Scudo Sports

2021 yılı için bisikletlerde zam beklentiniz

Bunlar hep dış güçlerin oyunu, Hem bisiklete binip ne yapacaksınız boşuna bu milletin milli gelirlerini yurt dışı sitelere peşkeş çekiyorsunuz. Sonrada geçinemiyoruz🤣 Yav azıcık şükretmeyi öğrenin yahu 😀😀
Zam olayına gelince yukardaki bisiklet seti üzerinden örnek verecek olursak ben %50 görürüz diyorum çünkü malzeme ekipman kura bağlı yükselecek bütçe açığı olacak gelecek ek vergi zamları uçar gider. Bir arkadaş var yukarıdada yazmış dolar başlığında yada çeşitli yerlerde hep bir noktayı vurguluyor, eğer alacağınız birşey var ise yarın sabah alırım bile demeyin gidin alın bu kadar basit bankalara felan da bulaşmayın elinizden geldiğince Bankacılık sektöründe çalışan arkadaşlar kusura bakmasın 🤗😂

Scudo
Arkadaşlar, 25-30% zam beklentisi iyimser.Maalesef bunu söylemek zorundayım... Sadece dövizden dolayı 38% artışın yanında bir de Çin ve Uzakdoğu'da yaşanan fiyat artışları söz konusu. Bunun da 10% yansıması olursa vay halimize....
Eğer o miktarda bir zam geçişi olursa bisiklet satamayacakları düşüncesindeyim.
Ama bu gidişata bakınca da "yok be %50 de olmaz, imkansız" diyemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
%30 ya da %20 + component downgrade şeklinde tahmin edeyim ben de... Bu arada bu bir tahminden ziyade yaklaşmakta olanın ayak sesleri... Hayırlısı olsun hakkımızda, ama bir cisim yaklaşıyor.

Bence sorulması gereken soru "Ne kadar artış olacak?"tan ziyade, "Piyasada bisiklet bulunabilecek mi?" olmalı.

Sermayesi eriyen ithalatçı-satıcılar, alım gücü azalan tüketiciler, fırlayan döviz kuru ve yükselen gümrük vergileri sebebiyle piyasada ithal bisikletlerin arzı son derece kısıtlı olacak bana göre. İthalatçılar satamama korkusuyla daha az ürün getirecekler; belli bir ürün grubunda hiç ürün getirmeme yolunu da izleyebilirler.

Belki konu dışına çıkacağım ama beni affedin. Bu milleti İslamı kullanarak herşeye şükür eden bir millet haline getirdiler. Kendileri milyonluk, yatları, katları, arabaları ile sefa sürerken bu Millete Allah ve Resulünü kullanarak biatçı ve aza kanaat eden bir zihniyet oluşturdular. O kadar vakıfa cemaatlere niye para akıyor. Bir Müslümanın aza kanaat ederek yaşamanın çok erdemli ve faziletli olduğunu anlatanlar kendileri israfın içine batmış bir şekilde hayat sürmesi ve hala toplumun bunu görmemesi aptallıktır. Değerli dostlarım abilerim kardeşlerim Gerçekte aklı selim bir müslüman hiçbir zaman aza kanaat etmez. Onu yaratan Rabbinden her zaman fazlasını ister ki buda bizleri yaratan Rabbimizin hoşuna gider. Ona ne denli muhtaç olduğumuzun en büyük göstergesidir. Müslüman malının zekatını ve sadakasını verdiği sürece hem maddi hemde manevi olarak zengileşmelidir. Gerçek bir müslüman, itibar sahibi adından söz ettiren ahlaklı ve yaptıklarıyla örnek alınacak saygı duyulan bir kişi olmak için gayret sarf etmelidir. Velhasıl Daha öncede yazmıştım yahu bu 70 ve 80 li yıllarda nasıl bir yokluk görmüş bu millet anlamadım gitti🤔🤔🙄

Bence sorulması gereken soru "Ne kadar artış olacak?"tan ziyade, "Piyasada bisiklet bulunabilecek mi?" olmalı.

Sermayesi eriyen ithalatçı-satıcılar, alım gücü azalan tüketiciler, fırlayan döviz kuru ve yükselen gümrük vergileri sebebiyle piyasada ithal bisikletlerin arzı son derece kısıtlı olacak bana göre. İthalatçılar satamama korkusuyla daha az ürün getirecekler; belli bir ürün grubunda hiç ürün getirmeme yolunu da izleyebilirler.

Bu noktaya tamamen katılıyorum. Merida bisiklet bayii işe görüştüğümde ; %30 civarı zam beklendiği için belki de ithal marka bile getiremeyebileceklerinden bahsetti. Çok yazık.

E bisan alalım desen , o da yok . 2021ler kim bilir hangi zam miktarına maruz kalacak... bisikleti değiştireyim diyorum , kafa karışıyor . Aslınfa taksit işi mantıklıpeşin bağlamaktansa.

Önümüzdeki 1-2 yıl içinde bisiklet zengin hobisi sporu olacak gibi görünüyor. Zira kur ve vergiler ikisi de uçtu ve daha da uçacak. İthalatçı sınırlı ürün getirecek. Hatta istediğiniz model için aynı araba bekler gibi bekleyeceksiniz.

6 ay, bilemedin 9 ay önce, 200gr tadım aycekirdegi, 5tl idi. Demek ki bu süre boyunca hiç almamışım. Bugün 1 paket alayım dedim. İki kere okudum vallahi etiketi. 10tl olmuş. Gramaj farkıdır olamaz dedim, yok, 200gr yazıyor etikette.

Bisikletlerde yıllık artış, inanmak istemesek de %50'ye varacak veya spec'leri düşüreceklerdir.

• Beğen
Tepkiler: everhard
Ben de bisikletçimle görüştüm.Seneye zamlanır hesabı bir tane Scott Addict 10 pazarlığı bile yaptım. Bisikletçim:" Seneye Scottın karbonları çok fiyatlanacak Addict 10, 23000 lira civarına çıkacak biz de getirtmeyeceğiz" demişti.

34000 TL idi 51000 TL olmuş...

trek.jpg

• İnanılmaz
Tepkiler: suyunsesi
Ben şu yazıyı kaleme aldığımda seri hâlde alay eden arkadaşlar burada mı acaba?
Yoksa ölü taklidi yapmaya devam edecekler mi?
😂😂😂😂😂😂😂

(link)

Forumda yazılanları okumak isteyen arkadaşlar için konu linki de vereyim.

Türk Bisiklet Endüstrisinin Ulusal Kurtuluş Savaşı

Bu zam konusunu sadece bisikletler olarak görmemek lazım. Ülkenin tüm ekonomisi dışa bağımlı olduğundan kura bağlı olarak her şeye devamlı zam geliyor. Ben 2021 yılı modellerinde özellikle yerli üretim yapan firmalarda (bisan, carraro, kron vs. ) yüzde 30 civarı zam geleceğini ancak componentlerin downgrade olarak çıkarılmayacağını düşünüyorum. Ancak bu yıl üreticiler talebe göre mümkün olduğu kadar az stok olarak üretim yapacaklardır. Ancak ithalat olarak yabancı marka bisiklet getirten bayilerden bu sene çok bir şey beklememek gerekiyor zira hiç kimse döviz kurlarının bu kadar yukarıya giderek dalgalandığı ekonomide satılmaması riskine girerek bisiklet getirtmez.

@Fegikaya bekle arkadaşım, insanlar toz pembe görmeyi tercih ediyorlar. Yeni fiyatlardan sonra, istedigin fiyat az bile olacak.

Pinarello, Trek gibi markaların üst segment modellerindeki(uygun fiyatlı Trekler hariç) fiyat artış oranını örnek göstermek çok da doğru değil. Çünkü ekonomi biliminde "talebin fiyat esnekliği" denilen bir şey vardır.Öyle mallar vardır ki ürünün fiyatı çok artsa bile talep edilen miktar değişmez. Yani fiyat değişimine duyarsız inelastik ürünlerdir. Fiyat yukarıdaki örnekteki gibi Trek'in fiyatı 34000 den 51000 e değil 34000den 68000 liraya bile çıksa talep miktarı değişmez. Kısaca müşterisi gider, sayar masaya parayı ve alır. Ama bu kural üst seviye aşırı fiyatlı ürünlerde geçerlidir. Kısaca seneye piyasadaki birçok bisikletin Trekteki gibi yüzde 50 artmayacağından emin olabilirsiniz.
Asıl belirleyici olan artış yani bizi ilgilendiren fiyat değişiminin hassas olduğu, fiyat arttığında talebin belirgin düştüğü yani yüzde 95imizi etkileyecek olan orta direk grupta gerçekleşir. Bundan dolayı ben @Murat B. üstadıma katılıyorum alt ve orta segmentte yüzde 25 artış birkaç komponentte kırpma bekliyorum.

@hamlet2006 iyide abi ozaman da malzemeden kirpacaklar diyorsun. Yine dediğimiz şeye gelmiyor mu? 3 liralık malı 5 liraya satmak yerine malzemeden çalarak zam yapmamış gibi göstermek, önümüzdeki sezon kalitenin geri planda tutulacağı bir sezon bizi bekliyor diyebilirimiz?

Geri