Scudo Sports

2022 yılı bisiklet fiyat beklentileriniz

Fiyatlar konusunda az cok bilgim var. Yerli marka claris setli yol bisikletleri 9500 civarinda olacak.
X bir yabanci firmanin karbon masali ve R7000 grupsetli ALU yol bisikleti modeli ise 30bin civarinda olacak.
Simdilik bu kadar bilgi yeter.
böyle bir şey olması için ülkenin içinden geçmeleri gerek
düzeltme: özür dilerim sora gruplar 10.500tl olmuş geçmişler bile...

Scudo
böyle bir şey olması için ülkenin içinden geçmeleri gerek
Yerli bir markanın r7000 setli alü kadro karbon maşası 17 18 bin olmuş. Şaşırmam.
Bi de ülkenin içinden geçmediler mi?

İşbu mesaj yukarıdaki alıntı mesajın ironi olması halinde geçersizdir.

@TeamO2.cc bu Madone'u sürekli paylaşmanızdaki amaç nedir? yani işin içinde bir şaka olduğunu, döviz dengesizliğinin getirdiği rahatsızlığı da böyle bir yaklaşımla azaltmaya çalıştığınızı anlayabiliyorum da niye Madone? alttan alta "bir bisiklete de o kadar para verilir mi" incesi üzerinden mi yapıyorsunuz bu kurgunuzu?

• Hahaha
Tepkiler: TeamO2.cc
tamamen mizah amaçlı. Bir bisikletin bu kadar para etmesi , paramızın değersizliği vurgulanmak istedim birazda. Madone yada sworks fark etmez marka takıntımız yok ama Madone yi severim :D ama şu paralara bu bisikletleri almak hiç mantıklı değil demek biraz da. Saygılar...
Bu arada günün fotosu adlı konuda ki son foto da Madone :koptum: :D valla ben koymadım fotoyu.
Madon için teknik analiz yapacak yok mu? "200 bin destek noktası, o değer kırılırsa 170 bine doğru iner" gibisinden :p
Aslında ciddi anlamda eder mi etmez mi tartışılır bu konu ? Üst düzey bisikletlerin teknik parametreleri üzerinden konuya vakıf olanların
bu fiyatlandırma konusunda bir şeyler yazması iyi olur. Tabi bu fiyatlandırma işini ülkemize göre değil de üretildiği ( Trek ABD için vb.) ülkeye göre
konuşmak daha doğru olur.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Herbir birey veya aile kendi çapında birer şirkettir. Herbir şirket ise kendisini enflasyondan korumakla ve kendini devam ettirmekle mükelleftir.Bundan dolayı herbir bireyin kendisine yetecek oranda ekonomik temel bilgiyi teknik ve temel analizi öğrenmeye ,yatırım stratejisi oluşturmaya mutlaka ihtiyacı vardır.Eğer bunları yapmazsanız ekonomiden bihaber siyasetçilerin ,iktidarların yönetiminde zorla kazandığınız paralarınız kuşa döner.

Her birey şirkettir... Çok doğru... Ama ben olmak istemiyorum... Piyasanın işleyişini kendime yetecek kadar bilmeme rağmen 40 yaşıma kadar yatırım araçlarından hep kaçtım. Son yıllardaki dengesizlikler sayesinde, geniş yelpazeli bir yatırım portföyün şart olduğunu birikimlerim pul olunca anladım.

Herkesin bir işi gücü var, özel hayatı var, vs... Bu kadar iş güçle uğraşırken, bir de piyasa ile kafa yormak çok yoruyor. Ben piyasa ile uğraşıyorsam, ya işimden çalıyorum yada ailemle geçirmem gereken zamandan... Zamanımıza yazık değil mi ya?

2022'de bisiklet fiyatları ne olur? Ocak 2021-Aralık 2021 arasında (mevcut kurdan) kur artışı %70 civarında ise, fiyatlar da o civarda artmış olur. Şirketler yurt içinde nasıl olsa az satılıyor deyip, yurt dışına vermeye devam ederlerse bu artış %100 de olabilir.

Ama, iç piyasada arz artarsa, artış %50 ile sınırlı da kalabilir. Genel olarak bütün fiyatlar için geçerli yorumum 2022, 2021'e göre %50 ile %100 arasında daha pahalı olacak. Bu iyimser senaryo...

• Beğen
Tepkiler: sccetin
Madon için teknik analiz yapacak yok mu? "200 bin destek noktası, o değer kırılırsa 170 bine doğru iner" gibisinden :p

Teknik analiz bilmem de. Temel analiz olarak; bu kadro 5 yıllık, ayrıca UCI da aero kadro kısıtlamalarını yakın zamanda genişletmişti. Yani Trek yeni bir aero kadro çıkarırsa bu modelin fiyatı ciddi düşebilir. :)

YTD

Teknik analiz bilmem de. Temel analiz olarak; bu kadro 5 yıllık, ayrıca UCI da aero kadro kısıtlamalarını yakın zamanda genişletmişti. Yani Trek yeni bir aero kadro çıkarırsa bu modelin fiyatı ciddi düşebilir. :)

YTD
Aha da düştü :D :koptum:

trek.png

Dolar arttığı zaman zam yapan diğer yerli ve milli satıcılar indirim yaptılar mı? (Hiç sanmiyorum ama sorayım dedim)

• Hahaha
Tepkiler: M.İhsan
@Semih Cavdar Süte 5 kuruş indirim yaparlarken gözümle gördüm. Ürünün cinsinin ve ne kadarlık zam sonrası ne kadarlık indirim yapıldığının önemi yoksa, ahanda yaptılar da gördüm.

@Semih Cavdar Süte 5 kuruş indirim yaparlarken gözümle gördüm. Ürünün cinsinin ve ne kadarlık zam sonrası ne kadarlık indirim yapıldığının önemi yoksa, ahanda yaptılar da gördüm.
Sütün litre fiyatı 3.20 TL'den 4.70 TL'ye yükselmişti. Göz boyamak için yapa yapa 5 kuruşmu indirim yaptılar. 🤔

Sütün litre fiyatı 3.20 TL'den 4.70 TL'ye yükselmişti. Göz boyamak için yapa yapa 5 kuruşmu indirim yaptılar. 🤔
geçen cumartesi inekten 6 tl almıştık 5 litre. ineğin sahibi 6,5 TL kar etmiş bizden

geçen cumartesi inekten 6 tl almıştık 5 litre. ineğin sahibi 6,5 TL kar etmiş bizden
Ben aklımda kalan son zammı yazmıştım. Malum zamların gününü bırak saati saatini tutmuyor, muhtemelen daha zam gelmiştir

Geri