Scudo Sports

2020 Olimpiyatları ile ilgili bir makale, buyrun yorumlayalım

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
İstanbul gibi dünyanın en güzel şehrine verilseydi 2020, İstanbul'dan çok, olimpiyatlar için bir orijinallik olabilirdi.Tabi bu benim fikrim.Öyle rezil filan olurduk gibi dogmalara da katılmak mümkün değil.Elimize yüzümüze bulaştırdığımız bir organizasyon hatırlamıyorum son zamanlarda.Ne yani Yunanistan yaptı biz mi yapamayacağız.Daha geçenlerde Akdeniz oyunlarında sorumluluklarını yerine getiremediği için bizi yalnız bırakan Yunanistan.Neyse bunu bir kenara bırakalım.Gelelim yazıya evet İngilizler 2012'yi kazandıklarında Londra da yaşayan bir kısım hariç -Eh o da normal her olimpiyatta şehrin bir bölgesi uçmuş.Herkes sıranın kendisine gelmesini bekliyor.Malum 3 defa ev sahipliği yaptılar- genel pek de memnun olmamıştı.Ve kısa vadede bu işten kar etmek de mümkün değildi.Ama yine bilinen o ki İstanbul benim için dünyanın en güzel şehri de olsa düzen, nizam, intizam :islik: noktalarında Londra'nın yanından geçemez.Oyunların bu yönden İstanbul'a büyük katkı sağlayacağı şüphesizdi.Londra için, bu düzeni şehrin merkezinden dışına doğru sürmek yani 3. ve 4. bölgelerini kalkındırmak için yapılan o masraf, pek de karlı olmadı.Ama İstanbul'un buna gerçekten ihtiyacı vardı.Hem tesisleşmek, hem ulaşım, hem ülkenin reklamı bize çok şeyler kazandıracaktı.Zaten gerçekten biz de fark oluşturacağı, ayırdığımız bütçeden belli.İki defa ev sahipliği yapmış Madrid'in neredeyse 7 katı bir bütçeyle çıkmışız yola.Kısa vade de bir şey beklemek zaten mümkün değil.Ama uzun vadede maddi manevi kazanacaktık.Diğer taraftan sportif olarak buna hazır mıyız ? O zaten asıl konuşmamız gereken konu.Yine asıl konuşmamız gereken konulardan biri; ana konusu bisiklet yani olimpik bir spor olan forumun üyelerinin buna üzülmeyip, neredeyse sevinmeleri :eek: Bisikletçilerimiz için İstanbul da veledrom olsa, fena mı olurdu ? Turnuvalara hazırlanmak için İsviçre'lere gitmeseler, ülkelerinde çalışabilseler....

Scudo
@Hüseyin Sakaoğlu

bu sevincin ana sebebi çok açık değil mi? olimpiyatı türkiye almış olsa gerçekten türkiye mi almış olacaktı? siyasi iktidar ne zamandan beri bunu kendi propagandasına araç yapmıyor mu? olimpiyat alınmış olsa, yine seçim meydanlarında bu konu bir siyasi malzeme olarak suyu çıkarılana dek kullanılmayacak mıydı?

bir de çıkıp bir süre önce "eğer olimpiyatı alamazsak geziciler yüzünden" diyen bakanlar varken, nasıl olur da olimpiyatı siyasi iktidarın(türkiyenin değil) kaybetmesine üzülebiliriz? elbette seviniyorum. böylesi ülkem için türkiye için çok daha hayırlı oldu.

Cidden rihannayımı koymuşlar müziğe :D ilk defa izledim, seçilmiş olsak sevinirdim ancak kendimizi yanlış tanıtmışız.

Bu kayıp maalesef bu siyasi iktidarın olduğu kadar, hatta çok daha fazla Türkiye'nin kaybıdır.Siyasi iktidarı köreltmek uğruna olimpiyatları kaybettiğimiz için -her ne kadar size göre; biz kaybetmedik, iktidar kaybetmiş olsa da- sevinmek sizin kazancınız olabilir ama, benim için sırf bu açıdan bile üzüntüdür.

Kaybettik de nerde kaybettik? Finalde. Finale çıkmak kazanmanın yarısı sayılır. Millet ağzına geleni söylemiş. Umudu olmayanın kazanması mümkün değil. Sizin için insanlar ağzında kuş tutsa siz kabul etmezsiniz. Fanatiksiniz çünkü. İdeoloji bağımlısısınız. 7 yılda neler değişebilir, neler değişemez, bunun hesabını yapabilecek durumda değilsiniz. Daha neler sayardım da sonuçta boş. Kendimi yormayacağım. Neyin ne olduğunu herkes görecek sonuçta.

@aligüler

işte şiddet vahşet gibi algıların yok edilmesidir amaç.

@Berksan

işin en absürd kısımlarından biri de bu. o kadar çok yerel vurgu yapacaksın, tutup üstüne de rihannayı koyacaksın. angaranın bağları çalsa daha güzel olurdu :D

@aligüler

ahaha :) müzik cidden çok saçma olmuş. Rihanna :agla:

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
@Hüseyin Sakaoğlu
işi siyasi hale getiren tamamen siyasi iktidardır. olimpiyat konusu ne zaman açılsa bu sanki partinin meselesiymiş gibi konuşuldu ve doğal olarak insanlarda bir antipati oluştu.

şayet ülkenin meselesi olarak konuşulup tartışılmış olsa bugün belki olimpiyatı kazanmıştık. bölen ve ayrıştıran bir zihniyet olimpiyat ruhu dediğinde çok eğreti duruyor çünkü. zira sonuç ortada. kararı biz vermedik. ama doğru karar verildi şükür ki :)

(link)

Konuyu siyasallaştırmak istemem,ama yaşadığımız ülke'de,tıpkı Hollanda, yada İtalya gibi olmalı,en basit örnek;şehir'de rahat rahat bisiklet kullanamadıktan sonra,olimpiyat'a aday olmamız bile doğru değil,geçenler'de mecburiyetten belediye otobüs'ünü kullandım,trafik keşmekeş,kısa bir mesafe'de bile yarım saatin gidiyor..aynı zaman da trafikte yaşadığın streste cabası..

Expo 2020'yide kazanırmıyız,ondan da umudum yok açıkcası..

Yazıda ‘’Ülkeler neden böylesi devasa bir organizasyonu düzenlemeye bu derece istekli olur ki?’’ diyor. Halbuki olimpiyatlara ülkeler talip olmuyor şehirler talip oluyor. Başbakan'ın bir siyasetçi olarak bu işe bulaşması zaten gölge düşürmüştür, siyasileştirmiştir.

Daha geçenlerde,bir çok bisikletçi arkadaşımızı,yollarda üzgünüm kaybettik ,7 senede neler değişir, bence spor adına pek bir şey değişmez,sevgili arkadaşım..

İnsanlar bilinçli olsaydı ve devlet sporu aşılasaydı insanlara,belki o kaybettiğimiz arkadaşlarımız,forumda bizler ile fikirlerini paylaşıyor olacaktı..

birbirimizi üzmenin bir anlamı yok ve buna gerekte yok,burada fikirlerimizi paylaşıyoruz..

Adamlar 2020 ye kadar İstanbul dünyanın 2. metro kenti olacak diyor. Hala trafik sorun diyenler var. Bütçenin tamamını özel sektör karşılıyor (Koç,Turkcell,THY gibi) hala vergiler çıkacak diyenler var. Atatürkün hayallerinden biriydi hala sevinenler var. Yapamayız edemeyiz diyenlere zaten hiç bir şey diyemiyorum. Her olayda siyaset konuşulan başka bir ülke yok. Seçimler olur ve ondan sonra bir sonraki seçime kadar saygı göstermeliyiz. Her ne kadar sevmesende. Bu durumda zarar gören Türkiye oluyor.

Öncelikle birbirimize saygı göstermeliyiz. Spor kültürümüz yok bu doğru. Fakat bu halkın refah seviyesinin düşük oluşuyla alakalıydı bugüne dek. İnsanların tek derdi geçimdi ve spor fazla lükstü. Ama şimdi bir şeyler düzeltilebilir. Ekonomik olarak iyi durumdayız. (kendim olmasam da) bize düşen gelecek nesili spora yönlendirmek ve başarılar kazanmak. Sportif başarı olursa uluslararası arası arenalarda daha fazla saygı görürüz. Bu olimpiyatları alamamızın sebebi güven eksikliği idi. Başaracağımıza inanmadılar.

@ahmetcan44

Katılıyorum ve şunu da eklemek istiyorum, bisiklet yolsuz bir istanbulun, olimpiyatlara katılması saçmaydı.

Siyaseti ona buna bulaştıran insanlardan hiç haz etmeyen biri olarak. Tarafsız değerlendirmeyi çok severim.
Olimpiyatlar İstanbul'a gelseydi. Bu sayede bir sürü sporcumuz yetişecekti. Birçok olanak sağlanacaktı. En basitinden bi örnek verecek olursam:
Gittiğim yüzme havuzundaki hocamın yüzündeki gülümseme... Adam öğrenci yetiştirecem yarışmalara hazırlanacam diye heyecandan titriyordu. Ve bu senin ülkende senn topraklarında...
İnşaat Turizm Sağlık Mimari Ulaşım yönünden her türlü gelişecektik.
Bu sayede bir sürü sorunumuz da ortadan kalkmış olacaktı.
Kocaman 7 sene de ilerleyen ekonomimizle hepsini başaracağımıza inanıyordum ve hala inanıyorum , inş 2024 e çocuklarım sporcu olarak İstanbula olimpiyatlara katılırlar...
Siyaseti böyle güzel organizasyonlara Lütfen karıştırmayalım. Bu bizim acizliğimizdir.
Sevgiler Saygılar .. Teşekkürler

@Salih Kü

2003'ten beri hangi akıl değişti hep aynı şeyler benimde param olsa bende yaparım marmaray,havaalanı vs ancak bu akılla halkına düşman tavırlarla nereye alıyorsun olimpiyatı alsan neyine olimpiyat 2012 de açılacak olan marmaray 2014 te açılıyor olimpiyatlar olsaydı kimbilir yetişecek miydi? Para vs falan geçici şeyler ama bugün varsın yarın yoksun halkının %50 sini kabullenip %50 sini kabullenmeyen adam olimpiyat alsa ne olur almasa ne olur ? Aslında burda söylenecek çoooook şeyler var çok ama çok.

sadece inşaat pastasını yemek için olimpiyatlara talip olan akepelilerden başka birşey göremiyorum ne yazık ki, kimbilir hazırladıkları süpersonik projeler için kaç bin ağaç kesilecekti.. ayrıca istanbul'da ulaşım zaten sıkıntılı, sen 10 yılda adam gibi bir çözüm üretmemişsin, 2020'ye kadar çözerdik diyenleri de samimi bulmuyorum.. bu ülkenin insanlarının daha bi insan gibi yaşaması için illa olimpiyatları mı almamız gerekiyor?

hak edenin alması en iyisi olacaktır buda tokyo oldu
türkiyenin çoğu yönden eksk olduğunu düşünüyorum halk vergilerden veryansın ederken bir de bu çıkacaktı başımıza
video movie makerda hazırlayıp son anda arka plana hdd de ne varsa artık arka plana yabancı şarkı atılmış gibi.olimpiyat vurgusundan çok istanbul tanıtımı vido olmuş

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri