Scudo Sports

202 km 19.tur kartepe zorun adı

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
x adam beni bugün fişekledi,9 eylül kartepe yarışı için moral takviye olacak,23 ağustos perşembe ,06.00 pendik feribot ,45 dakika sonra yalova ,yalova suadiye köy arası

rota,

(link)

alo alo gölcük iskender,
saat 06.45 yalovadan 71 km sonra suadiye merkez cami orayı biliyorsun çeşmeyi,bir de kartepe kafeyi orada olursan bizi yakalarsın saat 10.45 'de en geç ordayız,,
perşembeye biletler bu günden alındı iki adam geliyoruz ,,,valla ucuz tarife toplam 25 lira ,
yarışlar daha fazlaya mal oluyor yahu ,202 km bedavaya gelecek bana ,bu arada bu gün hafif idman yaptık,bayramoğluna gittik artık bostancıdan e -5 yasaklanmış yani eskihisara giden yol bisikletlilere yasak ,bu nedenle yalovadan geçiş yapacağız ,,suadiye eğimleri beklesin ısı önemli 35 derece beni yorar 30 derece ehhh diyelim,biliyorsun ne oldu uludağda ,aynı günde ralli yarışı oldu eğimde kelle koltukta çıkış olmaz ısı fazla idi 7 km sonra bıraktım o gün 72 km yaptım uludağda ,
bu perşembe kafadan bir kere 142 km yapacam onu yaz bi tarafa ,,
bu ıronman turu oluyor 15 km eğim hariç tabi birde 15 km iniş var ne etti 30 km ,ha duruma göre bakarım ısı fazla olur ise tırmanış 7 bilemedin 8 km eğimde biter ,
bu gün milli bisikletçi murat dostum sizin bu yaptığınızı proflar bile bu ayda yapmaz derken doğru söylüyordu neyse geliyoruz limitlerimi kontrol etme durumu,biliyorsun o suadiye eğimlerini adamı ikiye böler 4 ile çarpar ,orada karıncalar nerden yürür bilirim,,:komik::komik::komik::komik:

71 km sonra 15 km eğime dalış ilk 3 km çok sert 15 eğim ,sabah evden 18 km pendik yapacağım,saat 04.50 evden çıkış millet uyurken ben evden çıkış yapacağım

eski prosedürler geçerli kısa mola tempo ilk 71 km 'de 2 mola çok kısa süreli ,,rüzgarın durumu poyraz doğu sol yandan vuracak dönüşte sağ yandan vuracak ,
zirvede 10 dakika mola ,,,iniş aynı 15 km aşağıda mola işkembe 1 saat dönüş 71 km yalova eve varış 18 km dile kolay tabi,,,,

(link)

21 derece inşallah olur bakacağız,,,

20 'inci tur ise aynen 9 eylül kartepe yarışı ile noktalanacak 60 mastırda bakalım kimler var olacak

images

bak bak sen sado antenlerde beraber idik,,yıllar önce burası 1640 metre

images

2 ağustos -2009 turu 14 km eğim çıkıldı buradan zirveye 1640 'a çıkıldı zirveye buradan 7 km var idi son 5 km 'si belkide hala offroaddur..

bura aynen maşukiye çıkışı

20141005131515.jpg

suadiye eğimleri hala böylemi acep,,,,

kartepe 14.tur arka planda otel ...

images

2 ağustos 2009 ,maşukiyeden zirveye 1640 'a ,ordu idik o gün..

56371.jpg

eser bu foruma üye ona bi haber çakayım bakalım

DSC01950.JPG

10 ocak 2010-
7 .tur,

DSC01952.JPG

murat içlek soğuğa aldırmadı,

DSC01956.JPG

onur yoruldu,

DSC01963.JPG

murat ile devam inişte buraya çok dikkat ettik,

DSC01977.JPG

müthiş bir fırtına başladı,,

maşukiye eğimi

DSC01985.JPG

ve çiviledi bizi 45 km hızla esen bir rüzgar

DSC01993.JPG

kar yoktu o sene

DSC02001.JPG

ağaçlar kökünden koptu

DSC02008.JPG

murat ağır bisikleti ile çıkmıştı daha sonra yola geçti,

DSC02011.JPG

son 7 km lik yolun başlangıcı buradan 1640' a çıkılıyor ,ama gidemedik fırtına engel oldu.

m141006_8abcc73e7.jpg

14 'üncü tur sağdan sola ben,iskender,korcan bahtiyar resmi erkan çekti suadiye eğimi arkada otel

o141006_d84828feb.jpg

erkan közen ne anılar var onla

kartepe 10.tur,

haydarpaşadan trene binildi,derbentte inildi,
14 km eğim yarışı yapıldı durmadan çıkıldı,

ısı 28 derece idi..

1- hasan bahri toros...bir saat 23 dakika...mtb
2- aytekin erzan ----bir saat 25 dakika....mtb
3- mehmet şer ...bir saat 26 dakika mtb
4-volkan çelik bir saat 28 dakika mtb
5- kamil -atom- ...bir saat 29 dakika mtb
6- engin özen bir saat 30 dakika mtb
7- sinan bir saat 53 dakika mtb
8- kudret kurtcebe çavuş steiner bir saat 58 dakika...mtb
9- özkan ...2 saat 17 dakika mtb
10- ali kıran 2 saat 22 dakika..
‎11- ahmet 2 saat 28 dakika yol
12- mustafa 2 saat 50 dakika mtb
13- sarkiz 2 saat 50 dakika...mtb

daha sonra 7 km tırmanarak 1640 'a çıktık,

201410051315-.jpg

14 'üncü tur 100 km gidiş ve 14.8 km eğim tırmanışı,
sonuçlar
10.30 çıkış suadiyeden tırmanış
14.8 km rampa
13.15..varış

Scudo
Abi Trabzon'dayım. Haftaya Çarşamba nasipse Gölcük'teyim. Bu sebeple maalesef katılamayacağım

@Serkan Mıstınoğlu

yok yav serkan ,,efsane esasında hakikaten değeri bilinmeyen feridun tezbaşaran ,60 ve 70 lerin müthiş eğimcisi ,şu an yaşı 68 ,,,20 'inci tur yarış ile noktalanırmı bilemem gene çakarmıyız 21 'inci turu zaman gösterecek valla hazırlıklar tamam para yattı lisans, e _mailden gönderildi ,organizatör nihal hanım ile konuştum ,beni tanıdı ,birde bu banka dekontunu e_ mailden göndereceğiz bu kartepe yarışı bence geleneksel olacak gibi,1 .inci zafer kartepe yarışı dendiğine göre

@Kudret Kurtcebe

İnşallah abi, elimizden gelen desteği verelim bisikletseverler olarak. Türkiye'nin en çok tercih edilen tırmanış rotasıdır Kartepe :harika: Bunu kullanalım! Yarışa katılamayacak olsak bile destekleyelim, gidebiliyorsak izlemeye gidelim veya sosyal medya gibi ortamlarda yarışı olabildiğince yayıp, dillendirelim! Destek illa ki maddi olmaz! Her şekilde olur :harika:

Son zamanlarda özellikle granfondolar için "ay organizasyon çok kötüydü, bir daha gelirsem iki olsun, bu ne biçim organizasyon" gibi garip eleştiriler okuyoruz. Kısacası beğenmiyor ve burun kıvırıyoruz! Bundan 5 sene önce bir tane bile amatör organizasyon yokken şimdi senede onlarca var! Keşke eleştirmeden önce biraz sağduyulu olabilsek. "Ama ben bu organizasyona para verdim!" diyor üstüne. Kar etme amaçlı yapılıyor zaten bu organizasyonlar! Bisiklet severler için değil, zengin olmak için organizasyon yapıyorlar evet :snzdglsn: Dene bakalım bir yarış organize etmeyi, altından kalkabilecek misin :acpsnr: Resmen bol keseden ve mantıksızca atılıyor! Madem bu kadar meraklısın yarışları daha iyi hale getirmeye, saçmalayacağına git gönüllü ol! Organizasyona destek ver ve daha iyi hale gelmesi için çaba harca!
Gerçekten art niyetli insanlar var

@mariokaldato

vay raşit dostum sanada iyi bayramlar bayramda kartepe dedik allah sonumuzu hayır eylesin ,sıcak 35 derece olur ise 8 km eğim çıkar aynen aşağıya ,dostumu kıramadım bay x 'i,,,,,,,:harika:

@Serkan Mıstınoğlu

23 ağustos perşembe 202 km yazıyorda bakalım ne olacak ,,kafadan zati 142 km 'yi alacam üzerine ne kadar eğim çıkacağım sıcaklığa bağlı ,,bir de motivasyon olacak bu olay yarış öncesi tabi,,

Son zamanlarda özellikle granfondolar için "ay organizasyon çok kötüydü, bir daha gelirsem iki olsun, bu ne biçim organizasyon" gibi garip eleştiriler okuyoruz. Kısacası beğenmiyor ve burun kıvırıyoruz! Bundan 5 sene önce bir tane bile amatör organizasyon yokken şimdi senede onlarca var! Keşke eleştirmeden önce biraz sağduyulu olabilsek. "Ama ben bu organizasyona para verdim!" diyor üstüne. Kar etme amaçlı yapılıyor zaten bu organizasyonlar! Bisiklet severler için değil, zengin olmak için organizasyon yapıyorlar evet :snzdglsn: Dene bakalım bir yarış organize etmeyi, altından kalkabilecek misin :acpsnr: Resmen bol keseden ve mantıksızca atılıyor! Madem bu kadar meraklısın yarışları daha iyi hale getirmeye, saçmalayacağına git gönüllü ol! Organizasyona destek ver ve daha iyi hale gelmesi için çaba harca!
Gerçekten art niyetli insanlar var

valla kalın kalın yazdım kopya yaptım doğruya doğru serkan,,,,,,

argeus firması ile velotürk eyvallah doğruya doğru onlar emek sarfetti ayrıca edirne yarışı içinde aynı durum,,edirne yarışı zati geleneksel oldu,10 'uncusu olacak ve ilk kez 60 mastır kondu,
birde maddi imkanı olanlar her yarışa katılsın isterim onlara asla eleştiri yapmadım,veremeyecekler var tabi, nitekim emekli maaşım anca bana yetiyor,kapadokya ,çeşme ,antalya gran fondo ,beni aşıyor,marmariste aşmıştı,ekonomik olarak edirne uygun ,ve marmara gran fondoda bu sene olmayacak zannedersem ,kartepe bana çok ekonomik geldi 80 lira para değil tabi,,,yol durumunuda hallettim aynen bahtiyar ben erkan furkanda gelir ise eski kartepe takımı aynen araç ile gideceğiz erkan kayıt oldu bahtiyarda 3 adam gidiyoruz

iyi bir tırmanış olduğu belli oluyor, kutlarım @qwerty112233 @Kudret Kurtcebe, strava kaydı varsa, paylaşırsanız güzel olur.
Kartepe ile Ölüdeniz-Babadağ tırmanışlarının strava rotalarını karşılaştırma yapmak isteyebilirsiniz diye ekliyorum. Babadağ da çok iyi tırmanıştır, fırsat yaratın ve yaşayın derim. Bugüne kadar ilk ve sondur, o tırmanışta bazı yerlerde yürümek zorunda kalmıştım. Bisiklet kiralık olduğu için bana pek uygun değildi, yani yerim dar, yenim dar yapıyorum ;;)))

Kartepe rotası;
(link)

Babadağ rotası;
(link)

2016 yılındadaki tırmanışımın strava linki, bir bölümde kayıt yok, delil karartmak için değil acemiliğimden olmuştu ;;)))
(link)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
BeSaat 5 gibi turu bitirip biletini daha önce aldığımız 8 yalova-pendik seferini bekliyoruz.şimdilik bilanço 194km 2000m irtifa kazancı.
1b0c5249b4631530aabbf57b0b93ec4f.jpg
620de3f43ee13e3fbae8ec1d6469a094.jpg
21637edacafa33cab781b9a1253e4807.jpg

via Tapatalk.

352150113f9c76b89b4a28cc58165b2b.jpg

sabah çıkış 06.00
varış 06.45 ,yalova
tempoyu yavaş tuttuk,bu goggle yanlışmı hesaplıyor,yav biz yalova -suadiye köy arası gittik 71.3 km ,
16 km eğimi ekleyince ne ediyor,87 km oluyor,hata payı bu goggle yapıyor galba yaklaşık 3 km ,neyse efendim yavaş tempo gittik 71 km ,ondan sonra 16 km eğime daldık saat 10:35 idi,bu arada bakkal ile resim çektirmiştik bay x ,o ne oldu yahu,,:D:D:D

bay x önden koptu valla yol şahane şahane ta kartepe otele kadar asfalt bal dök yala,araç azdı şansıma
9 eylül kartepe maşukiye eğim yarışında iddalıyım ,ki en sert eğimde bu gün boğuştuk maşukiye sert değil,
aynen çaprazlama yaptım düşük vites yüksek kadans
ve kendime fark attım 1 saat ,eski turda aynı yol bisikleti vardı altımda yanlız diğer etabı farklı yerden yapmış idim yani bostancı eskihisar 39 km topçular suadiye köy 58 km tabi 97 km gidiyordum 16 km eğim çıkyordum bu yalovadan suadiye köy aynen kısa ,
saat 10.35 'de tırmanışa geçtik ve saat 12.30 'da ben aynen kartepe otelde idim yaklaşık 2 saat ,,,
dostum bay x arka kapı girişinin solundan 2 km bozuk yola girdi ,ama sonunda doğru yolu gösterdim
suadiye köyden ta kartepe otelin arka kapısına kadar tam 16 km boyunca yol çok güzeldi,,

bay x bana 40 dakika takdı,,,o kendi katagorisinde birinci oldu ben 60 mastırda ,madalyaları birbirimize postalayacağız yakında :D:D:D:D:D
yukarda fazla duran bay x 'i düşünerek bir resim alıp aynen çıktığımız yerden uçuşa geçtik vay babam vay ne inişti,
aşağıda bakkalın orda buluştuk tabi benim işkembe krizim tuttu bu arada bimden aynen hollanda karameli kaptım bu arada ,bay x 'in getirdiği enerji tozu beni uçurttu,,,:eek::eek::eek:

baktık suadiye köyde işkembe yok,aynen geriye aynı yoldan döndük yolda lokantaya uğradık bir çorba diriltti,
devam ettik tempo acaip haldır haldır basıyoruz bu arada rüzgar 37 km arkadan sıkı itti,,
yalovaya saat 17.00 'de vardık feribot 20.00 'de idi, ne yapacağız yahu dedik hemen işkembeci aradık ve bulduk,,işkembe diriltti sarmısaklı,,bir güzel doyduk ama ben doydum bay x doymadı canı kuru fasulye vede pilav çekti başka lokantaya gittik o kuruyu höpürtedirken ben 2 adet çay içtim valla çay parası almadılar ,,

vakit geçmiyor idi hadi dedik marinaya bakalım orada bir kafe vardı leman kafe vay dedik girelim ,iki çayda orda içince bende yorgunluk bitti,,

gelsin bakalım kartepe yarışı 9 eylül maşukiye eğim yarışı,,:harika:

620de3f43ee13e3fbae8ec1d6469a094.jpg

193 ,eve geldim 22 km daha ekleyeyim ne etti vay canına 215 km vaaayyyyy
yalnız benim daha fazla oldu şöyleki,sabah 22 geliş 74 artı 74 artı 32 km dönüş 22 km hepsinin toplamı 224 km vay babam vay

0eac839b58699dde0a0a63b570e71c17.jpg

dostum iyi idin sıkı idin ,,doğruya doğru ,dönüşte atak üstüne atak yaptık,,bu arada çok pis gülerim bu turu gürsel akaya adadım ha bir de güraya :harika::harika::harika::harika::harika:

352150113f9c76b89b4a28cc58165b2b.jpg

henüz 22 km gittim bay x 11 km ,,
suratlara dikkat,

1b0c5249b4631530aabbf57b0b93ec4f.jpg

193 deviren iki adet surat,,,,,,,pek yorgunluk emaresi yok gibi,,bura leman kafe yalova

bce6ba9cd64ad0a8f93661d8cfc4392a.jpg

şu green park 'ın kapısının dili olsada konuşsa yetti gayri diyecek bir daha buraya gelmeyin diyecek, bencede yetti ,20 'inci turu kartepe yarışı ile kapatmak lazım bay x,,,,,,,,
bu arada sıcak yoktu, demekki neymiş sıcak olmadığı zaman bunalmadan çıkılırmış, ha bu 9 eylülde ısı 35 derece olur ise maşukiye eğiminde,yarışmacılar cehennemi aynen tadacak

4aa71eafff19fb06e4971659b75d0fa5.jpg

18 'inci turda tanıştığımız bakkal ,,buradan hep çıkış yaptığım için sonunda bana dediki yav dedi sen nerden geliyorsun istanbuldan yok yav dedi,,:islik::islik::islik:

buradan çıkışta çok sert eğimlere daldık gene ilk 3 km çok sert idi ,15 eğim ,,,,,,,,,:eek::eek::eek::eek::eek:

224 km 'in analizi,
ağır idman ,,,,kısa mola tempo,,,,,

yalova -suadiye köy arası goggle hesabına göre 71.3 km buna 3 km hata payı koyunca ederi 74 km ,74 km üzerine 16 km eğim ederi 90 km 'dir

ilk 74 km 'de düşük vites yüksek kadans uygulaması yapıldı çıkışta saat 06.55 'de yola koyulduk,ilk 15 dakika düşük vites yüksek kadans ,,
34 dişte idim sonra 50 dişe geçtim ondada düşük vites yüksek kadans uygulaması yaptım böylelikle asla sert çevirmedim ilk 74 km boyunca ,16 km eğime güç kalmalı idi,,önemli olan giriş yerinde resim çektik aşağıdaki gibi,,

ce0f45e2bb3d65bc9dec86293ef5efca.jpg

burdan devam ederek bimden karamel aldım,,

saat 10.25 gibi suadiye köyüne vardık tırmanış 10.35 oldu ,kısa mola yaptım karamel yemek için, forma arkasından poşetinden çıkardım ,su çok içtim ,su bitince çeşmelerden takviye için eğimde durdum mecburen,susuz çıkarsanız ayağınız ödem olur,,ilk 3 km çok serttir kesin çaprazlama ön 34 arka 30 yaparak çıkış yaptım araç yoktu,aşağıdan araç sesi duyunca sola geçtim ,yukardan araç sesi duyunca sağa geçtim böylelikle bu dört tekerler ile yakın temas olmadı,,
sıcaklık yok idi,,,

solda gölgelik alan fazla idi soldan tırmandım ,sıcaklık olmamasına rağmen işi sağlam tuttum,
10 'uncu km 'yi biliyor idim orada açıklık vardı nitekim oraya ulaştım,10 'uncu km 'den sonra çok önemli bir sola kıvrılış vardı orayıda biliyor idim orayada vardım ,sola kıvrıldık sonra tüm eğimler kafamda idi nerde eğim var hepsi kafamda idi onun için asla süpriz olmadı bana eğimler,,,,

yollar muhteşemdi bal dök yala hele aynı yerden iniş dehşetti,,,
tam 2 saatte 16 km eğim bitti ,yarımda teleferiklerin orda idim, hemen az yukarımda piramit şekli ile kartepe otel,,,,

74 km üzerine 16 km eğim 2 saatte alındı ,,yalova çıkış 06.55 ,
74 km sonra suadiye köye varış saati aynen 10.25 idi
yormadık kendimizi,,,,,gelirken iki yerde kısa durma oldu ,birinde resim çektik diğerinde bimden çıkın aldık,,

yukarda fazla kalan bay x dostum için ben fazla durmadım ama zati çıkış yoktu aynen iniş vardı kramp yaşamayacaktık,,aşağıda buluşma yapalım dedik bakkalın orda ,,aynen buluştuk ben çok yavaş indim çünki ön rulmanlar artık değişecek niyadı doldu,,

dönüşe geçtik aynı geldiğimiz istikametten ama önce karın doyuralım dedik ,çorba içtik,ondan sonra sağlam bastık,,durma yapmadık ,saat 20.00 'de idi feribot ,
çok vakit vardı ,
dönüş 74 km idi,,
nitekim su almak için durduk bir ara gene bastık,,dönüşte yüksek kadans yapmadım sert çevirdim ,
rüzgar arkadan dehşet itti buda hanemize artı ile geldi saat 17.00 gibi yalovada idik
kartepeden aşağıya indiğimizde saat 13.30 idi çabuk alındı kartepe ,,,,,

@Kudret Kurtcebe abi ayağına sağlık ne zaman seninle pedallasak gerek hayat gerek bisiklet hakkında yeni görüşler ediniyorum.

61 yaşında senin gibi sürmek herkesin yapabileceği birşey değil bir ara ayna-kolda motorlu düzenek mi var diye bakacaktım :D

Yeni rota neresi sen ondan haber ver? :)

@qwerty112233
925e6d19a26b104631b2d86396784078.jpg

keramet aynen bu oldu çok acaip bir olay bu,,
yarışa bundan ayarlayacağım,4 adet var ise içinde yarışa sadece iki adet ayarlayarım bu pazar sıkı bir olay yapmadan aynen dinleneceğim şöyleki
peloton hazır olur ise onlar ile 07.30 bostancıdan düz yol yaparım,,,,60 km ama 2 eylül aynen viaportta buluşma saat 10.00 ve de biliyorsun yolları aynen göçbeyli oruçoğlu ulupelit ahmetli son ,dönüş aynı 9 eylülde yarışa hazır sayılırım

Ve tur bitti bisiklet bile yıkandı[emoji3]

Yorgun bacaklarıma(geçen pazar uludağ zirve finish ve perşembe kartepe zirve) ve rüzgara karşıydı.

126 kmlik Şile etabı tamam.

Ortalama Hız 25 km/h

Mesafe:126km

Ortalama nabız:140

İrtifa kazancı:1800m
b65939fcf3419a291b731ea34a2ae9b8.jpg
fffc8c13b41d073c03d45397b9f395d4.jpg
3aaff79ac5874e7a3c357d2538e338d5.jpg
c1a5350fa6b4128594f5923319cedda3.jpg
6d1775658ad72e56d2a0e507276d3895.jpg

via Tapatalk.

20 'inci tur ,2019 nisan ,2019 mayıs sonu arası olabilir, sezon martta başlar pazara denk gelir,etap 224 km bana yazacak gene,pendik feribot ile yalova 74 km sonra suadiye köyden 16 km tırmanış ,16 km iniş ,dönüş 74 km,,,,,,,
Tek olabilir bay x gelir ise şık olur,,,,

Yeni konu açmadan mevcut konudan devam,,,,,,

@Another Day in Paradise

Yeni rota 224 km,,,,20'inci tur gelsin 2019 ,,,bir tane daha kartepe ,,,,

Gülerim çünki araç ile maşukiye egimine gitmek başka 74 artı 22 km sonra 16 km suadiye egimine hemde 15 eğime dalmak başka 16 km aynı yerden inmek başka ,74 km yalova yapmak başka,eve 22 km sürmek başka bu işi bir günde bitirmek başka ,evden çıkıp eve dönmek 224 km sürmek ,,,,,,

Olayın adı kartepe

Alo alo ,gölcük iskender gözün aydın,hasret şimdi gidereceğiz, yukardaki tabelayı biliyorsun burdan çıkış ,daha çok var gerçi,nisan- mayıs ayı bir pazar ,,,,,,yağışsiz hava aşırı sert rüzgar olmayan bir pazar gününe denk getireceğim,,

Geri