Scudo Sports

2019 Fransa bisiklet turu

@hamlet2006
Ilk dağlık etapta Thomas kendini kötü hissettiği için kendi temposu ile çıktı, dünkü etapta ise kendisini çok ıyi hissettiği halde Bernal daha önce atak yaptığı için kendi takım arkadaşına atak yapmamak ve Alaphlippe arkasında çekememek için yine kendi temposunda çıktı. Buda pinotun işine yaradı zira Bernal pinotun atağını takip edemedi. Önümüzde daha tırmanışlar var ineos atak yapacaktır bence.

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
Scudo
Niye kimse Kruijswijk'ten bahsetmiyor? Adam yokmuş gibi davranılıyor. Geçen sene Fransa'da Roglicle beraber podyumu zorladılar. Bu sene belki kazanabilirlerdi bile.

Bu yıl şapkadan bir tavşan çıkacak. merakla bekliyorum

• Beğen
Tepkiler: ndhakara
Dünkü sprint etabını,Caleb Ewan kazandı..Formunun zirvesinde..
Dün yarışın favori isimlerinden Jakob Fuglsang,kazaya karıştı ve yarışı terk etti..:kötü:
İkinci düşüşü oldu bu..Şampiyonluk için yarışan böyle profesyonellerin,iki defa düşmesi olacak şey değil..Dün nasıl düştü,göremedim de..Kolunda ezilme olmuş,kırık filan da yokmuş ama kazadan sonra kötü gözüküyordu..Yarışı kazanmasını beklediğim isimlerdendi..Yazık oldu..

Bir diğer favori isim,Geraint Thomas'ta kaza yaptı..Dizi ve dirseği kanıyordu ama yarışı tamamladı,zaman kaybetmedi..Ciddi bir durum yok ama Geraint Thomas'ta sürekli düşüyor sanki..Yarışın başında da ufak bir düşüş filan yaşamıştı galiba..Ayrıca yarıştan önce de bir yerde düşmüştü sanki..Yarışa devam ediyor ama kazadan ne kadar etkileneceğini,yarın görürüz..Bugün peloton dinlendi çünkü..

Bugün kaçış grubu içinden kaçan Matteo Trentin etabı kazandı..Dediğim gibi sıkıcı bir etaptı,peloton bugün dinlendi..Dinlenmekte zorundaydı çünkü..

Yarın öğlen 12'de Fransa bisiklet turu başlıyor,herkesin haberi olsun..:krsn:
Cuma ve Cumartesi günleri de devam edecekler,pazar günü sprinterler sahneye çıkacak..

-Alaphilippe sarı mayoyu koruyabilecek mi?
-Kaza yapan,bir etapta geride kalan,geçen senenin şampiyonu Geraint Thomas,bu 3 etapta gerçek gücünü gösterebilecek mi?
-Yarışın en genç sporcusu Egan Bernal,şampiyon olabilecek mi?
-Takımı ile beraber çok güçlü gözüken Kruijswijk,favorilerin arasından sıyrılıp sarı mayoyu giyebilecek mi?
-Fransızların yıldızı Pinot,ev sahibi olmanın avantajı ile tırmanışlarda seyirci desteği ile en önde yarışı bitirebilecek mi?
-Bora'nın genç Alman yıldızı Buchmann,Giro'da Carapaz'ın yaptığı gibi,favorilerin arasından sıyrılıp sürpriz bir şekilde şampiyon olabilecek mi?
-Movistar'ın yıldızları Landa veya Valverde,şampiyon olabilecekler mi?
Yarın heyecan başlıyor:)

Bisiklet yarışlarını izlememişler ya da bu turla ilk defa başlayanların şansından söz etmek istiyorum. Son 30 yılın en zevkli ve heyecan verici Fransa bisiklet turlarından bir tanesi koşulmakta. Son yıllarda ben de Giro kadar keyif alamıyordum. Bu yıl sıkıcı etap bile olmadı, çok enteresan bir tur, enfes.

Son düzenleme:
Tony Martin ve Luke Eow turdan atıldı. Atılma sebepleri ise çok ilginç ve ağır bir ceza oldu. Bana göre Fransızlar Pinot ve Alaphillip'in rakiplerini devirmek için herşeyi yapmaya başladılar. Hem Jumbo visma hemde İneos takım kaptanları tamda tırmanış ağırlıklı etaplar başlarken yardımcılarını kaybettiler. GCN paylaştığı videoya göre Tony suçlu görünüyor ama dediklerine göre ilk Luke Row yapmış aynısını. O video bende açılmadı linki bırakayım belki sizde açılır.

(link)

Son düzenleme:
fransızlara da her fırsatta sallanıyor da diskalifiye olan iki isim de takımlarında düz yol kaptanı. önümüzdeki günleri pek etkilemez diye düşünüyorum ki etkileyecek olsa bile Pinot'nun da Ineos ya da Jumbo Visma seviyesinde zaten domestikleri yok. avantajlı bir hale geçemez de hadi oldu oldu eşitlenmiş olsunlar en fazla.

@Bigpatron Sadece bu görüntü ile ineos sporcusu Luke Rowe diskalifiye edilmesi skandal bir kara dır. Tony Martin ise cazayı hak ettiğini düşünüyorum.

Tabi burada çok önemli bir konu var Yarış hakemleri bizim görmediğimiz şeyleri de görmüş olabilir. Daha çok bilgi lazım.

Olaya karışan iki takım bu iki sporcusuna ortak demeç verdirmiş ve karara itiraz etmişler az önce.

Iki bisikletçinin de hatalarını kabul etmeleri ve takımların birbirlerini suçlamadan bu şekilde işbirliği yapmaları ne kadar da olgun bir davranış...

@isamorgil
Olay öncesinde Luke Row'un Jumbo Visma kaptanını yol dışına ittiği söylentisi geçiyor videolara yapılan yorumlarda ancak ne kadar doğru bilmiyorum. @sccetin arkadaşın paylaştığı açıklama videosunda öyle birşeyden bahsetmiyorlar.

şu videoda olayın devamı da görünüyor...
Luke Row yumruk sallıyor...
dolayısıyla ikisinin de diskalifiyesi bence doğru...

(link)

@Noldor
Row kardeşim sende jumbo visma nın arasına tek başına dalmışsın. ne arıyorsun orada acaba ? sonra karışır tabi ortalık.

• Beğen
Tepkiler: Arkockutay
kazananın değil ama kaybedenlerin belli olacağı "Alplerin ilk etabı" başladı...

-düzeltme-

Son düzenleme:
@Noldor
Alpler'den başka yokuş mu kaldı ya da zamana karşı.Kazanan Alpler'de belirlenecek.
Kaçırdığım bir detay mı var?:okyrm:

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
@Noldor tüm yarışı takip ettim ama böyle bir etabı özel işler dolayısı ile sonuna kadar izleyemeyeceğim çok sinir bozucu.

Akşam yarış tekrarını kaçta veriyorlar bilen var mı ?

@hamlet2006

evet biraz yanlış yazmışım...
bugün kazanan belli olmaz, ama bugün kimlerin kaybettiğini görebiliriz demeye çalışmıştım...

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@Noldor
Yarista baska kisim kalmadi uc gun tirmanis alpler etaplari var kazanan nasil belli olmayacak acaba ?

@denizyalin ineos eski sky a dönüşmediği sürece kimse yarışı bitirecek farkı atamaz.

@denizyalin
"bugün" kimin kazanacağı belli değil ama kaybedenlerin belli olacağı etap başladı...

Geri