Scudo Sports

2021 yılı için bisikletlerde zam beklentiniz

Hesap basit; 08/12/2019 tarihinde dolar 5,75 liradan, euro ise 6,40 lira iken şimdi neredeyse %45 artmış. Her üründe olduğu gibi bisiklet fiyatlarında da bu oranlarda bir artış olması mevcut şartlarda normal. Daha evvel stoktan yapılan satışlar kur artışının etkisini sınırlandırmış olabilir ama satıcılar yeni sezon için bağlantılarını bugünün fiyatları ile yapacakları için ben böyle bir artışı bekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: everhard
Scudo
Tüketim toplumu olmak çok keyifli. Bir ürün alıyorsun, yaklaşık 6 ıçinde daha güzeli-iyisi-fonksiyoneli çıkıyor. Aldığın tukaka oluyor hemen. Alım gücün yüksekse hemen tenisinden de alıyorsun. Evde depon oluyor zamanla. Mal sever isen müzeye dönüyor ev, paylaşımcıysan eş dosta ikrah geliyor senin eskilerinden. Malın kıymetliyse internette satmaya kalkıyorsun ve internet ölücüleri ile kıyasıya köçekçe. Ben 1983 te özalı gördüm. Öncesini de. Yıllardır bisiklet almak isteyip almayanlar (Evde bir tane bile bisikleti olmayanlar kastım) geçmiş olsun. 2021 gümbürdeyerekten geldi. Alım gücü benim gibi düşen artık ortasınıflıktan sınıfta kalan benim gibiler içinse eldekinin kıymetini bilme zamanı. İç lastiği, diş lastiği, fren pabucunu denk getirip ucuza alma telaşı başladı. Her devirde cukka sağlam olanlar için hiçbir sorun yok, zira artık bu işten ekmek yiyenlerin hedeflerindeki kitle bu kitle. Cash is king kitlesi istediği gibi şımarabilir. Dünyadaki pandemi hadi olmadı diyelim, içerde de ahenk oldu diyelim, orta direk bir daha oluşur mu bilemiyorum.
İkinci elde şaşkın bir satıcı kitlesi var. Dikkatli olmalı. Bir beş sene öncesinin para bende o zaman güç bende diyenleri, üzgünüm artık bir hükmünüz kalmadı. Bugün pazarlık ile satıcıya sirke satabilirsiniz eskisi gibi ama bir hafta sonra fiyat etiketi yüzde 10 ağırlaştı mı, en son 100 lira dediydin ne ara 110 lira yaptın dideniz mi güler geçerler.
Kullanmadığım mp3 çalarımı satmak istedim, önca yıllık ikinci elciyim sen bunu 200 e satamazsın dedi, engelledim, başka hesapla bir daha sataştı, engelledim, akrabasını musallat etti onu da engelledim. Benden 150 liraya alıp 200 liraya kendi satacak uyanık. Tamam tamam hadi ver 200 e dedi satmadım ona. Elinizdeki paranın kıymeti yok ve ithalat azaldıkça, mal kıymetlenip para değersizleşecek.
Buraya kadar okuduysanız. İhtiyaç ise ertelemeyin, borç bulun alın alacağınızı. Alım gücü düştü nasıl olsa alan olmaz, malı olan satamaz demeyin. Havuza akan su azaldı, içindeki su kıymete bindi.

@trainspotting35 Çetin Hocam
Bisan Mithrayı bir kere forumdan bir arkadaş fotosunu paylaşmıştı. İnanılmaz hoştu. Şimdi bulamıyorum
Sana zahmet olmazsa hayrına
Unique
Reload
Mithra modellerinin fotolarını bulabilir misin

Benim GT %54 artmış, vay anasını! 😳
Yatırım yapmayı bilecen karşim. Elimi ilk öpene 8500. 🤣
.
.
Eyyy MTB'ciler, şimdi de hoplayın zıplayın bakalım! 😆

Son düzenleme:
  • Hahaha
Tepkiler: necmeddin
Sadece Bisan 'i duyduk , Carraro ve diger markalar icin henuz bir aciklama yok sanirim su ana kadar ?

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
@a.valverde Ben bir arkadaştan duydum o da Salcano fabrikasından mı duymuş ne bilmiyorum yani tam olarak. Salcano da tiagralı 001 10.000 tl civarlarında ve 105 li 001 15.000 civarlarında olacakmış. Sadece böyle bir duyum aldım fakat bu fiyatlar çok şaşırtmamalı bizleri zira dolar ve euronun hali ortada.

@Bıyıkov bunları öğrendiğim iyi oldu. alacak olursam o zaman ankaraya gidip belirlediğim bisikletçileri dolaşmak olacak işim. yarnda şu kredi işini sorayım .
Hocam House of Bike’da da mevcut kredilendirme işlemi. Orayı da bir arayın yada yakınsanız uğrayın derim

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
@a.valverde Ben bir arkadaştan duydum o da Salcano fabrikasından mı duymuş ne bilmiyorum yani tam olarak. Salcano da tiagralı 001 10.000 tl civarlarında ve 105 li 001 15.000 civarlarında olacakmış. Sadece böyle bir duyum aldım fakat bu fiyatlar çok şaşırtmamalı bizleri zira dolar ve euronun hali ortada.

Bu rakamları bende duydum bu sene 105 set için ortalama rakam 15bin olacak muhtemelen

105 set ve 15000 :eek: hani şu 'abilerine kafa tutan ama bütçe dostu alternatif grupset' dedikleri 105 :eek:

zam herşeye geliyor zamlar ülkesiyiz o yüzden zam beklememek ayıp olur 16 yaşındayım kendi kendime para biriktiriyorum hobiler yatırım vs için zaten bisikletler pahalıydı hepten pahalı olacak yani alamayan adam yine alamıcak

zam herşeye geliyor zamlar ülkesiyiz o yüzden zam beklememek ayıp olur 16 yaşındayım kendi kendime para biriktiriyorum hobiler yatırım vs için zaten bisikletler pahalıydı hepten pahalı olacak yani alamayan adam yine alamıcak
ben de 15 yaşındayım biriktirdiğim paraya bir bisiklet alabildim ama her geçen gün 100 liranın değerinin azala azala gittiği bir ülkede yaşamak sorun oluyor herkes için coğrafya kaderdir başka bişey değil
diyolarki işte ordaki parada oraya göre az hayır para tl çevirerek değil ülkede birim olarak hesap lanır yani tr de 6000 tl maaş giren 4 kişilik bir aile orta gelirlidir işte para biriktirirlerse bişey alabilirler ama 6000 tl bile orta halli bir aileye zar zor yeterken
ingilterede 6000 pound maaşı olan biri dolar bazlı hiç bir şeyi ekstra çarpanlı almıycaktır ya da bizim kadar herşeye vergi vermiycektir her ay kendine 1000 pounda yakın ayıra bilir bu aile tüm ihtiyaçları hariç yaani

Dolar olmuş 8 bu saaatden sonra bu ülkede 10000 tl altı maaş alanlar yaşam savaşı verecek asgari ücretlileri demiyorum bile

Hocam House of Bike’da da mevcut kredilendirme işlemi. Orayı da bir arayın yada yakınsanız uğrayın derim
İstanbulda değilim ama arayıp sorayım bı neymıs durum

Vakıfbanka gittim sosyal hayat destek kredısını sordum bittiğini söylediler.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Şahans
ben de 15 yaşındayım biriktirdiğim paraya bir bisiklet alabildim ama her geçen gün 100 liranın değerinin azala azala gittiği bir ülkede yaşamak sorun oluyor herkes için coğrafya kaderdir başka bişey değil
diyolarki işte ordaki parada oraya göre az hayır para tl çevirerek değil ülkede birim olarak hesap lanır yani tr de 6000 tl maaş giren 4 kişilik bir aile orta gelirlidir işte para biriktirirlerse bişey alabilirler ama 6000 tl bile orta halli bir aileye zar zor yeterken
ingilterede 6000 pound maaşı olan biri dolar bazlı hiç bir şeyi ekstra çarpanlı almıycaktır ya da bizim kadar herşeye vergi vermiycektir her ay kendine 1000 pounda yakın ayıra bilir bu aile tüm ihtiyaçları hariç yaani

Dolar olmuş 8 bu saaatden sonra bu ülkede 10000 tl altı maaş alanlar yaşam savaşı verecek asgari ücretlileri demiyorum bile
3 yıl sonra seçimde 20 yıldır hayatlarınızdan çalan bizim neslimizin yapamadığını yapıp belki gidişatı değiştirirsiniz. Bizi de affedin nasıl oldu biz de anlamadık. Bu kadar borcu biz de siz de sizin de çocuklarınız ödeyeceğiz artık. İnşallah çıkış yolunu da sizler açarsınız da daha iyi ekonomik koşulları da görürüz :(

Orayıda aradım normal kredıden farkı yokmuş 1.43 faız oranı :) odemeyede hemen baslama yanı bildiğimiz normal kredı.

• Beğen
Tepkiler: Şahans
Konunun açıldığı günden itibaren bir noktada da olsa yine siyasi yaralarımıza tuz basacağı kesindi. Ve şimdi o noktaya geldik.

Show Ana Haber sunucusu Ece Üner'in çok ama çok beğendiğim bir sözünü aktarmak istiyorum. "Genç sözcüğü arapçada hazine anlamına gelir, siz nasıl olur da hazinenize kıyarsınız?" Bu sözün üstüne söyleyecek söz bulamıyorum.

20 30 yıl öncesine kadar eğitimini düzgünce almış insanlar bu ülkeyi iyi noktalara taşıdılar, hepsine şükranlarımı borç bilirim. Fakat bu vakitten sonra o insanlar yaşlandılar, sonsuza dek çalışamazlar. Bu vakitten sonra iş bir sonraki jenerasyona kaldı. Bir sonraki jenerasyonun eğitimi önceki jenerasyona göre daha kötü olursa siz bu ülkeden nasıl kalkınmasını beklersiniz? Yani eğitim sisteminin bu denli kötü durumda olması da ülkenin negatif ivmelenmesinin bir parçası.Bu ülkeyi yöneten adam yöneticiliğini bilecek; yönetilen halk ise halk olduğunu bilecek. Bu çöküşte ne yazık ki hepimizin rolü var. Yaşlısından gencine kadar hem de herkesin. Yöneticilerimiz salak saçma siyaset oyununun içine kapılmış adeta oyuncak oynar gibi gönül eğlendiriyorlar. Halk ise cehaletin içinde sürüklenip gidiyor. Eğer halkın tek amacı bu ülkeyi kalkındırmak olsun ve yöneticiler de aynı amacı gütseler emin olun önümüzde duracak kimse yoktur.

En kısa zamanda güzel günlerimizi göreceğiz, yeter ki bir araya gelip güzel işler başarabilelim, önümüzdeki engellerin tek tek yok olması şartıyla tabii.
Herkesten özür diliyorum konuyu kirletmeden 2021 yılı için zamları konuşmaya devam edebiliriz. Her girişimde içim yanıyor bu konuya.

@M.İhsan Başına bı çoban olmadan bu milletin kendını kurtaracak iradesi yok :snzdglsn: şansa kadere birisi çıkarsa milletin duygularını hassasiyetlerini ıyı kullanarak basa gelebilirse belkı bişeyler olur. Yoksa bu milletten bı fransız ıhtılalı beklemek ütopik :)
Farklı düşünenler olabilir
Edıt: zaman cok hızlı, eskısı gıbı degıl, kestırmek zor. belkı z kuşağı bişeyleri değiştirebilir enes baturu ızlemekten sıkılırsa :)

Son düzenleme:
3 yıl sonra seçimde 20 yıldır hayatlarınızdan çalan bizim neslimizin yapamadığını yapıp belki gidişatı değiştirirsiniz. Bizi de affedin nasıl oldu biz de anlamadık. Bu kadar borcu biz de siz de sizin de çocuklarınız ödeyeceğiz artık. İnşallah çıkış yolunu da sizler açarsınız da daha iyi ekonomik koşulları da görürüz :(
inşallah olur öyle biri ama ben bu yaşımda güzel ülkemin (vatanımın demiyorum %90 milleti cahil bağğnaz olan bu vatanda ne bizim için savaşanların ne de önceden yönetenlerin yerlerinde iyi uyuduğunu zannetmiyorum) bu durumdan kurtulacağına bir inancım kalmadı inşallah şuanki eğitimi mi başarıyla tamamlayım üniversitede yurtdışına gidicem artık ülkemizde beyin göçü aklı fikri ve imkanı olan herkesin yaptığı bir şey eminim ki imkan verilse şu forumda düzgün konuşup bulunduğumuz durumu fark eden kimse kalmaz burda :agla:

• Beğen
Tepkiler: Otepeyurt
Geri