Hüseyin Sakaoğlu
Üye
- Tepki
- 51
- Bisiklet
- Specialized
İstanbul gibi dünyanın en güzel şehrine verilseydi 2020, İstanbul'dan çok, olimpiyatlar için bir orijinallik olabilirdi.Tabi bu benim fikrim.Öyle rezil filan olurduk gibi dogmalara da katılmak mümkün değil.Elimize yüzümüze bulaştırdığımız bir organizasyon hatırlamıyorum son zamanlarda.Ne yani Yunanistan yaptı biz mi yapamayacağız.Daha geçenlerde Akdeniz oyunlarında sorumluluklarını yerine getiremediği için bizi yalnız bırakan Yunanistan.Neyse bunu bir kenara bırakalım.Gelelim yazıya evet İngilizler 2012'yi kazandıklarında Londra da yaşayan bir kısım hariç -Eh o da normal her olimpiyatta şehrin bir bölgesi uçmuş.Herkes sıranın kendisine gelmesini bekliyor.Malum 3 defa ev sahipliği yaptılar- genel pek de memnun olmamıştı.Ve kısa vadede bu işten kar etmek de mümkün değildi.Ama yine bilinen o ki İstanbul benim için dünyanın en güzel şehri de olsa düzen, nizam, intizam :islik: noktalarında Londra'nın yanından geçemez.Oyunların bu yönden İstanbul'a büyük katkı sağlayacağı şüphesizdi.Londra için, bu düzeni şehrin merkezinden dışına doğru sürmek yani 3. ve 4. bölgelerini kalkındırmak için yapılan o masraf, pek de karlı olmadı.Ama İstanbul'un buna gerçekten ihtiyacı vardı.Hem tesisleşmek, hem ulaşım, hem ülkenin reklamı bize çok şeyler kazandıracaktı.Zaten gerçekten biz de fark oluşturacağı, ayırdığımız bütçeden belli.İki defa ev sahipliği yapmış Madrid'in neredeyse 7 katı bir bütçeyle çıkmışız yola.Kısa vade de bir şey beklemek zaten mümkün değil.Ama uzun vadede maddi manevi kazanacaktık.Diğer taraftan sportif olarak buna hazır mıyız ? O zaten asıl konuşmamız gereken konu.Yine asıl konuşmamız gereken konulardan biri; ana konusu bisiklet yani olimpik bir spor olan forumun üyelerinin buna üzülmeyip, neredeyse sevinmeleri
Bisikletçilerimiz için İstanbul da veledrom olsa, fena mı olurdu ? Turnuvalara hazırlanmak için İsviçre'lere gitmeseler, ülkelerinde çalışabilseler....