Scudo Sports

2022 yılı bisiklet fiyat beklentileriniz

Scudo
Bisiklette çılgın bir artış olacağı belli . Evleneli 1 yıl 2 ay oldu . 1.ayda zeytinyağını 56 liraya almıştım. Dün aynı yağ 94 liradan aldım. Ne bileyim .

Bianchi Aria'nın fiyatı 2021 modelden 2022 modele 9000 lira artmış. hiçbir değişim de göremedim özelliklerde. durumlar fena.

yeni sene yerli bianchi ler olmayacakmış. accell bisiklet fabrikası bianchi üretmeyecekmiş diye duydum . dikkat ederseniz sitesinde hiç yenileme yok. bisikletcim in söylediği yeni sene sora yol bisikletleri 10000 lere varacakmış. yerli markalar ihracat yapıyorlarmış. bayiilere siparişleri dolarla kabul ederseniz bisiklet göndeririz demişler . uydurma gibi düşünmeyin. kaynak sağlam . Allah herkese gönlünden geçen bisikleti acilen nasib etsin

Değerli arkadaşım sayın @Sadettin Z. nin tam bir sene önceden bugünlere bakışı:

"Bir sene sonra forumda bulunabilecek başlıklar:

- 7000 TL'ye alınabilecek Tourney setli yol canavarları
- Tiagra : yeni Dura-Ace
- Bir çılgınlık yaptım, paraya kıyıp Corelli aldım
- Market bisikletiyle Çanakkale gezisi
- Dolar 20 plus"

Değerli arkadaşım sayın @Sadettin Z. nin tam bir sene önceden bugünlere bakışı:

"Bir sene sonra forumda bulunabilecek başlıklar:

- 7000 TL'ye alınabilecek Tourney setli yol canavarları
- Tiagra : yeni Dura-Ace
- Bir çılgınlık yaptım, paraya kıyıp Corelli aldım
- Market bisikletiyle Çanakkale gezisi
- Dolar 20 plus"

images (3).jpeg

Geçen perşembe bir çok online satış firması "döviz kurlarındaki artış dolayısı ile 22 Kasım 2021 tarihi itibari ile fiyatlarımızda güncellemeye gideceğiz" açıklamasına yer vermişti. Bugun çoğu fiyat güncellenir. 1 ay sonra gene güncellenir. Sonra gene, gene..

Fiyat beklentiniz mi var? Çok iyimsersiniz.
Kurun bu kadar oynak olduğu bir piyasada bir firma şu malı bu kadar fiyata satıyorum diyebiliyorsa helal olsun diyebilirsiniz.

İplik alıp kumaş dokuyacağız, iplikçileri arıyoruz. Paramız da var iplik satın diyoruz, adamlar fiyat veremiyor. Pamuk yurtdışından geliyor. Dolar cinsinden fırlıyor, Dolar/TL paritesinden uzaya fırladığını söylememe gerek yok. Eskiden Ege ovaları ve Çukurova pamuktan bembeyazdı.
Sonra da birileri çıkıp kendi fahiş hatalarını bir kenara bırakıp buna ekonomik kurtuluş savaşı derse, Atatürk'ü hatırlatın. En yokluk zamanlarda cumhuriyetin nasıl fabrikalar açtığını hatırlatın.
Eğer bunu hatırlayamıyorsanız, gidin yollara bakın içiniz ferahlasın(!)

Bence yakın zamanda eskiden olduğu gibi fiyatların USD/Euro olarak verilip satış anında TL karşılığının hesaplandığı günlere döneceğiz. Bu artış hızıyla firmaların tüm satış sitelerindeki fiyatları güncellemek için ayrı eleman çalıştırmaları lazım. Adam hepsini güncellemeyi bitirene kadar tekrar güncelleme gerekir.

%40 yazanlara abartıyorlar diyordum.%60 gelse şaşırmam diyorum şu anda.İnşallah yanılırım,yanılırım,yanılırım:krktm::krktm:

Bence yakın zamanda eskiden olduğu gibi fiyatların USD/Euro olarak verilip satış anında TL karşılığının hesaplandığı günlere döneceğiz. Bu artış hızıyla firmaların tüm satış sitelerindeki fiyatları güncellemek için ayrı eleman çalıştırmaları lazım. Adam hepsini güncellemeyi bitirene kadar tekrar güncelleme gerekir.
Eskiden tl fiyatlarını marjlı verirlerdi. Örnek : dolar 10 tl iken 11 e göre fiyat verir, dolar 11 olduğunda yeniden update ederlerdi. Sokaktaki dükkanlarda bu marjı pazarlık marjı olarak kullanırdı. İnternet ayrı bir dünya tabi. Ancak şu bir gerçek ki; hiçbirşey eskisi gibi olmayacak. Piyasa kendine yeni yollar, yeni yöntemler geliştirecektir.

Şu durumda bir çok firma kepenk kapatır. Satsan zarar, satmasan zarar, ben bile satılığa çıkardığım ve dün itibari ile müşterisi olan evi mi satmaktan vazgeçtim, yanlış anlaşılmasın miktarını artırmak için değil, satsam parayı ne yapacağım böyle bir ekonomide. Ülkeyi tek kelime ile bitirdiler.

Dolar bey, 12 lirayı da aştı çok şükür. Çarpı 2 herşey yakında. Almak istediğiniz şeyleri ertelemeyin.

Geri