Scudo Sports

2018 Temmuz İstanbul Fethiye-Kaş Bisiklet Turu

luckxor

Forum Demirbaşı
Tepki
1.131
Bisiklet
Focus
Selam herkese. Temmuzun ilk haftası en geç ikinci haftasında İstanbul çıkışlı Fethiye- Kaş güzergahı yapmayı düşünüyorum. Aşağı yukarı 10 günlük bir tur olacak Dönüş otobüs ile tabi ki. Eğer o tarihte böyle bir tur düşünen varsa pedaldaş olabiliriz. Tur ile ilgili ayrıntılı rota çalışmalarım devam ediyor. Tur içinde dağ yolları, köy yolları, patika yollar çoğunlukta olacaktır. Ayrıca çeşitli ören yerleri tarihi alanların yanı sıra, göller akarsular ve tabi ki deniz olacaktır. Çadır kamp yapmayı düşünüyorum. Yeme işini de kamp tüpü ile makarna konserve çay bisküvi şeklinde. Tabi ki arada lokanta ve restorantlara da uğranabilir. Veya canımız ne çekerse onu yiyebiliriz elbette. Detaylı tur rotasını yakın bir gelecekte burada olacaktır. Ayrıca geçmişte gerçekleştirdiğim turları da referans olarak aşağıdaki linklerden bakabilirsiniz. Format aşağı yukarı gene geçmişteki turlarım gibi olur. Malzeme ve diğer ekipman bilgilerimi de rota belirlendikten sonra açıklayacağım herkese bol pedallar.:):);)

2017 Antalya Bisiklet Turum
2017 İstanbul-Antalya bisiklet turum

2014 İstanbul Kuşadası turum
19-Temmuz 26 Temmuz Çanakkale-Kuşadası (İstanbul dan otobüs ile çıkışlı)

En son çıktığım 2017 İstanbul Antalya Bisiklet turumda kullandığım ekipmanlar.

port bagaj (kadroya kelepçeli)

orta bagaj (küçük alet çantası)

ön bagaj (fazla büyük olmayan gidon çantası)

Arka bagaj

3 adet tişort (fazla geldi bu turda 2 yeterlidir bana bundan sonra)

3 adet forma

3 adet kapri tarzı short

4 adet iç çamaşırı

4 çift te çorap

1 adet kısa tayt (denize bu taytla girilebilir)

1 çift eldiven

1 adet şapka (güneş çarpmaması için kesin şart)

1 adet kask (şehir içinde mutlaka takın aslında her zaman takılmalı ama ben arada çıkarıyordum:) )

1 adet katlanır spor ayakkabı (çok işe yarardı her turumda hem hafif hem de şehir veya kasabada geceleyecekseniz takur tukur spd ile gezmekten daha havalı)

Heybelerin içinde olan malzemeler ise

1 adet yağmurluk (hiç kullanmadım)

1 adet havalı yastık (gerek yok giyim için kullandığım çanta 100 kat daha rahattı)

1 adet Kilit ( büyük hata hiç kullanmadım ama duruma göre kullanabilirdim siz güzergahınıza göre alabilirsiniz büyük şehirlerde lazım olabilir ben şehirde kalmamıştım zaten)

1 adet pişirme kabı ve tüpü decatlondan 2016 da almıştım

1 adet ilk yardım seti ( kullanmadım ama mutlaka alınmalı)

1 adet çadır aydınlatması. (Çok güzel tavsiye ederim:)

1 adet kafa lambası. (Mutlaka alınmalı)

Yedek piller

Bulaşık süngeri sabun ve küçük şampuan

Bir paket makarna (mutlaka tuz alın) (ve krem peyniri hem kolay bozulmuyor hemde makarnaya yağ koymadan nefis peynirli makarna kolayca yapılabilir ama zevk meselesi tabi)

Çay sallama olanlardan hep unuttuğum ve acısını çektiğim şey buydu (çok çay arayan biri iseniz tabi)

Bir adet termos 2016 da decatlondan alımıştım

Sinek ilacı mutlaka alın derim eğer yazın tura çıkacaksanız son 3 yıldır büyük iş gördü bendeki

Ağrı kesici aldım ne olur ne olmaz diye antibiyotik alan bile var ama ne kadar doğru tartışmalı.

Ha bir de kas gevşetici krem. Onu da yıllardır her turda kullandım bu turda bitti ne yazık ki:( ama akşam çadır da bacaklara sürülen krem ve masajla süper oluyodu:)

Sıra geldi alet çantasına

Tabi ki alyan anahtarı

Bir adet pense (işeme yaradı)

Bir adet elektrik bandı (çok işime yaradı)

Bir adet yama takımı (işime yaradı)

Bir adet kadro kullakçığı (iyi ki de işime yaramadı:) )

Bir adet yedek vites kablosu

Bir çift levye

Bir çift yedek lastik

Pompa

plastik kelepçe ( işime yaradı hep ufak tefek şeyler işime yaradı)

Son olarak ön çanta (hemen ellimde olacak ekipmanlar)

Bir adet kamp bıçağı (hiç işime yaramadı)

Bir adet küçük boy güneş kremi (lazım)

Cep telefonu, şarj, aleti cüzdan.

Power bank (çok lazım) 15 000 mah tavsiye edilir

Elektronik

Şarjlı bilmem kaç lümen ön far (2014 almıştım)

Şarjlı arka far

Polar gps (2017 de almıştım)

Veloman kronometre (2014)

Son olarak

Çadır (2,4 kg) decatlon dan alın hem ucuz 89 almıştım hem hafif ve dayanıklı (2016)

2 adet mat

Bir adet de uyku tulumu (2014)

son olarak ta ahtapot motosikletçilerin kullandığından.

Merhaba.

Turun ayrıntılı rota, yer, ve zamanını sonunda hazırladım. İşte turun detayları.

Zaman olarak Temmuz'un ilk haftası olacak. 2 Temmuz pazartesiye, 6 temmuz cumaya geliyor. Bu tarihler arasında veya bu tarihlerde düşünüyorum. Maksimum 20 günüm var ve 26 Temmuzda evde olacak şekilde ayarlayacağım bunu.

Ana hatları ile şu güzergahlar takip edilip Antalya'ya varılacak. İstanbul'dan çıkılacak, Tekirdağ,Çanakkale,Gökçeada,Kazdağları,Ayvalık-Cunda İzmir, Denizli Fethiye Kaş ve Antalya'da tur bitecek. Ayrıntılı bilgiler ise şöyle;

1.Gün

İlk gün İstanbul'dan hareketimize başlayacağız. Tura katılmak isteyenlerle bir buluşma noktasında buluşacağız. Sabah erken saatlerde herkes işe giderken biz özgürce pedallayarak yolculuğumuza başlayacağız.:)
E-5 üzerinden Tekirdağ yolu ana güzergah olacak ilk gün için. İlk gün nispeten sıkıcı bir tur olabilir ama Tekirdağ'ı geçtikten sonra esas yol o zaman başlayacak. Gün sonu Yenice köyüne yakın Marmara Denizi manzaralı bir kamp olabilir. Yiyecek için de merkezden sağlayacağımız nevaleleri yiyeceğiz. Duruma göre kamp ateşi yakıp tavuk kanadı bile yapılır. (hep bunu istemiştim eski turlarımda:) )Toplam mesafe 142 km toplam yolculuk süresi de 12 saat olacak gibi. Yani 3 saat toplam dinlenme kullanırsak bu hesabı buldum. Ancak şöyle bir durum var. Tura katılım oldu diyelim, ilk gün yorgunluk daha da hissedilir sonuçta,tükenen olursa (bu ben de olabilirim.) hedefe varmadan kamp atabiliriz. Aklıma Marmara Ereğlisi ve Sultan Köy gibi yerler geliyor.

4zZVXG.jpg

VDgzmZ.jpg

Uçmak dere sahil.

WD6p5m.jpg

Uçmak dere Köyü. Burada oturup çay içilir.

2.Gün

O gün Uçmakdere'den Kabatepe (gelibolu) güzergahı olacak. Toplam mesafe 137 km yine 12 saat yolculuk süresi ve konaklama işini Kabatepe sahilde çadır kamp olarak düşünüyorum. 21:00 de Gökçeada feribotuna yetişme imkanı olsa da ben karanlıkta yer arayana kadar, gün batımını Kapatepe sahilde, kurulu çadırımda geçirmeyi tercih ederim:) Sonuçta sabah 09:00 feribot gene var.

7DV1lL.jpg

3.Gün

Gökçeada tüm gün gezilebilir. Hatta bana kalırsa +1 gün daha kullanılabilir. Çünkü ada büyük. Duruma göre karar verilebilir. Hem iyi bir dinlenme fırsatı bol bol yüzme zamanı +1 güne değer gibi. Kamp işi Allah ne verdiyse güzel manzaralı bir yer olabilir kamp alanı da olur ama ben kalabalıkta uyuyamam. Hem ucuz tatil en iyi tatildir bana göre:)

aYyN4g.jpg

4zZW2q.jpg

4.Gün

1 gün Gökçeada'da kaldık diyelim o zaman 4.gündeyiz. Bu günde ilk önce feribotla Kabatepe'ye Kabatepe'den Ecebat'a, Ecebat'dan da feribotla Çanakkale'ye geçiyoruz. Merkez de gezilir boğaza karşı çay içilir yemek yenir buralar değerlenir yani.:)
Çanakkale'den çıkışta turun zor etaplarından biri olacak gibi. O gün, güney istikametinde devam ederek, Ayazma'ya varıyoruz. Burası Kazdağları'nın eteklerinde yer alan şelalesi gölü ormanı ile tam bir doğal cennet. Toplam Mesafemiz 80-90 km civarı. Yol güzergahında da bol bol köy var. konaklama işini bu sefer Ayazma Kamping'te yapılacak. Milli park alanı olduğu için kamp alanında kamp atmak daha mantıklıdır.

6Nlpl3.jpg

Ayazma kamping

7DVWYa.jpg

5.Gün

5.günde Ayvalık Cunda var. Çok defa gitsem de bu bölgelerin hası Ayvalık Cunda'dır mutlaka uğranılmalı. Ama Cunda'dan önce Kazdağları'nın eteklerinden kıvrıla kıvrıla sahile iniyoruz. Altınoluk, Akçay güzergahını takip edip, Cunda'ya varıyoruz. Cunda akşam güzel olur. Gün batmadan bir yorgunluk kahvesi hüpletip, 3-5 km daha pedal çevirdikten sonra ücra bir bölge de kamp atıyoruz ve denize giriyoruz. Neden ücra bölge çünkü bölgede ada kamping var çok güzel yer aslında ben kaldım ama biraz tuzludur. Ne demiştik en iyi taitil en ucuzudur:) O yüzden denize yakın insana uzak yerlerin olduğu adanın kuzey taraflarına çekilip gecemizi gene çadırda geçiriyoruz.

1E2aNp.jpg

Ayvalık Cunda

0z4Wl8.jpg

Buralar hep Cunda.

vPQAXv.jpg

Denize gireceeğeez:D

6.Gün

Cunda' da +1 gün'ü hak ediyor ama altımızdaki aletler motorlu olmadığı ve zaman su gibi aktığı için yola koyulmak, daha güzel yerleri de görmek bizlere daha uygundur. O yüzden 6. günümüzdeki hedef İzmir!. Bunun için Bergama üzerinden Aliağa'ya geçiyoruz. Akşam treni 20:30 ki sefere sadece bisikletler alınıyordu eskiden (2 yıl önce) zaten Bergama antik kentinde oyalansak bile 77 km Ayvalık Aliağa mesafesini 20:30 dan önce kat ederiz diye düşünüyorum. Yetişemedik veya tren almadı. O zaman pedala kuvvet deyip İzmir yapabiliriz. 60 km bir yol var ama sakın korkmayın dümdüz bir yoldur kendisi ve eğer poyraz olursa arkadan gelen rüzgarla 120 dakika da İzmir Merkez'de oluruz. Konaklama otel. (ayrıntıları yakında)

7DVWBL.jpg

İzmir.

7.Gün

İzmir'i daha önce hiç doğru düzgün gezemedim. Bu yüzden heybelerimizde taşıdığımız tişört, kapri tarzı günlük kıyafetlerimizi giyiyoruz ve İzmir'i geziyoruz. Aynı zamanda tren saatlerine de bakıyoruz. Gece 11-12 gibi trene binsek 5 saat (teşekkürler Bahri Kaplan:) ) sonra Denizli'deyiz sabahın erkeninde Denizli Merkez'de kahvaltı yapıyoruz. Pardon bu 8. gün oluyor.:)

8.Gün

Denizli'de kahvaltımız yaptıktan sonra Pamukkale yapıyoruz. Bisikletler için aşağıda uygun kilitleme yerleri var. Bisikletleri bırakıp çıplak ayaklarla Pamukkale'de yürüyoruz. (Güneş gözlüğü tavsiye edilir) Pamukkale'den sonra yola koyulup Denizli'nin içlerinden Fethiye'ye doğru gidiyoruz. Fethiye'ye yetişemiyoruz tabi 100 km sonra Alpa diye bir köyün yakınlarında kamp atıyoruz.

DD8WAl.jpg

2016 turumdan bir Pamukkale karesi.

8.Gün
Köyden ayrılıp bir 100 km daha yapıp Fethiye merkeze varıyoruz. Konaklama uygun yerler kovalayıp en uygun tatil en ucuzudur mottosundan şaşmıyoruz.:)

PDY2bv.jpg

Fethiye

9. ve 10. Günler.

Fethiye'den sonra tam tatil havasına gireceğiz. :) Fethiye'den sonra Kaş, Demre, Olumpos ve Kemer var çünkü. O kadar güzel fotolar vardı ki bu bölgede, hangilerini seçip koyacağımı şaşırdığım için hiç birini koyamadım süpriz olsun o da artık:D sonra Antalya yapıp turu bitiriyoruz. Bu mesafenin toplamı 200 km olduğu için 2 gün ayırdım ama buralara da +1 eklersek 3 gün, olabilir. Yani geçen seneki turum gibi 10 günlük bir zaman dilimini kapsayacak anlaşılan. Mesafe de 900 km 1200 km arası yapar.

Scudo
Tura çıkmak isteyen varsa bu arkadaşı kaçırmasın :). Caner ayarlayabilirsem katılcam bi kısmına ama keşke tarihi ağustos başı yapabilseydin.

• Beğen
Tepkiler: luckxor
Size eşlik etmeyi çok isterdim. Malesef Kurban Bayramı sonrasına müsait olabiliyorum yıllık izine çıkabilmek için. Yoksa çok eğlenceli ve doyurucu bir tur olurdu benim için.
Size hayırlı yolculuklar şimdiden...

• Beğen
merhaba o zamanlarda bende tura çıkmayı düşünüyordum. bu benim için ilk uzun tur maceram olucak ve bu turu daha öncesinde tecrübe edinmiş birinin yanında yapmak benim için çok iyi olucağını düşünüyorum. turlarınızı incelediğimde ise çok güzel yerlere gidip çok güzel vakit geçirdiğinizi gördüm. nasip olursa bu turda da size eşlik etmek isterim. selam_prince@outlook.com bu benim mail im. eğer bana burdan yazarsanız çok sevinirim. daha sonrasın da telefondan dahada ayrıntılı konuşabiliriz tabi. bu arada benimde çıkış noktam istanbul

• Beğen
cehennem gibi olmaz mı oralar o tarihte ? Asfalt yollarda erimeyin :ssrtcbya:
Ama muhteşem olay, keşke katılabilseydim

• Beğen
özelden yazdım katılmak istiyorum.....
şehir bisikletim var....
günde kaç km hız ile toplam kaç km.yapılacak.önceden hazırlık yapayım.

• Beğen
Tepkiler: luckxor ve Seyha07
Selamlar bende katilabilirim.ekipmanlarim hazır:) hatta önceden buluşalım, tanisalim.ben anadolu yakası kozyatağı ndayim.ortak bir yerde buluşup konuşmak daha mantıklı olur.

• Beğen
Tepkiler: luckxor ve Seyha07
Z31gWV.jpg

Herkese tekrar merhaba. Mayıs bitiyor Haziran başlıyor. Sonra temmuz ve tur vakti.

Tur yaklaştıkça rotamın ana hatları tamamladım. Sadece Denizli-Fethiye Antalya arası kaldı ki o bölgeleri daha ince detayları ile araştırmak istediğimden henüz haritaya eklemedim ama Denizliden Antalya'ya %90 olasılıkla, Fethiye, Kaş, Demre ve Olympos üzerinden olacaktır. Denizli için biraz ayrıntıya ihtiyacım var daha fazla dağ yolları ve köy yolları için biraz daha bakmam gerekecek bu bölgeye.

Öncelikle haritada göründüğü gibi bazı ulaşım araçları kullanılacak. Gökçeada'ya ulaşmak için feribot, Aliağa'dan İzmir merkez için banliyö treni ve İzmir Mavi Tren ile Denizli. Mavi Tren hattı için yanlızca furgonu olan vagonlarda yolcu başına bir adet bisiklet taşımaya izin varmış. Ayrıca İzmir Denizli tren yolculuk süresi de 11 saat yok ben bisikletle o mesafeyi daha hızlı giderim diyen olursa da olabilir tabi.:)

• Beğen
Tepkiler: Bahri Kaplan
@caner adsız hocam Denizli'ye gelirseniz sizinle tanışmak isterim. Accell Bisiklette (Gülcenbay Bisiklet) çalışıyorum. Denizli-Fethiye ve Denizli-Finike rotalarını daha önce pedalladım. Özelden de yazabilirsiniz. Daha ayrıntılı bilgi verebilirim.

@caner adsız İzmir-Denizli arası tren ile yaklaşık 5 saat sürüyor. (link). buradan ayrıntılara ulaşabilirsiniz.

• Beğen
Denizli uzerinden yayla yolundan fethiye yabilirsin burdur cavdir cavdiri gecince sogut var sogutten sagdan yayla yolu var ilk koy bizim koy kayabas koyu suyu boldur koca magar diye yer var ksynsk suyun ciktigi karpuzu bile bir dakikada catlatir burda ksmp yapmanizi tavsiye ederim

• Beğen
Kocaelinde oturuyorum ancak tur zamanı istanbula gelerek ben de katılabilirim. Grubun yaş ortalamasını biraz düşüreceğim eğer katılırsam ancak ağzımı kapalı tutabiliyorum sizleri dinlemek de yeterli olacaktır benim için. :):)

@Seyha07 Abi sağolsunlar destekliyorlar bu konuda zaten yatılı okuyorum onlar açısından da bir sıkıntı yok. Ama derseniz resmiyet olsun yanımda bir muvafakatname ile gelebilirim.

Caner abin onay verirse olur tabikide

• Beğen
@Bahri Kaplan

Abi denizliye gelirsem mutlaka uğrayacağım. Bu ara trenin 5 saat olması beni neşelendirdi.:) Denizli Fethiye rotası bilgisi verirseniz, hani hangi yollar daha iyi köyler dağlar gibi şeyler rota içersinde olursa çok sevinirim.:)

@Seyha07

Hocam dediğiniz yol güzergahına bakacağım çok teşekkürler.

@senegallimurro

Dostum benim bu konuda benim yapacağım pek bir şey yok ne yazik ki. Ya seni temsil eden aile üyelerinden biri sana eşlik edecek, yada bir sene bekleyeceksin:) Çünkü olası kaza, hırsızlık, yaralanma ve ölüm gibi adli durumlarda reşit olmadığın için temsil yeteneği haiz olan bir velin olması gerekecektir.:(

@Baba Cengiz

Hocam maksimum 150 minimum 75 km olacak gibi ortalam ise 100 km nin biraz üstü ama öyle fransa bisiklet turunda değiliz sonuçta nerde yorulursak orda dururuz bekleriz konaklarız vs.

• Beğen
Tepkiler: muratokan
@caner adsız senin onceki turlarininda takipcisiydim simdi yine insallah sabirsizlikla bekliycez turunu

• Beğen
Merhaba @caner adsız ,

Kondisyonuma güvenemiyorum, yoksa katılmayı çok isterdim. Bisiklete yeni başladım sayılır. Son olarak 70km şehir içi tur yaptım ama bacaklarımda ertesi gün ağrı oldu. Biraz kondisyon yapabilirsem çok istiyorum aslında. Süper bir deneyim olur benim için.

Geri