aşağıdaki siteden önceden kayıt olmak gerekiyor:
(link)

Bu da duyuru tweeti:

Scudo
keşke istanbulda olsam mersinde böyle şeyler yapılıyor mu takip etmiyorum

• Beğen
Tepkiler: portakallimon
Istan - bul....
Aramadan bulursun... ;)

• Beğen
Tepkiler: Mansouki
@Mansouki Twitter'dan öğrendiğim bir şey varsa, fikirler bir anda çığ gibi büyüyebiliyor. Mersin'de elbet etkinlikler vardır ama daha çok yapılması için yerel kurumları zorlamayı deneyin Twitter'dan. Size katılanlar da olacaktır.

@portakallimon haklısınız aktif twitter kullanan birisi değilim ama muhakkak işe yaraycaktır

Hava yağışlı olmayacaksa anadolu yakasında olduğum halde giderim.

Yenikapının neresi acaba çıkış yeri?

@firestone Bahsetmemişler. Twitter'dan etkinlik haritası koymalarını istedim ama sanmıyorum ki yapsınlar.

Tahminimce Yenikapı etkinlik alanında olur. Çünkü bisiklet kiralama seçeneğinden de bahsetmişler, orada İsbike da var sanıyorum. Bir de 500 kişi kontenjan oluşturmuşlar. Başka yerde toplanmak mümkün olmayabilir.

@NEJdet Yılmaz Twitter'da soranlar olmuş ama İBB'den yanıt yok. Tişört vs veriyorlarsa katılımcılara peki ama sırf orada bisiklet sürmek için 10 TL ödeniyorsa çok anlamsız. Hani 500 kişi katılım kotası var, 5000 TL toplansa nolur.

• Beğen
Tepkiler: mustang41
10 tl kayıt ücreti nedir? Ne için bu ücret?

Spor Istanbul'ın genel müdürü gerekli açıklamayı yapmış:

1603094691558.png

Ayrıca, tarihi yarımadayı yarış olmadan kapatabilmek bence büyük marifet ve genç yaşlı her kesimden herkesin bisiklet kullanımını artırmaya yönelik küçük fakat etkili bir adım:

1603094780909.png

Bu konu açılmıştı da silinmiş demek.

Kayıt olurken mi ödeniyo ücret?

Ben çok istiyorum ama erken kalkmaya alışkın olmayan bünye + karşıya geçme işi olunca ya yetişemezsem diyorum.

Bu konu açılmıştı da silinmiş demek.

Kayıt olurken mi ödeniyo ücret?

Ben çok istiyorum ama erken kalkmaya alışkın olmayan bünye + karşıya geçme işi olunca ya yetişemezsem diyorum.
Başlık bulamadım ben ondan açmış oldum, eğer varsa silelim oradan devam edelim.
Kayıt esnasında ödeniyor, sistem yönlendiriyor.

Benim aklıma takılan başlangıç noktası neresi? Yeni açılan bisiklet evi sanırım?

244368 dosyayı görüntüle

Ayrıca, tarihi yarımadayı yarış olmadan kapatabilmek bence büyük marifet ve genç yaşlı her kesimden herkesin bisiklet kullanımını artırmaya yönelik küçük fakat etkili bir adım:

244369 dosyayı görüntüle
pandemi nedeniyle sınırlı katılım denilen turun katılımcı kotası 500 kişi
daha önceleri çay çorba kahvaltı ikram edilen turlarda şimdi para alınmaya başladı.
yazıklar olsun
kime yedirecekler bu parayı
??

pandemi nedeniyle sınırlı katılım denilen turun katılımcı kotası 500 kişi
daha önceleri çay çorba kahvaltı ikram edilen turlarda şimdi para alınmaya başladı.
yazıklar olsun
kime yedirecekler bu parayı
??

• Beğen
Tepkiler: FRKEMRE

244368 dosyayı görüntüle

244369 dosyayı görüntüle
Nedeni anlaşılabilir ama yine de çok komik ve acınası. Avrupa’da birçok yönetim bisiklete teşvik için hibeler dağıtıyor. Pandemide yaptığı bisiklet yollarıyla şehrin çehresini değiştiriyor. Bizimkiler tehlikeli olduğunu zaten kabul etmiş, trafiği kontrol edicez sizin için, kaçmaz diye böbürleniyor. Yazık.

Geri