Scudo Sports

2019 Fransa bisiklet turu

160.5km'lik 6. etabın sonu, beklediğimden daha da sert çıktı...
bir çok yarışçıyı (özellikle tırmanış performansı çok iyi olmayanlar) finiş çizgisinde acı çekerken izledik...
edet nicolas (cofidis, solutions crédits) ve bevin patrick (ccc team) ise etabı tamamlayamayıp 21 günlük tura 6. etap sonrası veda ettiler...

yarışı kaçışa giden bahrain merida'dan dylan teuns kazandı... ( ne kadar kaçış oldu bilemiyorum ben son km'lere yetişebildim, bu ikili kaçıştaydı)
kaçış partneri trek - segafredo'dan giulio ciccone ise 11 saniye arkasından ikinci oldu...
wanty - gobert cycling team'den xandro meurisse de 1.05 fark ile podyumu tamamladı..

genel klasmancılardan geraint thomas, 4. olarak ( 1.44) sarı mayo için küçük de olsa bir avantaj elde etmiş oldu...

yarış sonundaki sarı mayoyu kaptırmama mücadelesi için yokuşta vites arttıran yaşlı kurt julian alaphilippe 'in muhteşem çabası ise maalesef işe yaramadı... 6 saniye fark ile mayoyu yarışı 2. sırada tamamlayan giulio ciccone'ye kaptırdı...

sarı mayoyu 7. etapta 24 yaşında bir italyan, giulio ciccone taşıyacak...
yeşil mayoyu ise, liderin 20.38 dakika gerisinde bitirmiş olsa da önceki etaplarda topladığı puan farklarıyla yine bora - hansgrohe'dan peter sagan taşıyacak...

7. günü etabı ise, 230 km'lik (turun en uzun etabı) belfort - chalon-sur-saone etabı...
etap genel itibarı ile düzlükte geçecek..
2 adet kategori 4, 1 adet de kategori 3 tırmanış var.. fakat son 100km düzlük, hatta düşük bir eğim de olsa sürekli inişli olacak...
bugünkü aşırı zor etaptan sonra biraz bacak açma parkuru gibi olacak...
çok hızlı bir sprint finişi ile bitmesi bekleniyor... önceki yıllarda solo kaçış yapanların da kazandığı etapta günün favorileri;
ewan caleb, elia viviani, dylan groenewegen, fernando gaviria ve peter sagan...

Scudo
Dün Sagan kazandı..Sagan kazanamadığı etaplarda bile yarışın içine girmeyi başarıyor..Sagan'ın bence önemli bir özelliği bu..Bu sene 4.sefer kazandı..Fransa'da ilk defa kazandı..Kazanamadığı yarışlarda da 2.-3.oldu/oluyor..Bu sene Sagan'ın formsuz gözükmesinin nedeni,bazı yarışlarda,sprinterlerin arasında değil de,geride gözükmesidir..
Sagan'ın ne kadar üst düzey bir sporcu olduğunu,formsuz gözüktüğü sezonda 4.yarışını kazanmasından anlıyabiliriz.. :ssrtcbya:
İşte bu yüzden her yarıştığı etapta,basın ve insanlar Sagan'ın peşindeler..Yaşayan efsane..
Bugün eurosport 1 yayında değildi..İnternetten baktım yarışa..
6.etap yapıldı..Turun ilk dağlık etabı..Genel klasmancıların ne durumda olduğunu bugün gördük..
Dün olduğu gibi bugün de birileri kaçtı ve kaçanlardan bir isim,Dylan Teuns etabı kazandı..Dylan Teuns,hayatının en önemli anlarını yaşadı..Tabi ki takımı Bahrain Merida için de,müthiş bir galibiyet bu..Hemen arkasından gelen Giulio Ciccone'nin sağa sola yalpalaması,etabın ne kadar zor olduğunu,yarışçıların ne kadar zorlandığını gösterdi..
İtalyan
Giulio Ciccone,Giro'da inanılmaz bir etap kazanmıştı..Bugün de son anda kaybetti etabı ama sarı mayoyu kazandı..Giro'da kazandığı etap;
Julian Alaphilippe'den sonra biraz da
Giulio Ciccone sarı mayoyu giyecek artık..

Genel klasmancılardan en iyi zamanı
Geraint Thomas yaptı,hemen arkasından Thibaut Pinot geldi..Movistar'ın Dünya şampiyonu Alejandro Valverde,bugün domestiklik yaptı..İlginçti bu..Demek ki Landa ve Quintana'nın,kendisinden daha iyi olduğunu düşünüyor veya takımı öyle düşünüyor..Quintana,Landa'nın önünde bitirdi etabı..İkisi arasında bir liderlik çekişmesi olacak..
Alaphilippe'nin sarı mayodan kurtulması da iyi oldu..Sarı mayo sahibiyim diye,gereksiz şekilde,kazanamayacağı etap için kendini boşuna zorladı..Belki de genel klasmana oynuyor,belli mi olur..Zor be Alaphilippe..

Fransa turunun ilk haftası çok iyi geçti ama yarış daha başlamadı..Asıl mesele son hafta..Son hafta,en güçlüler,en akıllılar ortaya çıkacak..
Yarın 230 km'lik sprint etabı var..Viviani ve Groenewegen arasında müthiş bir savaş olabilir..

@Noldor

Alaphilippe kaç yaşında ?

@Oxsy
11 haziran 1992 (27) diyor kaynaklar...
neden yaşlı dedim onu ben de anlamadım, takım lideri olunca yaşlı diyesim geldi...

• Hahaha
Tepkiler: sccetin ve Özcan
@Noldor
?????, Teşekkürler yanıtınız için =)=)=

• Beğen
Tepkiler: sccetin
@ippon

World Tour takımlarındaki sporcular için yıllık minimum ücret 38 bin Euro. Pro Continental takımlar ve ilk senelerindeki sporcular için daha da düşük. Fransa'da, Almanya'da, Belçika'da falan asgari ücret bunun yaklaşık yarısı...

• Beğen
Tepkiler: sccetin ve Veto8
@Murat B.

Yürük at yemini kendi arttırır atasözüyle ücretler doğru orantılı .

yazının linkini de iliştireyim tamamını okumak isteyenler olabilir.

(link)

@smtdgncy

Gözümüz ‘yüksekler’de!
Tur direktörü Christian Prudhomme ve organizasyon direktörü Thierry Gouvenou, son yıllarda parkur profil mönüsünü sürekli yenilediler, monotonluğu ve kurulan hegemonyaları bozmak istediler. Alp ve Pirene sıradağlarındaki klasik uzun yokuş etapları kısaltıp tempoyu yükselttiler. Zirve finişlerinin yanına inişle biten etaplar koyup en mühimi de zamana karşı etap mesafelerini azalttılar. Bu sene de toplam yedi tane 2000 m. ve üstü zirveye sahip yokuş seçerek, son yılların en yüksek irtifaya sahip parkurunu oluşturmuşlar. Üstelik üç tanesi etap finişi olarak geçilecek. Bu yıl mönünün konseptine ‘stratosfer’ veya ‘dikey limit’ diyebiliriz.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@ippon
Referans olarka gösterdiğiniz eski bir yazı; güncel minimum yıllıklar WT takımları için 38,115€ Pro Conti takımlar için 30,855€ (neo-prolar için de 30,839€ ve 25,806€)
"En kötü domestik" sizin ilk mesajınızda yazdığınız gibi senelik 150-200 bin değil, bu rakamları alıyor.
Hatta Pro Continental takımlarda ve kadınlarda bir takım üçkağıtlar ile minimum ücretin bile verilmediği olabiliyor ama bunun TdF'te yarışan domestikler için geçerli olduğunu sanmıyorum.
Sizin paylaştığınız yazı, "en üst seviye domestiklerin" yani Mikel Landa veya Niki Terpstra gibi isimlerin senede 300-400 bin kazandığını söylüyor bu arada, bunun yarısını veya daha fazla alan sporcular Fransa Turu'nda bile azınlıkta olabilirler...

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Veto8
@Murat B.
hadi biz ona ''en kötü domestik'' demeyelim de orta şeker diyelim.

Bu sene adina etaplar duzenlenen eddy merckx in gelmemesi garip doping denildigi zaman unutulmaz bir isimdir kendisi. @meren12

• Beğen
Tepkiler: meren12
Arkadaşlar saganın amacı hep yeşil mayo mu sarı için mücadele etmiyor sanki, görevimi değil aydınlatırmisin rica etsem.

@el_Aksa_1903
sarı mayo hiçbir zaman saganın hedefi olmadı...
kendisi genel klasmancı değil, sprinter... doğal olarak hedefi de her zamanki gibi yeşil mayo...

• Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
Sagan cok uzun zamandir sprinter degil aslinda. Sagan sprint atabilen bir klasikci uzun turlarda klasıkcı tanımı olmadıgı ıcın sagan ı bır kalıbın ıcıne sokmak ısteyenler ona sprıntcı dıyor. buna ek olarak yesıl mayo da cok uzun zamandır sprınt forması degıl.(adı puan mayosu herkes sprınt mayosu dese de) bu formayı en son kazanan saf sprıntcı (link)(2011). sagan ın maglup ettıgı saf sprınterler ( (link),(link),(link)) sagan ın diskalifiye edildiği 2017 senesınde bu formayı kazanan kişi yine saf sprinter olmayan (link) olmustu. buraya kadar olan kısım bır oncekı mesajda arkadasın yazmıs oldugu tam dogru olmayan tanımı duzeltmek ıcındı. sarı mayo kısmına gelecek olursak, sagan GC cı olmadıgı ıcın bu mayoyu hıc hedeflememıstır.
@el_Aksa_1903
@el_Aksa_1903

• Beğen
Tepkiler: Noldor
İlk gün kaza yapan
Groenewegen,nihayet kazanmayı başarmış :harika:
Caleb Ewan,hep önlerde ama kazanamıyor..Umarım bir etap kazanır..

İlk 7 etapta 3 galibiyet. Jumbo iyi iş çıkardı. Dünkü 6. etapta yola Pinot yazanları da tebrik etmek lazım :) Çık çık bitmedi yazılar.

203497

@ippon
Bence son kuruşuna kadar hak ediyorlar. Bahsettiğiniz rakamlar Dünya yıldızı bir futbolcunun attığı gol başına aldığı prim. Birde işin bu tarafı var. :)

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve seko35.50
@alicangul29
Pinot çok akıllı yarışmak zorunda..Eğer kendini hırpalamazsa,takım arkadaşı genç David Gaudu,bu fotoğrafta gördüğümüz gibi Pinot'a önemli bir destek sağlarsa,Pinot turu kazanır..Kazanmalı da..Çünkü iki önemli favori,geçen sene kürsüye çıkan Froome ve Dumoulin yok..
Pinot'un en önemli rakibi Geraint Thomas..Umarım dişe diş bir mücadele görürüz..
Turdan önce Thomas kazanır demiştim,hâlâ aynı kanıdayım ama Pinot'un kazanmasını da isterim ama işi çok zor..Çünkü çok güçlü bir rakip ve çok güçlü bir takım var karşısında..

Yılın en büyük turu diye adlandırılan
bence magazinsel olarak kesinlikle en büyüğü olan Fransa turu Antalya nın sıcak yaz günlerinde beni ferahlatır mı yoksa alev alıp yakar mı göreceğiz.
Herkese iyi zevkli seyirler dilerim

Bugün 8.etap yapıldı..Thomas De Gendt bugün yine kaçış grubundaydı..Sanırım 3.kaçış denemesiydi ve bu sefer istediğini elde etti..Son kmleri çok heyecanlı oldu,çünkü geriden gelen Pinot ve Alaphilippe'in Thomas De Gendt'i yakalama ihtimalleri vardı ama yakalayamadılar..
İnişli çıkışlı çok zor ve uzun bir etaptı..Thomas De Gendt ve Lotto Soudal adına müthiş bir başarı bu..Lotto Soudal Caleb Ewan ile kazanamıyor ama bir kaçışçı ile yüzleri güldü..
Pelotonun içinden atak yapan Alaphilippe sarı mayo ve etap adına bu atağını yaptı..Etabı kazanamadı ama sarı mayoyu bu atağı ile geri aldı..Alaphilippe'in arkasından giden isim ise,aslında bu atağı yapmaması gereken Pinot oldu..Pinot,yine yerinde duramadı ve ileriye atıldı..Geraint Thomas'ın kaza yaptığını ve biraz geriye düştüğünü öğrendi galiba veya tamamen rakipleriyle arasını biraz daha açmak adına bu atağı yaptı ama gerek yoktu buna..Dün Pinot akıllı olmak zorunda demiştim ama Pinot beni yanıltmadı..Saçma bir atak yapıp,kendini yordu..Geraint Thomas'a 20 saniye fark atabildi..Evet,20 saniye çok önemli ama daha asıl etaplar başlamadan,kendini bu kadar hırpalamasına gerek yok..Çok kontrollü yarışmak zorunda ama dediğim gibi yerinde duramıyor:ssrtcbya:
Pinot'un böyle yarışması herkesin hoşuna gider ama böyle yaparak yarış kazanması çok zor..

Bugün çok ilginç bir şey oldu..Ben ilk defa böyle bir şey gördüm..Bizim spikerler de yarışın heyecanından bu konudan bahsetmediler..Ineos takımı bir kazaya karıştı..Yarışlarda sürekli gördüğümüz sıradan bir kazaydı bu..Kaza sonrası Ineos takımından bir sporcunun kullandığı bisikletin kadrosu kırılmıştı..Videonun sonuna dikkat:eek:
Dünya'nın bütçe olarak 1 numaralı bisiklet takımının kullandığı bisiklet,sıradan bir kaza sonrası ortadan ikiye ayrılıyor:eek:
Pinarello almayı düşünenler,iyi düşünsünler:D

Bu arada,bugün Nibali'nin kötü durumda olduğunu gördük..Zaman kaybetti..8.etapta bu kadar bitik görüntü vermesi,iyi olmadı..Yarış kendisi açısından bitti diyebiliriz..

Geri