Vuelta'da Thibaut Pinout'un neler yaptığını düşünerek,bugünkü yarışı kazanabileceğini düşündüm..Çok güçlü ve çokta çılgın bir sporcu..Bir ara pelotonun önünde 3 Fransız iyi gittiler ama sonra Pinout ve Alaphilippe geride kaldılar..Bu iki favorinin geride kalması sürprizdi bence..
Daha önce Dünya şampiyonası seyretmedim galiba..İlk defa denk geldim..Aslında yarış dandik sayılır..Niye?Sezon sonu..Sporcular yorgun..Tek günlük ve uzun bir yarış..Bir de %28'lik yokuş filan var..Haliyle yarışın favorileri tek tek geriye düştüler..Vuelta'nın şampiyonu Simon Yates,son Dünya şampiyonu Sagan,Pinout,Alaphilippe,Greg van avermaet,Zakarin,Bob jungels,Nibali gibi isimler öndeki çekişmeye dahil olamadılar bile..Bu da yarışın zamanlaması,seyri ile alakalı bir durum bence..
Son 70 km'yi seyrettim..Özellikle son 20 km çok çok iyiydi..Pelotonda çok fazla değişkenlik oldu..Kimlerin öne çıkıp fark yaratacağı bir türlü belli olmadı..Favorileri kameralar pek gösteremedi..Yolların darlığı bir etken ama motorcular başarısız bir çekim yaptılar..Çoğunlukla helikopterden baktık yarışa..Saçmalık bu..Yarışı iyi servis edemediler..
Alejandro Valverde,Vuelta'da Yates'le ciddi bir mücadele içindeydi..Son iki günde geride kaldı ve kaybetti yarışı..Yorgun olacağını,bu yarışı kazanamayacağını düşünüyordum..Çünkü 38 yaşında,bir büyük turda son anlarda kaybettikten sonra,bu yarışı kazanması çok zordu..Nasıl yaptı,nasıl kazandı,anlamak zor..Spikerler yarış sonrası,Valverde'nin ''doping geçmişi'' olduğunu söylediler..Bilemiyoruz işte..Kafada bir soru işareti oluşuyor..Çünkü önceden birşeyler yapmış..Yalnız önceden suç işlemiş olması,kişiyi anlık suçlamamıza neden olmaz..Ben sanmıyorum..Çünkü öyle bir fark yaratmadı..Vuelta'da son günlerde duvara tosladı zaten..
Bugün Valverde'nin uzun kariyerini düşünerek,kazandığı bu şampiyonluğa sevindim ama bir o kadar da Romain Bardet,Michael Woods ve en çokta Tom Dumoulin'e üzüldüm..Tom Dumoulin,yine üzdü

Son kmlerde bir mekanik sorun dendi,kamera bir şey çekemedi..Sonra kamera döndü Tom'a..Adam arka freni ile oynuyordu..

Romain Bardet ve Michael Woods'u da tebrik edelim..İkisi de canavar gibi yarıştılar..Son anlarda Valverde,bence tamamen tecrübesi ile yarışı kazandı..Aslında öndeydi,dezavantajlıydı ama arkadaki yarışçıları anlık gözetledi ve nerede gücünü sonuna kadar harcayacağını hesap etti..
Sonuçta,ikinciler,üçüncüler,dördüncüler hatırlanmayacak..2018 Dünya şampiyonu Alejandro Valverde..
Yarış sonrası Valverde'nin göz yaşları fenaydı..Quintana'nın gelip Valverde'yi tebrik etmesi de ilginçti..