Scudo Sports

2018 UCI Dünya Yol Bisikleti Şampiyonası

Şimdi kalkıpta Valverdeye önümüzdeki sezon gökkuşağı mayosu ile Quintiano'nun yardımcısı ol demez herhalde MoviStar.. Altın madalyasınıda Saganın elinden aldı. Yarış başında 3 yıl bende durdu artık başkası alsın 1 sene sonra ben gene geri alırım demişti :)

Scudo
Ben bide bişey sormak istiyorum bu yarışı anlatan yorumcuların isimleri nedir. Gerçekten bu işi mükemmel yapıyorlar. Son derece bilgili ve donanımlılar. Yarışı hem bilimsel ve teknik açıdan anlatıyorlar , hemde esprili ve ilgi çekici yorumları var. Ben şahsen çok şey öğreniyorum ve keyif alıyorum..sosyal platform da bu kişileri takip etmek isterim.

@Bigpatron Valverde'nin alacagi son buyuk organizasyon olarak La Vuelta 2018 'i dusunuyordum ancak bu , saniyorum ondan daha buyuk bir "onur" olabilir , bir yil boyunca tasiyacagi bir "onur" . Gercekten bu yasta , bir cok basarisi olan birinin , ustune , pastadaki eksik olan "cilegi" koymasi muhtesem bir olay. saniyorum, onumuzdeki sene de , artik profesyonel hayatini birakacaktir.

@besyobora
Caner Eler, SArper Günsal diğer 3. kişiyi bilmiyorum. Bugün olmayan bir de Berkem Ceylan var.

@hakan hoca çok sağol. Hepsini instragramdan ekledim. Umarım fake hesapları değildir.

Gokkusagi bu kadar mi yakisir bir insana :)

Sagan da , 2 senelik yeni sozlesme imzalamis , biraz da BORA nin formasini giysin :)

DoWetJwXUAAgDE6.jpg:large

@a.valverde
Gencecik adamı ne yaptın öyle.:DDaha 50 sine çok var.:okyrm:Valverde Reyiz'den bahsediyoruz Lütfen.
Bu sene bahar aylarındaki bir röportajında 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılacağından sözediyordu.o_O
Bence Valverde Ardenleri sallamaya devam eder.Üç Büyük Turda etap alabilir.Katalan Turu gibi birkaç tane haftalık tur dahi alır.

Dumoulin hayal kırıklığı yarattı bende bir sorun mu yaşadı acaba

Bu arada valverde üstadı da tebrik etmek boynumuzun borcu

Vuelta'da Thibaut Pinout'un neler yaptığını düşünerek,bugünkü yarışı kazanabileceğini düşündüm..Çok güçlü ve çokta çılgın bir sporcu..Bir ara pelotonun önünde 3 Fransız iyi gittiler ama sonra Pinout ve Alaphilippe geride kaldılar..Bu iki favorinin geride kalması sürprizdi bence..
Daha önce Dünya şampiyonası seyretmedim galiba..İlk defa denk geldim..Aslında yarış dandik sayılır..Niye?Sezon sonu..Sporcular yorgun..Tek günlük ve uzun bir yarış..Bir de %28'lik yokuş filan var..Haliyle yarışın favorileri tek tek geriye düştüler..Vuelta'nın şampiyonu Simon Yates,son Dünya şampiyonu Sagan,Pinout,Alaphilippe,Greg van avermaet,Zakarin,Bob jungels,Nibali gibi isimler öndeki çekişmeye dahil olamadılar bile..Bu da yarışın zamanlaması,seyri ile alakalı bir durum bence..
Son 70 km'yi seyrettim..Özellikle son 20 km çok çok iyiydi..Pelotonda çok fazla değişkenlik oldu..Kimlerin öne çıkıp fark yaratacağı bir türlü belli olmadı..Favorileri kameralar pek gösteremedi..Yolların darlığı bir etken ama motorcular başarısız bir çekim yaptılar..Çoğunlukla helikopterden baktık yarışa..Saçmalık bu..Yarışı iyi servis edemediler..

Alejandro Valverde,Vuelta'da Yates'le ciddi bir mücadele içindeydi..Son iki günde geride kaldı ve kaybetti yarışı..Yorgun olacağını,bu yarışı kazanamayacağını düşünüyordum..Çünkü 38 yaşında,bir büyük turda son anlarda kaybettikten sonra,bu yarışı kazanması çok zordu..Nasıl yaptı,nasıl kazandı,anlamak zor..Spikerler yarış sonrası,Valverde'nin ''doping geçmişi'' olduğunu söylediler..Bilemiyoruz işte..Kafada bir soru işareti oluşuyor..Çünkü önceden birşeyler yapmış..Yalnız önceden suç işlemiş olması,kişiyi anlık suçlamamıza neden olmaz..Ben sanmıyorum..Çünkü öyle bir fark yaratmadı..Vuelta'da son günlerde duvara tosladı zaten..

Bugün Valverde'nin uzun kariyerini düşünerek,kazandığı bu şampiyonluğa sevindim ama bir o kadar da Romain Bardet,Michael Woods ve en çokta Tom Dumoulin'e üzüldüm..Tom Dumoulin,yine üzdü:ytrya:
Son kmlerde bir mekanik sorun dendi,kamera bir şey çekemedi..Sonra kamera döndü Tom'a..Adam arka freni ile oynuyordu..:agla:
Romain Bardet ve Michael Woods'u da tebrik edelim..İkisi de canavar gibi yarıştılar..Son anlarda Valverde,bence tamamen tecrübesi ile yarışı kazandı..Aslında öndeydi,dezavantajlıydı ama arkadaki yarışçıları anlık gözetledi ve nerede gücünü sonuna kadar harcayacağını hesap etti..

Sonuçta,ikinciler,üçüncüler,dördüncüler hatırlanmayacak..2018 Dünya şampiyonu Alejandro Valverde..
Yarış sonrası Valverde'nin göz yaşları fenaydı..Quintana'nın gelip Valverde'yi tebrik etmesi de ilginçti..:)

Demiş ki Sagan
2018 etabı tırmanışçılara yönelikti
Insburug kısmı zor ve benim gibi yarışçılar için uygun değildi ancak yine de en iyi şekilde yarışmaya çalıştım demiş
8915a379bd5d8e58e996c6b5a6cc4c0c.jpg

• Beğen
Tepkiler: Saomi Miks
Reyiz'e madalyasını megastar taktı.
DoWeBh9WkAA9Cln.jpg

Valverde neler söylemiş.
"Şu an hayalimi yaşıyorum. Çok çalıştım ve başardım dünya şampiyonluğunu elde etmeyi. Ulusal takımıma teşekkürler, herkes arkamdaydı ve beni desteklediler. Son bölümde sprinti kontrol etmeyi başardım, çılgıncaydı, çok uzun sürdü."
"300 metrelik sprint oldu neredeyse ve sonunda başardım. Gerçekten tüm takım kazandı burada. Her zaman beni desteklediler. Onlarsız başaramazdım."
"Kariyerinin en iyi zaferi mi?"
Alejandro Valverde: "Kesinlikle. Benim için bir hayaldi dünya şampiyonu olmak. Altı madalyam vardı ama hiçbiri altın değildi. Son bölümde bunu kaçıramazdım, bu sefer kazanmalıydım."

(link)

Sprinti iyi olan ilacli 38 lik delikanli kazandi vay vay vay

Aslında son bölümde sprint için bekleyen grup 4lü ve arkalarındaki ile belirgin bir fark var ise yarışı 4. bitirene de kürsü ve bronz verilebilir diye düşünüyorum.

Ünlü Bahar Klasikçisi Greg van Avermaet:"Alejandro Valverde dünya şampiyonluğunu hak ediyor. Geçmişine çok ağırlık vermemelisiniz. Performansları oldukça istikrarlı. Hala bir şeyler kullandığını sanmıyorum. Kendisine güveniyorum, jenerasyonunun en iyi bisikletçisi."
DoaqDvoX0Aw55Dj.jpg

Greg Van Avermaet gibi kendisini fazla beğenen bir sporcu başkası için böyle konuşmaz.

Not:Alejandro Valverde, ''Puerto Operasyonu'' sonucunda ceza almıştı.Kesinlikle ve kesinlikle doping kullandığı ispatlandığı için ceza almamıştır.
Doping kullanıp kullanmadığını ne UCI ne de WADA bilmemektedir.Doping kullanıp kullanmadığını Dr Eufemiano Fuentes ve Valverde dışında kimse bilmemektedir.

@hamlet2006
GVA'ya katılıyorum..
Hak etti..Geçmişi ve yaşı düşünmemize neden olsa da,sonuçta nasıl yarıştığını gördük..Öyle basıp gittiği bir etap/yarış yok..Öyle birşey olmadı işte..
Dopingli bisikletçi görmek isteyen,2018 Giro'yu izlesin..Formsuz bir bisikletçinin,sonradan nasıl gazı köklediğini kendi gözleri ile görsün..

Kaynak:SporLocasi

Alejandro Valverde… 38 yaşında, İspanya’nın Murcia bölgesinde doğmuş. Lakabı “Balaverde” veya sadece Bala, “Mermi”. 11 yaşından beri bisiklet üstünde yarışıyor. İlk mücadelesinde ikinci olmuş. Ondan sonra, 13 yaşına kadar katıldığı elliden fazla yarışta hiç geçilmediği söyleniyor. Doğru mu yoksa bir efsane mi kesin değil ama o dönemden kalma takma ismi daha da etkileyici: “El Imbatido”, yani “Yenilmez”.
Valverde’nin bisikletçi karakteri çok yönlü. Küçük gruplarla gelinen sprint finişlerinde dünyanın en iyilerinden biri, kısa ve patlayıcı yokuşla biten yarışların vazgeçilmez favorisi. Uzun yokuşlarda, (irtifa 2000 metrelere kadar çıkmıyorsa) dünyanın en iyi yokuşçularıyla boy ölçüşebiliyor. Tek günlük klasiklerin gelmiş geçmiş en büyük uzmanlarından biri. Fleche Walonne’u arka arkaya kazanmaya başlayınca yarışın parkuru değiştirildi ama o kazanmaya devam etti.
23 yaşında İspanya Bisiklet Turu’nda iki etap kazandı ve genel klasmanı üçüncü sırada bitirdi. Sonrası hep kazanarak geçti. 3 kere ulusal şampiyon, 4 kez Liege-Bastogne-Liege, 5 defa Fleche Wallonne, 2 kez Clasica San Sebastian, 3 kez Katalonya Turu, 1 kere İspanya Turu, 3 defa Dauphiné Libéré. Daha saymadıklarım var tabii. 35 yaşında Fransa Turu’nda üçüncü oldu. Büyük Turlar’da 16 etap zaferi var ve on yedi kez ilk onda yer aldı. Bu seneye kadar 11 Dünya Şampiyonası’na katıldı, 7 kez ilk üçe girdi ama kariyerindeki tek eksik olan gökkuşağı mayoyu hiç kazanamamıştı.

2006’da Madrid’li spor doktoru Eufemiano Fuentes’in kliniğine yapılan baskında ele geçen plazma örneklerinden birinin üstünde “Valv.piti” yazıyordu. Piti Valverde’nin köpeğinin adıydı. İspanyol makamları Operacion Puerto diye anılan bu skandalın çok üstüne gitmediler. Çünkü Fuentes, bildiklerini açıklarsa 1992 Barselona Olimpiyatları’nda müthiş başarılı olan İspanyol sporcuların başlarının derde gireceğini ima etti. Bisiklet zaten kirli bir spordu ama uluslararası bir rezalet yaşamayı göze alamayan hükümet ve mahkemeler olayı hafif cezalarla kapattılar, Valverde mahkemeye bile çıkmadı. Fakat İtalyan anti doping kurumu soruşturmayı devam ettirdi. 2008 TdF’ın İtalya’daki dinlenme gününde Valverde’den kan örneği aldı ve “Valv.piti” örneğiyle eşleştirip mahkum etti. WADA da olayın üstüne gitti ve sonuçta Alejandro 2 yıl ceza aldı. 2010’da aldığı tüm dereceler iptal edildi, 2011’de yarışamadı. Valverde her zaman suçsuz olduğunu iddia etti ama olay hakkında da pek konuşmadı.
Cezası Ocak 2012’de bittikten sonra katıldığı ilk yarış Tour Down Under’ın kraliçe etabını kazandı. Bir ay sonra ise Endülüs Turu’nda genel klasman şampiyonu oldu. O günden beri kazanıyor. Tanıyanlar tüm hayatının bisiklet olduğunu söylüyorlar. Geçen sene, Fransa Turu’nun ilk etabında düşüp diz kapağını kırdı. Kariyerinin bittiği konuşulurken bir ay içinde antrenmanlara başladı, yeni sezona fırtına gibi girip kaldığı yerden zaferlerine devam etti.

Dün Innsbruck’da koşulan Dünya Şampiyonası parkurunun zorluğu biliniyordu. Hiçbir ülke sprinter sporcu getirmemiş kadrolar klasikçi ve yokuşçulardan oluşmuştu. 258,5 km ve toplam 4700 metre irtifalı yarış son 12 km’ye kadar çözülmedi. Son engel 2.9 km ve %11 ortalama eğimi olan Gramartboden yokuşuydu ama halk bu canavarın adını çoktan “Cehennem” koymuştu. Eğim %28’e kadar çıkıyordu. Cehennemin kapılarından geçer geçmez çok büyük bir seçki oldu, tepede sadece üç kişi kalmıştı. Fransız Romain Bardet, Kanadalı Michael Woods ve yokuşta hiç öne geçmeyen ama bu ikiliyi takip eden Alejandro Valverde. Düze inilirken hiç atak yapmadı bekledi. Üçünün içinde en iyi sprinterin kendisi olduğunu biliyordu. Finiş yaklaşırken arkadan gelip gruba katılan Tom Dumoulin’in atağını daha başlamadan sezdi ve nötralize etti. Son kilometre geçilirken en öndeydi ama yoldan çok arkasına bakıyordu. Sprinti açana kadar hep arkaya baktı, finişe 300 metre kala da hızlandı. Yarışı zaten Cehennem’in tepesinde kazanmıştı, gözyaşları finişten sonra başladı.
Alejandro Valverde için dopingci diyen de var, gelmiş geçmiş en büyük yarışçılardan bir olduğuna inanan da. Ama tüm yaşamını bisiklet sporuna adamış birinin bu başarısını izlemek büyük bir zevk verdi, şüphelerimi, dertlerimi bir süre de olsa unutturdu. Önümüzdeki yıl onu izlemeye devam edeceğiz. Bu kez sırtında beyaz üstüne beş renkli gökkuşağı mayo olacak. Yine yarışacak, yine kazanacak. O kazandıkça hayat sabit kalacak, yaşlanmayacağız, çocuklarımız uzaklaşmayacak, sevdiklerimiz çekip gitmeyecek, nizam ve intizam aynı olacak. Natürmort da olsa...

Kafanızı bulandırmayın.Kan torbalarının üzerinde yazanları çok takmayın.
''Brillo''
''Piti''
''Luigi''

@Serkan Mıstınoğlu
Bunu ben de görmüştüm.
Son tırmanışta asıl sorunu Dutch Tv'ye göre Di2'da imiş.
According to Dutch TV, Dumoulin had problem with gears on last climb: his Di2 battery (electronic shift of gears) was dead. Usually if Di2 battery goes low you probably are stuck on small front chainring.

@hamlet2006
Yarıştan önce ne diye şarj etmemişler ki, şayet gerçekten pili bitti ise tam amatörce birşey olmuş. Di2 şarjı dolması 15-20 dk sürüyor yada sürmüyor. Tam dolu pilde yaklaşık 1000 kilometre şarj istemiyor.

Geri