madalyonun öteki yüzü,,
köprüden beşinci geçişim .
analizlerim,,
kesinlikle olmayan şudur ,toplu şekilde bisiklet sürmenin ne olduğunu bilmeyen çoktur ,
bu insanlara toplu şekilde nasıl bisiklet sürülür diye oturup anlatmak gerekiyo, kitap okuyan bi millet olmadığımız için ve millet olarak kuralları sevmediğimiz için kuralları tanımayan bir sürü bisikletçiye 5 köprü geçişinde ras geldim ,gerekli anonslar yapıldığı halde , hataların yapılması bilinçsiz bir kitlenin var olduğunu gösterir,
dün bir çok hataları gördüm en arkayı bekledim ,kask takmayan çok kişi var idi ama amsterdamdada millet kask takmıyor,neden alt yapısınamı güveniyor ,kişinin tercihine bırakmış hollanda trafik polisleri ve ceza kesmiyor,
dün önümde giden birden durdu ,birinci hata arkadaşı uyardım ,durursan bende dururum arkadaki bana çarpar dedim,hilafsız aynı hataları başka insanlarda yaptı ,kortejin ta arkasından insanları, arkandayım bana yol ver seni geçiyorum diye bağırarak bütün insanları uyara uyara en öne murat suyabatmazın arkasına kadar geldim ,başkan uyarıyor idi sarı yelekleri olanlar önden gidecek diyede orada protol felan olmaz bu halk sürüşünde sadece dernek forması giyenler önde gidecek diye bi kural yok ,,zati dernek formasını tur başlamadan önce giydim yolu bilmeyen bir sürü insanı lütfi kırdara yönlendirdim tur başlayınca dernek formasınıda çıkardım,,bu arada çevre şehirçilik bakanı gelmedi ben göremedim bir iki çift laf edecektim vatandaş olarak bostancı -tuzla arasındaki ucube bisiklet yolu için,,evet murat bey (dernek başkanı)mikrofondan sayın topbaştan bisiklet yolları istediğini ima etti ben topbaşıda görmedim ,hatırlar iseniz cumhurbaşkanımızı hollanda başbakanı bisiklet ile karşılamış idi ,evet oranın başbakanı bisiklete biner ve asla bisikleti aşalamaz ,kortej çıkışı, spor sergi sarayından yaparken, yanıma iki vatandaş geldi beni soru yağmuruna tuttular ve insanlarımızın ne kadar bisiklet kültürü olduğu bi kez daha ortaya çıktı ,gerçekten bu ülkede bisiklet kültürü yerlerde sürünmekte,,vatandaş bana dediki ağbi burada yarışmı oluyor bende dedimki hayır halk gezisi ,ve vatandaş ilk dersi sahada benden aldı ,daha hala halk gezisi ile bisiklet yarışını karıştırıyor ise bu millet vay halimize ,
evet devam edelim tek hoşuma giden bizi videoya çeken vatandaşlar oldu,,yerler ıslak olunca kaymalar çok oldu ,,
yarış kullananlar kaydı ,mtb ler bile kaydı ,üsküdara gelirken tünel inişinde düşme oldu,,
hataların çok olması ve arkadan tekerime deyenler fazla olunca sinirlendim köprüye girince topukladım soluğu köprü çıkışında buldum polis noktasına geldim ve polisler ile muhabbete başladık onlarda aynı soruları sordular bu yarışmı diye,durumu gene anlattım halk gezisi,,,
tur sonu kadıköye dostlar ile geldim zeko dostum ile ,
tünel girişinde ayakta bekledim enver hocayı yakalamaya çalıştım sonunda onuda yakaladım onla üsküdar yaptık zeko da dahil oldu ,evet kadıköyde yemek molası için yer ararken esnaftan garip garip sorular işittik ağbi yarışmı var diyorlardı evet yarışçı gibi giyinmiş idik barış tam bir yol yarışçısı görünümde idi arkadaşı keza öyle zeko öyle zekonun bir arkadaşı o da öyle ,her yarışçı gibi giyinen yarışçı olmaz sahada tarzı ne ise kişi odur ,,yalnız barış ve arkadaşı artı zekonun arkadaşı sıkı idi ,zeko dostumu çok özlemiş idim ,ama kilo almış 1 yıl bisikletten ayrı kalmış ama o trek karbon yolu mükemmel bir canavar ,,
evet izlenimlerim bunlar ,daha çok oturup düşünmemiz lazım bizim,
bu bisiklet kültürünü nasıl geliştireceğiz diye ,,