@KaanG
bu tip kalabalık bi organizasyonda en az 100 adet formalı dernek giysisi olan kişiler olacak ,hep aynı terane 5 defa geçtim hep aynı hatalar ,peki neden oluyor çünki bilinç yok bisiklet kültürü yok ,adam bisikleti alalı 1 yıl olmuş kendini yarışcı zannediyor ben çok gördüm bunları her köprü geçişinde ,dernek plansız programsız çalışıyor bu konuda ,
bi kere acemi çok, kafada kask yok ,onları baştan uyaracan ,tehlikeli inişler var, tünelin inişi gibi, beylerbeyi tarafındada iniş var idi ,geçen sene biri fena düştü kafayı vurdu betona ambülans geldi kafaya 8 dikiş atıldı ,evet bunlar arkada oldu ben hep arkayı kolladım geçen sene geride kalanlar oldu tabi , evet kimse bilmez orayı ,ora yıldız üniversitesine giden yol ,ondan önce köprüden geçersiniz, o köprüye gelmeden sola dönerek geçersiniz geçen sene orada bi tane polis yoktu sonda idim ,son adam geçinceye kadar polis orada duracak idi ,bu sene orada bi polis gördüm dedim tamam bu sefer işi sağlam tutmuşlar şişliden yandan çıkan araçları tutacak idi polisler ama sadece bir tek yerde polis göremedim ,mecideköyde önlem iyi idi..
100 adam görevlendirilecek idi köprü geçişinden 1 hafta önce toplantı yapılacak idi bu kişilere görevler verilecek idi alana gelecek insanların hangi istikametten gelecekleri önceden tesbit edilerek insanlara yol gösterilecek idi , o noktalara görevli forması taşıyan kişiler konacak idi..spor sergi sarayını bilmeyen olabilir idi..
evet bu kalabalığın en stratejik noktası ise arkadır ,arkayı en az 20 adam tutacak idi bunun nedeni lastiği patlayanın başında bekleyecek idi bir görevli başka bi olay olursa ikinci görevli bekleyecek idi illaki olay olur lastik patlar ve yolda bekleyenlere artçılar yardım eder biri düşer kafayı çizer,20 adam geride bekleyecek asla görev yerlerini terketmeyecekler idi..
evet ortada görevli olanlar olacak idi bunlar ortada olacak idi kontrol sağlayacak idi megafon olacak idi ve uyarılar yapacaklardı ,fren mesafesinde gidin ,hızlı sürmeyin, sollama yaparken önünüzdekini uyarın diye ayrıca asla birden durmamalarını ikaz edeceklerdi ,arkadan gelen çarpar diye kesin uyarı olacak idi ve bisiklet ile akrobasi yapmayın diyede uyaracaklardı,megafon bi kişide olmayacak en az 10 kişide megafon olacak idi ,ve tecrübeli olanlara verilecek idi megafonlar kitleyi yönlendirmesini bilenlere tabi,,ayrıca kulaklıktan müzik dinleyenler var idi arkadan geçmek isteyenin ikaz sesini nasıl duyacak idi..
bilinçsiz bir kitle ise bu kitleyi malesef ekip ile yönetirsiniz en az 100 adam ile ,dernek formaları olacak idi,
ayrıca önden zati dernek başkanı gidiyor ,yanında en fazla 10 görevli olur bütün görevliler ortalara ,arkaya dağılıcak idi 20 kişi arkada olurken, geriye kalan 70 kişi ise kalabalık arasında, kalabalığı kontrol edebilecek şekilde görevlendirilecek idi..
köşe tutmak görevlilerin işi değil polisin işi zati,,ışıklarda kontrol tamami ile polisindir,
evet öndeki görevlilerde telsiz olacak ve sürekli ortadaki ve artçılar ile irtibat tam sağlanacak idi bu iş tam organizasyon demektir,,