SafaGürcan
Üye
- Tepki
- 43
- İsim
- Tebyen
- Başlangıç
- 2013—14
- Bisiklet
- Lapierre
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Malın ederi artı yüzde 18 kdv, bu çıkan fiyata yüzde 20 ötv.Kıymeti 1500 Euro yu geçen eşyanın kargo yoluyla gelmesi ithalat rejimine tabidir. Müşavir firma aracılığıyla ithalat beyannamesi açmalısınız. Dolayısıyla ab üyesi ülkelere uygulanan %18 maktu vergiye değil, bahsettiğiniz jant setini ithal eden bir firma gibi vergi ödersiniz. Ne kadar vergi çıkacağı gtip koduna göre değişir. Bir büyük olasılıkla ek ÖTV çıkacaktır
Burada gümrük vergisi yok hocam. Ayrıca gümrük vergisi tahakkuk eder.Malın ederi artı yüzde 18 kdv, bu çıkan fiyata yüzde 20 ötv.
Bike24, Merlin gibi büyük ve kurumsal satıcıların bu tür taleplere olumlu yanıt vereceğini pek düşünmüyorum. Ama tabi ki demekte fayda var.Güzel bilgilendirme, açıklayıcı olmuş.. Şunu istesek satıcıdan acaba durum ne olur? Mesela 1500€ değil de, 2 adet 1000 ve 500 € luk 2 kargo ya da 1500 e tamamlayan 3 veya daha fazla sipariş faturası istesek? Yine toplama mı bakılır? Ya da eksik fatura kestirsek.?
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Yaklaşık 16 bin liraya satın aldığım jant setine tahminen 4 bin de vergi ödeyerek sahip olacağım, başına birşey gelmesin diye vitrine asayım bariÜrünün değeri 1500€'yu aştığı için mikro ithalat kapsamına girmiyor ne yazık ki. Dolayısıyla, Salcano veya Carraro 2 konteyner dolusu jant ithal etmek için ne yapıyorsa sizin de aynısını yapmanız gerekecek.
Bisiklet jantının GTIP kodu: 8714.92.10.00.00. Ödemeniz gereken vergiler:
%4,7 gümrük vergisi
%10 ilave gümrük vergisi
%18 ithalde alınan KDV
Damga vergisi
Takip numarasını verirseniz vergileri nasıl ödeyeceğiniz hakkında yardımcı olmaya çalışırım.17 mayıs'da bike24 den satın aldığım jant seti, 7 haziranda istanbul başakşehir ptt gümrüğüne girdi. Vergileri hesaplanır ama bana ne zaman ve nasıl ödeme yapacağıma dair henüz bir bilgi gelmedi. Vergileri hangi yolla ödeyeceğimi merak ediyorum.
Hayırlı olsun. Umarım tez vakitte kavuşursunuzMerhaba, Satın aldığım jantın takip numarası CB432296890DE Gümrüğe girmiş ama henüz işlem görmemiş durumda. Sağlayabileceğiniz yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.