Scudo Sports

2018'den Salcano XRS030'a bakmak

@ahmet Bilge Kaan Kullanılmamışsa ve Apex dengi bir aynakolsa bisikleti alır almaz takas yapabiliriz.

Scudo
2900 ben de düşünebilirim . Bu kategoride bu fiyat yok . Ah Salcano bir de şu bisikletlerin bilgilerini tam olarak açıklayıp azıcık da estetik yönü kuvvetli bir mühendis grubuyla calışsan tadından yenmez

• Beğen
Tepkiler: Viraj Mühendisi
Salcano xrs030 tiagra kullaniyorum. Bisiklete yeni basladim disli oranlari gercekten zorluyor. Ben bilmeden aldim. Ama yokuslarda ciddi zorlaniyorum. Ama onun disinda bi sikintim yok. Hemde apex set tiagradan daha iyi diye biliyorum. Bence gayet guzel fiyat

• Beğen
Apex set tiagradan daha iyidir bi senedir kullanıyorum memnunum vites kolları gayet güzel fren performansı beklediğimin üzerinde ağırlık olarak bazı karbon bisikletler ile aynı ağırlıkta kadrosu sağlam salcano güzel iş çıkarmış bide kablolar kadro içinden geçse tadından yenmezdi

• Beğen
geçen ekim ayında bu bisiklet 2700 liraydı tca735 ile bunun arasında kalmıştım salcanoya sıcak bakmadığım içim mossoyu aldım 3 bine şimdiki aklım olsa salcano alırdım ama

Sram, Apex grup setini 2011'de çıkardı ve üzerinde hiçbir değişiklik olmadan hâlâ üretiliyor buda aklımı karıştırıyor. Acaba Tiagra 4700 grup set ile arasında nasıl bir performans farkı vardır?

052'de kötü, 035'de daha da kötü bir jant seti var. Şuan 030 apex ve 030 tiagra disk modelini gözüme kestirim, hadi hayırlısı.

• Beğen
Tepkiler: Wberlin
Bu bisiklet hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum. Üzerinde oldukça beğenilen Tiagra 4700 set var ve bisikletin kadrosu oldukça hafif. 2018 Salcano kataloğunda 3999 TL sunuluyor ama yetkili Salcano bayisinden 3300'e alma ihtimalim var, ne dersiniz?

• 3.999,00TL
  • xrs%20030%20tiagra%20disc%20copy-1170x740.jpg
(link)
ÖZELLİKLER

TİPİYOL/YARIŞ
KADRO700C Hafif Alaşım Aluminyum
MAŞAKarbon
ARKA VİTESShimano ST-4700 / RD-4700 Tiagra 20 vites
KADRO ÖLÇÜLERİ480mm - 510mm - 540mm - 570mm
ORTA GÖBEKAynakol ile birlikte
AYNAKOLShimano Tiagra FC-4700 52t/39t krank takımı
FREN TAKIMIShimano BR-CX77 mekanik disk fren sistemi
VİTES KOLLARIShimano TIAGRA ST-4700
RUBLEShimano Tiagra CS-4600 25t/11t kaset
ÖN DEĞİŞTİRİCİShimano TIAGRA FD-4700
GİDONRitchey Comp Alüminyum Gidon
BOĞAZRitchey 4-axis COMP Alüminyum Boğaz
SELE BORUSURitchey 2B Comp Alüminyum Sele Borusu
SELERitchey Streem V3 Comp Sele
FURŞ TAKIMIChin Haur CH-6502TBW
JANT SETİShimano RX05 Jant Seti
TEKER SETİContinental Grand Prix 4000 Lastik

Up

Dosyalar

• xrs 030 tiagra disc copy-1170x740.jpg
    xrs 030 tiagra disc copy-1170x740.jpg
    98,4 KB · Okunma: 10
@Viraj Mühendisi

hocam yanlış bilmiyorsam Türk malı bir bisiklet. Yanlış anlaşılmasın tabi ki yerli malına teşvik her zaman gerekli. Fakat nedense bana Türk malı yada Türk montajı bu tarz ucuz şeyler hep dandik demeyeyim de işe yaramaz gelmiştir. Bir de şöyle düşünün aynı donanım setli aynı özelliklerde bir Giant Merida vs çok daha pahalıyken neden bu ürün ucuz?
Şunun gibi düşünebilirsiniz Mercedes'te de bir sürü elektronik sistem vs var Citroen de de hemen hemen aynıları var. Ama aradaki fark neden? Gibi..

@Viraj Mühendisi
Buyur git al o zaman neden soruyorsun? Hem fikir soruyorsun fikrimi söyleyince de laf çarpıyorsun. Git al o zaman.

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
@esenturk niye salcano ucuz diğerleri pahalı ben bildiğim kadarıyla kısaca anlatayım. salcano kadroyu tayvan'da kadro yapan firmadan alıyor. kendim tasarım yapayım, ar-ge'ye yoğunlaşayım gibi bir dertleri yok. sitesinde kadronun geometrisini görme şansınız bile yok. kısacası profesyonel bir vizyona sahip firma diyemeyiz. doğal olarak maliyetleri de diğer firmalara göre düşük. trek, specialized gibileri için marka tanınırlığı da fiyatlarda önemli bir faktör olsa gerek. maddi imkanım olsa üçün beşin hesabını yapmaz ben de salcano yerine trek bisiklet alırdım.

salcano bizim gibi maddi imkanları kısıtlı şahıslar için önemli bir alternatif. alırken servisle falan uğraşmak yerine kendi işini kendin göreceksen, biraz da şanslıysan aldığın bisikletten çok da pişman olmazsın. benim ikinci salcano bisikletim. ilkini 14 şu anki bisikleti 12 bin km kullandım. hiçbir ciddi sorun da yaşamadım.

Evet dün 2900 liraya bu bisikletten aldım.
Ekonomi bu şekilde devam ederse 2-3 sene kullanıp yine 3000 civarına satarım.

@Berke

Rahmetli büyük babam Ankara İtfaiye Meydanı esnafıydı. Yeni bir şey aldığımızda ilk olarak kaça aldığımız değil, kaça satacağımızı sorardı. Bu mesajın bana onu hatırlattı :)

aynakolu hariç güzel bir bisiklet bende kullandım eski modelini 53 39 11-25 miydi ney di aynakolu (salcano xrs 030 tiagra 4600)yokuş çıkarken zorluyordu, ondan hariç bana göre güzel bisiklet, şimdi de salcano'nun daha üst modelini kullanıyorum. Ağır aynakollarda zorlanmamak için bacak kaslarımı kuvvetlendirmeye uğraşıyorum şimdi, güçlüyseniz aynakol da sıkıntı olmaz.

• Beğen
pro yarışçılar için yapmışlar herhalde bu bisikleti. Dişli oranları feci. Yokuşlarda kösülürsünüz. Salcano kötü bisiklet değil ama tasarımlarını pek beğenmiyorum. Keşke biraz tasarıma da önem verseler.

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
Geri