Scudo Sports

2021 yılı için bisikletlerde zam beklentiniz

Scudo
mosso bisiklet aslında bisikletin üzerindeki grupset fiyatına bisikleti veriyor.zam yapmayan tek marka.zam yaptı diyen bisikletin üzerindeki grup setin fiyaına baksın.

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Bluetooth kulaklık pazarını ele alalım. Apple, tüm satılan kulaklıkların yüzde 15 ini satmış. Yapilan cironun ise yüzde 85 i apple 'ın. Aklı olan üretici artık sürümden kazanmaya kalkmaz. Marka olur. Shimano mesela en üst grubun üretimini yarıya düşürse, fiyatını da 3 katına çıkarsa, nasıl olsa satar. Daha az yorulur daha çok kazanır. Eğilim bu yönde artık kaliteli markalarda.

Enflasyon ortamında aldığınız kardır. Bekleyelim önür ay düşer ham hayaldir artık. Eğer Türk Lirası ile taksitli alabiliyorsanız bugün ne ihtiyacınız varsa alın. 10 ay sonra fiyatları 2 katına çıkmış olacak.

Bisiklet fiyatları, yerli toplamaları bilemem ama yabancılar için en az 2 katı olacak. Aksesuarlar ise 1.5 ila 2.5 kat arası artacak.

Doların gerçek değeri 16 liraya ulaşırsa eğer kur, alım gücü düşer ve ithalatçı riske girmez. Siparişle mal getirir ve ikinci el fiyatları artar.

mosso bisiklet aslında bisikletin üzerindeki grupset fiyatına bisikleti veriyor.zam yapmayan tek marka.zam yaptı diyen bisikletin üzerindeki grup setin fiyaına baksın.
Şu an liste fiyatlarına bakacak olursanız bütün yerli markalar grup set fiyatına bisiklet satıyormuş gibi görünüyor. Hadi o liste fiyatından almak isteyin Mosso ya da başka markanın herhangi bir modelini; YOK. Liste fiyatının %20 fazlasını ödemeyi taahhüt edin hatta, yine bisiklet YOK.
Öte yandan Mosso hafta başında %12 civarı zam yaptı liste fiyatlarında, aynen Carraro, Bisan ve Kron'un son 1-1,5 ay içinde yaptığı gibi. İsterseniz bir deneyin Mosso'nun mevcut liste fiyatlarından herhangi bir modelinin 2020'sini satın almayı. Bulamayacaksınız maalesef.

İyimser olmaya gerek yok, 6 ayda orta direk, 0km otomobillerdeki artış %25 (vergi farkları olmaksızın). Bisikletlerde yıllık artış, %35' den az olmayacaktır. Ama spec'ler öyle degisecek ki, fiyat karşılaştırması bile yapamayacağız.

Şu an liste fiyatlarına bakacak olursanız bütün yerli markalar grup set fiyatına bisiklet satıyormuş gibi görünüyor. Hadi o liste fiyatından almak isteyin Mosso ya da başka markanın herhangi bir modelini; YOK. Liste fiyatının %20 fazlasını ödemeyi taahhüt edin hatta, yine bisiklet YOK.
Öte yandan Mosso hafta başında %12 civarı zam yaptı liste fiyatlarında, aynen Carraro, Bisan ve Kron'un son 1-1,5 ay içinde yaptığı gibi. İsterseniz bir deneyin Mosso'nun mevcut liste fiyatlarından herhangi bir modelinin 2020'sini satın almayı. Bulamayacaksınız maalesef.

Performans bislette mosso var. Sunduda da.

bursa canda oyuncak nilüfer mağazası,ghost lapierre kron mosso bayisi.bugün oradaydım sezon başındaki fiyatlar geçerli hala.bisiklet bulmak sıkıntılı bireysel veya bayi olarak.ne diyelim herşeyin hayırlısı olsun herkes için.

Pinarello, Trek gibi markaların üst segment modellerindeki(uygun fiyatlı Trekler hariç) fiyat artış oranını örnek göstermek çok da doğru değil. Çünkü ekonomi biliminde "talebin fiyat esnekliği" denilen bir şey vardır.Öyle mallar vardır ki ürünün fiyatı çok artsa bile talep edilen miktar değişmez. Yani fiyat değişimine duyarsız inelastik ürünlerdir. Fiyat yukarıdaki örnekteki gibi Trek'in fiyatı 34000 den 51000 e değil 34000den 68000 liraya bile çıksa talep miktarı değişmez. Kısaca müşterisi gider, sayar masaya parayı ve alır. Ama bu kural üst seviye aşırı fiyatlı ürünlerde geçerlidir. Kısaca seneye piyasadaki birçok bisikletin Trekteki gibi yüzde 50 artmayacağından emin olabilirsiniz.
Asıl belirleyici olan artış yani bizi ilgilendiren fiyat değişiminin hassas olduğu, fiyat arttığında talebin belirgin düştüğü yani yüzde 95imizi etkileyecek olan orta direk grupta gerçekleşir. Bundan dolayı ben @Murat B. üstadıma katılıyorum alt ve orta segmentte yüzde 25 artış birkaç komponentte kırpma bekliyorum.

Maalesef yazdıklarınızın belli bir kısmına katılamayacağım.
Aslında ne demek istediğinizi anlıyorum. Burdaki mantık doğru fakat bisiklet örneklemesi biraz yanlış. Yani Mercedes S serisisnin alıcısı herzaman bellidir. Fiyatlama o arabayı alabilecek kişiler için çok önemli değildir. Fakat şuan Mercedes E serisi almaktansa C serisine, hatta Wolksvagen marka arabaya kayan çok kişi vardır eminim
Neden Trek ,Giant,Specialized,(Colnago,Pinarello,Bianchi onlar birazdaha farklı) gibi orta üst sınıf bisikletlere Türk sporcular , özellikle genç sporcular binmesinki?
Neden bahsettiğimiz bisikletlerin alıcıları yine belli bir ekonomik özgürlüğe ulaşmış, hatta zengin müşterilerden oluşsunki?

Aktif sporculuk yaptığım yıllarda , hatta yıl vereyim 2004 yılında(ozaman Trek in Türkiye distribütörü yeni yeni var oluyordu) Amerikadan 5 adet ultegra donanımlı Trek 5000 oclv 120 getirdik.
Fiyatı 1800 Dolar ,TL fiyatı 2340 TL idi.
(United Postal takımı TDF de Trek 5900 oclv 110 Dur ace li donanımı kullanıyordu).

Birkaç sene içersinde çevremizde , Giant , Cannondale , Specialized ,marka bisiklete binen milli sporcular arttı.

Fakat şu an genç ve milli sporculara baktığımızda büyük bir çoğunluğu Salcano, Carraro, Bianchinin Türk malı olanları , veya Aliexpressten getirtilen çakma bisiklet kadroları ile oluşturulmuş bisikletlere biniyorlar.

Çocuklar nasıl versin 51.000 TL .

Ben Sporculuk yaparken yukarıda örnek verdiğim kalitede bisiklete binebiliyordum,çoğu sporcu olmasada, yinede hatrı sayılır benim gibi sporcular bu tip bisikletlere binebiliyordu.

Şuan binemezler, mümkün değil.

Fiyatını neden biliyorum, bir ara almaya niyetlendim, sonrasında hakkını veremem diye almayı ertelemiştim. Şimdi 51000 TL iken yanına dahi yaklaşmam. Yaklaşamam demiyorum, değmez ...

Umarım düşündüklerimi aktarabilmişimdir.

Zam demeyin, fiyat güncellemesi 😆

• Hahaha
Tepkiler: Scott Speedster 20
1 hafta kadar önce bir bayii ile görüştüm bu zam konusunu kendileri firma ile iletişime geçip yeni ürünler ne zaman gelecek, fiyatlar ne olacak diye konuşma sağlamışlar. firmanın kendilerine ilettiği %30 zam olacağı yönündeymiş. tabii dolar durmadan akıp gittiği için ben %40'a kadar yolu var diyorum. ülkeyi yediler, yediler, yediler ama doymadılar. artık "nasıl hayatta kalacağım?" diye düşünmekten "hobilerime vakit ayırmalıyım" kısmı aklıma bile gelmiyor, yazık. ama müstehak, bu millete müstehak. beter olun.

Son düzenleme:
Ben de bisikletçimle görüştüm.Seneye zamlanır hesabı bir tane Scott Addict 10 pazarlığı bile yaptım. Bisikletçim:" Seneye Scottın karbonları çok fiyatlanacak Addict 10, 23000 lira civarına çıkacak biz de getirtmeyeceğiz" demişti.
Benle yap hocam pazarlığı ilanda var Addict 10 :)

Benim tahminim, zam oranı yüksek olacak ama taksit taksit olması için çabalayacaklar. Yine yılın ilk yarısı %25, 4 ya da 5. aydan itibaren bir %10 - 15 daha zam, 7 yada 8. aydan itibaren de son bir zam daha.

Ben çocukken ilkokulda bana şunu öğretmişlerdi. Bizler dünyada kendi kendine yetebilen 7 ülkeden biriyiz. Dışa bağımlı değiliz. E ne oldu şimdi?

Arkadaşlar bisiklet bulan alan dua etsin, bulamayan çok ciddiyse 2. ele saldırsın. Hatta paranız varsa, bence kesinlikle acil ihtiyaçlara kullanıp eksiklerinizi tamamlayın. Bu ülke freni patlamış kamyon misali uçuruma doğru hızla artan şekilde yol alıyor.

Not: Aslında yukarıda bayağı uzun ve ciddi şeyler yazdım da son anda sildim. Çok dolmuşum. Ne diyeyim abi;
- ben dolara bakmıyorum,
- dolarla mı maaş alıyorum,
- Covid testim pozitif çıksa da belirti vermediğim sürece eve insanların içinde dolmuşla gidebilirim, hastanede hasta olmayanla aynı sırada bekleyebilirim,
- aaa çocukların EBA çökmüş, benim çocuk dersinden geri kalacak, giremeyecek, ama olsun bu çok iyi bi-şey,
- hem okumuş adam olup ne olacak, biliyoruz ki cahil kişi bizim ülkeye daha yararlı, okumuş adam zararlı.... vs. mi demeliydim :mad:...

Aaa bu arada adalet diye bi-şey duydum, bileniniz var mı arkadaşlar, sanki ben bir yerlerden hatırlıyorum ama çıkaramadım........

Benim tahminim, zam oranı yüksek olacak ama taksit taksit olması için çabalayacaklar. Yine yılın ilk yarısı %25, 4 ya da 5. aydan itibaren bir %10 - 15 daha zam, 7 yada 8. aydan itibaren de son bir zam daha.

Ben çocukken ilkokulda bana şunu öğretmişlerdi. Bizler dünyada kendi kendine yetebilen 7 ülkeden biriyiz. Dışa bağımlı değiliz. E ne oldu şimdi?

Arkadaşlar bisiklet bulan alan dua etsin, bulamayan çok ciddiyse 2. ele saldırsın. Hatta paranız varsa, bence kesinlikle acil ihtiyaçlara kullanıp eksiklerinizi tamamlayın. Bu ülke freni patlamış kamyon misali uçuruma doğru hızla artan şekilde yol alıyor.

Not: Aslında yukarıda bayağı uzun ve ciddi şeyler yazdım da son anda sildim. Çok dolmuşum. Ne diyeyim abi;
- ben dolara bakmıyorum,
- dolarla mı maaş alıyorum,
- Covid testim pozitif çıksa da belirti vermediğim sürece eve insanların içinde dolmuşla gidebilirim, hastanede hasta olmayanla aynı sırada bekleyebilirim,
- aaa çocukların EBA çökmüş, benim çocuk dersinden geri kalacak, giremeyecek, ama olsun bu çok iyi bi-şey,
- hem okumuş adam olup ne olacak, biliyoruz ki cahil kişi bizim ülkeye daha yararlı, okumuş adam zararlı.... vs. mi demeliydim :mad:...

Aaa bu arada adalet diye bi-şey duydum, bileniniz var mı arkadaşlar, sanki ben bir yerlerden hatırlıyorum ama çıkaramadım........
Adalet, bir kadın ismi. Faiz haram, enflasyon yüzde 11.70, ülke şahlandıydı, şimdi kanatlandı uçuyor. Alem-i berzaha ermesine az kaldı. Etrafımda 30lu yaşlarında 2 ila 4 yıllık evliler var çocuk yapmayı düşünmüyorlar. Çocuğa yazık abi diyorlar.

Bisiklet almayı düşünen hiç beklemesin. Dövize vurduğunuzda şu anki fiyatlar hâlâ uygun. Özellikle Decathlon'daki RC500 ve Van Rysel;

(link)
(link)

İngiltere fiyatlarına bakın bir de;

(link)
(link)

Hele ki Wiggle'daki en uygun Sora setli bisikletin 930 dolar olduğunu düşünürsek;

(link)

Bisiklet ile bitse her şey keşke .( Bisiklet hazırda var ve 2021 sezonununuda aynı bisiklet ile kapatacagımı düşünüyorum ancak aynı zamanda sporcu giyim kuşamıda dışa bağlı. Taytı olsun kaskı olsun forması olsun yine onlarada zam gelecek bisiklet alıp kurtulabilinse keşke..

Trek emonda bizde 35000 tl yani yaklaşık 17 asgari ücret. Amerika da 3200 $ yaklaşık 2.5 asgari ücret. Yani 7 kat daha ucuz.

Ben bisikletler hakkında pek bilgili birisi değilim. Yani aslında çok yeniyim ve acemiyim. Ama biraz görüş belirtmek istiyorum.

İlk önce, azıcık göz gezdiriyorum ve Corelli'nin diğer markalara göre daha fazla yerlilik oranının olduğunu görüyorum. Kadroyu geçiyorum, kendileri Dacron isimli marka oluşturmuşlar ve bu marka adı altında Jant, Vites-Fren kolları, Ön aktarıcı, maşa, ön-arka göbek, aynakol vs. üretiyorlar. Ama sorun şu ki bunlar sadece kendi bisikletlerinde var.

Şimdi bir örnek vereceğim. Samsung kendi ekranını üretiyor aynı zamanda bu ekranları kendi telefonlarında kullanıyor. Kendi telefonlarında üretmekle kalmayıp diğer markalara da satıyor. Samsung şu an ekran olarak öncü. Niye Dacron firması Samsung Display gibi olmasın? Hem kendi ürünlerinde kullanılsın hem de dışarıya satılsın. Üstelik bir parça bozulunca ya servise gidip Dacron marka yeni bir parça almak gerek ya da başka bir marka parçayı kendimiz alıp takmamız gerek. Eğer pazara açılırlarsa Dacron marka ürünler bulabiliriz. Bu arada Samsung Display, Samsung'un telefon kısmından daha çok para kazanıyor olabilir.

Eğer biraz daha özen gösterirlerse Dacron markasına çok güzel olur. Kendi vites sistemlerini yapabilirler hem bu sayede Shimano tekelinden az olsa bile kurtulma imkanımız olur.

Dacron'a baktığımızda daha çok alt marka ürünlerde kullanıldığını görüyoruz. Biraz seviyelerini yükseltseler falan. Kötü mü olur? Yerli bir üreticiden olduğu için hem ucuz olur. Üstelik rakiplerinden daha iyi bir fiyatla çıkarsa daha iyi kazanç olur.

Yerli bir marka demek ithalatın azalması demek. Bu da daha ucuza ürün alabiliriz demek. Zam artışını azaltmak demek.

Bu arada yazıyı yazarken ne kadar çok saçmalamışım.

Yerli bir üreticiye ihtiyaç var. Şu an bence en iyi marka Dacron ama ne yaparlar bilinmez. Bakacağız. Bu gidişle bisiklet almak çok zor olacak galiba en iyisi eski bisikletleri alıp restore etmek. Ben gidip Geroni'yi restore edem bari.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Geri