Scudo Sports

2021 gümrük vergisi

Tepki
43
İsim
Tebyen
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Lapierre
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba,
Yaklaşık 10 gün önce bike24 üzerinden karbon jant satın aldım ve şu ana dhl ile yurtiçine henüz giriş yapmadı, fiyat biraz tuzlu ve 15.000 euro yu biraz geçiyor. Bu durumda ödemem vergiyi nasıl hesaplatacağıma dair bilgiyi nereden alabilirim?
teşekkürler.

düzeltme euro olacak..

Scudo
Faturada kargo vs hariç, sadece jant fiyatı 1500€ ve ya daha az ise jant fiyatına %18 vergi eklenir. 1500€ üstü ise iş biraz çetrefilli ve vergi katmerli oluyor ne yazık ki.

(link)

Gümrüğe girdiği anki resmi kur üzerinden hesaplanır. 165000 lira yazdım, 68bin lira vergi çıktı

Kıymeti 1500 Euro yu geçen eşyanın kargo yoluyla gelmesi ithalat rejimine tabidir. Müşavir firma aracılığıyla ithalat beyannamesi açmalısınız. Dolayısıyla ab üyesi ülkelere uygulanan %18 maktu vergiye göre değil, bahsettiğiniz jant setini ithal eden bir firma gibi vergi ödersiniz. Ne kadar vergi çıkacağı gtip koduna göre değişir. Bir de büyük olasılıkla ek ÖTV çıkacaktır

Son düzenleme:
Kıymeti 1500 Euro yu geçen eşyanın kargo yoluyla gelmesi ithalat rejimine tabidir. Müşavir firma aracılığıyla ithalat beyannamesi açmalısınız. Dolayısıyla ab üyesi ülkelere uygulanan %18 maktu vergiye değil, bahsettiğiniz jant setini ithal eden bir firma gibi vergi ödersiniz. Ne kadar vergi çıkacağı gtip koduna göre değişir. Bir büyük olasılıkla ek ÖTV çıkacaktır
Malın ederi artı yüzde 18 kdv, bu çıkan fiyata yüzde 20 ötv.

Jantlar 1597 Euro, DHL ile Türkiye'ye buradan ptt ile adrese teslim şeklinde olacak. Birileri kapıyı çalıp şu kadar verginiz var demeden önce hangi aşamada bilgilendirirler merak ediyorum.

Güzel bilgilendirme, açıklayıcı olmuş.. Şunu istesek satıcıdan acaba durum ne olur? Mesela 1500€ değil de, 2 adet 1000 ve 500 € luk 2 kargo ya da 1500 e tamamlayan 3 veya daha fazla sipariş faturası istesek? Yine toplama mı bakılır? Ya da eksik fatura kestirsek.?

DHL in antreposuna girdiğinde büyük olasılıkla beyanname açmanız gerektiği size tebliğ edilir. Ya da DHL in gümrük bölümü tarafından bilgilendirilirsiniz
Güzel bilgilendirme, açıklayıcı olmuş.. Şunu istesek satıcıdan acaba durum ne olur? Mesela 1500€ değil de, 2 adet 1000 ve 500 € luk 2 kargo ya da 1500 e tamamlayan 3 veya daha fazla sipariş faturası istesek? Yine toplama mı bakılır? Ya da eksik fatura kestirsek.?
Bike24, Merlin gibi büyük ve kurumsal satıcıların bu tür taleplere olumlu yanıt vereceğini pek düşünmüyorum. Ama tabi ki demekte fayda var.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Ürünün değeri 1500€'yu aştığı için mikro ithalat kapsamına girmiyor ne yazık ki. Dolayısıyla, Salcano veya Carraro 2 konteyner dolusu jant ithal etmek için ne yapıyorsa sizin de aynısını yapmanız gerekecek.

Bisiklet jantının GTIP kodu: 8714.92.10.00.00. Ödemeniz gereken vergiler:
%4,7 gümrük vergisi
%10 ilave gümrük vergisi
%18 ithalde alınan KDV
Damga vergisi

Ürünün değeri 1500€'yu aştığı için mikro ithalat kapsamına girmiyor ne yazık ki. Dolayısıyla, Salcano veya Carraro 2 konteyner dolusu jant ithal etmek için ne yapıyorsa sizin de aynısını yapmanız gerekecek.

Bisiklet jantının GTIP kodu: 8714.92.10.00.00. Ödemeniz gereken vergiler:
%4,7 gümrük vergisi
%10 ilave gümrük vergisi
%18 ithalde alınan KDV
Damga vergisi
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Yaklaşık 16 bin liraya satın aldığım jant setine tahminen 4 bin de vergi ödeyerek sahip olacağım, başına birşey gelmesin diye vitrine asayım bari :(

17 mayıs'da bike24 den satın aldığım jant seti, 7 haziranda istanbul başakşehir ptt gümrüğüne girdi. Vergileri hesaplanır ama bana ne zaman ve nasıl ödeme yapacağıma dair henüz bir bilgi gelmedi. Vergileri hangi yolla ödeyeceğimi merak ediyorum.

17 mayıs'da bike24 den satın aldığım jant seti, 7 haziranda istanbul başakşehir ptt gümrüğüne girdi. Vergileri hesaplanır ama bana ne zaman ve nasıl ödeme yapacağıma dair henüz bir bilgi gelmedi. Vergileri hangi yolla ödeyeceğimi merak ediyorum.
Takip numarasını verirseniz vergileri nasıl ödeyeceğiniz hakkında yardımcı olmaya çalışırım.

• Beğen
Tepkiler: SafaGürcan
Merhaba, Satın aldığım jantın takip numarası CB432296890DE Gümrüğe girmiş ama henüz işlem görmemiş durumda. Sağlayabileceğiniz yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Merhaba, Satın aldığım jantın takip numarası CB432296890DE Gümrüğe girmiş ama henüz işlem görmemiş durumda. Sağlayabileceğiniz yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Hayırlı olsun. Umarım tez vakitte kavuşursunuz :)

• Beğen
Tepkiler: SafaGürcan
Geri